Quandoo
(FI) Suomi
4.6 /6 Loistava 20 arvostelua

Ateneum Bistro

Keskusta Kansainvälinen €€€ +100
Varaa
Varauskysely
-
1 henkilö
+
{{ capacity }}
Haluatko tehdä varauksen suurelle ryhmälle? Kokeile varauskyselyä ryhmille!
{{ request.date | date: 'mediumDate'}}
{{ discount.name }}
-
{{time.date | date: 'HH:mm'}} | -{{request.discount.value}}%
+
Tiedustele viime hetken tilannetta ravintolasta.
{{time.date | date: 'HH:mm'}}
{{ discount.name }}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{ request.area.name }} Missä halauaisit istua?
{{ area.name }}
Tämä on ainoa valittava alue

Sinun Ateneum Bistro

Keskustassa, aivan Rautatientorin kupeessa Kaivokadulla, sijaitseva Ateneum Bistro, on taidemuseo Ateneumin yhteydessä oleva kahvila ja ravintola. Ateneum Bistro tarjoaa moderneja makuelämyksiä niin museon kävijöille, kuin lounas- tai illallisvieraille. Joka päivä vaihtuva lämmin lounasannos, sekä salaattibuffet keitolla eivät jätä ketään kylmäksi. Lounaan lisäksi voit nauttia suomalaisista perinteisistä annoksista raikkaalla twistillä, sekä sunnuntaina suunnata Ateneumiin nauttimaan Bistron brunssista. Kansainväliset vierailijat ja kulttuuria henkivä ympäristö luovat rennon tyylikkään ilmapiirin mistä tahansa tauosta nauttimiseen.

Aukioloajat

  • Maanantai Suljettu
  • Tiistai 10:00 - 18:00
  • Keskiviikko 10:00 - 20:00
  • Torstai 10:00 - 20:00
  • Perjantai 10:00 - 18:00
  • Lauantai 10:00 - 17:00
  • Sunnutai 10:00 - 17:00
Ateneum Bistro, Kaivokatu 2, 00100 Helsinki

Filosofia

Silmänilosta ei ole Ateneum Bistrossa puutetta, sillä kaunista tilaa elävöittää suuri mosaiikkitaideteos, jota punaiset seinät kauniisti korostavat. Muuten Bistron tilat on koristettu suomalaisella muotoilulla kalusteista astiastoon asti. Tila henkii kansallishistoriaa, sillä Ateneumin upea, noin 200 vuotta vanha rakennus on jo itsessään arkkitehtooninen mestariteos. Ateneum Bistro ei ole mikä tahansa museokahvila, vaan se on vakiinnuttanut asemansa hyvänä hengähdyspaikkana viikon jokaisena päivänä lounaan, illallisen tai kahvikupollisen merkeissä - maanantaita lukuun ottamatta, museon ollessa kiinni.

Kun olet ehtinyt kiertämään Ateneumin kotimaiset klassikot ja uudet vaihtuvat näyttelyt, on hyvä varata lounas tai illallinen jo etukäteen ennen tai jälkeen kierrosta. Ateneum Bistrossa voi hyvin vaihtaa heränneitä ajatuksia ja nauttia hyvästä keskustelusta herkullisen ruuan äärellä. Tai voit antaa taiteen herättää uusia näkökulmia myös ilman itse museokierrosta. Sillä kun kaipaat keskustasta lounasta arkena tai viikonloppuna, on Ateneum Bistron sijainti Kaivokadulla niin otollinen, että sinne on helppo tulla kesken työpäivän. Keittiömestarit tuovat suomalaiset klassikkoannokset tarjolle, niin että vanha kohtaa uuden. Tutun lohikeiton rinnalla löydät menusta trendikkäitä uutuuksia, kuten munakoisoburgerin avokadolla tai äyriäis-sahramirisoton. Museokahvilan mannermainen tunnelma nostattaa jo itsessään mielialaa. Äläkä unohda viikonlopun kruunaavaa brunssia, mikäs sen parempi sunnuntain aloitus, kuin nauttia tuoreista herkuista kulttuuria uhkuvassa Ateneum Bistrossa. Oli aikeenasi sitten vierailla taidemuseon kiinnostavissa näyttelyissä tai olit hakemassa sielunravinnon sijaan koko kehoa ravitsevaa lounasta tai muuta ateriaa, niin muista varmistaa pöytäsi Quandoon kautta. Tervetuloa!

Esimerkkimenu

20 arvostelua

4.6 /6 Loistava 20 arvostelua
Ruoka: herkullinen
Tunnelma: viityistä
Melu: hiljainen
Laatu/Hinta: edullinen
Palvelu: loistava
Odotusaika: ei odotusaikaa
4 6
9 5
4 4
1 3
1 2
1 1
1 arvostelu tähän mennessä 6
19.09.2017 15:08

Tilattu pöytä oli odottamassa, ruoka hyvää, oli valinnan varaa, vaikka pasta-annos olisi voinut olla hieman lämpimämpi, tarjoilu kohteliasta ja nopeaa. Näytti siltä että muutkin vieraat olivat tyytyväisiä eri pöydissä. Pöytä 33 valitaan seuraavankin kerran.

1 arvostelu tähän mennessä 6
28.08.2017 15:31

Tosi siisti ja Ateneumin henkeen sopiva ravintola. Monipuolinen lounaspöytä, jossa kotimaisia sesonkituotteita ja kansainvälistäkin herkkua. Kaikki oli tuoretta ja hyvää. Palvelu oli hyvää ja jouhevaa. Yllättävää, ettei kahvi kuitenkaan kuulunut lounaan hintaan. Pöytävaraus netissä toimi hyvin.

5 arvostelua tähän mennessä 6
09.04.2017 11:13

Pöytävaraus viikkoa aiemmin kannatti: meitä odotti opastetun Suomen taiteen tarina- kierroksen jälkeen hyvä pöytä Ateneum bistrossa. Kauniisti pukeutuneet tarjoilijat palvelivat meitä nopeasti ja kärsivällisesti kuvailivat listan ruoka-annoksia. Tarte tatin oli maukas. Varmasti käymme Ateneun bistrossa seuraavallakin Ateneumin vierailulla!

1 arvostelu tähän mennessä 6
23.03.2017 07:29

Trendikäs ilmapiiri. Erittäin ystävällinen, ammattitaitoinen ja palvelualtis henkilöstö. Kaikki toimi hienosti. Mahtavat kakkuvalikoimat. Onneksi valitsimme päivän jolloin Bistro oli avoinna klo 20 asti. Erityiskiitokset Jaakolle!

1 arvostelu tähän mennessä 5
28.08.2017 08:01

The staff at Ateneum Bistro were very nice and accommodating. I booked a table for 10 people and that was absolutely fine. I didn't eat there but they had several sweets and salty pasteries. They make coffee until 8pm which is great and also have vegan milk available. Unfortunately they didn't have any vegan options among the cakes, I hope they will soon. Other than that a good place for a catch-up one-on-one, alone or in a large group. You can reserve a table in advance if you want. I will visit again for a coffee.

1 arvostelu tähän mennessä 5
09.01.2017 12:11

Meitä oli ryhmässämme 17 ruokailijaa sen ilmoitetun 15 sijaan. Olimme tyytyväisiä pääasiassa. Olimme tyytyväisiä ruokaan, sen monipuolisuuteen. Tilanahtaus vaivasi joitakin, jotka olettivat/odottivat minun ryhmän johtajana varanneen heille oman tuolin. Mutta sehän ei ollut mahdollista, kun tällaisessa eläkeryhmässä ihmiset kulkevat niin eri tahdissa ja puolet istuivat penkillä. Siitä sain moitetta ja tuli suukopua. Lis.olin bussissa tarkkaan kertonut päivän menun, mutta kuulo-ongelmien vuoksi kaikki eivät tienneet, että lämpimät falafeli-pullat ja kuskus kuului menuun. Myöskin jälkiruokakahvista käytiin keskustelua, mutta tiesin, ettei se kuulunut ruokalistaan. Joustava päällikkö tarjosi meille sitten kahvit vielä lopuksi-kiitos niistä. Kiitos hyvästä palveluksesta!

1 arvostelu tähän mennessä 5
19.09.2017 11:23

Hyvin tilaa ja rauhallinen paikka su klo 12.30-13.30. Salaattiannos oli tuoreista kasviksista ja maukas, sekä kauniisti esillä. Tarjoilu oli rentoa mutta asiallista, sekä vitriinistä löytyi ilahduttavan monipuolisesti myös pientä suolais- ja makea vaihtoehtoja. Penkeissä olisi ollut kiva, jos olisivat olleet pehmustettuja edes vähän:)

1 arvostelu tähän mennessä 5
16.06.2017 16:14

Ruoka oli hyvää, mac'n'cheese-annos oli syöjien mukaan vähän pienenlainen (kun siinä kuitenkin on vain pastaa ja juustokastiketta, niin ehkä turha phistellä). Kana cajun -burger ja bataattiranskalaiset oli maukas. Palvelu oli ystävällistä ja klo 13 jälkeen oli jo pahin ruuhka ohi.

1 arvostelu tähän mennessä 5
20.02.2017 07:15

Hyvä asiakaspalvelu ja viihtyisä, tunnelmallinen ympäristö. Erinomainen lounasaikka, koska pöydän voi varata myös lounasaikaan ja kiireen sekä hälyn tunne puuttuu kokonaan. Pieni miinus siitä, että lounsskahvista laskutetaan erikseen. Monenlaisiin tilaisuuksiin ja hetkiin sopiva paikka, joka henkii Ateneumin tunnelmaa.

1 arvostelu tähän mennessä 5
13.10.2017 10:11

Hernekeitto torstaina 12.10.2017 oli hyvää. Alkupalat ja salaatit olivat tuoreita ja niitä oli riittävän monenlaisia, jotta oletettavasti jokainen löysi mieleistään. Lasagne oli ehtinyt kuivettumaan eikä ollut maukasta. Pannukakku oli tavanomainen. Hillo ei ollut liian makeaa.

1 arvostelu tähän mennessä 5
14.07.2017 18:16

Buffet-lounas todella hintansa väärtti: maukas ja monipuolinen. Asiakaspalvelustakaan ei voi enempää toivoa, ystävällistä ja asiakkaan toiveisiin paneutuvaa. Lisäksi saimme henkilökohtaista konsultointia tulevaa käyntiä varten ja hyviä vinkkejä. Ainoa negatiivinen puoli oli asemahallimainen melutaso.

1 arvostelu tähän mennessä 4
02.02.2017 09:31

Palvelu oli ystävällistä. Varatun pöydän löytäminen jäi asiakkaan oman hakukierroksen varaan. Katkarapu-kesäkurpitsapasta oli perin miedosti maustettu. Juustoraastetta sai pyytämällä, mutta se oli emmentalia. Suolaa/pippuria ei näkynyt esillä laisinkaan. Pöytien väli seinustalla oli talvivaatteissa kulkeville kovin kapea, vain parikymmentä senttiä.

1 arvostelu tähän mennessä 4
02.02.2017 07:45

Good service. The noise level was so high that we had difficulty hearing each other talk, even while leaning across the table. Delicious main course; wished for a little more variety in the salad bar. Excellent selection of teas.

1 arvostelu tähän mennessä 5
27.04.2017 20:43

Palvelu oli erinomainen ja ruoka hyvää. Suosittelen lämpimästi kaikille, kävittepä katsomassa näyttelyitä Ateneumissa tai etsitte muuten mukavaa lounaspaikkaa. Bistro sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä rautatieasemaa ja on sinne on helppo mennä.

1 arvostelu tähän mennessä 4
07.06.2017 09:49

Ystävällinen, asiakkaan huomioiva palvelu, kultturelli ympäristö hienossa rakennuksessa. Valitettavasti Caesar-salaatti oli pettymys: kastikkeeseen sekoittamisen sijaan sardellifileet tarjottiin kokonaisina salaatin päällä, krutonkien tilalla oli pari leipäviipaletta reilussa öljyssä kivikovaksi paistettuna ja lisäkekanakin oli kuivaa.

1 arvostelu tähän mennessä 5
15.02.2017 10:03

Viihtyisä paikka. Keskeisellä paikalla, helppo saavuttaa, kaunis avara sali. Lohikeitto oli hyvä, vuosi sitten tosin parempi, ystävällinen palvelu. Miellyttävä paikka ystävän tapaamiseen. Aion käyttää vastakin.

1 arvostelu tähän mennessä 3
16.04.2017 11:34

Oli lauantaina sopivan väljää. Palvelu toimi hyvin. Ystävällistä, kiitos! Ruoka ei ehkä ihan odotuksia ja hintaa vastannut. Ruokalista oli aika niukka. Olen syönyt josks myös lounaspöydästä, joka oli ok. Mutta kyllä me sen tunnin verran viihdyimme.

1 arvostelu tähän mennessä 4
29.05.2017 08:58

Tasty soup and delicious bread in a peaceful, graceful environment. Being able to bill the restaurant made life easier for the group leader to manage.

1 arvostelu tähän mennessä 2
15.01.2017 19:53

Paikka erittäin meluisa, tilaan pitäisi ehdottomasti saada akustiikkaa korjaavia elementtejä. Tarjoilijat sekoittivat tilaukset ja vaikutti siltä, että pöytäkartta oli hukassa (oli Pöytävaraus). Pasta-annos vaatimaton jopa pieniruokaiselle naiselle. Muuten idea ravintolasta museon yhteydessä on hyvä ja paikka on kaunis.

1 arvostelu tähän mennessä 1
14.05.2017 09:54

Valitettavasti ruoka oli todella huonoa. Wieninleike oli kova ja kuiva, oliko pakaste? Annoksessa oli ranskalaiset, kuivat eikä yhtään vihanneksia. Jäi nälkä. Palvelu ja miljöö hyvää.