Ravintola Skøgul

Jätkäsaariskandinaavinen, eurooppalainen
Loistava
5.1/6
54 arvostelua
Ravintola Skøgul Helsinki image 1
Ravintola Skøgul Helsinki image 2
Ravintola Skøgul Helsinki image 3
Ilmaiset ja nopeat ravintolavarauksetVaraa pöytä helposti & hetkessä
Tyytyväiset asiakkaatYli 100 miljoonaa tyytyväistä herkuttelijaa

Ravintola Skøgul – Tietoja

Ravintola Skøgul tarjoaa skandinaavista, sesonkien mukana vaihtuvaa ruokaa, jossa maistuvat pohjoismaiset raaka-aineet. Saatavilla on hintalaatusuhteeltaan erinomaista lounasta, pikkupurtavaa, kahveja sekä illallista viineineen, raikkaine cocktaileineen ja muine juomineen. Illallis- ja lounaslistoilta voit löytää tuttuja annoksia, kuten vaikkapa Toast Skagenin ja monia kotoisia kalalajikkeita ja kauden kasviksia sisältäviä moderneja makunautintoja. Skøgul sijaitsee Helsingin Jätkäsaaressa, Välimerenkadulla, uuden kulttuurikeskuksen yhteydessä. Kokonaisuutta pyöritetään innostuksella, jollaista nimenomaan teekkareilta voikin odottaa – Skøgul on nimittäin Aalto-yliopiston Teknologföreningenin omistama, ja aina iloista ja erinomaista palvelua saa niin molemmilla kotimaisilla kuin englanniksikin. Tunnelma on välitön ja rento, ja paikan sisustus skandinaavisen valoisa ja raikas. Skøguliin on helppo saapua vaikkapa julkisilla, sillä raitiovaunu nro 9 tuo suoraan ravintolan eteen.

Aukioloajat

Suljettu tänään
Monday
10:30 - 16:00
Tuesday
10:30 - 22:00
Wednesday
10:30 - 22:00
Thursday
10:30 - 22:00
Friday
10:30 - 23:00
Saturday
15:00 - 23:00
Sunday
Suljettu

Osoite

Ravintola Skøgul
Välimerenkatu 14 A
00220 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

Skøgul platter (L G)

– graavattu kirjalohi, lemon curd ja piparjuuri creme
– pikkelöityjä metsäsieniä
– kurpitsaterriniä

*myös kasvisvaihtoehtona
12,00 €

Kroppkakku (L G)

sekä rapeaa pekonia ja puolukoita

*myös kasvisvaihtoehtona
11,00 €

Toast skagen (L)

salaatilla
9,00 €
Varmista paikkasi ajoissa!

Lisää kohteesta Ravintola Skøgul, Helsinki

Ajatus ravintolasta sai alkunsa, kun Aalto-yliopiston Teknologföreningen sai mahdollisuuden rakentaa opiskelija-asuntoja Helsingin Jätkäsaareen. Opiskelijaosakunta halusi tarjota kodikkaan kohtaamispaikan jätkäsaarelaisille, ja kortteliravintola Skøgul avasi ovensa asiakkaille Välimerenkadulla kesäkuussa, 2017. Skøgulin toimintaa ja keittiötä johtaa Niklas Kamila. Ravintolan nimi juontaa juurensa skandinaavisesta mytologiasta, jossa Skøgul on yksi Vanhallan valkyria-hengettärien nimistä. Skøgulin tehtävä oli täyttää jumalien juomasarvet.

Ravintola Skøgulin ruuan keskiössä ovat tuoreus ja yksinkertaisuus, mikä ei kuitenkaan ole pois maukkaudesta ja runsaudesta. Ote on rento ja hienostelematon, ja annokset rakennetaan lautasille niin, että raaka-aineet tunnistaa. Valoisa ravintolasali ja mustavalkoinen kattaus antavat ruualle tilaa loistaa omilla väreillään. Arkisin klo 10.30–14.30 on tarjolla lounas, jonka voi valita ruokaisasta ja runsaasta salaatti-buffet’sta, tai lounas- sekä à la carte -listoilta. Illallisella palvelee à la carte -lista, jolta löytyy napakka mutta houkutteleva valikoima skandinaavisia raaka-aineita suosivia annoksia ruokahalun herättävistä alkupaloista, varsinaisiin pääruokiin ja loppusilauksen antaviin jälkiruokiin. Kasvissyöjät ja vegaanit sekä gluteeni- ja maitoallergikot on huomioitu hyvin. Kokonaisuutta täydentävät annoksiin sopivat viinit molemmissa väreissä, sekä pohjoismaisin maustein ja marjoin höystetyt, erinomaisiksi kehutut cocktailit, jotka jo itsessään houkuttelevat piipahtamaan Skøgulissa. Elämyksen kruunaa iloinen palvelu, jonka ruotsinkielistä valmiutta kiitellään kävijöiden keskuudessa.

54 Ravintola Skøgul arvostelua

Loistava
5.1/6
54 arvostelua
Melu:Erittäin miellyttävä
Palvelu:Loistava
Odotusaika:Tilaus tuli hetkessä
Tunnelma:Viihtyisä
Hinta/laatu:Edullinen
Ruoka:Herkullinen
Uusi"Erinomainen"
6/6
Mathilda K.kaksi päivää sitten · 1 arvostelu

Viihtyisä, tunnelmallinen, mutta kuitenkin moderni ja raikas paikka. Ruoka oli todella hyvää (ja siihen kuuluvat viinit sopivat täydellisesti ruokaan!) ja aivan mahtava asiakaspalvelu! Loistava hinta/laatusuhde :)

Uusi"Erinomainen"
6/6
A-P K.kolme päivää sitten · 1 arvostelu

Todella hyvä ruoka ja palvelu! Kala-annos oli todella hyvää ja samoin pannacotta jälkkäriksi. Viini paketti meni erittäin hyvin jokaisen ruokalajin kanssa ja viimeisteli loistavan kokonaisuuden.

Uusi"Erinomainen"
6/6
Peeter-Erik K.kolme päivää sitten · 1 arvostelu

Erittäin maistuva illallinen oli ja annokset olivat isommat kuin mitä odotin. Rento ilmapiiri ja ihan hyvä lokaatio. Vähän heikosti parkkipaikkoja illalla joten siihen kannattaa varautua.