Quandoo
(FI) Suomi
5.0 /6 Loistava 92 arvostelua

Restaurant Penny

Eira Kansainvälinen €€€ +100
Varaa
Varauskysely
-
1 henkilö
+
{{ capacity }}
Haluatko tehdä varauksen suurelle ryhmälle? Kokeile varauskyselyä ryhmille!
{{ request.date | date: 'mediumDate'}}
{{ discount.name }}
-
{{time.date | date: 'HH:mm'}} | -{{request.discount.value}}%
+
Tiedustele viime hetken tilannetta ravintolasta.
{{time.date | date: 'HH:mm'}}
{{ discount.name }}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{ request.area.name }} Missä halauaisit istua?
{{ area.name }}
Tämä on ainoa valittava alue

Sinun Restaurant Penny

Penny on pieni 25-paikkainen ravintola Uudenmaankadulla. Ravintolan ruoka koostuu Amerikan itärannikolla yleisesti käytetyistä laadukkaista raaka-aineista, sesonkien vaihteluista sekä keittiömestarin kädenjäljestä. Ravintola Pennystä saa palvelua nopeasti ja valikoima on tarkoin harkittu. Ruokailet myös täyden palvelun baarissa yhtä mukavasti kuin pöydissä. Kokeile myös cocktaileja!

Aukioloajat

  • Maanantai Suljettu
  • Tiistai Suljettu
  • Keskiviikko 11:00 - 23:00
  • Torstai 11:00 - 23:00
  • Perjantai 11:00 - 00:00
  • Lauantai 12:00 - 00:00
  • Sunnutai 12:00 - 18:00
Restaurant Penny, Uudenmaankatu 13, 00120 Helsinki

Filosofia

Ravintola Penny vie sinut makumatkalle New Yorkiin. "New Yorkin ruokamaailma merkitsee laadukasta, puhdasta ruokaa, jossa on paljon inspiraatiota klassisesta ranskalaisesta keittiöstä", kuvailee toinen omistajista, Mikko Olanterä. Hän omistaa vaimonsa Pia Olanterän kanssa myös suositun Trattoria Sognon. Innostuttuaan Amerikan itärannikon ruokakulttuurista, he päättivät avata intiimimmän ravintolan, Pennyn, keskustaan Uudenmaankadulle. Pennyä johtaa ruuanlaiton rautainen ammattilainen, Mikko Levoska, joka omisti ennen Michelin-ravintola Chez Dominiquen Hans Välimäen. Ravintola Pennyssä hän pääsee näyttämään taitonsa New Yorkin klassikkoruokien merkeissä. Mutkattoman ravintolan idea on tarjoilla tarkoin valittu menu, jossa esimerkiksi lounasvaihtoehtoja on yksi ja pääruokavaihtoehtoja illalliselle on kolme. Tarjolla on aina kala- kasvis- ja lihavaihtoehto. Pelkistetty ruokalista mahdollistaa keittiömestarien tarjota intiimille ravintolalle mielenkiintoisia ruokia, kuten esimerkiksi puna-anturaa päärynäbulgurilla. Paikka sopii hyvin pienille porukoille, sillä ravintolaan ei oteta yli kahdeksan hengen pöytävarauksia. Ravintolan nimi Penny tulee Amerikan pienimmästä rahayksiköstä. Nimeen tiivistyy ravintolan kompakti koko, ruokalistan selkeys ja ravintolan hintojen napakat hinnat. Pennyssä hienostelu on korvattu tyylillä ja taatulla laadulla. Pistäydy Pennyyn esimerkiksi herkulliselle lounaalle tai illalliselle, tai kokeile keittiömestarin maistuvia drinkkejä after-workeilla.

Esimerkkimenu

92 arvostelua

5.0 /6 Loistava 92 arvostelua
Laatu/Hinta: edullinen
Ruoka: taivaallinen
Palvelu: loistava
Melu: hiljainen
Tunnelma: loistava
Odotusaika: ei odotusaikaa
30 6
42 5
12 4
5 3
2 2
1 1
9 arvostelua tähän mennessä 6
22.08.2017 17:36

Pennyn Comfort Sundays -brunssi on täydellinen tapa viettää sunnuntai ystävien seurassa herkutellen. Kannattaa varata pari tuntia aikaa, saapua vatsa tyhjänä & ottaa jälkiruoaksi Pennyn kielen mennessään vieviä pannareita!

1 arvostelu tähän mennessä 6
14.08.2017 10:26

Pieni ja tunnelmallinen ravintola hyvällä sijainnilla. Todella hyvää ruokaa ja hinnat olivat kohdallaan. Tarjoilijat olivat ystävällisiä ja pitivät meistä hyvää huolta. Suosittelen tätä ihanaa ravintolaa!

1 arvostelu tähän mennessä 6
06.07.2017 10:14

Erinomainen palvelu ja ruoka! olimme tyytyväisiä ja kiireetön tunnelma. Pienellä miehityksellä kokonaisuus toimii. Olimme seurueena tyytyväisiä ja tulemme varmaan uudestaan syömään. Positiivinen kokemus kaiken kaikkiaan.

1 arvostelu tähän mennessä 6
30.06.2017 12:05

Loistava, lämminhenkinen ja asiantunteva palvelu. Kaunis ja viihtyisä miljöö. Ruoka oli konstailematonta ja kaunista, kaikki maut erottuivat ja täydensivät toisiaan. Lämmin suositus tälle ravintolalle kaikin puolin.

1 arvostelu tähän mennessä 5
12.04.2017 15:02

Tosi tunnelmallinen pikku ravintola, vaikka sali on yhtä tilaa ja istutaan lähellä muita ruokailijoita. Alkuruoaksi ohi listan ostereita chilikastikeella, aivan ihania, pääruokana lampaan paahtopaistia jonka kypsyys ja maku täydellisiä sekä turskaa perunakakulla ja hernepyreellä. Kirkkaan vihreä, makea hernepyre toi ihanasti kalan ja perunan maut esiin,. Jälkkäriksi pala kakkua, espressot ja calvadosta. Ensimmäisen kerran saimme espresson kuumana pöytään, eikä haaleana, ilmeisesti ainut ravintola Helsingissä, joka kuumentaa kupit kunnolla. Hyvä kokemus, hintataso kohdillaan, ehdottomasti voin suositella ystäville. Tommi ja Outi Hautala

8 arvostelua tähän mennessä 4
29.08.2017 15:52

This was our third visit to Penny and or experience with the food was not as great as during the previous visits. Most of us in the group ordered the swordfish and the temperature of the food was below optimal. The same with the lamb ordered by one person in the party. The dessert and special bread was great though. Penny is such a small and special place that I'm sure to return despite this experience.

8 arvostelua tähän mennessä 3
12.01.2017 11:11

Mukava pieni ravintola, kiva miljöö ja ystävällinen palvelu. Valitettavasti ruoka jätti parantamisen varaa. Alkupalaksi syömäni polenta oli ihan maukasta, mutta kaipasi kuitenkin jotain pientä twistiä. Pääruuaksi söin mustajuurta, joka olisi ehdottomasti kaivannut enemmän makua. Kokonaisvaikutelma oli todella pliisu. Mustajuuren kanssa tarjottu mintulla höystetty pyree muistutti makumaailmalta lähinnä hammastahnaa. Jälkiruokapäärynöiltä odotin paljon, mutta nekään eivät lopulta onnistunut sykähdyttämään. Voisin mennä Pennyyn uudestaankin, se ei missään nimessä ole huono paikka, mutta ensi kerralla pienemmin menen pienemmin odotuksin. Hintataso Pennyssä on sopivan maltillinen. Ruokaa jouduimme odottamaan kauan, vaikka ravintolassa oli lisäksemme ihmisiä yhden käden sormilla laskettava määrä.

2 arvostelua tähän mennessä 4
07.01.2017 21:11

Penny on miellyttävä ja tunnelmallinen ravintola. Pidimme sisutuksesta ja samoin myös paikassa soitetusta musiikista. Wc on kiva, etenkin sen tuoksu ja käsivoide saivat meiltä plussaa! Ruokalista on lyhyt, joten annoksen valitsemiseen ei mene turhan kauan. Toisaalta olisi ollut mukava, jos lista olisi meille esitelty ja listassa olisi ollut ihan himpun verran enemmän pituutta, vaikka meni se näinkin. Ruoka oli hyvää - suosittelen.

9 arvostelua tähän mennessä 5
25.05.2017 11:38

Ruoka oli erittäin maistuvaa ja kohtuullisen hintaista. Söimme alkuruoat ja pääruoat; tällä kertaa ei ollut tilaa jälkiruoalle mutta kaikki oli erittäin maittavaa. Myös viinit ja palvelu toimivat. Huomion arvoista on kuitenkin paikan todella pieni koko, joka tarkoittaa että omalle paikalle on melkein vaikea mennä muiden vieraiden istuessa aivan vieressä.

1 arvostelu tähän mennessä 6
15.12.2016 11:16

Ravintolassa oli mukava tunnelma, erinomainen palvelu ja kekseliästä ruokaa. Kasvissyöjille löytyi listalta mukavasti vaihtoehtoja ja alkudrinkit olivat raikkaat. Plussaa sisustuksen luovista ratkaisuista: vesikannut roikkuivat pöydän päällä ja vessanpöntössä oli kätevät kahvat kannen avaamista ja sulkemista varten.

1 arvostelu tähän mennessä 6
26.10.2016 08:05

Ruoka oli todella hyvää ja hintalaatusuhde oli kunnossa. Henkilökunta oli mukavaa ja ystävällistä. Pidimme ystäväni kanssa myös heidän drinkeistään. Ravintola on sisustukseltaan mukavan rento. Pöydät ovat aika lähellä toisiaan, mutta meitä se ei häirinnyt. Suosittelen käymään!

1 arvostelu tähän mennessä 5
29.01.2017 20:21

Ruoka ja palvelu oli hyvää. Paikan pienuuden takia suosittelen pöytävarausta. Pienuuden takia myös pöydät on jouduttu sijoittamaan todella lähelle toisiaan. Hinta/laatusuhde erinomainen. Ei tule ihan heti mieleen toista paikkaa jossa saa ihan kunnonkokoisen, murean ja hyvänmakuisen Beef Wellingtonin 20 eurolla!

1 arvostelu tähän mennessä 6
05.06.2017 12:20

Penny on yksi suosikkiravintoloistani Helsingissä. Comfort Sunday -brunssisetti toimii joka kerta. Erittäin viihtyisä ja juuri New York -tunnelmaa huokuva tunnelmallinen ravintola, jossa palvelu pelaa ja ruoka ei ole kertaakaan pettänyt makunsa puolesta.

3 arvostelua tähän mennessä 5
08.03.2017 15:04

Ihana tunnelma. Hyvänkokoiset annokset. Bataattilohkot olivat hieman liian kovat omaan makuuni ja niiden kanssa tuleva kastike liian löysä ja raikas bataatin seuralaiseksi. Jälkkärivalikoima saisi olla erilainen. Ei tehnyt mieli valita mitään listalla olevista. Yleinen kokemus kuitenkin mainio!

2 arvostelua tähän mennessä 5
10.03.2017 10:52

Menu on lyhyt, mutta siitä löytyy kaikille sopivaa. Turska-annos kovin pieni verrattuna karitsaan. Alkupaloista kahden käynnin jälkeen suosikiksi noussut suussa sulava gnoccit samettisessa tattikastikkeessa. Annokset maukkaita ja kauniita kokonaisuuksia. Pistaasijäätelö. Nam. Mukavan iloinen tunnelma ja ystävällinen palvelu.

4 arvostelua tähän mennessä 4
14.02.2017 08:26

Ruoka on Pennyssä aina maistuvaa ja tällä kertaa pöytäämme ei oltu tehty myöhempää varausta, joten saimme viettää paikan päällä pitkän illan. Ruoka-aineallergikkona pitänee olla jatkossa tarkempi, menuun ei oltu kirjoitettu kaikkia raakoja hedelmiä (omenat, päärynät), joita sitten erehdyksessä söin. Ehkä tuollaiset hyvin allergisoivat ainekset kannattaisi mainita?

1 arvostelu tähän mennessä 6
16.03.2017 07:44

Hyvä, mutkaton palvelu. Ruoka maukasta ja konstailematonta, annokset sopivan kokoiset. Ravintola ja vessa erittäin siistit. Viihtyisä sisustus. Viinisuositukset olivat erinomaiset. Vettä kaadettiin laseihin aina, kun tarpeen, ei tarvinnut erikseen pyytää.

1 arvostelu tähän mennessä 5
20.10.2016 08:43

Great experience! Nice atmosphere, delicious food and beautiful setting. Very Instagram friendly :) Could have had avocado toast or something similar (lighter) on the menu but over all it was perfect. Friendly and very proffessional staff!

1 arvostelu tähän mennessä 5
27.08.2017 17:24

Fiilikseltään Penny oli mukavan rento, mutta samalla laadukas. :-) Ruoka konstailematonta,!mutta erinomaisesti tehtyä ja viinit kohtuuhintaisia. Pienessä tilassa melu kävi melko kovaksi illan mittaan, joten ei välttämättä romanttisen illallisen paikka. Kaiken kaikkean mukava "omanrahan paikka".

1 arvostelu tähän mennessä 6
31.10.2016 07:17

Ilmapiiri todella mukava ja pannukakut ehdottomasti kaupungin parhaat!! Naapuripöydissäkin kaikki ruuat näyttivät todella hyviltä! Tulen ehdottomasti uudelleen, täydellinen tapa viettää sunnuntaipäivää. Suosittelen varauksen tekemistä etukäteen sillä paikkoja on rajoitetusti.