Ravintola Lehtovaara – Tietoja

Perinteikäs Lehtovaara lukeutuu Helsingin vanhimpiin edelleen toiminnassa oleviin ravintoloihin ja on tunnettu korkeatasoisesta ruoasta, joka ammentaa sekä suomalaisesta, että kansainvälisistä perinteistä. Tasokkaan ruoan lisäksi Taka-Töölössä Mechelininkadulla sijaitseva Lehtovaara ihastuttaa miellyttävän rauhallisella ja arvokkaalla miljööllään sekä lämminhenkisellä asiakaspalvelullaan. Korkean tasonsa ja takuuvarman laadun ansiosta Lehtovaara on vuosikymmenten ajan pitänyt pintansa yhtenä Helsingin suosikkiravintoloista, jonne asiakkaat haluavat palata vuosi toisensa jälkeen todetakseen, että kaikki on yhtä hyvin kuin aina ennenkin.

Aukioloajat

Avoinna tänään - Avaa klo 11:00
torstai
11:00 - 23:00
perjantai
11:00 - 23:00
lauantai
16:00 - 23:00
sunnuntai
13:00 - 17:00
maanantai
11:00 - 23:00
tiistai
11:00 - 23:00
keskiviikko
11:00 - 23:00

Osoite

Ravintola Lehtovaara
Mechelininkatu 39
00250 Helsinki

Normaali menu

Lehtovaaran Menu

pdf

Lisää kohteesta Ravintola Lehtovaara, Helsinki

Helsingin perinteikkäimpiin ravintoloihin kuuluva Lehtovaara on toiminut samalla paikalla Sibeliuspuiston kulmalla Töölössä Mechelininkadulla vuodesta 1940. Tätä ennen kondiittori Emil Lehtovaaran vuonna 1916 perustama ravintola palveli asiakkaita Viipurissa, josta se muutti Helsinkiin talvisodan seurauksena. Lehtovaara tunnetaan kansainvälisen huippuruoan lisäksi mukavasta ja rennon hienostuneesta ilmapiiristään sekä erinomaisesta asiakaspalvelustaan. Kaikki ruoat tehdään alusta asti itse ja ruokalistan annokset ammentavat muun muassa skandinaavisesta ja ranskalaisesta keittiöstä. Lista koostuu sopivasti klassikoista ja moderneista mauista. Lisäksi valittavana on kausittain vaihtuvia erikoisuuksia. Lounaalla ruokailijoita hemmotellaan herkkuja notkuvilla alkuruoka- ja jälkiruokanoutopöydillä. Sunnuntaisin Lehtovaara puolestaan kutsuu nauttimaan leppoisasta tunnelmasta perheen ja ystävien kanssa maukkaan brunssin merkeissä. Sunnuntaibrunssi sisältää runsaan alkuruokapöydän, pääruoan ja vaihtelevan jälkiruokapöydän.

Kunkin ruoan makuihin sopivat suositusviinit täydentävät aterian kuin aterian ja ravintolan viinilista sisältääkin kattavan valikoiman eri alueiden huippuviinejä ja mielenkiintoisia erikoisuuksia. Ruokailusta voi nauttia sisätilojen lisäksi ympäri vuoden avoinna olevalla suositulla lasiterassilla. Ravintola Lehtovaara tarjoaa annoksen lumoavaa nostalgiaa ja miellyttävää rauhallisuutta keskellä Helsingin Töölön vilinää. Suussasulava ruoka ja ainutlaatuisen idyllinen miljöö sekä loistava palvelu tekevät Lehtovaarasta takuuvarman valinnan kaikille hyvän ruoan ystäville. Yksi osoitus Lehtovaaran erinomaisuudesta ovat sen vuosien varrella saamat useat kunnianosoitukset ravintoloiden arviointikilpailuissa. Kenties vielä tärkeämpää ovat kuitenkin kerta toisensa jälkeen palaavat tyytyväiset asiakkaat.

665 Ravintola Lehtovaara arvostelua

Loistava
5.3/6
665 arvostelua
Palvelu:Erinomainen
Hinta/laatu:Edullinen
Tunnelma:Viihtyisä
Odotusaika:Vain vähän aikaa
Ruoka:Taivaallinen
Melu:Miellyttävä
"Erinomainen"6/6
Ossi S.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Joustava, ystävällinen palvelu. Monipuolinen ja runsas alkupalapöytä ja juuri oikean paiston saaneet herkulliset ahvenet. Jälkiruoaksi riitti pelkästää tupla espresso, muuta ei tarvittu. Lounaan hinnoittelu kohdallaan.

"Erinomainen"6/6
Vesa J.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Annokset oli kokattu hyvistä ja maukkaista raaka-aineista. Se oli herkullista oikeaa ruokaa. Ystävillinen ja tyylikäs henkilökunta toimi kellontarkasti ja asiantuntevasti. Muuta ei tarvita kunnolliseen luonaaseen.

"Erinomainen"6/6
Heikki N.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Yli satavuotiaan Lehtovaaran Coeur de file Provencale on takuuvarma ja aina maistuva klassikko. Viinilistalta löytyy hyviä pareja. Kokemuksen kruunaavat ammattitaitoinen, ystävällinen ja henkilökohtainen palvelu. Suosittelen lämpimästi kaikille!