Ravintola Grotesk Helsinki image 1
Ravintola Grotesk Helsinki image 2

Ravintola Grotesk

Loistava
4.7/6
456 arvostelua

Ravintola Grotesk – Tietoja

Helsingin keskustassa Ludviginkadulla sijaitsevassa Groteskissa parhaat lihat ja kalat valmistuvat laadukkaalla puuhiiligrillillä. Groteskin keittiön intohimo ja rakkaus ruokaan näkyy valmistustavoissa: kaikki tehdään alusta loppuun käsityönä parhaista mahdollisista raaka-aineista. Ruoka on rehellistä ja valmistustavat pidetään yksinkertaisina. Grotesk on erikoistunut nimenomaan lihoihin, mutta tarjoaa myös erinomaisia kalavaihtoehtoja kasvisruokiakaan unohtamatta. Viinit ovat valittu huolella laadukkailta tuottajilta ruokalistaan sopiviksi. Groteskin annokset sopivat jaettaviksi ja pelkistetyn tyylikäs ruokasali tarjoaa ideaalisen ympäristön sosiaaliseen ruokailuun ja seurusteluun ammattitaitoisen ja ystävällisen henkilökunnan käsissä.

Aukioloajat

Auki nyt - Sulkee 00:00
tiistai
17:00 - 00:00
keskiviikko
17:00 - 00:00
torstai
17:00 - 00:00
perjantai
17:00 - 00:00
lauantai
17:00 - 00:00
sunnuntai
Suljettu
maanantai
Suljettu

Osoite

Ravintola Grotesk
Ludviginkatu 10
00130 Helsinki
Varmista paikkasi ajoissa!

Normaali menu

Grotesk menu

pdf

Lisää kohteesta Ravintola Grotesk, Helsinki

Ravintola Groteskin keittiö luottaa rehelliseen käsin tehtyyn ruokaan, joka syntyy kauden parhaista raaka-aineista yksinkertaisia valmistustapoja käyttäen. Ludviginkadulla Helsingin keskustassa sijaitseva pihveihin ja laadukkaisiin lihoihin erikoistunut ravintola käyttää ruoanvalmistuksessa laadukasta Big Green Egg -puuhiiligrilliä. Lihat tulevat tarkoin valituilta toimittajilta parhaan laadun takaamiseksi ja ne kypsennetään raaka-kypsytyskaapissa. Valikoima vaihtelee päivän tarjonnan mukaan, ja tuoreus on aina taattu. Leivästä jäätelöön kaikki ruoka valmistetaan paikan päällä. Ruokailun sosiaalisuutta lisäävät tarjoiluvadit ja -kulhot, jotka on suunniteltu niin, että annoksia on helppo jakaa.

Groteskin yksinkertaisen tyylikäs ruokasali tarjoaa mukavat puitteet laadukkaasta ruoasta nauttimiseen. Kesäisin ravintola avaa myös viihtyisän sisäpihaterassin, joka on täydellinen paikka nauttia hyvästä ateriasta tai hörppiä raikkaita cocktaileja keskellä kaupunkia hälyltä suojassa. Parhaista raaka-aineista valmistuvia loistavia cocktaileja tai vaikka samppanjaa voi nautiskella myös ravintolan tyylikkäässä kulmabaarissa. Mikä sen parempi tapa herätellä ruokahalua ja aloitella iltaa! Groteskissa keittiön väen rakkaus ruokaan ja viiniin näkyy ja maistuu. Sosiaaliseen ruokailuun panostava ravintola tarjoaa parhaat pihvit, laadukkaat viinit, erinomaiset cocktailit ja palvelee asiakkaitaan aina ystävällisen ammattitaitoisesti. Resepti viihtymiseen on kasassa.

456 Ravintola Grotesk arvostelua

Loistava
4.7/6
456 arvostelua
Palvelu:Erinomainen
Tunnelma:Viihtyisä
Ruoka:Herkullinen
Hinta/laatu:Sopuhintainen
Odotusaika:Vain vähän aikaa
Melu:Miellyttävä
Osuvimmat
  • Osuvimmat
  • Parhaimmiksi arvostellut
  • Uusimmat
"Erinomainen"6/6
Kirsi M.19 päivää sitten · 1 arvostelu

Kiitokset miellyttävästä kokemuksesta. Tarjoilija oli todella osaava, asiantunteva ja ystävällinen, ruoka ja viinit maistuivat mainiosti, tunnelma oli hyvä ja ilta sujui miellyttävästi, myös laskutusasiat onnistuivat vaivatta.

"Erinomainen"6/6
Tuomas O.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Ruoka oli erittäin hyvää. Lampaan lapa oli suorastaan suussa sulavaa. Ainoastaa pieni miinus pöytämme nurkkasijainnista, josta oli ajoittain hieman hankala saada palvelua. Muuten kyllä positiivinen kokemus ja kyllä tätä ravintolaa voi suositella

"Erinomainen"6/6
Jerry L.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Kaikki toimi mahtavasti! Liha oli odotetun maukasta mutta ennen kaikkea kaikki muukin osui aivan nappiin ja yllätti todella positiivisesti. Upean kolmen ruokalajin aterian kruunasi hyvä palvelu.

"Erinomainen"6/6
Linsey B.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

It was a great experience. It was my husband's birthday and they did a great job at making sure he and I had a wonderful time. Food was excellent.

"Upea"5/6
julia h.kaksi vuotta sitten · 1 arvostelu

Ruoka ja tunnelma oli hyvä vaikka palvelu vähän tökki. Kuplivan veden laskutus on hyvin hämärä. HInnasta ei ilmoitettu kysyttäessä ottaisimmeko kuplivaa vai tavallista vettä joten kukaan ei edes ajatellut sen olevan maksullista ja sitä vain tuotiin lisää kannuissa pöytään... Sen jälkeen kuusi henkeä joi mitä sattui mutta kahdelta hengeltä veloitettiin 6,50 vedestä?! Kumpikaan ei edes ollut se joka tilasi alunperin kuplivaa... Ehdotan että kuplivan veden hinta joko ilmoitetaan tarjottaessa tai lisätään vain yleisesti ruoan hintaan! Tai edes jaetaan tasaisesti jokaisen ruokailijan kesken..... näin vältytään närkästykseltä ja epäselvyyksiltä. Myös henkilökunta oli vähän sekavaa, ruoat laitettiin pöytään aivan väärille henkilöille eikä edes kysytty kuka otti mitä! Siirtelimme niitä keskenämme... henkilökunta oli myös liian kärkäs puolustautumaan kun ystävällisesti annoimme palautetta oudosta veden hinnoittelusta. Muuten meillä oli tosi mukavaa ja ruoka oli hyvää :)

"Upea"5/6
Sampo S.kaksi vuotta sitten · 1 arvostelu

Olimme vaimoni kanssa illastamassa Groteskissa viime viikon perjantaina. Ravintolasta jäi äärettömän positiivinen vaikutelma meille molemmille. Söimme ravintolassa naudan ulkofilettä (sitä kalliimpaa, muistaakseni espanjalaista) sekä porsaan kuvetta. Molemmat lihat olivat täydellisiä. Etenkin nauta meni elämäni pihvien top 3:een ja kirkkaasti: huippulaatuista lihaa ja kerrankin täydellisesti grillattuna. Alkupaloiksi söimme Groteskin leikkeleitä, fetaa, hevostartaria sekä taimenta. Kaikki paitsi taimen olivat todella hyviä. Taimenkin oli ihan hyvää, mutta varsin mitäänsanomatonta, kaipaisi jotakin lisää, ehkä jotain hapanta. Monessa arvostelussa laajalti kehutut Groteskin ranskalaiset olivat myös maineensa veroisia, aivan priimaa. Palvelu ja ravintolan viihtyisyys olivat kaikin puolin moitteettomia. Täytyy myöntää, että Grotesk hakkaa nykyisellään kokonaisvaltaisessa ravintolakokemuksessa monet fine dining paikat. Ei jäänyt tippaakaan vaisu fiilis. Suosittelen lämpimästi kaikille huippulaadukkaan lihan ystäville!

"Hyvä"4/6
Sailaja K.kaksi vuotta sitten · 1 arvostelu

Food was good. Vegetarian choice was limited in main course but that is ok, considering that it is a steak place. However, the menu option was not accepted for a table of 3, where one person is vegetarian. I have been to some other places where they offer menu options. They accommodate vegetarians as well in their menu options. Alternately, the vegetarian can order their own order and let the rest of the people on the table have a menu option. This was not allowed, even though we asked and that was really rude that they did not accommodate a simple request like that - that two of the three can have the menu option - so that the vegetarian person doesn't feel embarrassed that the whole group has to go in a different way just because of one person.

"Okei"3/6
Ari V.kaksi vuotta sitten · 1 arvostelu

Valitsimme groteskin sillä olimme kaikki kuulleet siitä paljon hyvää. Kokemuksemme jäi kuitenkin muutamasta kohdasta kuivaksi. 1. Tarjoilija ei kertonut meille konseptista (oletimme että ruoka tulee normaalina lautasannoksina). Jos meille olisi kerrottu että annokset on tarkoitettu jaettaviksi, olisimme ottaneet erilaisia alkupaloja sekä lihoja jaettavaksi emmekä ns samoja annoksia. 2. Onnea kokille, onkohan rakastunut tulisesti? Lisukkeena olleet lihat ja bataattiranskalaiset oli uitettu suolassa. Suola peitti kaikki maut. Bearnaise kastike oli todella hyvää! 3. Tunnelman oletimme olevan hitusen intiimimpi (nettisivujen luoma ensivaikutelma on todella erilainen kuin mikä todellisuus oli). 4. Naisten vessasta tullessa tarttui mukaan vahva savun haju. 5. Tarjoilijamme sekosi sanoissaan tuodessaan meille lihoja (black market --> entrecote) aloitimme ruokailun ja hoksasimme ettemme olleet tilanneet entrecotea.. ystävällisesti toinen tarjoilija kävi varmistamassa että lihamme oli sitämitä pitikin. 6. Lisäksi alkupalaksi tilaamani kampasimpukat eivät olleet ihan parhaimmasta päästä; ylikypsää ja maistui hieman palaneelta lihalta. Vaikka kokonaisuudesta jäikin hieman kuivakka olo, ruokaa oli riittävästi esim tartar oli loistavaa, juomat tyylikkäitä ja erittäin hyviä, tulemme toistekin kokeilemaan josko olisi vähemmän rakastunut kokki 😉

"Okei"3/6
Jukka-Pekka A.seitsemän kuukautta sitten · 1 arvostelu

Tilasimme neljä sisäfilettä, kaksi niistä oli hyvin kypsytetty. Kaksi oli ylikypsytetty, jouduimme palauttamaan ne. Uudet saatiin odottelun jälkeen. Kaksi ensimmäistä jaoimme, jotta pääsimme syömään, etteivät jäähdy kokonaan! Syödessämme ”alkupaloiksi” ne ja viini loppui. Tilasimme uuden pullon viiniä, mutta se tarjoiltiin meille, n. 20-30 minuutin kuluttua, kun olimme jo syöneet lihat kokonaan. Viini ei ehtinyt ilmoittua eikä lämmetä. Oli liian kylmää .lämpimän ruuan kanssa. Piti lähteä hakemaan tarjoilija, jotta saimme edes tilauksen annettua. Meitä ei huomioitu kutsusta huolimatta. Lisukkeena olleita ranskalaisia tarjoilija suositteli rapeutensa ja talon omina erittäin hyviksi. Ne olivatkin rapeita... palaneita ”kipuroita”! Odotukset olivat korkealla kun tulimme ravintolaannne syömään Rovaniemeltä saakka. Suosittelun perusteella? Petyimme palveluunne. Odottelun jälkeen saamamme kaksi uutta sisäfilepihviä olivat hyvät, sellaiset kuin olimme odottaneet. Edellä mainitsemani tilaamamme punaviini piti ”juoda” ilman ruokaa. Syntymäpäivä illallisesta maksoimme Teille reilut 411 euroa, ja saimme tilalle pettyneen kokemuksen. Toivottavasti Teille ei käy samoin, kun tulette Lappiin hakemaan makunautintoja ja mukavia illallishetkiä perheenne kanssa. Terv. Jukka-Pekka Alasuutari + neljä muuta pettynyttä.

"Erinomainen"6/6
Oscar P.kaksi vuotta sitten · 1 arvostelu

Kävimme tyttöystävän kanssa viettämässä vuosipäiväämme ystävänpäivää edeltävänä iltana. Ravintola on muuttunut parin vuoden takaa paljon rennomman tyyliseksi kuin mitä se on aikaisemmin ollut. Tarjoilija(t) oli(vat) erittäin leppoisia ja mukavia. Ruoka oli käsittämättömän maukasta ja kevyttä. Lisukkeet eivät olleet mitään tavanomaisia ranskan perunoita jotka väkisin ahmittaisiin vaan täysin lihan kanssa sopivia salaatteja. Ruokailun jälkeen jäi oikein hyvä mieli illasta ja koska ruoka oli kevyttä niin ei jäänyt minkäännäköistä turvonnutta oloa vaan päinvaistoin raikas ja energinen olo.

2 henkilöä
Ravintolassa ei ole tilaa.
Tänään (tiistai)
toukokuu 2018
m
t
k
t
p
l
s
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Valitse aika: