Looks like something didn't load right, please reload this page.
Ravintolat
Helsinki
Vallila
Platito

Platito

filippiiniläinen, espanjalainen

Pääruoat maksavat noin9€

Kuva kohteesta Platito, Vallila, Helsinki
Platito ei ole vielä varattavissa Quandoosta. Tehdäksesi varauksen, ota yhteyttä ravintolaan käyttäen alla olevia yhteystietoja. Tarkista aukioloajat ensin ja muista, että voit välttää jonot tekemällä pöytävarauksen etukäteen.

Platito – Tietoja

Koirat tervetulleita
Perheille sopiva ✨
Ryhmille sopiva 🎉
Korttimaksu
Pöytiä ulkona
Ilmastointi
Auki nyt
-
Sulkee 00:00
Friday
16:00 - 00:00
Saturday
16:00 - 00:00
Sunday
Suljettu
Monday
17:00 - 23:00
Tuesday
17:00 - 23:00
Wednesday
17:00 - 23:00
Thursday
17:00 - 23:00

Kaikki tarpeellinen tieto ravintolasta Platito

Platito on pieni ja tiivistunnelmainen espanjalais-filippiiniläinen bistro ja tapas-baari Hämeentiellä, Helsingin Vallillassa. Kompaktilta, mutta sitäkin houkuttelevammalta listalta löydät herkulliset liha-, kala-, äyriäis ja kasvis-pinchot sekä kinilaw-annokset eli filippiiniläiset cevichet katkaravusta ja mustekalasta. Tapas Platterit ovat kokoelma parhaita naposteltavia valintasi mukaan joko filippiiniläis- tai espanjaiskeittiön tapaan. Molemmat keittiöt ovat edustettuina myös jälkiruuissa. Tähän pienten annosten kulttuurirajat rikkovaan fuusioon mahtuu monipuolisesti erilaisia makuja: hienovaraisia ja raikkaita, vahvoja ja tulisia, kevyitä sekä tuhdimpia. Paikan päälle löytää helposti julkisilla, esimerkiksi raitiovaunut 6 ja 8 tuovat Vallilan varikon pysäkille, suoraan Platiton eteen.

Usein kysytyt kysymykset

Onko ravintolassa Platito pysäköintitilaa?

Ei, ravintolassa Platito ei ole pysäköintipaikkoja.

Onko ravintolassa Platito pöytiä ulkona?

Kyllä, ravintolassa Platito on pöytiä ulkona.

Miltä kuulostaisi pöytävaraus ravintolassa Platito?

Platito on 15-paikkainen bistro ja tapasbaari Hämeentiellä, Helsingin vuosi vuodelta vilkkaammaksi käyvässä Vallilan kaupunginosassa. Filippiiniläisomistaja Arzel Hensonin luoma ainutlaatuinen konsepti yhdistelee Filippiinien ja Espanjan ruokakulttuureita tavalla, joka on houkutellut kortteliravintolan täyteen heti avaisviikostaan alkaen, ovien avauduttua tammikuussa 2018. Ravintolan nimi, Platito eli “pieni lautanen” on osuva paikalle, jossa espanjalaiset pinchot ja filippiiniläiset pikkuannokset lyövät ennakkoluulottomasti kättä. Kiintoisalta kuulostava kulttuurien yhdistelmä ei muutoinkaan ole tuulesta temmattu, sillä Filippiinit kuului aikoinaan reilut 300 vuotta Espanjan alaisuuteen.

Henson on suunnitellut listalle napakan ja kiinnostavan valikoiman fuusiomakupaloja. Klassinen bruschetta saa aasialaistwistinsä mango-tomaattisalsasta. Tonnikala-pincho Pimiento de Padron -paprikoiden ja aiolin kera nostaa hattua yllättäen myös suomalaiselle keittiölle, sillä se tarjoillaan saaristolaisleivältä. Tyypillisiesti filippiiniläinen Sisig on annos limellä maustettuja, rapeita porsaanlihapaloja sipulin ja chilin kera. Perinteinen Adobo-pataruoka tarjoillaan marinoiduista siitakesienistä ja tofusta valmistettuna kasvisversiona. Chevichén ystävät ilahtuvat raikkaista Kinilaw-annoksista – limellä, inkiväärillä ja kookosetikalla kypsytettyä katkarapua tai mustekalaa. Naposteltavien seurana maistuvat oluet, viini tai vaikkapa Sangria.