Ravintola Skøgul

Mahtava
5.5/6
10 arvostelua
Ravintola Skøgul Helsinki image 1
Ravintola Skøgul Helsinki image 2
Ravintola Skøgul Helsinki image 3

Ravintola Skøgul – Tietoja

Ravintola Skøgul tarjoaa skandinaavista, sesonkien mukana vaihtuvaa ruokaa, jossa maistuvat pohjoismaiset raaka-aineet. Saatavilla on hintalaatusuhteeltaan erinomaista lounasta, pikkupurtavaa, kahveja sekä illallista viineineen, raikkaine cocktaileineen ja muine juomineen. Illallis- ja lounaslistoilta voit löytää tuttuja annoksia, kuten vaikkapa Toast Skagenin ja monia kotoisia kalalajikkeita ja kauden kasviksia sisältäviä moderneja makunautintoja. Skøgul sijaitsee Helsingin Jätkäsaaressa, Välimerenkadulla, uuden kulttuurikeskuksen yhteydessä. Kokonaisuutta pyöritetään innostuksella, jollaista nimenomaan teekkareilta voikin odottaa – Skøgul on nimittäin Aalto-yliopiston Teknologföreningenin omistama, ja aina iloista ja erinomaista palvelua saa niin molemmilla kotimaisilla kuin englanniksikin. Tunnelma on välitön ja rento, ja paikan sisustus skandinaavisen valoisa ja raikas. Skøguliin on helppo saapua vaikkapa julkisilla, sillä raitiovaunu nro 9 tuo suoraan ravintolan eteen.

Aukioloajat

Suljettu tänään
keskiviikko
10:30 - 22:00
torstai
10:30 - 22:00
perjantai
10:30 - 23:00
lauantai
15:00 - 23:00
sunnuntai
Suljettu
maanantai
10:30 - 16:00
tiistai
10:30 - 22:00

Osoite

Ravintola Skøgul
Välimerenkatu 14 A
00220 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

Skøgul platter L

creamy potato salad with pickled herring, vegetable curdité, cured salmon with lemon curd (ask your waiter for the vegan selection)
10,00 €

Egg & asparagus L G

poached egg, asparagus with cured parma ham
10,00 €

Salad & Pesto M G VG

with vegetables of the season
7,00 €

Lisää kohteesta Ravintola Skøgul, Helsinki

Ajatus ravintolasta sai alkunsa, kun Aalto-yliopiston Teknologföreningen sai mahdollisuuden rakentaa opiskelija-asuntoja Helsingin Jätkäsaareen. Opiskelijaosakunta halusi tarjota kodikkaan kohtaamispaikan jätkäsaarelaisille, ja kortteliravintola Skøgul avasi ovensa asiakkaille Välimerenkadulla kesäkuussa, 2017. Skøgulin toimintaa ja keittiötä johtaa Niklas Kamila. Ravintolan nimi juontaa juurensa skandinaavisesta mytologiasta, jossa Skøgul on yksi Vanhallan valkyria-hengettärien nimistä. Skøgulin tehtävä oli täyttää jumalien juomasarvet.

Ravintola Skøgulin ruuan keskiössä ovat tuoreus ja yksinkertaisuus, mikä ei kuitenkaan ole pois maukkaudesta ja runsaudesta. Ote on rento ja hienostelematon, ja annokset rakennetaan lautasille niin, että raaka-aineet tunnistaa. Valoisa ravintolasali ja mustavalkoinen kattaus antavat ruualle tilaa loistaa omilla väreillään. Arkisin klo 10.30–14.30 on tarjolla lounas, jonka voi valita ruokaisasta ja runsaasta salaatti-buffet’sta, tai lounas- sekä à la carte -listoilta. Illallisella palvelee à la carte -lista, jolta löytyy napakka mutta houkutteleva valikoima skandinaavisia raaka-aineita suosivia annoksia ruokahalun herättävistä alkupaloista, varsinaisiin pääruokiin ja loppusilauksen antaviin jälkiruokiin. Kasvissyöjät ja vegaanit sekä gluteeni- ja maitoallergikot on huomioitu hyvin. Kokonaisuutta täydentävät annoksiin sopivat viinit molemmissa väreissä, sekä pohjoismaisin maustein ja marjoin höystetyt, erinomaisiksi kehutut cocktailit, jotka jo itsessään houkuttelevat piipahtamaan Skøgulissa. Elämyksen kruunaa iloinen palvelu, jonka ruotsinkielistä valmiutta kiitellään kävijöiden keskuudessa.

10 Ravintola Skøgul arvostelua

Mahtava
5.5/6
10 arvostelua
Palvelu:Loistava
Tunnelma:Loistava
Ruoka:Taivaallinen
Hinta/laatu:Kaiken rahan arvoinen
Odotusaika:Tilaus tuli hetkessä
Melu:Erittäin miellyttävä
Uusi"Erinomainen"
6/6
Mikko K.14 päivää sitten · 1 arvostelu

Skågul tarjoaa erittäin hyvää ja tasokasta ruokaa niin lounaalla, kuin Ala Carte listslta. Suosittelen ravintolaa mielelläni! Skågul on ehdottomasti yksi parhaista Jätkäsaaren ravintoloista! ~Tyytyväinen asiakas~

"Erinomainen"
6/6
Lysiane L.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

The food was absolutely delicious. The restaurant is very modern and decorated nicely. The prices are really reasonable, even à la carte. I wish I had tried it sooner! Staff was friendly and helpful as well.

"Erinomainen"
6/6
Cosmo J.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Erinomainen ravintola ! Erinomaista ruokaa ja palvelua, sopivan laaja juomavalikoima, erittäin hyvä hinta-laatu-suhde annoksissa ja juomissa. Viihtyisä miljöö ja hieno sisustus. Erinomainen kokonaisuus, ja vielä erinomaiset opiskelijahinnat ja -tarjoukset!