Quandoo
(FI) Suomi
5.1 /6 Loistava 632 arvostelua

Ravintola Pastis

Keskusta Ranskalainen €€€ +100
Varaa
Varauskysely
-
1 henkilö
+
{{ capacity }}
Haluatko tehdä varauksen suurelle ryhmälle? Kokeile varauskyselyä ryhmille!
{{ request.date | date: 'mediumDate'}}
{{ discount.name }}
-
{{time.date | date: 'HH:mm'}} | -{{request.discount.value}}%
+
Tiedustele viime hetken tilannetta ravintolasta.
{{time.date | date: 'HH:mm'}}
{{ discount.name }}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{ request.area.name }} Missä halauaisit istua?
{{ area.name }}
Tämä on ainoa valittava alue

Sinun Ravintola Pastis

Ravintola Pastis Helsingin keskustassa Pienellä Roobertinkadulla luottaa ranskalaisen keittiön klassisiin herkkuihin ja huolellisesti valmistettuihin perusmakuihin. Ravintolan keittiö loihtii vierailleen herkullisia ja houkuttelevia maalaiskeittiön makuja suomalaisten ja kansainvälisten huipputuottajien raaka-aineista perinteisiä käsityömenetelmiä käyttäen. Houkuttelevista ja runsaista mauista saa nauttia mukavan rennossa ja mutkattomassa ilmapiirissä, sillä Pastis ei turhia hienostele sen enempää palvelun kuin ruoan osalta. Miksi pitäisikään, sillä hyvät maut puhuvat puolestaan. Ruoan lisäksi tietenkin myös viinit ovat ehdottoman laadukkaita ja huolella valittuja, ja viinilista on kattava.

Aukioloajat

  • Maanantai 16:30 - 23:30
  • Tiistai 11:30 - 23:30
  • Keskiviikko 11:30 - 23:30
  • Torstai 11:30 - 23:30
  • Perjantai 11:30 - 23:30
  • Lauantai 16:30 - 23:30
  • Sunnutai Suljettu
Ravintola Pastis, Pieni Roobertinkatu 2, 00130 Helsinki

Filosofia

Ravintola Pastis on pieni pala Pariisia ja sijaitsee juuri nyt Helsingin kiinnostavimmalla ravintolakadulla, Pieni Roobertinkadulla numero 2:ssa.

Autenttinen ranskalainen keittiö ja tunnelma sekä läsnä oleva ja yksilöllinen palvelu tekevät Pastiksesta unohtumattoman kokemuksen. Sommelierimme Otto Soveliuksen valikoimat viinit täydentävät makumatkan ranskaan ja tarjoavat mielenkiintoisen valikoiman vaativampaankin makuun.

Haluamme tarjota vieraillemme ranskalaisesta maalaiskeittiöstä tuttuja, selkeitä, runsaita ja houkuttelevia sekä uusia ja yllättäviä makuja.

Keittiömme kulmakiviä ovat huippulaadukkaat raaka-aineet sekä suomesta ja ranskasta, että huippuunsa hiottu ammattitaito valmistaa ruokaa raaka-ainetta kunnioittaen. Kaikki ruoka valmistetaan luonnollisesti käsityönä perinteisin menetelmin. Pastiksen keittiö loistaa myöskin vähemmän tunnettujen raaka-aineiden osaajana ja esimerkin näyttäjänä.

Keittiötiimiä johtaa Timo "Sir Lintsi" Linnamäki, apunaan Niko Suomalainen ja muu keittiötiimi. Salista vastaa Ravintolapäällikkö Camilla Tuhkanen, oikeana kätenään Maria Kuusisto.

Ravintola Pastis on avattu 2013, ja vakiinnuttanut paikkansa Helsingin korkeatasoisessa ravintolatarjonnassa. Kesäisin ravintolan edustalla on ruokaterassi jonka varjossa on ihana hengähtää kesäkuumalla. Pastis tarjoaa myöskin mahdollisuuden privaatimpaan ruokailuun kabinetin Le Petit Pastiksen puolella sekä Pastis-Catering joka huolehtii yksilöllisistä tilaisuuksista vieraidemme kotona tai muussa tilassa.

Katso Pastiksen syksy 2017

632 arvostelua

5.1 /6 Loistava 632 arvostelua
Odotusaika: lyhyt
Palvelu: ystävällinen
Tunnelma: viityistä
Laatu/Hinta: edullinen
Melu: hiljainen
Ruoka: herkullinen
264 6
256 5
61 4
35 3
14 2
2 1
1 arvostelu tähän mennessä 6
16.10.2017 20:07

Todella hyvä ruoka, jossa hinta oli paremmin kuin kohdallaan. Tunnelma sopi hyvin pastiksen ranskalais tyyppiseen teemaan. Palvelu oli myös asiantuntevaa ja erittäin ystävällistä! Tänne pitää mennä uudestaan!

1 arvostelu tähän mennessä 6
12.10.2017 11:02

Ruoka ja viinit olivat todella hyviä. Tarjoilu asiantuntevaa ja miellyttävää. Miljöö ravintolassa on myös ihana, kodinomainen tunne. Suosittelen mielelläni muillekin. 25 sanaa palauutteessa on liian pitkä :)

2 arvostelua tähän mennessä 6
11.10.2017 23:50

Excellent food and service. The duck breast with wing on was excellent, and I loved the veal tongue. My wife liked the petit fours. The decor is also very calming - like being in France.

1 arvostelu tähän mennessä 6
09.10.2017 12:12

Tunnelmallinen pieni ranskalainen ravintola. Hyvää ruokaa ja erinomainen palvelu. Hyvä valinta treffeille. Paikka ei ole liian iso. Tarjoilijat ja henkilökunta muutenkin tosi ystävällisiä. Kävelymatkan päässä kaikesta.

1 arvostelu tähän mennessä 5
09.11.2015 10:44

Ravintolakokemuksemme Pastiksessa oli onnistunut. Tärkein ensin, eli ruoka: Alkupalaksi söin ankankoipirilleten, joka oli hienoinen pettymys. Olisin toivonut lihan olevan hiukan rasvaisempaa ja toisaalta lisukkeelta kaipasin enemmän hapokkuutta ja makua. Pääsin maistamaan myös tartaria ja simpukoita, jotka olivat molemmat huippuluokkaisia. Pääruoaksi syömäni flanksteak bearnaisekastikkeella oli taasen moitteetonta. Jaoimme pöytäseurueen kesken kaikki lisukkeet (tryffeliranskikset, kaalilisuke, salaatti, majoneesi), joista mielestäni etenkin ranskalaiset ja kaali olivat mielettömän maukkaita. Jälkkäriksi jakamani petit fours sisälsi 3 pientä herkkupalaa ("vaahtokarkki", vadelma "vadelmaganachessa" ja valkosuklaatryffeli, hinta 1.8 € muistaakseni), joten se sopii hyvin mikäli ei jaksa suurta jälkiruokaa. Porkkanakakku tuorejuustojäätelöllä oli mainio annos- jäätelö teki minuun vaikutuksen. Annoskoot ovat reilut verrattuna vastaaviin ravintoloihin, joten kolmen ruokalajin syöminen saattaa tehdä tiukkaa useimmille. Pastiksen palvelu oli poikkeuksellisen iloista ja huomioivaa, mikä ilahdutti suuresti.

1 arvostelu tähän mennessä 4
11.10.2015 11:52

Pastiksen brunssi oli erilainen, mutta hyvä, tosin varsin hintava. Brunssille tyypillinen noutopöytämalli puuttui kokonaan, sen sijaan alkupalat, lämmin ruoka ja jälkiruoka tarjoiltiin suoraan pöytään. Alkuun tarjolla oli vastaleivottuja sämpylöitä, talon omia briosseja ja tapas-tyylinen lautanen, joka oli tarkoitettu jaettavaksi. Maut olivat kohdillaan, mutta neljälle hengelle ruokaa oli kuitenkin vähäisenlaisesti. Sämpylöitäkin oli ruokailijaa kohden yksi, samoin briosseja. Tarjoilija olisi kaiketi tuonut vaikkapa sämpylöitä lisää, mutta lisäruuan pyytäminen tuntui kuitenkin vaivaannuttavalta. Lämmin ruoka – kateenkorva risottopedillä – oli makuelämys ja annoskin juuri sopivan kokoinen. Jälkiruokavalikoima – macaron-leivoksia, vaahtokarkkeja ja pieniä brownieita – tuotiin pöytään kerrosvadilla, josta tarjoilija annosteli jokaisen toiveiden mukaan pieniä leivospaloja. Kehtaisiko ottaa yhden macaronin sijaan kaksi, oli varmasti jokaisen pöytäseuruelaisen mielessä. Jälkiruoan kanssa sai tilata myös haluamansa kahvin, se ei tosin kuulunut 29 euron hintaan lainkaan. Kokonaishintaan ei kuulunut myöskään kuohuviinilasillista, joka on melkein brunssin kuin brunssin perusolettamus. Summa summarum: maut kohdillaan, hinta ei!

1 arvostelu tähän mennessä 6
09.12.2016 23:03

Erittäin miellyttävä ravintolatila hyvässä kaupunkiympäristössä. Mukava ja asiantunteva palvelu. Tärkeintä oli tietysti, että safkat olivat erinomaisia - vai onko se sittenkään kaikkein tärkeintä, jos viihtyy hyvin - ja juoma(viini)paketin valinnat olivat oivat. Niinhän ne usein ovat, mutta nyt oli onnistuttu poikkeuksellisen hyvin. Tosi iloisin mielin poistuttiin paikalta vaimon kanssa. Kivaa oli myös se, että eväät valittiin itse listalta, suppealta, mutta kuitenkin listalta. Huippuravintoloiden ruokien laatuun voi toki luottaa, mutta joskus jollekulle ei maistu jokin ruokalaji, oli se valmistettu kuinka hyvin tahansa, t. nimim. Taidetaan käydä uudestaan

7 arvostelua tähän mennessä 5
04.10.2015 13:58

Erinomainen ruoka! Minä otin Bouillabassen alkuun, kania seuraavaksi ja loppuun mustaherukka-jäädykkeen. Puolisolla muutoin sama mutta pääruokana Black agnus -kuve. Täytyy sanoa että nälkäisenä ei tarvinnut lähteä, ruoka oli erittäin maukasta ja lopputulos oli sopivan kevyt. Sanoisin, että enemmänkin ranskalaista ruokaa Belgialaisella (reilut annokset siis) twistillä! Ruokasali on aika pieni ja samalla kertaa kanssamme oli paikalla isoja seurueita, mikä ei sinänsä suuremmalti haitannut. Viini oli maukas läpi aterian mutta hinnakas, vaikka otettiin varsin keskihintainen pullollinen. Ymmärrän toki, että laatua halutaan ylläpitää mutta pitääkö laadusta aina maksaa niin kamalasti? Ruuan hinta-laatu-suhde oli kuitenkin kymppi ja varmasti palaamme uudelleen maistamaan seuraavia listan herkkuja!

1 arvostelu tähän mennessä 5
28.05.2017 19:06

Tarkoituksenamme on ollut pitkään käydä Pastiksessa, mutta jostain syystä vierailu on lykkääntynyt. Päätimme juhlistaa hääpäiväämme syömällä ja juomalla hyvin. Pastikseen saapuminen oli miellyttävää ja rauhallista. Toivomani reunapöytäkin oli järjestynyt. Ruoka oli erittäin hyvää, kuten tuttujemme kommentit antoivatkin ymmärtää. Palvelukin enimmäkseen toimi, mutta erinomaista leipää ei tullut lisää, kun etanat saapuivat pöytään. "Saisiko olla lisää viiniä?", olisi ollut hyvä kysymys siinä vaiheessa, kun asiakas ilmoittaa, että jälkiruoaksi riittää viini. Ruoan hinta/laatu-suhde on erinomainen ja vaikka ilta ei aivan täydellinen ollutkaan, niin tulemme varmasti toistekin, niin hyvää ruoka oli. Miljöö on miellyttävä, ympäristö ei kilpaile seurueen kanssa.

1 arvostelu tähän mennessä 3
02.09.2016 11:44

Saapuessamme ravintolaan meitä ei tervehditty heti, odottelimme kiireisten tarjoilijoiden vapautumista. Keskellä salia oli iso seurue, jonka ansiosta meteli oli melkoinen ja välillä oli jopa vaikea kuulla pöytäkumppanin puhetta. Tunnelmasta noin 2 pistettä. Poikkeuksellinen tilanne varmasti. Otimme kanan kahdelle, se oli todella maukas, mutta emme erityisesti pitäneet kaali-linssi-lisukkeesta joka oli vetinen ja sijoitettu kanan alle. Tarjoiluvälineiksi tuotiin 2 haarukkaa...Tilasimme vielä erikseen tryffeliranskalaiset, jotka olivat hiukan kärähtäneitä. Osa jäi syömättäkin. Jälkiruoaksi tilasimme juustolajitelman. Se oli pettymys, mm. tylsän Saint Agurin ansiosta. Hilloke oli erinomainen. Talon näkkäri oli maustettu liikaa kuminalla, joka dominoi hentoisia juustoja. Vaikeuksia löytää arki-illan iloksi keskihintainen punaviini. Päädyimme Fitouhin. Ei vastannut odotuksia. Kana tarjoiltiin pyöreältä rst-vadilta, vaikka saatavana on ovaaleja. Vati aiheutti tilakaaoksen pienessä pöydässämme ja vasta viinilasin kellahdettua kumoon, tarjottiin viereen lisäpöytä. Bistroksi luokitellussa ravintolassa pitää olla enemmän hyviä, keskihintaisia viinejä. Suurin osa niistä mitä olisimme maistelleet olivat elokuvailtamme päätteeksi turhan kalliita. Jonain rauhallisempana iltana, jolloin paikka täynnä pieniä seurueita, ravintola saattaa toimiakin.

4 arvostelua tähän mennessä 6
07.12.2015 08:01

Palvelu oli rennon kursailematonta, mutta erittäin asiantuntevaa, ja saimme mainiot viinit alkudrinkeistä pääruokaan. Suussasulava vasikkatartar toimii alkupalana aina yhtä hyvin, sitä ei tarvitse sen enempää hehkuttaa. Itselläni oli pääruokana hitaasti kypsytetty kaninkoipi tryffeli-dijonkastikkeessa, joka oli todella maukasta, seuralaisen "Pastiksen päivän kalansaalis", kokonaisena paistettu kultaotsa-ahven, oli myös kohdallaan. Tällä kertaa listan jälkiruoka jäi väliin. Kaikessa lyhykäisyydessään taas taattua Pastiksen laatua: ei mitään heikkoja osa-alueita, vaan miellyttävä ja makunystyröitä hivelevä tiistain alkuillan aikainen illallinen! :-)

1 arvostelu tähän mennessä 5
10.10.2017 14:15

Moi .Hyvä ruoka, viihtyisä, kodikas miljöö. Palvelu ok PAITSI: Seisoin kadulla klo 11.25 odottamassa vieraitani ja että ovet aukeavat. Paikalle saapui myös raksamies jolle ovi avattiin saman tien. Tämä mies kysyi saisiko hän kulkea C rappuun ravintolan kautta? sai myöntävän vastauksen ja meni sisään. Minua ei edes huomioitu; ei katsekontaktia; ei mitään. Mielestäni olisi ollut asiallista (vettä satoi kaatamalla, viralliseen oven avaukseen n 5 min aikaa ) kysyä, haluaisinko tulla sisään. Tuolloin olisin voinut itse päättää YES or NO, nyt tuota mahdollisuutta ei edes tarjottu.Nuijaa.

1 arvostelu tähän mennessä 5
20.03.2016 15:48

Both the food and the service were excellent! The menu was also really versatile - I could think of 4-5 great combinations. The only downside were the snails - whilst they were quite ok in terms of taste, the plating was awful and they were difficult to eat. I also wished we were given bread with the snails and a spoon would have been handy. Other than that minor detail, I can find little to fault. Good value for money too.

1 arvostelu tähän mennessä 6
06.05.2015 11:57

Kolmannen kerran olimme Pastiksessa, ja jokaisella kerralla olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Monissa paikoissa ei saa kasvisannosta, jonka suunnitteluun ja valmistamiseen on todella panostettu. Tarte Tatin tomaatista oli yksi elämäni parhaista vegeistä, ja niitä on tullut syötyä vuosien varrella melkoinen määrä. Seuralaisen bouillabaisse oli samoin herkullinen. Ja erityiskiitos vielä jälkiruuista - kuin olisi kukkia syönyt! Vielä henkilökunnalle kehut: ammattitaitoista ja mukavaa porukkaa. Suosittelemme, täällä vietetään tulevatkin hääpäivät.

1 arvostelu tähän mennessä 6
29.01.2016 10:00

Ruoka oli erinomaista! Alkuruokina ostereita (todella raikkaita ja ihania, joka ei suinkaan ole itsestään selvää), etanat jälleen todella maukkaita ja sitrusmarinoitu lohi ja kuha herkullista. Pääruokina puolikas hummeri - loistokas esitys ja Coeur de Filet Provencale kahdelle kypsyysasteessaan ja lisukkeineen kymppi! Eipä voi muuta kuin suositella niille jotka paikkaan eivät vielä ole tutustuneet ja niille, jotka ovat jo Pastiksessa useasti vierailleet!

1 arvostelu tähän mennessä 6
14.12.2016 23:21

Mukava atmosfääri, paikka vaikutti aidosti ranskalaiselta Bistrolta. Hieno ruokalista, erittäin harvinaisia annoksia mukana, itse söin karitsansydäntä pääruuaksi. Työn puolesta tulee käytyä paljon ravintoloissa ja on erittäin poikkeuksellista ettei keksi mitään huomautettavaa. Loistava suoritus. Laseissa myytävät viinit olivat kaikki huolella valittuja ja sopivat mainiosti annoksiin. Vaikka laseittain saatavien lista oli lyhyt, niin se ei haitannut yhtään. Pullovalikoima olikin jo sitten riittävä.

2 arvostelua tähän mennessä 6
18.02.2017 17:47

Great brunch with meals served at the table. Had a charcuterie plate to be served as a starting course, seafood pasta as a main and a cake for a dessert. Comfortable and cozy premises supported the pleasurable experience of the restaurant. Especially would highlight friendly and professional service. Absolutely recommended if wish to enjoy casual, yet delicious Saturday brunch!

1 arvostelu tähän mennessä 5
27.02.2017 20:26

Ihana miljöö ja hyvä & luonnikas palvelu. Joululahjaksi saamani 3-ruokalajin maistelumenu oli hienoinen pettymys. En voi ymmärtää miksi pääruuaksi oli valittu mustekala mistä vain aniharva pitää?! Itse en pidä enkä pitänyt tästäkään. Pääruuan ehkä olisi voinut vaihtaa, mutta koska otimme ruuat vastaan yllätyksinä, niin se oli vähän myöhäistä siinä vaiheessa kun lautanen oli jo pöydässä :-( (ehkä tuossa vaiheessa olisi saanut vielä vaihtaa, mutta en kehdannut..)

10 arvostelua tähän mennessä 5
29.08.2016 19:23

Ruoka oli tavanomaista, siis erinomaista. Yleensä valitsemme ravintolat aika tarkkaan, joten odotukset ovat korkealla, niin nytkin, mutta kyllä ne täyttyivät. Alkuun makrillia ja kantarelleja - halusin hiukan testata miltä muiden laittamat vahverot maistuvat, vaikka niitä onkin saanut tavattomasti Juhannuksesta alkaen - maistuivat hyvin. Ja kaikki otimme haukikuhaa pääruuaksi, erinomaista sekin. Palvelu oli asiallista: kohteliasta ja riittävän ripeää. Erinomainen kokonaisuus, mutta hintataso ehkä 20% liian korkea.

1 arvostelu tähän mennessä 5
25.07.2017 11:17

Hyvää perus bistro ruokaa Ranskalaisilla vivahteilla. Useamman kerran jälkeen voi sanoa, että ravintolan taso on laadukkaan tasaista. Paikka johon voi huoletta mennä ja tietää että ei tosin ylläty tai saa mitään eksoottista, mutta ruoka on hyvää ja viinisuositukset kohdallaan. Rento paikka johon helppo mennä, tosin ehkä salin puolella palvelu välillä tuntuu liiankin rennolta. Tämä kannattaa huomioida, jos haet formaalimpaa paikkaa.