UusiPlatito

Vallilafilippiiniläinen, espanjalainen
Mahtava
5.5/6
37 arvostelua
Platito Helsinki image 1
Platito Helsinki image 2
Platito Helsinki image 3
Ilmaiset ja nopeat ravintolavarauksetVaraa pöytä helposti & hetkessä
Tyytyväiset asiakkaatYli 100 miljoonaa tyytyväistä herkuttelijaa

Platito – Tietoja

Platito on pieni ja tiivistunnelmainen espanjalais-filippiiniläinen bistro ja tapas-baari Hämeentiellä, Helsingin Vallillassa. Kompaktilta, mutta sitäkin houkuttelevammalta listalta löydät herkulliset liha-, kala-, äyriäis ja kasvis-pinchot sekä kinilaw-annokset eli filippiiniläiset cevichet katkaravusta ja mustekalasta. Tapas Platterit ovat kokoelma parhaita naposteltavia valintasi mukaan joko filippiiniläis- tai espanjaiskeittiön tapaan. Molemmat keittiöt ovat edustettuina myös jälkiruuissa. Tähän pienten annosten kulttuurirajat rikkovaan fuusioon mahtuu monipuolisesti erilaisia makuja: hienovaraisia ja raikkaita, vahvoja ja tulisia, kevyitä sekä tuhdimpia. Paikan päälle löytää helposti julkisilla, esimerkiksi raitiovaunut 6 ja 8 tuovat Vallilan varikon pysäkille, suoraan Platiton eteen.

Aukioloajat

Suljettu tänään
Sunday
Suljettu
Monday
15:00 - 23:00
Tuesday
15:00 - 23:00
Wednesday
15:00 - 23:00
Thursday
15:00 - 23:00
Friday
15:00 - 00:00
Saturday
15:00 - 00:00

Osoite

Platito
Hämeentie 94
00550 Helsinki

37 Platito arvostelua

Mahtava
5.5/6
37 arvostelua
Hinta/laatu:Kaiken rahan arvoinen
Melu:Erittäin miellyttävä
Palvelu:Loistava
Tunnelma:Loistava
Odotusaika:Tilaus tuli hetkessä
Ruoka:Taivaallinen
Uusi"Erinomainen"
6/6
sami l.kahdeksan päivää sitten · 4 arvostelua

Kaikki toimi. Ruoka oli hyvää ja ei liha vaihtoehtoja on myöskin tulossa. Suosittelen.

Uusi"Erinomainen"
6/6
Nana H.12 päivää sitten · 6 arvostelua

Lovely small place! Food was sooooo good! My new favorite place

"Erinomainen"
6/6
Jussi R.14 päivää sitten · 1 arvostelu

Good food, good service! I will visit this place again!

Lisää kohteesta Platito, Helsinki

Platito on 15-paikkainen bistro ja tapasbaari Hämeentiellä, Helsingin vuosi vuodelta vilkkaammaksi käyvässä Vallilan kaupunginosassa. Filippiiniläisomistaja Arzel Hensonin luoma ainutlaatuinen konsepti yhdistelee Filippiinien ja Espanjan ruokakulttuureita tavalla, joka on houkutellut kortteliravintolan täyteen heti avaisviikostaan alkaen, ovien avauduttua tammikuussa 2018. Ravintolan nimi, Platito eli “pieni lautanen” on osuva paikalle, jossa espanjalaiset pinchot ja filippiiniläiset pikkuannokset lyövät ennakkoluulottomasti kättä. Kiintoisalta kuulostava kulttuurien yhdistelmä ei muutoinkaan ole tuulesta temmattu, sillä Filippiinit kuului aikoinaan reilut 300 vuotta Espanjan alaisuuteen.

Henson on suunnitellut listalle napakan ja kiinnostavan valikoiman fuusiomakupaloja. Klassinen bruschetta saa aasialaistwistinsä mango-tomaattisalsasta. Tonnikala-pincho Pimiento de Padron -paprikoiden ja aiolin kera nostaa hattua yllättäen myös suomalaiselle keittiölle, sillä se tarjoillaan saaristolaisleivältä. Tyypillisiesti filippiiniläinen Sisig on annos limellä maustettuja, rapeita porsaanlihapaloja sipulin ja chilin kera. Perinteinen Adobo-pataruoka tarjoillaan marinoiduista siitakesienistä ja tofusta valmistettuna kasvisversiona. Chevichén ystävät ilahtuvat raikkaista Kinilaw-annoksista – limellä, inkiväärillä ja kookosetikalla kypsytettyä katkarapua tai mustekalaa. Naposteltavien seurana maistuvat oluet, viini tai vaikkapa Sangria.