Karljohan

Erittäin hyvä
4.3/6
6 arvostelua
Karljohan Helsinki image 1
Karljohan Helsinki image 2
Karljohan Helsinki image 3

Karljohan – Tietoja

Karljohan valmistaa kansainvälisiä klassikoita ja perinneruokia suurella rakkaudella Helsingin keskustan sydämessä, Yrjönkadulla. Talon vorschmack, ylikypsähäränrinta, kateenkorva ja muut sisäelinruoat ovat löytäneet kolmessakymmenessä vuodessa monta uskollista ystävää. Suositun lounasajan iloinen hälinä taipuu kodikkaaseen kiireettömyyteen, kun ravintola avaa viideltä ovensa illallisvieraille. Hyvän ruoan ystävä arvostaa Karljohanin huolella valmistettuja klassikkoruokia ja kauden erikoisuuksia, mutkatonta palvelua ja intiimiä tunnelmaa. Ydinkeskustasijaintinsa ansiosta Karljohaniin on helppo saapua niin julkisilla esimerkiksi Mannerheimintien raitiovaunulinjoja hyödyntäen kuin autollakin ja pysäköidä kauppakeskus Forumin parkkihalliin.

Huomaathan, että pöytävarausjärjestelmä sulkeutuu saman päivän varauksien osalta klo 18.00. Tämän jälkeen voit tehdä varaukset sekä jo olemassa olevien varausten muutokset puhelimitse +358 9 612 1121.

Aukioloajat

Auki nyt - Sulkee 15:00
torstai
11:00 - 15:00
17:00 - 23:00
perjantai
11:00 - 15:00
17:00 - 23:00
lauantai
17:00 - 23:00
sunnuntai
Suljettu
maanantai
11:00 - 15:00
17:00 - 23:00
tiistai
11:00 - 15:00
17:00 - 23:00
keskiviikko
11:00 - 15:00
17:00 - 23:00

Osoite

Karljohan
Yrjönkatu 21
00100 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

Vihreä salaatti ja pähkinädressing

Grön sallad och hasselnötsdressing
Green salad and hazelnut dressing
6,00 €

VIchysoisse, ranskankermaa, pekonia ja omenaa

Vichysoisse, creme fraiché, bacon och äppel
Vichysoisse, creme fraiché, bacon and apple
11,00 €

Uppomunaa hollandaise, briossia ja tomaatticoncassé

Pocherad ägg hollandaise, brioche och tomat concassé
Poached egg hollandaise, brioche and tomato concassé
12,00 €

Lisää kohteesta Karljohan, Helsinki

Helsingin ydinkeskustassa, Yrjönkadulla sijaitseva Karljohan luottaa klassikkojen ja perinteiden viehätykseen sekä sesonkien voimaan.

Päivittäin vaihtuva lounaslista on pitkä: 10–20 ruokalajin valikoimassa saattaa olla vaikkapa tirripaistia eli savolaista läskisoosia, vanhanajan tillilihaa tai lammaskaalia. Tarjolla on myös tuoretta kalaa, lihaa sekä usein myös jokin sisäelinruoka. Suosionsa vuoksi, ravintola ei ota lounaalle pöytävarauksia. Klo 17 eteenpäin sekä lauantaisin tarjoiltavan à la carte -listan annokset koostuvat kukin pääosin 3–4 raaka-aineesta, mikä lupaa simppelejä, kauniisti lautaselle rakennettuja annoksia, joissa on paljon makua. Juuri tätä Karljohan edustaa: nappiklassikoita ja pitkään vaalittuja perinteitä, suurella sydämellä. Menuehdotelmien puolelta löytyy kauden mukaan suunniteltu kokonaisuus valittavana eri määrällä ruokalajeja sekä Karljohanin kolmen lajin klassikkomenu. Ateriaansa täydellistämään Karljohanin viinilistalta voi valita mieleisensä valkoisen tai punaisen Espanjan, Italian, Ranskan, Itävallan ja Australian alueilta, samppanjaa ja kuohuviinejä unohtamatta.

Ravintolan sisustus on tyylikäs mutta kotoisan tunnelmallinen vaaleapuisine pöytineen ja tuoleineen, monine valaisimineen sekä seiniä koristavine tauluineen ja avohyllyineen. Ruokasalin toisessa päässä on katonrajaan sijoitettu tilaa avartava peili, josta saliin selkäpäin istuva voi vilkuilla salin toisen puolen tapahtumia. Sesongin ja säiden salliessa, katetaan myös ulos pöytiä.

Sijainti Helsingin ydinkeskustassa tekee Karljohanista helposti saavutettavan. Kauppakeskus Forumin parkkihalli palvelee autoilijoita lyhyen kävelymatkan päässä ravintolasta. Julkisilla saapuvat hyötyvät esimerkiksi Mannerheimintien raitiovaunuliikenteestä.

6 Karljohan arvostelua

Erittäin hyvä
4.3/6
6 arvostelua
Ruoka:Herkullinen
Palvelu:Erinomainen
Tunnelma:Viihtyisä
Odotusaika:Vain vähän aikaa
Hinta/laatu:Edullinen
Melu:Erittäin miellyttävä
"Erinomainen"
6/6
Kent A.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Ruoka oli todella hyvää ja maittavaa. Palvelu oli myös erinomaisen hyvä. Karl-Johanissa kannattaa ehdottomasti käydä. Suosittelen maistelumenuuta. Kävimme pe 29.6 gourmet klubin kanssa Karl-Johanissa. Kaikki osallistujat allekirjoittavat sen minkä kirjoitin.

"Erinomainen"
6/6
Susanna K.neljä kuukautta sitten · 1 arvostelu

Takuuvarma! Loistava palvelu ja herkullinen ruoka, ei petä koskaan. Puhtaat raaka-aineet ja maut kohdillaan. Suosittelen kyllä kaikille. Valitsen varmasti myös uudelleen. Lisäksi erittäin viihtyisä miljöö ❤️

"Upea"
5/6
Kurt L.kolme kuukautta sitten · 2 arvostelua

Ruoka hyvää ja raikasta vihannekset erityisen hyviä ja oikein valmistettuja niin että maku ja suutuntuma erinomainen. Palvelu ja tunnelma kohdallaan. Jos halua syödä hyvin niin kannattaa käydä.