Quandoo
(FI) Suomi
4.7 /6 Loistava 367 arvostelua

Ravintola Grotesk

Keskusta Pihviravintola €€€€ +100
Varaa
Varauskysely
-
1 henkilö
+
{{ capacity }}
Haluatko tehdä varauksen suurelle ryhmälle? Kokeile varauskyselyä ryhmille!
{{ request.date | date: 'mediumDate'}}
{{ discount.name }}
-
{{time.date | date: 'HH:mm'}} | -{{request.discount.value}}%
+
Tiedustele viime hetken tilannetta ravintolasta.
{{time.date | date: 'HH:mm'}}
{{ discount.name }}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{ request.area.name }} Missä halauaisit istua?
{{ area.name }}
Tämä on ainoa valittava alue

Sinun Ravintola Grotesk

Helsingin keskustassa Ludviginkadulla sijaitsevassa Groteskissa parhaat lihat ja kalat valmistuvat laadukkaalla puuhiiligrillillä. Groteskin keittiön intohimo ja rakkaus ruokaan näkyy valmistustavoissa: kaikki tehdään alusta loppuun käsityönä parhaista mahdollisista raaka-aineista. Ruoka on rehellistä ja valmistustavat pidetään yksinkertaisina. Grotesk on erikoistunut nimenomaan lihoihin, mutta tarjoaa myös erinomaisia kalavaihtoehtoja kasvisruokiakaan unohtamatta. Viinit ovat valittu huolella laadukkailta tuottajilta ruokalistaan sopiviksi. Groteskin annokset sopivat jaettaviksi ja pelkistetyn tyylikäs ruokasali tarjoaa ideaalisen ympäristön sosiaaliseen ruokailuun ja seurusteluun ammattitaitoisen ja ystävällisen henkilökunnan käsissä.

Aukioloajat

  • Maanantai Suljettu
  • Tiistai 17:00 - 00:00
  • Keskiviikko 17:00 - 00:00
  • Torstai 17:00 - 00:00
  • Perjantai 17:00 - 00:00
  • Lauantai 17:00 - 00:00
  • Sunnutai Suljettu
Ravintola Grotesk, Ludviginkatu 10, 00130 Helsinki

Filosofia

Ravintola Groteskin keittiö luottaa rehelliseen käsin tehtyyn ruokaan, joka syntyy kauden parhaista raaka-aineista yksinkertaisia valmistustapoja käyttäen. Ludviginkadulla Helsingin keskustassa sijaitseva pihveihin ja laadukkaisiin lihoihin erikoistunut ravintola käyttää ruoanvalmistuksessa laadukasta Big Green Egg -puuhiiligrilliä. Lihat tulevat tarkoin valituilta toimittajilta parhaan laadun takaamiseksi ja ne kypsennetään raaka-kypsytyskaapissa. Valikoima vaihtelee päivän tarjonnan mukaan, ja tuoreus on aina taattu. Leivästä jäätelöön kaikki ruoka valmistetaan paikan päällä. Ruokailun sosiaalisuutta lisäävät tarjoiluvadit ja -kulhot, jotka on suunniteltu niin, että annoksia on helppo jakaa.

Groteskin yksinkertaisen tyylikäs ruokasali tarjoaa mukavat puitteet laadukkaasta ruoasta nauttimiseen. Kesäisin ravintola avaa myös viihtyisän sisäpihaterassin, joka on täydellinen paikka nauttia hyvästä ateriasta tai hörppiä raikkaita cocktaileja keskellä kaupunkia hälyltä suojassa. Parhaista raaka-aineista valmistuvia loistavia cocktaileja tai vaikka samppanjaa voi nautiskella myös ravintolan tyylikkäässä kulmabaarissa. Mikä sen parempi tapa herätellä ruokahalua ja aloitella iltaa! Groteskissa keittiön väen rakkaus ruokaan ja viiniin näkyy ja maistuu. Sosiaaliseen ruokailuun panostava ravintola tarjoaa parhaat pihvit, laadukkaat viinit, erinomaiset cocktailit ja palvelee asiakkaitaan aina ystävällisen ammattitaitoisesti. Resepti viihtymiseen on kasassa.

Katso Grotesk Menu

We believe that food should be honest and this is how we serve it, hand made from scratch. We also think that social eating is really cool, so all our main courses served on platters and trays, ideal to share.

Enjoy your stay with us!

367 arvostelua

4.7 /6 Loistava 367 arvostelua
Ruoka: herkullinen
Palvelu: ystävällinen
Tunnelma: viityistä
Laatu/Hinta: sopuhintainen
Odotusaika: lyhyt
Melu: hiljainen
98 6
142 5
67 4
37 3
16 2
7 1
1 arvostelu tähän mennessä 6
14.09.2017 07:54

Huikea ruoka, miellyttävä leppoisa tunnelma.Tarjoilu erinomaista. Super! Akustiikka oli hyvä, kiva pulina mutta se ei sotkenut omaa keskustelua millään tavalla. Tänne haluan uudelleen ja suosittelen kavereillekin! Kiitos.

1 arvostelu tähän mennessä 6
11.09.2017 14:42

Erinomaista ruokaa, hyvä viinilista ja ystävällistä palvelua. Tunnelma on kiva, ja ruokailun jälkeen voi vaihtaa uudistetun cocktail-baarin puolelle jatkamaan iltaa. Voin lämpimästi suositella Groteskia pihvipaikkaa etsiville.

4 arvostelua tähän mennessä 6
04.09.2017 18:25

Palvelu varsin mutkatonta ja onnistunutta. Viinivalikoima monipuolinen ja laadukas. Ruoka myös maittavaa.

5 arvostelua tähän mennessä 6
01.09.2017 16:34

Aina kun tekee mieli lihaa niin Grotesk on ensimmäisenä mielessä. Nyt neljä tai viisi kertaa käyneenä voin todeta, että laatu on tasaista ja kokemus joka kerta loistava. Voi suositella!

1 arvostelu tähän mennessä 5
04.12.2015 12:18

Ruoka ja tunnelma oli hyvä vaikka palvelu vähän tökki. Kuplivan veden laskutus on hyvin hämärä. HInnasta ei ilmoitettu kysyttäessä ottaisimmeko kuplivaa vai tavallista vettä joten kukaan ei edes ajatellut sen olevan maksullista ja sitä vain tuotiin lisää kannuissa pöytään... Sen jälkeen kuusi henkeä joi mitä sattui mutta kahdelta hengeltä veloitettiin 6,50 vedestä?! Kumpikaan ei edes ollut se joka tilasi alunperin kuplivaa... Ehdotan että kuplivan veden hinta joko ilmoitetaan tarjottaessa tai lisätään vain yleisesti ruoan hintaan! Tai edes jaetaan tasaisesti jokaisen ruokailijan kesken..... näin vältytään närkästykseltä ja epäselvyyksiltä. Myös henkilökunta oli vähän sekavaa, ruoat laitettiin pöytään aivan väärille henkilöille eikä edes kysytty kuka otti mitä! Siirtelimme niitä keskenämme... henkilökunta oli myös liian kärkäs puolustautumaan kun ystävällisesti annoimme palautetta oudosta veden hinnoittelusta. Muuten meillä oli tosi mukavaa ja ruoka oli hyvää :)

1 arvostelu tähän mennessä 5
06.04.2016 00:16

Olimme vaimoni kanssa illastamassa Groteskissa viime viikon perjantaina. Ravintolasta jäi äärettömän positiivinen vaikutelma meille molemmille. Söimme ravintolassa naudan ulkofilettä (sitä kalliimpaa, muistaakseni espanjalaista) sekä porsaan kuvetta. Molemmat lihat olivat täydellisiä. Etenkin nauta meni elämäni pihvien top 3:een ja kirkkaasti: huippulaatuista lihaa ja kerrankin täydellisesti grillattuna. Alkupaloiksi söimme Groteskin leikkeleitä, fetaa, hevostartaria sekä taimenta. Kaikki paitsi taimen olivat todella hyviä. Taimenkin oli ihan hyvää, mutta varsin mitäänsanomatonta, kaipaisi jotakin lisää, ehkä jotain hapanta. Monessa arvostelussa laajalti kehutut Groteskin ranskalaiset olivat myös maineensa veroisia, aivan priimaa. Palvelu ja ravintolan viihtyisyys olivat kaikin puolin moitteettomia. Täytyy myöntää, että Grotesk hakkaa nykyisellään kokonaisvaltaisessa ravintolakokemuksessa monet fine dining paikat. Ei jäänyt tippaakaan vaisu fiilis. Suosittelen lämpimästi kaikille huippulaadukkaan lihan ystäville!

1 arvostelu tähän mennessä 4
01.03.2016 09:35

Food was good. Vegetarian choice was limited in main course but that is ok, considering that it is a steak place. However, the menu option was not accepted for a table of 3, where one person is vegetarian. I have been to some other places where they offer menu options. They accommodate vegetarians as well in their menu options. Alternately, the vegetarian can order their own order and let the rest of the people on the table have a menu option. This was not allowed, even though we asked and that was really rude that they did not accommodate a simple request like that - that two of the three can have the menu option - so that the vegetarian person doesn't feel embarrassed that the whole group has to go in a different way just because of one person.

1 arvostelu tähän mennessä 3
08.10.2016 13:12

Valitsimme groteskin sillä olimme kaikki kuulleet siitä paljon hyvää. Kokemuksemme jäi kuitenkin muutamasta kohdasta kuivaksi. 1. Tarjoilija ei kertonut meille konseptista (oletimme että ruoka tulee normaalina lautasannoksina). Jos meille olisi kerrottu että annokset on tarkoitettu jaettaviksi, olisimme ottaneet erilaisia alkupaloja sekä lihoja jaettavaksi emmekä ns samoja annoksia. 2. Onnea kokille, onkohan rakastunut tulisesti? Lisukkeena olleet lihat ja bataattiranskalaiset oli uitettu suolassa. Suola peitti kaikki maut. Bearnaise kastike oli todella hyvää! 3. Tunnelman oletimme olevan hitusen intiimimpi (nettisivujen luoma ensivaikutelma on todella erilainen kuin mikä todellisuus oli). 4. Naisten vessasta tullessa tarttui mukaan vahva savun haju. 5. Tarjoilijamme sekosi sanoissaan tuodessaan meille lihoja (black market --> entrecote) aloitimme ruokailun ja hoksasimme ettemme olleet tilanneet entrecotea.. ystävällisesti toinen tarjoilija kävi varmistamassa että lihamme oli sitämitä pitikin. 6. Lisäksi alkupalaksi tilaamani kampasimpukat eivät olleet ihan parhaimmasta päästä; ylikypsää ja maistui hieman palaneelta lihalta. Vaikka kokonaisuudesta jäikin hieman kuivakka olo, ruokaa oli riittävästi esim tartar oli loistavaa, juomat tyylikkäitä ja erittäin hyviä, tulemme toistekin kokeilemaan josko olisi vähemmän rakastunut kokki 😉

1 arvostelu tähän mennessä 6
17.02.2016 19:16

Kävimme tyttöystävän kanssa viettämässä vuosipäiväämme ystävänpäivää edeltävänä iltana. Ravintola on muuttunut parin vuoden takaa paljon rennomman tyyliseksi kuin mitä se on aikaisemmin ollut. Tarjoilija(t) oli(vat) erittäin leppoisia ja mukavia. Ruoka oli käsittämättömän maukasta ja kevyttä. Lisukkeet eivät olleet mitään tavanomaisia ranskan perunoita jotka väkisin ahmittaisiin vaan täysin lihan kanssa sopivia salaatteja. Ruokailun jälkeen jäi oikein hyvä mieli illasta ja koska ruoka oli kevyttä niin ei jäänyt minkäännäköistä turvonnutta oloa vaan päinvaistoin raikas ja energinen olo.

17 arvostelua tähän mennessä 5
09.01.2016 16:30

Ravintola on tunnelmallinen, mutta perjantaialkuillasta se oli yllättävän tyhjä. Lisää asiakkaita kyllä valui koko ruokailun ajan. Alkuruoat olivat mielikuvituksellisia ja hyviä, mutta hieman liian suolaisia. Ravintolan ehdoton täky on keraaminen grilli ja saadakseen siitä täyden hyödyn, kannattaa tilata joku liharuoka, joka on parhaimmillaan grillattuna. Edelliskerralla toimimme näin, mutta tällä kertaa emme ja se kadutti jälkikäteen. Jälkkärit jäivät tällä kertaa väliin ähkyn vuoksi. Viinihinnoittelu on erittäin asiakasystävällinen, mutta nenän valkaisun vuoksi sekin jäi hyödyntämättä. Palvelu oli perushyvää, mutta pientä viilaamista on: pääruoka saapui ennen kuin meillä oli edes lautasia.

1 arvostelu tähän mennessä 5
11.08.2016 16:25

Söimme (4henkeä) kuhaa,hummeria ja pihvejä pääruuaksi. Kuha oli briljanttia, hummeri erittäin hyvää ja pihvit laadukkaita, mutta maailmoja kolunneiden herrojen mielestä jossain on vielä parempaakin lihaa saatu. Lihat ja kalat sekä lisukkeet (kaikki lisukkeet erinomaisia) tuotiin pöytään erikseen siten, että kaikki saattoivat maistella annoksia ristiin. Söimme alkuruuat/snacksit ja jälkiruokalistan läpi samalla kaikki maistelevat kaikkea-periaatteella. Alkuruuista härkätartar ja mustekala saivat erityiskehuja. Jälkiruuista kirsikkacoulis valikoitui ykköseksi, mutta kaikki oli hyvää. Hyvä viinilista ja viinien hinnat kohdallaan. Mielikuvituksettomasta taustamusiikkijumputuksesta olisimme kaikki luopuneet mielellämme. Siitä yksi miinus.Mutta muutoin kaikin puolin miellyttävä ravintolakokemus.

2 arvostelua tähän mennessä 6
18.09.2016 13:13

Erittäin miellyttävä kokemus, palvelu oli mukavan rentoa ja ystävällistä, mutta silti ripeää. Myös ravintolatilan tunnelma ja pehmeä valaistus olivat hyvin miellyttävä ympäristö ruokailla. Alkuruokana ollut suppilovahveropasta oli erinomaista. Pääruoka Black angus entrecote oli todella hyvää ja samoin sen lisukkeet. Myös viinisuositus toimi hyvin entrecoten kanssa. Omalta osaltani reipas pihviannos olisi yksinäänkin riittänyt, joten ensi kerralla keskityn siihen (tai sitten ainakin otan alkuruuan sijasta jälkiruoan, jolle ei tällä kertaa jäänyt tilaa).

2 arvostelua tähän mennessä 6
08.04.2017 11:07

Söin yhden ruokalajin aterian, kolmikulmapaistia. Lisäksi alkudrinkki, lasi viiniä ruuan kanssa ja tuplaespresso ruuan jälkeen. Alkudrinkki oli miellyttävä yllätys, yleensä drinkit eivät säväytä mutta tämä oli oikein hyvä. Tarjoilijalta sai hyvin lisätietoa menusta ja sommelierilta hyvän viinisuosituksen. Paisti ja lisukkeet (varsinkin paisti, täällä lihaan panostetaan) olivat erinomaiset, ravintolan tunnelma miellyttävä ja palvelu ystävällistä ja nopeaa - kuten aina aiemminkin täällä käydessäni. Olin liikkeellä varsin aikaisin joten oli vielä verraten hiljaista.

2 arvostelua tähän mennessä 5
20.08.2016 16:27

Sommelier (Juha) auttoi meitä löytämään meidän makuista viiniä. Uuden maailman tai mieli rypälettä ei listalta löytynyt. Vastattuamme Juhan kysymyksiin löytyi Portugalilainen viini joka oli suorastaan loistava. Itse emme olisi koskaan valinneet sitä. Tosin ei sitä viinilistalla ollutkaan. Juha oli ostanut kaikki Suomessa liikkeellä olevat pullot. Ravintolaan jäi vielä 17 pulloa 2008 Preta -punaviiniä. Viinin perusteella valitsimme sitten ruoan. Ruoka oli loistavaa. Mutta ilman Juhaa ruoka kokemus ei olisi ollut sitä, mitä se nyt tarjosi. Kiitos koko ravintolan henkilökunnalle ja omistajille.

2 arvostelua tähän mennessä 3
31.08.2016 22:21

Kun meidät ohjattiin pöytään, kysyi tarjoilija alkujuomista. Pyysin hieman miettimisaikaa, ja seuraavan kerran meidät huomioitiin 25 minuutin päästä. Alkuruuat tulivat ajallaan, mutta sommelieria ei oltu infottu viineistämme, joten saimme odotella niitä ruokien kanssa. Alkuruuat olivat kuitenkin hyviä ja samoin niiden kanssa juomamme viinit. Pääruokia odotellessamme tarjoilija tiedusteli haluaisimmeko lisää leipää, mutta sitä ei koskaan saapunut. Pääruuaksi tilasimme entrecotea, joka oli ihanaa ja mureaa, sekä waguy-härkää, joka oli ylikypsää, mautonta ja kallista. Lisukkeen tomaatit ja ranskalaiset olivat hyviä, mutta listalla mainitun bearnaise-kastikkeen sijaan saimme jotain muuta. Tarjoilijan hakiessa lautaset pois annoin palautetta palvelun puutteesta ja siitä, ettei kukaan ruokailun aikana kysynyt mitään, jolloin emme voineet huomauttaa ylikypsästä pihvistä heti. Saimme pahoittelut ja ilmaiset jälkiruuat, mutta 200 euron loppulasku oli silti hävytön laatuun nähden. Helsingistä löytyy hinta-laatusuhteeltaan parempia ravintoloita.

1 arvostelu tähän mennessä 5
11.09.2015 15:40

Hyvä liharavintola, aika paljon suolaa käytetty ruuassa. Ruuan esillepano, pääruoat yhteiselle vadille on kiva idea. Miinusta tulee oluen juojalta oluista, pelkkiä hedelmäisillä humaloilla kuorrutettuja "muoti oluita". Viereisessä pöydässä kyseltiin tuhdin saksalaisen vehnäoluen perään ja itselle olisi paria olutta maistettuni kelvannut mikä tahansa tsekki lager tai se vehnäolut, mutta muita oluita ei löytynyt edes baaritiskiltä. Lähden uudestaan syömään porukalla ja istumaan iltaa kun listalle saadaan perus tsekit, pilsner urquelit ym. pari raikasta vehnäolutta ja noin pois päin..

1 arvostelu tähän mennessä 4
12.02.2017 08:08

oli ajatus tilata Ribe eye, T-bone pihvi mutta oli vaan 1000g, joten tilasin entrecotea ja se oli onnistunut valinta, oli ehkä kolmanneksi paras entrecote mitä Suomessa koskaan syönyt .. se oli sekä rapea että mehukas, (Suomenlinnan Walhalla häätilaisuskutsu pitää mun ykkössija) Olin 3v sitten Argentiinassa ja silloin tajusin että koko Eurooppassa ei ole samankaltainen osaaminen että perinne mitä siellä on, karjat ovat siellä kuninkaita:) tottakai ilmasto ja laitumet ihan eri luokka, mutta silti pieni toivomus olis että ehkä semmonen argentiinalainen teemaviikot olis paikkallaan ? koska argentiinalainen ravintola puuttu kokonaan Suomessa.

1 arvostelu tähän mennessä 4
27.01.2016 16:41

Positiivisena oli mielenkiintoinen ja hieman erilainen menu. Valitettavasti toteutus jäi siitä mitä olin odottanut. Maku oli hyvä mutta alku- ja pääruoka oli kautta linjan liian suolaista. Ensimmäinen pala maistui tosi hyvältä, mutta sitä mukaan kun siirryttiin seuraaviin annoksiiin jäi enemmissä määrin syömättä - liiallisen suolan takia. Jälkiruoka oli loistava. Palvelu toimi hyvin paitsi kun palautetta annettiin tarjoilijalle. Sen sijaan että olisi ottanut rehdistä palautteemme vastaan hän totesi että suolan käyttö on tottumus asia. Olemme +40 vuotiaina syöneet monessa ravintolassa ympäri suomea ja maailmaa. Harvoin olemme joutuneet antamaan tällaista palautetta ruosta.

1 arvostelu tähän mennessä 6
12.07.2017 11:18

Kävin avopuolisoni kanssa viime viikonloppuna Groteskissa, koska tarkoituksena oli erityisesti käydä kunnollisessa pihviravintolassa. Netissä käydyissä keskusteluissa paikka oli saanut hyviä arvoita muilta kävijöiltä, joten tästä syystä päätimme käydä kokeilemassa. Paikkaa ei oltu turhaan kehuttu vaan paikan palvelu ja ruuan laatu oli juuri sitä mitä olimme lähteneet hakemaan. Tilaamamme pihvit päätyivät heti parhaiden koskaan syömieni pihvien joukkoon.

1 arvostelu tähän mennessä 5
13.05.2015 07:48

Ruoka oli hyvää, ja liha parasta mitä olen koskaan syönyt (Waguy Flank steak + pitkään kypsytyskaapissa ollutta ulkofilettä), jos jotain olisin toivonut niin jälkiruokalistaan hieman jotain erikoista. Tuntui siltä että panostus oli lähinnä alku- ja pääruuissa, ja taas jälkiruoat oli tehty melko perinteisiksi ja tämän takia niiden tilaamiseen ei ollut kovin suurta hinkua. Tästä syystä siirryimme nauttimaan niitä Baarin puolelle, mikä ei sinänsä ollut huono vaihtoehto ollenkaan.