FI
Ravintola Pastis Helsinki image 1
Ravintola Pastis Helsinki image 2
Ravintola Pastis Helsinki image 3
Ravintola Pastis Helsinki image 4
Ravintola Pastis Helsinki image 5
Ravintola Pastis Helsinki image 6
Ravintola Pastis Helsinki image 7
Ravintola Pastis Helsinki image 8
Ravintola Pastis Helsinki image 9
Ravintola Pastis Helsinki image 10

Ravintola Pastis

Keskusta · Ranskalainen · 
Loistava
5.1/6
662 Reviews

Ravintola Pastis – Tietoja

Ravintola Pastis Helsingin keskustassa Pienellä Roobertinkadulla luottaa ranskalaisen keittiön klassisiin herkkuihin ja huolellisesti valmistettuihin perusmakuihin. Ravintolan keittiö loihtii vierailleen herkullisia ja houkuttelevia maalaiskeittiön makuja suomalaisten ja kansainvälisten huipputuottajien raaka-aineista perinteisiä käsityömenetelmiä käyttäen. Houkuttelevista ja runsaista mauista saa nauttia mukavan rennossa ja mutkattomassa ilmapiirissä, sillä Pastis ei turhia hienostele sen enempää palvelun kuin ruoan osalta. Miksi pitäisikään, sillä hyvät maut puhuvat puolestaan. Ruoan lisäksi tietenkin myös viinit ovat ehdottoman laadukkaita ja huolella valittuja, ja viinilista on kattava.

Siirry ravintolan Ravintola Pastis verkkosivustoon

Osoite

Ravintola Pastis
Pieni Roobertinkatu 2
00130 Helsinki

Aukioloajat

Auki nyt - Sulkee 23:30
torstai
11:30 - 23:30
perjantai
11:30 - 23:30
lauantai
16:30 - 23:30
sunnuntai
Suljettu
maanantai
16:30 - 23:30
tiistai
11:30 - 23:30
keskiviikko
11:30 - 23:30

Menu (General)

Pastiksen syksy 2017

Every Day - All Day
pdf
Juhlat tiedossa?

Oletko järjestämässä juhlia? Haluaisitteko jäädä pitempään? Onko teillä erityistoiveita?

Lisätietoja

Ravintola Pastis on pieni pala Pariisia ja sijaitsee juuri nyt Helsingin kiinnostavimmalla ravintolakadulla, Pieni Roobertinkadulla numero 2:ssa.

Autenttinen ranskalainen keittiö ja tunnelma sekä läsnä oleva ja yksilöllinen palvelu tekevät Pastiksesta unohtumattoman kokemuksen. Sommelierimme Otto Soveliuksen valikoimat viinit täydentävät makumatkan ranskaan ja tarjoavat mielenkiintoisen valikoiman vaativampaankin makuun.

Haluamme tarjota vieraillemme ranskalaisesta maalaiskeittiöstä tuttuja, selkeitä, runsaita ja houkuttelevia sekä uusia ja yllättäviä makuja.

Keittiömme kulmakiviä ovat huippulaadukkaat raaka-aineet sekä suomesta ja ranskasta, että huippuunsa hiottu ammattitaito valmistaa ruokaa raaka-ainetta kunnioittaen. Kaikki ruoka valmistetaan luonnollisesti käsityönä perinteisin menetelmin. Pastiksen keittiö loistaa myöskin vähemmän tunnettujen raaka-aineiden osaajana ja esimerkin näyttäjänä.

Keittiötiimiä johtaa Timo "Sir Lintsi" Linnamäki, apunaan Niko Suomalainen ja muu keittiötiimi. Salista vastaa Ravintolapäällikkö Camilla Tuhkanen, oikeana kätenään Maria Kuusisto.

Ravintola Pastis on avattu 2013, ja vakiinnuttanut paikkansa Helsingin korkeatasoisessa ravintolatarjonnassa. Kesäisin ravintolan edustalla on ruokaterassi jonka varjossa on ihana hengähtää kesäkuumalla. Pastis tarjoaa myöskin mahdollisuuden privaatimpaan ruokailuun kabinetin Le Petit Pastiksen puolella sekä Pastis-Catering joka huolehtii yksilöllisistä tilaisuuksista vieraidemme kotona tai muussa tilassa.

662 Ravintola Pastis Arvostelua

"Erinomainen"6/6
Timo P.kaksi päivää sitten · 1 arvostelu

Hyvä ruoka, ystävällinen palvelu, vähän ahtaanpuoleinen tila, yksityisyyttä ei ole, menu erilainen - hyvässä ja pahassa. tulemme toisenkin kerran. varausjärjestelmä hyvä. Vaatenaulakko ahdas eikä mitään arvokasta ei voi jättää.

"Erinomainen"6/6
sari A.kaksi päivää sitten · 1 arvostelu

Aivan herkullista ruokaa, mukava ilmapiiri ja ystävällinen henkilökunta. Tulen käymään jatkossakin. Yksi suosikkiravintoistani Helsingissä! Söimme Tomahawk -pihvin ja herkullisia lisukkeita. Jäkiruoaksi kastanjapiirakkaa, nam. Seuraavalla kerralla, ennen joulua, pitää kokeilla kaninkoipi.

"Erinomainen"6/6
Jari P.viisi päivää sitten · 1 arvostelu

Wonderful place ! You can relax and enjoy good meals on this place . Its very popular place and Its better to prepreserve table before.

"Erinomainen"6/6
imgTerhi R.13 päivää sitten · 2 arvostelua

pieni, mutta viihtyisä sali. henkilökunta ammattitaitoista ja erittäin ystävällistä. Lounaan hinta laatu suhde hyvä. suosittelen ehdottomasti paikkaa.

"Upea"5/6
Linda L.kaksi vuotta sitten · 1 arvostelu

Ravintolakokemuksemme Pastiksessa oli onnistunut. Tärkein ensin, eli ruoka: Alkupalaksi söin ankankoipirilleten, joka oli hienoinen pettymys. Olisin toivonut lihan olevan hiukan rasvaisempaa ja toisaalta lisukkeelta kaipasin enemmän hapokkuutta ja makua. Pääsin maistamaan myös tartaria ja simpukoita, jotka olivat molemmat huippuluokkaisia. Pääruoaksi syömäni flanksteak bearnaisekastikkeella oli taasen moitteetonta. Jaoimme pöytäseurueen kesken kaikki lisukkeet (tryffeliranskikset, kaalilisuke, salaatti, majoneesi), joista mielestäni etenkin ranskalaiset ja kaali olivat mielettömän maukkaita. Jälkkäriksi jakamani petit fours sisälsi 3 pientä herkkupalaa ("vaahtokarkki", vadelma "vadelmaganachessa" ja valkosuklaatryffeli, hinta 1.8 € muistaakseni), joten se sopii hyvin mikäli ei jaksa suurta jälkiruokaa. Porkkanakakku tuorejuustojäätelöllä oli mainio annos- jäätelö teki minuun vaikutuksen. Annoskoot ovat reilut verrattuna vastaaviin ravintoloihin, joten kolmen ruokalajin syöminen saattaa tehdä tiukkaa useimmille. Pastiksen palvelu oli poikkeuksellisen iloista ja huomioivaa, mikä ilahdutti suuresti.

"Hyvä"4/6
Katri K.kaksi vuotta sitten · 1 arvostelu

Pastiksen brunssi oli erilainen, mutta hyvä, tosin varsin hintava. Brunssille tyypillinen noutopöytämalli puuttui kokonaan, sen sijaan alkupalat, lämmin ruoka ja jälkiruoka tarjoiltiin suoraan pöytään. Alkuun tarjolla oli vastaleivottuja sämpylöitä, talon omia briosseja ja tapas-tyylinen lautanen, joka oli tarkoitettu jaettavaksi. Maut olivat kohdillaan, mutta neljälle hengelle ruokaa oli kuitenkin vähäisenlaisesti. Sämpylöitäkin oli ruokailijaa kohden yksi, samoin briosseja. Tarjoilija olisi kaiketi tuonut vaikkapa sämpylöitä lisää, mutta lisäruuan pyytäminen tuntui kuitenkin vaivaannuttavalta. Lämmin ruoka – kateenkorva risottopedillä – oli makuelämys ja annoskin juuri sopivan kokoinen. Jälkiruokavalikoima – macaron-leivoksia, vaahtokarkkeja ja pieniä brownieita – tuotiin pöytään kerrosvadilla, josta tarjoilija annosteli jokaisen toiveiden mukaan pieniä leivospaloja. Kehtaisiko ottaa yhden macaronin sijaan kaksi, oli varmasti jokaisen pöytäseuruelaisen mielessä. Jälkiruoan kanssa sai tilata myös haluamansa kahvin, se ei tosin kuulunut 29 euron hintaan lainkaan. Kokonaishintaan ei kuulunut myöskään kuohuviinilasillista, joka on melkein brunssin kuin brunssin perusolettamus. Summa summarum: maut kohdillaan, hinta ei!

"Erinomainen"6/6
Markku K.vuosi sitten · 1 arvostelu

Erittäin miellyttävä ravintolatila hyvässä kaupunkiympäristössä. Mukava ja asiantunteva palvelu. Tärkeintä oli tietysti, että safkat olivat erinomaisia - vai onko se sittenkään kaikkein tärkeintä, jos viihtyy hyvin - ja juoma(viini)paketin valinnat olivat oivat. Niinhän ne usein ovat, mutta nyt oli onnistuttu poikkeuksellisen hyvin. Tosi iloisin mielin poistuttiin paikalta vaimon kanssa. Kivaa oli myös se, että eväät valittiin itse listalta, suppealta, mutta kuitenkin listalta. Huippuravintoloiden ruokien laatuun voi toki luottaa, mutta joskus jollekulle ei maistu jokin ruokalaji, oli se valmistettu kuinka hyvin tahansa, t. nimim. Taidetaan käydä uudestaan

"Upea"5/6
imgHelena L.kaksi vuotta sitten · 7 arvostelua

Erinomainen ruoka! Minä otin Bouillabassen alkuun, kania seuraavaksi ja loppuun mustaherukka-jäädykkeen. Puolisolla muutoin sama mutta pääruokana Black agnus -kuve. Täytyy sanoa että nälkäisenä ei tarvinnut lähteä, ruoka oli erittäin maukasta ja lopputulos oli sopivan kevyt. Sanoisin, että enemmänkin ranskalaista ruokaa Belgialaisella (reilut annokset siis) twistillä! Ruokasali on aika pieni ja samalla kertaa kanssamme oli paikalla isoja seurueita, mikä ei sinänsä suuremmalti haitannut. Viini oli maukas läpi aterian mutta hinnakas, vaikka otettiin varsin keskihintainen pullollinen. Ymmärrän toki, että laatua halutaan ylläpitää mutta pitääkö laadusta aina maksaa niin kamalasti? Ruuan hinta-laatu-suhde oli kuitenkin kymppi ja varmasti palaamme uudelleen maistamaan seuraavia listan herkkuja!

"Upea"5/6
Ari M.seitsemän kuukautta sitten · 1 arvostelu

Tarkoituksenamme on ollut pitkään käydä Pastiksessa, mutta jostain syystä vierailu on lykkääntynyt. Päätimme juhlistaa hääpäiväämme syömällä ja juomalla hyvin. Pastikseen saapuminen oli miellyttävää ja rauhallista. Toivomani reunapöytäkin oli järjestynyt. Ruoka oli erittäin hyvää, kuten tuttujemme kommentit antoivatkin ymmärtää. Palvelukin enimmäkseen toimi, mutta erinomaista leipää ei tullut lisää, kun etanat saapuivat pöytään. "Saisiko olla lisää viiniä?", olisi ollut hyvä kysymys siinä vaiheessa, kun asiakas ilmoittaa, että jälkiruoaksi riittää viini. Ruoan hinta/laatu-suhde on erinomainen ja vaikka ilta ei aivan täydellinen ollutkaan, niin tulemme varmasti toistekin, niin hyvää ruoka oli. Miljöö on miellyttävä, ympäristö ei kilpaile seurueen kanssa.

"Okei"3/6
Tuija H.vuosi sitten · 1 arvostelu

Saapuessamme ravintolaan meitä ei tervehditty heti, odottelimme kiireisten tarjoilijoiden vapautumista. Keskellä salia oli iso seurue, jonka ansiosta meteli oli melkoinen ja välillä oli jopa vaikea kuulla pöytäkumppanin puhetta. Tunnelmasta noin 2 pistettä. Poikkeuksellinen tilanne varmasti. Otimme kanan kahdelle, se oli todella maukas, mutta emme erityisesti pitäneet kaali-linssi-lisukkeesta joka oli vetinen ja sijoitettu kanan alle. Tarjoiluvälineiksi tuotiin 2 haarukkaa...Tilasimme vielä erikseen tryffeliranskalaiset, jotka olivat hiukan kärähtäneitä. Osa jäi syömättäkin. Jälkiruoaksi tilasimme juustolajitelman. Se oli pettymys, mm. tylsän Saint Agurin ansiosta. Hilloke oli erinomainen. Talon näkkäri oli maustettu liikaa kuminalla, joka dominoi hentoisia juustoja. Vaikeuksia löytää arki-illan iloksi keskihintainen punaviini. Päädyimme Fitouhin. Ei vastannut odotuksia. Kana tarjoiltiin pyöreältä rst-vadilta, vaikka saatavana on ovaaleja. Vati aiheutti tilakaaoksen pienessä pöydässämme ja vasta viinilasin kellahdettua kumoon, tarjottiin viereen lisäpöytä. Bistroksi luokitellussa ravintolassa pitää olla enemmän hyviä, keskihintaisia viinejä. Suurin osa niistä mitä olisimme maistelleet olivat elokuvailtamme päätteeksi turhan kalliita. Jonain rauhallisempana iltana, jolloin paikka täynnä pieniä seurueita, ravintola saattaa toimiakin.

2 Henkilöä
123456
Tänään (torstai)
joulukuu 2017
S
M
T
W
T
F
S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Valitse aika:
SOSIAALINEN
SOVELLUKSET
©2017 Quandoo Oy. Kaikki oikeudet pidätetään