Ravintola Skøgul – Tietoja

Ravintola Skøgul tarjoaa skandinaavista, sesonkien mukana vaihtuvaa ruokaa, jossa maistuvat pohjoismaiset raaka-aineet. Saatavilla on hintalaatusuhteeltaan erinomaista lounasta, pikkupurtavaa, kahveja sekä illallista viineineen, raikkaine cocktaileineen ja muine juomineen. Illallis- ja lounaslistoilta voit löytää tuttuja annoksia, kuten vaikkapa Toast Skagenin ja monia kotoisia kalalajikkeita ja kauden kasviksia sisältäviä moderneja makunautintoja. Skøgul sijaitsee Helsingin Jätkäsaaressa, Välimerenkadulla, uuden kulttuurikeskuksen yhteydessä. Kokonaisuutta pyöritetään innostuksella, jollaista nimenomaan teekkareilta voikin odottaa – Skøgul on nimittäin Aalto-yliopiston Teknologföreningenin omistama, ja aina iloista ja erinomaista palvelua saa niin molemmilla kotimaisilla kuin englanniksikin. Tunnelma on välitön ja rento, ja paikan sisustus skandinaavisen valoisa ja raikas. Skøguliin on helppo saapua vaikkapa julkisilla, sillä raitiovaunu nro 9 tuo suoraan ravintolan eteen.

Aukioloajat

Avoinna tänään - Avaa klo 10:30
maanantai
10:30 - 16:00
tiistai
10:30 - 22:00
keskiviikko
10:30 - 22:00
torstai
10:30 - 22:00
perjantai
10:30 - 23:00
lauantai
15:00 - 23:00
sunnuntai
Suljettu

Osoite

Ravintola Skøgul
Välimerenkatu 14 A
00220 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

Skøgul platter L

creamy potato salad with pickled herring, vegetable curdité, cured salmon with lemon curd (ask your waiter for the vegan selection)
10,00 €

Egg & asparagus L G

poached egg, asparagus with cured parma ham
10,00 €

Salad & Pesto M G VG

with vegetables of the season
7,00 €

Toast Skagen L

with side salad 9€/17€
9,00 €
B0463FB3-B983-4E10-A1C9-A42F6BE7F833

Pääruoat

Duck (L G)

with bean puree, sour beets and umami sauce
22,00 €

Tofu (L G V)

with bean puree, sour beets and umami sauce
18,00 €

Fish of the day L G

with fennel puree, dill potato, vegetables of the season and beurre blanc
25,00 €

Marbled beef sirloin (180g) L G

with parsnip and potato terrine, vegetables of the season and tarragon sauce
26,00 €

Asparagus risotto G L V

with marinated sprouts, pickled red onions and carrot crisps
16,00 €

Skøgul burger

160g meat patty or quinoa and beet patty, pickled red onions, cherry tomatoes, coleslaw, deep fried root vegetables and truffle mayonnaise
16,00 €
23914FCF-1514-4544-82D9-2C2EDB2B8818

Jälkiruoat

Pannacotta L G V

with sea buckthorn granita and sugar cookie
8,00 €

House Brownie L G V

with carrot jam and lemon meringue
8,00 €

Ice cream/sorbet ball

with meringue
4,00 €

Normaali menu

Vappulounas 2018

pdf

Lisää kohteesta Ravintola Skøgul, Helsinki

Ajatus ravintolasta sai alkunsa, kun Aalto-yliopiston Teknologföreningen sai mahdollisuuden rakentaa opiskelija-asuntoja Helsingin Jätkäsaareen. Opiskelijaosakunta halusi tarjota kodikkaan kohtaamispaikan jätkäsaarelaisille, ja kortteliravintola Skøgul avasi ovensa asiakkaille Välimerenkadulla kesäkuussa, 2017. Skøgulin toimintaa ja keittiötä johtaa Niklas Kamila. Ravintolan nimi juontaa juurensa skandinaavisesta mytologiasta, jossa Skøgul on yksi Vanhallan valkyria-hengettärien nimistä. Skøgulin tehtävä oli täyttää jumalien juomasarvet.

Ravintola Skøgulin ruuan keskiössä ovat tuoreus ja yksinkertaisuus, mikä ei kuitenkaan ole pois maukkaudesta ja runsaudesta. Ote on rento ja hienostelematon, ja annokset rakennetaan lautasille niin, että raaka-aineet tunnistaa. Valoisa ravintolasali ja mustavalkoinen kattaus antavat ruualle tilaa loistaa omilla väreillään. Arkisin klo 10.30–14.30 on tarjolla lounas, jonka voi valita ruokaisasta ja runsaasta salaatti-buffet’sta, tai lounas- sekä à la carte -listoilta. Illallisella palvelee à la carte -lista, jolta löytyy napakka mutta houkutteleva valikoima skandinaavisia raaka-aineita suosivia annoksia ruokahalun herättävistä alkupaloista, varsinaisiin pääruokiin ja loppusilauksen antaviin jälkiruokiin. Kasvissyöjät ja vegaanit sekä gluteeni- ja maitoallergikot on huomioitu hyvin. Kokonaisuutta täydentävät annoksiin sopivat viinit molemmissa väreissä, sekä pohjoismaisin maustein ja marjoin höystetyt, erinomaisiksi kehutut cocktailit, jotka jo itsessään houkuttelevat piipahtamaan Skøgulissa. Elämyksen kruunaa iloinen palvelu, jonka ruotsinkielistä valmiutta kiitellään kävijöiden keskuudessa.

6 Ravintola Skøgul arvostelua

Mahtava
5.5/6
6 arvostelua
Odotusaika:Tilaus tuli hetkessä
Ruoka:Taivaallinen
Melu:Erittäin miellyttävä
Palvelu:Loistava
Tunnelma:Viihtyisä
Hinta/laatu:Kaiken rahan arvoinen
Sort by:Osuvimmat
  • Osuvimmat
  • Parhaimmiksi arvostellut
  • Uusimmat
"Erinomainen"6/6
Linda S.viisi päivää sitten · 1 arvostelu

hyvää ruokaa, mukavaa henkilökuntaa, kiva fiilis ja helppo löytää juuri ratikkapysäkin vierestä! Ruoka tuli nopeasti ja allergiat otetaan hyvin huomioon, ei tarvinnut niitäkään odottaa kauan. Kodikas paikka, ei kovin iso mutta tilavan tuntuinen

"Erinomainen"6/6
Markus J.18 päivää sitten · 1 arvostelu

Ravintolassa on hyvä tunnelma ja ruoka vastasi hinta / laatu suhteeltaan hyvin odotuksia. Sijainti on lähellä spora- pysäkkiä, joten ravintolaan pääsee helposti julkisella kulkuvälineellä. Kiitoksia!

"Erinomainen"6/6
Iina S.22 päivää sitten · 1 arvostelu

Hyvä ja kattava menu. Löytyy paljon gluteenittomia ja kasvisvaihtoehtoja. Allergeenit merkitty selkeästi menuuseen ja henkilökunta osaa ohjeistaa tarvittaessa. Hintalaatusuhde kohdillaan, myös juomien kohdalla. Palvelu erittäin ystävällistä! :)

"Erinomainen"6/6
Johanna L.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Käynti oli mukava .Ruoka oli oikein maistuvaa , palvelu erittäin hyvää . Ympäristö oli rauhallinen ja viihtyisä. Suosittelen ehdottomasti ysvilleni. Tämä oli toinen käyntini tässä ravintolassa

"Hyvä"4/6
Hanna40 K.kuusi päivää sitten · 1 arvostelu

Olimme varanneet neljän hengen maistelu menun. Tulimme paikalle klo 18:05 ja saimme ensimmäisen annoksen vasta 18:55. Alussa oli pieni inhimillinen sekannus, mutta se oli selvitetty jo 18:20, ellei aiemmin. Henkilökunta ei tullut kertomaan mahdollisisita viivytyksistä keittiön puolella, eikä muutenkaan huomioinut seuruettamme. Kysyin sitten vähän ennen seitsemää, että million ensimmäinen ruoka mahtaa olla tulossa. Sitten meille haettiin heti ruoka, mutta ei pahoiteltu, vaan sanottiin, että heti kun kyselee, niin alkaa tapahtua...kuitenkin tämän jälkeen ilta sujui sujuvasti ja kaikki meni hienosti. Henkilökunta oli muuten miellyttävä ja ruoka hyvää.

"Upea"5/6
Annette M.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Rento ja mukava ravintola, hyvä palvelu. Ruoka oli oikein maukasta, hinta-laatu suhde oli hyvä. Myös kasvisruokailijat oli huomioitu hyvin. Voi suositella, toimii hyvin yhdessä teatteri Viruksen kanssa.