Ravintola Lehtovaara Helsinki image 1
Ravintola Lehtovaara Helsinki image 2

Ravintola Lehtovaara

Töölö · Kansainvälinen · 
Loistava
5.3/6
619 Reviews

Ravintola Lehtovaara – Tietoja

Perinteikäs Lehtovaara lukeutuu Helsingin vanhimpiin edelleen toiminnassa oleviin ravintoloihin ja on tunnettu korkeatasoisesta ruoasta, joka ammentaa sekä suomalaisesta, että kansainvälisistä perinteistä. Tasokkaan ruoan lisäksi Taka-Töölössä Mechelininkadulla sijaitseva Lehtovaara ihastuttaa miellyttävän rauhallisella ja arvokkaalla miljööllään sekä lämminhenkisellä asiakaspalvelullaan. Korkean tasonsa ja takuuvarman laadun ansiosta Lehtovaara on vuosikymmenten ajan pitänyt pintansa yhtenä Helsingin suosikkiravintoloista, jonne asiakkaat haluavat palata vuosi toisensa jälkeen todetakseen, että kaikki on yhtä hyvin kuin aina ennenkin.

Aukioloajat

Avoinna tänään - Avaa klo 11:00
tiistai
11:00 - 23:00
keskiviikko
11:00 - 23:00
torstai
11:00 - 23:00
perjantai
11:00 - 23:00
lauantai
16:00 - 23:00
sunnuntai
13:00 - 17:00
maanantai
11:00 - 23:00

Osoite

Ravintola Lehtovaara
Mechelininkatu 39
00250 Helsinki
Varmista paikkasi ajoissa!

Normaali menu

Lehtovaaran Menu

pdf

Lisää ravintolasta Ravintola Lehtovaara, Helsinki

Helsingin perinteikkäimpiin ravintoloihin kuuluva Lehtovaara on toiminut samalla paikalla Sibeliuspuiston kulmalla Töölössä Mechelininkadulla vuodesta 1940. Tätä ennen kondiittori Emil Lehtovaaran vuonna 1916 perustama ravintola palveli asiakkaita Viipurissa, josta se muutti Helsinkiin talvisodan seurauksena. Lehtovaara tunnetaan kansainvälisen huippuruoan lisäksi mukavasta ja rennon hienostuneesta ilmapiiristään sekä erinomaisesta asiakaspalvelustaan. Kaikki ruoat tehdään alusta asti itse ja ruokalistan annokset ammentavat muun muassa skandinaavisesta ja ranskalaisesta keittiöstä. Lista koostuu sopivasti klassikoista ja moderneista mauista. Lisäksi valittavana on kausittain vaihtuvia erikoisuuksia. Lounaalla ruokailijoita hemmotellaan herkkuja notkuvilla alkuruoka- ja jälkiruokanoutopöydillä. Sunnuntaisin Lehtovaara puolestaan kutsuu nauttimaan leppoisasta tunnelmasta perheen ja ystävien kanssa maukkaan brunssin merkeissä. Sunnuntaibrunssi sisältää runsaan alkuruokapöydän, pääruoan ja vaihtelevan jälkiruokapöydän.

Kunkin ruoan makuihin sopivat suositusviinit täydentävät aterian kuin aterian ja ravintolan viinilista sisältääkin kattavan valikoiman eri alueiden huippuviinejä ja mielenkiintoisia erikoisuuksia. Ruokailusta voi nauttia sisätilojen lisäksi ympäri vuoden avoinna olevalla suositulla lasiterassilla. Ravintola Lehtovaara tarjoaa annoksen lumoavaa nostalgiaa ja miellyttävää rauhallisuutta keskellä Helsingin Töölön vilinää. Suussasulava ruoka ja ainutlaatuisen idyllinen miljöö sekä loistava palvelu tekevät Lehtovaarasta takuuvarman valinnan kaikille hyvän ruoan ystäville. Yksi osoitus Lehtovaaran erinomaisuudesta ovat sen vuosien varrella saamat useat kunnianosoitukset ravintoloiden arviointikilpailuissa. Kenties vielä tärkeämpää ovat kuitenkin kerta toisensa jälkeen palaavat tyytyväiset asiakkaat.

619 Ravintola Lehtovaara Arvostelua

Loistava
5.3/6
619 Reviews
Ruoka:Taivaallinen
Melu:Hiljainen
Tunnelma:Viihtyista
Odotusaika:Lyhyt
Laatu/hinta:Edullinen
Palvelu:Ystävällinen
"Erinomainen"6/6
Birgitta S.kaksi päivää sitten · 2 arvostelua

Trevlig personal och mycket god mat som vanligt. Har firat bröllopsdagar här i 50 år plus annars också. Det finns bara den bästa menyn här.

"Erinomainen"6/6
Sirpa T.15 päivää sitten · 1 arvostelu

Vierailu ravintola Lehtovaaraan oli ainutlaatuinen. Kohtelias ja korrekti palvelu. Erinomainen ruoka. Kysy henkilöltä suosituksia klassikkoannoksista. Myös ravintolan historia on erittäin mielenkiintoinen. Tänne palaan varmasti! Kiitos koko henkilökunnalle vielä jälkikäteen. Sipe

"Erinomainen"6/6
Jenna T.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Ravintola Lehtovaara on aika takuuvarma valinta. Palvelu on ollut aina äärimmäisen ihanaa ja ammattitaitoista, ja ruokaan ei ole tarvinnut ikinä pettyä. Voin suositella ravintolaa lämpimästi. :)

"Erinomainen"6/6
Liisa J.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Ensimmäistä kertaa tässä ravintolassa. Söimme blinibuffetin. Blinit olivat rapeita ja todella maukkaita ja lisukevalikoima runsas. Kaikki maistui enemmän kuin herkulliselta. Tarjoilija erittäin ystävällinen. Blinibuffet oli vain klo 20 asti ja ennen sulkeutumista tarjoilija tuli vielä muistuttamaan, että vielä voi santsata ennen kuin sulkeutuu.

"Erinomainen"6/6
Eeva L.vuosi sitten · 2 arvostelua

Viihtyisä perinteikäs Lehtovaara oli tälläkin kerralla loistokokemus. Yhdellä seurueesta pääruokana oli päivän kala, paistetut ahvenet, joka oli kuulemma raikas ja maukas annos. Me muut kolme söimme vuodesta 1952 listalla ollutta sisäfileetä Provencen tapaan, joka meille valkosipulin ystäville oli suurta herkkua; lisukkeena kahdesti friteeratut perunat ja valkosipulivoissa paistetut herkkusienet. Jälkiruokina kookospannacotta, crème brulee tyrnisorbetin kanssa ja suklaafondant vadelmajäätelön kanssa, kaikki suussasulavia. Kun otimme alussa lehtikuohumaljat, ja lisäksi yhteensä porukalla kaksi lasia viiniä, kaksi Cokis zeroa ja yhden espresson, kokonaishinta 10% juomaraha mukaan lukien oli neljältä 260€; laatuun nähden kohtuullista. Ravintola oli täpötäynnä (lauantai-ilta); palvelu siihen nähden nopeahkoa ja koko ajan ystävällistä. Silti lopuksi tarjoilija pyysi anteeksi hitautta, kun ilta oli niin vilkas. - Meille hitaus näkyi vain laskun toimittamisen lievänä viipymisenä, mistä ei sinänsä ollut meille haittaa.

"Erinomainen"6/6
XXX X.yhdeksän kuukautta sitten · 1 arvostelu

Ravintoloitten vertaaminen toisiinsa on vaikeata, sillä kokemukseen vaikuttaa ruoan ja palvelun lisäksi seura, syy miksi ravintolaan on mennyt ja miksipä ei sääkin. Monessa ravintolassa ruoka ja palvelu ovat hyviä. Minulla suurimpia kriteereitä ravintolan valitsemiseen on se, kuinka kauan se on toiminut ja onko sillä ollut sama nimi. Nämä kaksi asiaa ovat varmoja takeita siitä, että ravintola on hyvä. Niinpä menimme juhlistamaan hääpäiväämme Lehtovaaraan, jossa olen toki ollut monta kertaa aiemminkin, mutta muualla kuin Helsingissä asuvana viime käynnistä oli jo pitkä aika. Lehtovaaraan meneminen ei tuottanut pettymystä. Kaikki oli hyvää; ruoka, palvelu, miljöö, ranskalainen tunnelma. Vaikka meiltä kotoa on Helsinkiin matkaa, niin Lehtovaaraan aioimme mennä vaimon syntymäpäivääkin juhlistamaan.

"Erinomainen"6/6
Tuovi S.kaksi vuotta sitten · 3 arvostelua

Erinomainen lounas hieman lounasajan ulkopuolella. Raikas ja maistuva alkupalapöytä, jossa oli runsaasti herkullisia kylmiä kaloja eikä lihan ystävääkään ole unohdettu. Kaikki oli tuoretta ja raikasta, vaikka varsinainen lounasaika oli jo ohi. Pöytään tarjoillusta lämpimästä ruoasta valitsimme kahdesta vaihtoehdosta kalan, joka oli ravintolan oman kokin pyydystämiä ahvenfileitä mustatorvisienikastikkeessa. Herkullista. Jälkiruoka oli myös noutopöydässä, ja tarjolla oli mm. mustikkajuustokakkua, paahtovanukkaan tyylistä vanukasta sekä pikkuleipiä. Ei mitään moitittavaa. Hinta ilman ruokajuomia oli meistä kohtuullinen 32,- euroa. Palvelu oli erittäin ystävällistä. Lisäpisteet tulevat Lehtovaaran perinteisestä sisustuksesta valkoisine kangasliinoineen, ja ikkunoista avautuvasta näkymästä Topeliuksenpuistoon. Lehtovaara ei pettänyt tälläkään kertaa.

"Erinomainen"6/6
Pauli L.neljä kuukautta sitten · 1 arvostelu

Ravintola Lehtovaarassa on erinomainen ruoka ja hyvä palvelu. Menu viineineen on todella hyvä yhdistelmä. Alku- ja jälkiruoka varsin pieniä, mutta pääruoka isompi. Tämä on hyvä ratkaisu. Palvelu on sujuvaa,nopeaa ja kohteliasta. Ravintola on miellyttävällä tavalla perinteinen - ei koreileva, mutta vuosikymmenien patinoiva ja hyvin Helsinkiläinen.

"Erinomainen"6/6
Markku P.viisi kuukautta sitten · 2 arvostelua

Lehtovaara on aina ollut tiedossa , mutten koskaan ollut käynyt siellä, vaikka pääkaupunkiseudulla on tullut asuttua yhtäjaksoisesti vuodesta 1967 alkaen, siis 50 vuotta. Nautimme kolmen hengen seurueessa sunnuntaibrunssin ja kokemus oli ilahduttavan erinomainen sekä tilojen, palvelun ystävällisyyden että ruuan laadun suhteen. Iltapäivän kruunasi ateriointipaikkamme Viipuri-loossi joka sopi senkin puolesta meille erinomaisesti, koska vanhempani ovat syntyneet Viipurissa ja siellä myös asuneet evakkoon lähtöön asti. Lähtiäislahjaksi saimme Lehtovaara-historiikin, joka kuvaa ravintolan vaiheita sadan vuoden ajalta alkaen perustamisesta Viipurissa v 1916.

"Upea"5/6
Jouko K.vuosi sitten · 1 arvostelu

Joululounas Ravintola Lehtovaarassa oli juuri niin miellyttäväkokemus kuin olimme vieraani kanssa ennakoineetkin. Pöytämme oli varsinaisen salin puolella ja huolimatta lähes täydestä ravintolasta ruokailumme sujui joustavasti ja sopivan tehokkaasti. Lehtovaaran kalapöytä on aina hintansa väärti ja paistettu siika pääruokana oli erinomaisesti valmistettu huolimatta keittiön kovasta ruuhkasta.

2 Henkilöä
Tämän ravintolan saatavuudesta ei ole tietoja.
Tänään (tiistai)
maaliskuu 2018
m
t
k
t
p
l
s
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Valitse aika: