Pompier ESPA – Tietoja

Pompier on lounas- ja päivällisravintola, joka sijaitsee Eteläesplanadilla Helsingin ydinkeskustassa. Tarjolla on maanantaista lauantaihin maukasta, käsityönä tehtyä ruokaa. Ruuat rakentuvat, niin kotimaisten raaka-aineiden kuin kansainvälisten makujen ja reseptien varaan. Ravintolassa on herkullisen ruuan ja yksilöllisen palvelun lisäksi tarjolla laadukkaasti laadittu ja asiakasystävällisesti hinnoiteltu juomavalikoima. Pompierissa palvelussa panostetaan erityisesti läsnäoloon ja asiakkaan kohtaamiseen.

Tervetuloa – Bienvenue

Aukioloajat

Avoinna tänään - Avaa klo 11:00
torstai
11:00 - 14:00
17:00 - 22:00
perjantai
11:00 - 14:00
17:00 - 22:00
lauantai
17:00 - 22:00
sunnuntai
Suljettu
maanantai
11:00 - 14:00
tiistai
11:00 - 14:00
17:00 - 22:00
keskiviikko
11:00 - 14:00
17:00 - 22:00

Osoite

Pompier ESPA
Eteläesplanadi 8
00130 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

6A80E898-7AA0-42E8-9106-B9315E7F260D

Á la carte

Sokerisuolattua kirjolohta, avokadoa ja rapeaa yrtti-kasvissalaattia

Slightly salted rainbow trout with avocado and crunchy herb salad
13,50 €

Vitel tonnè

Vitello tonnato
14,50 €

Versokukkakaalia, Västerbotten-juustoa ja hasselpähkinäpestoa

Fiorina cauliflower with Västerbotten cheese and hazelnut pesto
12,00 €

Paahdettua kuhaa, piparjuuri-beurre blanc ja kesävihanneksia

Fried pike perch with horseradish beurre blanc and seasons vegetables
29,00 €

Paistettu härän entrecôte bearnaisekastiketta ja friteerattuja perunoita

Pan fried entrecôte of beef with bearnaise sauce and deep fried potatoes
32,00 €

Rapeaa ankankoipea, soijavinaigrettea ”Banzai” ja vihreitä kasviksia

Long roasted and crispy duck leg with soy vinaigrette ”Banzai” and greens
25,00 €

Korvasienikroketteja ja naattijuureksia, hummusta sekä versoja

False morel mushroom croquets with first harvest vegetables and hummus&sprouts
21,00 €

Juustovalikoima

Selection of cheese
14,00 €
773B4AFD-52CE-446B-BEA0-A90E22E34874

Valmis menu

3 ruokalajin yllätysmenu

3 course surprise menu
Pieni Hutikka 24 €
Wines for menu 24 €
39,00 €

4 ruokalajin yllätysmenu

4 course surprise menu
Hutikka 31 €
Wines for menu 31 €
44,00 €

5 ruokalajin yllätysmenu

5 course surprise menu
Iso Hutikka 35 €
Wines for menu 35 €
49,00 €
23914FCF-1514-4544-82D9-2C2EDB2B8818

Jälkiruoat

Appelsiini crème brûlée

Orange crème brûlée
9,00 €

Maitosuklaamoussea ja hunajaa

Milk chocolate mousse with honey
6,50 €

Tarte Tatin, kinuskia ja vaniljajäätelöä 13 € / 19 €

Tarte Tatin with caramel sauce and vanilla ice cream
13,00 €

Normaali menu

MENU POMPIER

pdf

230 Pompier ESPA arvostelua

Loistava
5.3/6
230 arvostelua
Melu:Miellyttävä
Tunnelma:Loistava
Hinta/laatu:Kaiken rahan arvoinen
Ruoka:Taivaallinen
Palvelu:Loistava
Odotusaika:Tilaus tuli hetkessä
Sort by:Osuvimmat
  • Osuvimmat
  • Parhaimmiksi arvostellut
  • Uusimmat
"Erinomainen"6/6
Tuija L.kolme päivää sitten · 1 arvostelu

Erittäin hyvä, ystävällinen ja joustava palvelu. Ruoka erinomaista. Ehkä paras kalaruokaa, mitä olen koskaan syönyt. Siisti, rento ja asiakkaitaan arvostava ravintola, jota suosittelen lämpimästi .

"Erinomainen"6/6
Antti H.neljä päivää sitten · 1 arvostelu

Aivan loistava paikka! Sekä itse ruoka, mutta erityisesti palvelu oli aivan huippuluokkaa. Sijanti Espalla on pelkkää plussaa, kävelymatkan päässä, ja hyvät näkymät puistoon. Tullaan ehdottomasti uudestaan!

"Erinomainen"6/6
Eija V.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Todella erinomainen ruoka. Herkullista. Hinta-laatusuhde kohdallaan. Monen ruokalajin menut viineineen todella mahtava juttu. Iltamenulista suppea mutta parasta on keskittyminen vähään mutta hyvään. Jälkiruuat suussa sulavia. Ystävällinen henkilökunta. Lounas ihan paras. Edullinen tarjontaan nähden. Monipuolinen ja kasvisruokailijat huomioitu. Bon appetit!

"Erinomainen"6/6
Marjo K.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Viihtyisä ravintola hyvällä paikalla. Erittäin maukasta ruokaa (suosittelen kalaruokia, myös kasvisruoka näytti hyvältä) ja hyvää viiniä. Sopivan rento tunnelma ja hyvä palvelu. Tänne ehdottomasti uudestaankin!

"Erinomainen"6/6
Hannu M.yhdeksän kuukautta sitten · 3 arvostelua

Ravintolaan tulo oli jo miellyttä: vastaantulo, tervetulotoivotus ja takki autettiin naulakkoon. Olin toivonut rauhallista pöytää, jossa voi keskustella. Toive oli huomioitu: saimme rauhallisen pöydän ja vielä tässäin vaiheessa kysyttiin mielipidettämme pöydän sopivuudesta. Hienoa. Ruokalistan esittely oli ammattimaista ja saimme vastauset suosittelupyyntöihimme, joten ruokatilaus sujui joutuisasti. Viineistä tuli myös suosituksia ja mikä hienointa, molemmat ruokailijat saivat maistaa viiniä, joka oli erinomainen Chablis. Ruokailun aikana tarjoilijamme kävi tarkistamassa tilanteen sekä alku- että pääruuan aikana ja totesi tyytyväisyytemme. Jälkiruokaa emme tilanneet, koska alku- ja pääruoka olivat riittäviä. Ruoka oli erinomaista ja palvelu harvinaisen miellyttävää. Tähän asti vuoden paras illalliskokemus Helsingissä.

"Upea"5/6
Ritva M.vuosi sitten · 3 arvostelua

Ravintola oli uusi tuttavuus meille, mutta käyntimme ei varmaan jäänyt ensimmäiseksi ja viimeiseksi. Olimme iloisesti yllättyneitä. Ongelma heinäkuussa hyvää ravintolaa etsiville on yleensä se, että ravintolat ovat kiinni juuri silloin kun esimerkiksi meidän pitäisi löytää paikka, jossa juhlistaa merkkipäivää. Vallitsimme 5 ruokalajin yllätysmenun. Valinta osui nappiin; ruoka oli hyvää ja annosten ulkonäkökin lähes fine dining -luokkaa kuitenkin niin, että kaikki ylimääräinen konstailu puuttui. Viinipaketin viinit sopivat melko hyvin ruokien kanssa. Palvelu oli meidän mieleemme; hyvää. Ylimääräisen plussan ravintola saa siitä, että vessa oli samassa tasossa ravintolasalin kanssa, toisin kuin useimmissa Espan ravintoloissa, joissa vessaan päästäkseen pitää vaikeasi liikkuvienkin linkata portaat alas alakertaan.

"Erinomainen"6/6
Marja K.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Kaiken kaikkiaan positiivinen yllätys alusta loppuun. Palvelu oli erittäin ystävällistä, rentoa, mutta kuitenkin asiakasta arvostavaa. Meitä oli 4 henkilöä illallisella ja otimme alkuruoaksi parsaa. Parsa oli erittäin hyvää, yllätys oli se, että se tarjoiltiin kylmänä. Pääruoaksi valitsimme ankkaa, entrecote-pihvin (2 kpl) ja kalaa. Maut olivat kohdillaan ja annokset näyttivät kauniilta myös jälkiruuissa. Paikka ja sisustus miellyttivät myös. Valintaan vaikutti myös se, että listalla oli meille kaikille jotain ja tiesimme etukäteen mistä voimme valita. Tulemme varmasti uudelleen ja suosittelemme Pompieriä myös muille.

"Upea"5/6
Leena C.kolme kuukautta sitten · 4 arvostelua

Miljöö mukava. Henkilökunta avuliasta. Tarjoilijamme oli harjoittelija, joka oli erittäin huomaavainen ja miellyttävä. Söimme alkuun tartaria ja sitruunarisoton. Tartar oli taivaallinen; kaikki komponentit annoksessa kohdillaan! Sitruunarisotto oli oikein maukas, tosin riisit eivät olleet al dente. Pääruokana oli Haukiwallenberg ja ankanrintaa kasviksilla. Wallenberg oli ihanan kuohkea, rapukastike maukas. Ankanrinta ihanan roseeksi paistettu, kastike ja kasvikset todella hyviä ja pähkinä granola pisteenä i:n päällä! Annokset olivat sen verran suuret, ettemme tällä kertaa ottaneet jälkiruokaa. Olen jo suositellut paikkaa useammalle ja menemme ehdottomasti kevään aikana uudestaan syömään Pompieriin.

"Upea"5/6
erkki t.kaksi vuotta sitten · 1 arvostelu

Pienen alkuhämmingin jälkeen olo oli kotoisa. Toivomuksia kysyttiin ja ne täytettiin nopeasti ja tehokkaasti. Palvelu oli rentoa mutta ei liian tuttavallista. Viinien valinnassa neuvot olivat niukkoja mutta hyviä: 'tuo viognier on bouillabassen kanssa parempi kuin sauvignon blanc'. Ruoka oli huolella tehtyä mutta asia nyt vaan on niin että savunmakuinen lihapääruoka ei ole hyvä ajatus, confit de canard on riittävän vahvan makuista ilman ylimääräistä tuoksua. Tarte tatin kosketti syvimpiä aisteihin: en tosin enää muista miltä äidinmaito maistui mutta se varmasti jätti jälkeensä samanlaisen tunteen.

"Erinomainen"6/6
Inkeri P.neljä kuukautta sitten · 1 arvostelu

Saimme toivomamme ikkunapöydän ja päädyimme tilaamaan neljän ruokalajin yllätysmenun. Tarjoilija selvitti vielä mahdolliset allergiat, palvelu oli ystävällistä ja huomaavaista. Tosin menun ruokalajit tarjoiltiin ehkä hiukan liiankin nopeassa tahdissa, sillä viihdyimme hyvin ja halusimme nautiskella makuelämyksistä rauhassa. Kohta saapumisemme jälkeen ravintola olikin jo täysi, joten siinä mielessä nopean tahdin toki ymmärsimme eikä meitä mitenkään muuten kiirehditty. Ruoka oli valtavan hyvää ja olimme erittäin tyytyväisiä valintaamme. Suosittelimme jo paikkaa tuttavillemekin.