Ravintola Lehtovaara Helsinki image 1
Ravintola Lehtovaara Helsinki image 2

Ravintola Lehtovaara

Loistava
5.3/6
654 arvostelua

Ravintola Lehtovaara – Tietoja

Perinteikäs Lehtovaara lukeutuu Helsingin vanhimpiin edelleen toiminnassa oleviin ravintoloihin ja on tunnettu korkeatasoisesta ruoasta, joka ammentaa sekä suomalaisesta, että kansainvälisistä perinteistä. Tasokkaan ruoan lisäksi Taka-Töölössä Mechelininkadulla sijaitseva Lehtovaara ihastuttaa miellyttävän rauhallisella ja arvokkaalla miljööllään sekä lämminhenkisellä asiakaspalvelullaan. Korkean tasonsa ja takuuvarman laadun ansiosta Lehtovaara on vuosikymmenten ajan pitänyt pintansa yhtenä Helsingin suosikkiravintoloista, jonne asiakkaat haluavat palata vuosi toisensa jälkeen todetakseen, että kaikki on yhtä hyvin kuin aina ennenkin.

Aukioloajat

Auki nyt - Sulkee 23:00
tiistai
11:00 - 23:00
keskiviikko
11:00 - 23:00
torstai
11:00 - 23:00
perjantai
11:00 - 23:00
lauantai
16:00 - 23:00
sunnuntai
13:00 - 17:00
maanantai
11:00 - 23:00

Osoite

Ravintola Lehtovaara
Mechelininkatu 39
00250 Helsinki
Varmista paikkasi ajoissa!

Normaali menu

Lehtovaaran Menu

pdf

Lisää kohteesta Ravintola Lehtovaara, Helsinki

Helsingin perinteikkäimpiin ravintoloihin kuuluva Lehtovaara on toiminut samalla paikalla Sibeliuspuiston kulmalla Töölössä Mechelininkadulla vuodesta 1940. Tätä ennen kondiittori Emil Lehtovaaran vuonna 1916 perustama ravintola palveli asiakkaita Viipurissa, josta se muutti Helsinkiin talvisodan seurauksena. Lehtovaara tunnetaan kansainvälisen huippuruoan lisäksi mukavasta ja rennon hienostuneesta ilmapiiristään sekä erinomaisesta asiakaspalvelustaan. Kaikki ruoat tehdään alusta asti itse ja ruokalistan annokset ammentavat muun muassa skandinaavisesta ja ranskalaisesta keittiöstä. Lista koostuu sopivasti klassikoista ja moderneista mauista. Lisäksi valittavana on kausittain vaihtuvia erikoisuuksia. Lounaalla ruokailijoita hemmotellaan herkkuja notkuvilla alkuruoka- ja jälkiruokanoutopöydillä. Sunnuntaisin Lehtovaara puolestaan kutsuu nauttimaan leppoisasta tunnelmasta perheen ja ystävien kanssa maukkaan brunssin merkeissä. Sunnuntaibrunssi sisältää runsaan alkuruokapöydän, pääruoan ja vaihtelevan jälkiruokapöydän.

Kunkin ruoan makuihin sopivat suositusviinit täydentävät aterian kuin aterian ja ravintolan viinilista sisältääkin kattavan valikoiman eri alueiden huippuviinejä ja mielenkiintoisia erikoisuuksia. Ruokailusta voi nauttia sisätilojen lisäksi ympäri vuoden avoinna olevalla suositulla lasiterassilla. Ravintola Lehtovaara tarjoaa annoksen lumoavaa nostalgiaa ja miellyttävää rauhallisuutta keskellä Helsingin Töölön vilinää. Suussasulava ruoka ja ainutlaatuisen idyllinen miljöö sekä loistava palvelu tekevät Lehtovaarasta takuuvarman valinnan kaikille hyvän ruoan ystäville. Yksi osoitus Lehtovaaran erinomaisuudesta ovat sen vuosien varrella saamat useat kunnianosoitukset ravintoloiden arviointikilpailuissa. Kenties vielä tärkeämpää ovat kuitenkin kerta toisensa jälkeen palaavat tyytyväiset asiakkaat.

654 Ravintola Lehtovaara arvostelua

Loistava
5.3/6
654 arvostelua
Tunnelma:Viihtyisä
Hinta/laatu:Edullinen
Palvelu:Erinomainen
Melu:Miellyttävä
Ruoka:Taivaallinen
Odotusaika:Vain vähän aikaa
Osuvimmat
  • Osuvimmat
  • Parhaimmiksi arvostellut
  • Uusimmat
"Erinomainen"6/6
Tore B.kaksi päivää sitten · 3 arvostelua

Aina ammattitaitoinen , sekä coeur de file että kana viimeisen päälle ja löytyy hyviä viinejä jotka sopivat ruokaan. Näkkileipä hieman liian suolainen jos jotain kriitiikiä esittää .

"Erinomainen"6/6
Noona B.neljä päivää sitten · 1 arvostelu

Mielettömän hyvä ruoka ja kaunis, klassinen miljöö. Coeur de filet oli maineensa väärti, oikea valkosipulin rakastajan unelma! Herkullista. Myös alkuruokaparsa, silakkacheviche ja jälkiruoat olivat erinomaisia.

"Erinomainen"6/6
Karoliina P.viisi päivää sitten · 1 arvostelu

Ruoan laatu oli parempi kuin olisimme ikinä uskoneet. Todella hyvää ruokaa ja isot annokset. Erinomainen palvelu, joka huipentui siihen että saimme ravintolan historiikin lähtiessämme. Tulemme uudestaan vielä monesti.

"Erinomainen"6/6
JARMO E.kahdeksan päivää sitten · 1 arvostelu

Upea tila, palvelu oli erinomaista, ruoka maistui ja oli mainiota, viinilistasta löysimme meitä milellyttävän juoman hienosti. Erinomainen kokemus. Kiitos Teille. Juhlistitte juhlaamme loistavasti t. Jarmo

"Erinomainen"6/6
Eeva L.vuosi sitten · 2 arvostelua

Viihtyisä perinteikäs Lehtovaara oli tälläkin kerralla loistokokemus. Yhdellä seurueesta pääruokana oli päivän kala, paistetut ahvenet, joka oli kuulemma raikas ja maukas annos. Me muut kolme söimme vuodesta 1952 listalla ollutta sisäfileetä Provencen tapaan, joka meille valkosipulin ystäville oli suurta herkkua; lisukkeena kahdesti friteeratut perunat ja valkosipulivoissa paistetut herkkusienet. Jälkiruokina kookospannacotta, crème brulee tyrnisorbetin kanssa ja suklaafondant vadelmajäätelön kanssa, kaikki suussasulavia. Kun otimme alussa lehtikuohumaljat, ja lisäksi yhteensä porukalla kaksi lasia viiniä, kaksi Cokis zeroa ja yhden espresson, kokonaishinta 10% juomaraha mukaan lukien oli neljältä 260€; laatuun nähden kohtuullista. Ravintola oli täpötäynnä (lauantai-ilta); palvelu siihen nähden nopeahkoa ja koko ajan ystävällistä. Silti lopuksi tarjoilija pyysi anteeksi hitautta, kun ilta oli niin vilkas. - Meille hitaus näkyi vain laskun toimittamisen lievänä viipymisenä, mistä ei sinänsä ollut meille haittaa.

"Erinomainen"6/6
XXX X.vuosi sitten · 1 arvostelu

Ravintoloitten vertaaminen toisiinsa on vaikeata, sillä kokemukseen vaikuttaa ruoan ja palvelun lisäksi seura, syy miksi ravintolaan on mennyt ja miksipä ei sääkin. Monessa ravintolassa ruoka ja palvelu ovat hyviä. Minulla suurimpia kriteereitä ravintolan valitsemiseen on se, kuinka kauan se on toiminut ja onko sillä ollut sama nimi. Nämä kaksi asiaa ovat varmoja takeita siitä, että ravintola on hyvä. Niinpä menimme juhlistamaan hääpäiväämme Lehtovaaraan, jossa olen toki ollut monta kertaa aiemminkin, mutta muualla kuin Helsingissä asuvana viime käynnistä oli jo pitkä aika. Lehtovaaraan meneminen ei tuottanut pettymystä. Kaikki oli hyvää; ruoka, palvelu, miljöö, ranskalainen tunnelma. Vaikka meiltä kotoa on Helsinkiin matkaa, niin Lehtovaaraan aioimme mennä vaimon syntymäpäivääkin juhlistamaan.

"Erinomainen"6/6
Tuovi S.kaksi vuotta sitten · 3 arvostelua

Erinomainen lounas hieman lounasajan ulkopuolella. Raikas ja maistuva alkupalapöytä, jossa oli runsaasti herkullisia kylmiä kaloja eikä lihan ystävääkään ole unohdettu. Kaikki oli tuoretta ja raikasta, vaikka varsinainen lounasaika oli jo ohi. Pöytään tarjoillusta lämpimästä ruoasta valitsimme kahdesta vaihtoehdosta kalan, joka oli ravintolan oman kokin pyydystämiä ahvenfileitä mustatorvisienikastikkeessa. Herkullista. Jälkiruoka oli myös noutopöydässä, ja tarjolla oli mm. mustikkajuustokakkua, paahtovanukkaan tyylistä vanukasta sekä pikkuleipiä. Ei mitään moitittavaa. Hinta ilman ruokajuomia oli meistä kohtuullinen 32,- euroa. Palvelu oli erittäin ystävällistä. Lisäpisteet tulevat Lehtovaaran perinteisestä sisustuksesta valkoisine kangasliinoineen, ja ikkunoista avautuvasta näkymästä Topeliuksenpuistoon. Lehtovaara ei pettänyt tälläkään kertaa.

"Erinomainen"6/6
Pauli L.kuusi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Ravintola Lehtovaarassa on erinomainen ruoka ja hyvä palvelu. Menu viineineen on todella hyvä yhdistelmä. Alku- ja jälkiruoka varsin pieniä, mutta pääruoka isompi. Tämä on hyvä ratkaisu. Palvelu on sujuvaa,nopeaa ja kohteliasta. Ravintola on miellyttävällä tavalla perinteinen - ei koreileva, mutta vuosikymmenien patinoiva ja hyvin Helsinkiläinen.

"Erinomainen"6/6
Markku P.seitsemän kuukautta sitten · 2 arvostelua

Lehtovaara on aina ollut tiedossa , mutten koskaan ollut käynyt siellä, vaikka pääkaupunkiseudulla on tullut asuttua yhtäjaksoisesti vuodesta 1967 alkaen, siis 50 vuotta. Nautimme kolmen hengen seurueessa sunnuntaibrunssin ja kokemus oli ilahduttavan erinomainen sekä tilojen, palvelun ystävällisyyden että ruuan laadun suhteen. Iltapäivän kruunasi ateriointipaikkamme Viipuri-loossi joka sopi senkin puolesta meille erinomaisesti, koska vanhempani ovat syntyneet Viipurissa ja siellä myös asuneet evakkoon lähtöön asti. Lähtiäislahjaksi saimme Lehtovaara-historiikin, joka kuvaa ravintolan vaiheita sadan vuoden ajalta alkaen perustamisesta Viipurissa v 1916.

"Upea"5/6
Jouko K.vuosi sitten · 1 arvostelu

Joululounas Ravintola Lehtovaarassa oli juuri niin miellyttäväkokemus kuin olimme vieraani kanssa ennakoineetkin. Pöytämme oli varsinaisen salin puolella ja huolimatta lähes täydestä ravintolasta ruokailumme sujui joustavasti ja sopivan tehokkaasti. Lehtovaaran kalapöytä on aina hintansa väärti ja paistettu siika pääruokana oli erinomaisesti valmistettu huolimatta keittiön kovasta ruuhkasta.

2 henkilöä
Ravintolassa ei ole tilaa.
Tänään (tiistai)
toukokuu 2018
m
t
k
t
p
l
s
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Valitse aika: