Lappi Ravintola – Tietoja

Lappi Ravintola tarjoaa mahdollisuuden kokea annoksen Lappia keskellä Helsinkiä. Lappi Ravintola on ensimmäinen Lappi-henkinen ravintola Helsingin keskustassa. Ravintola avasi ovensa vuonna 1995 ja on ilahduttanut asiakkaita hyvällä ruoallaan ja erityisellä tunnelmallaan siitä lähtien. Kampissa Annankadulla sijaitsevan ravintolan ruoka tehdään kotimaisista, puhtaista ja tuoreista raaka-aineista. Perinteisistä resepteistä ammentava, mutta modernilla otteella taidokkaasti valmistettu ruoka sekä ainutlaatuinen Lapin taikaa huokuva kodikas sisustus ovat ne tekijät jotka nostavat ravintolan käymisen arvoiseksi paikaksi.

Huomioithan, että varauksenne on voimassa vasta kun ravintola on myös lähettänyt teille sähköpostin jossa vahvistavat varauksenne. Kaikki saman päivän varaukset voitte tehdä puhelimitse.

Please note that your reservation is only confirmed once you receive an email directly from the restaurant confirming it.

Aukioloajat

Auki nyt - Sulkee 22:30
tiistai
16:00 - 22:30
keskiviikko
16:00 - 22:30
torstai
16:00 - 22:30
perjantai
16:00 - 22:30
lauantai
16:00 - 22:30
sunnuntai
Suljettu
maanantai
16:00 - 22:30

Osoite

Lappi Ravintola
Annankatu 22
00100 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

Lapin Keisarin salaatti

Savuporoa TAI savukalaa, Romainesalaattia, leipäjuustoa ja rieskaa
11,00 €

Hirvitartaria ja Riimiporoa

Viiriäisen muna, punajuurta, suolakurkkua ja sipulia
18,50 €

Muikun mätiä - 50g

Punasipulia, smetanaa ja rieskaa
20,00 €
B0463FB3-B983-4E10-A1C9-A42F6BE7F833

Pääruoat

Poronkäristystä

Pottumuusia ja puolukkasurvosta
23,50 €

Keitettyä poronkieltä, pariloitua poronmaksaa ja poron verimakkaraa

Friteerattua perunaa, sipuli-omenakastiketta
29,00 €

Pariloitua Poronfileetä (140g)

Puolukka-rosmariinikastiketta, perunakakku, savustettua selleripyreetä, hunajanaurista
39,00 €
A9A7D195-14AE-4C62-89ED-6A21E78E39F9

Erikoiset

Paistetut muikut

Pottumuusia (Säävarauksella saatavuuden mukaan)
19,00 €

Päivän kala

Valkoviinikastiketta, mustajuurta ja juuresmuusi
28,00 €
23914FCF-1514-4544-82D9-2C2EDB2B8818

Jälkiruoat

Kanelikermassa haudutettua Lapin leipäjuustoa

Lakkahilloa
10,50 €

Vaniljavanukas

Metsämarjakastiketta
10,50 €

Puolukkamousse

Mettäkakku
10,50 €

Lisää kohteesta Lappi Ravintola, Helsinki

Helsingin Kampissa Annankadulla sijaitseva Lappi Ravintola tarjoilee aitoja pohjoisen makunautintoja, joista vastaa keittiöpäällikkö Harri Savolainen. Ravintolan ruokalista koostuu suomalaisen, ja erityisesti lappilaisen keittiön antimista ja vaihtoehtoja löytyy sopivasti niin lihan kuin kalan ystäville kasvisruokailijoita unohtamatta. Lappilaisen keittiön tarjonta on sekoitus vaikutteita idästä ja lännestä. Pohjoiset luonnonantimet ovat aina vaikuttaneet vahvasti lappilaiseen keittiöön ja sen tyypillisiä raaka-aineita ovat poro, puhtaat järvikalat ja maukkaat marjat.

Nämä perinteet ovat yhä vahvasti läsnä tämän päivän keittiössä ja näkyvät myös Lappi Ravintolan keittiön tarjonnassa. Liharuokalista keskittyy poroon eri tavoilla valmistettuna, ja kalavaihtoehtoja on muutama erilainen. Jälkiruokalistalta ruokailija voi valita esimerkiksi kanelikermassa haudutetun leipäjuuston, joka tarjoillaan perinteisesti lakkahillon kanssa. Vähintään kuuden hengen ryhmät voivat varata etukäteen yhtenäisen menun neljän herkullisen vaihtoehdon joukosta.

Lappi Ravintolan viinilistan anti on huolellisesti valittu ruoka-annosten makuja täydentämään, eikä viinejä ole hinnalla pilattu. Listan erikoisuutena ravintola tarjoaa suomalaista tilaviiniä. Jälkiruokadrinkit ovat myös ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Lappi Ravintolan yhteydessä toimiva viihtyisä baari Kelonkolo on mukava paikka nauttia lasillinen viiniä ystävien kanssa tunnelmoiden samalla Lapin taikaa Kampissa keskellä Helsinkiä.

321 Lappi Ravintola arvostelua

Loistava
5.3/6
321 arvostelua
Odotusaika:Tilaus tuli hetkessä
Ruoka:Taivaallinen
Melu:Miellyttävä
Tunnelma:Loistava
Palvelu:Loistava
Hinta/laatu:Edullinen
Sort by:Osuvimmat
  • Osuvimmat
  • Parhaimmiksi arvostellut
  • Uusimmat
"Erinomainen"6/6
Jaakko J.viisi päivää sitten · 1 arvostelu

Huippu raaka-aineet. Paljon ulkomaalaisia. Kymppi paikka. Mitä vittua ? Vieläkö pitää jotakin sanoa. Ei mulla muuta kun mee mättämään ja tuu porsaana ulos . Olen puhunut.

"Erinomainen"6/6
Markku L.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Todella herkullista ruokaa. Erityisesti voin suositella alkupalalajitelmaa kahdelle hengelle. Siinä on paljon hyviä pohjoisen tuotteita. Erittäin miellyttävä kokemus kokonaisuutena, kutsuisinko parhaaksi ravintolakokemukseksi aikoihin. Myös sisustus miellytti ulkomaista vierastani.

"Erinomainen"6/6
Dmitry M.kaksi kuukautta sitten · 2 arvostelua

Most friendly and attentive waiter, limited menue, but everything we had was most fascinating. A little pricy, but worth every cent. It was a second visit, I hope the third will happen soon...

"Erinomainen"6/6
Minna P.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Mahtava ruoka, erinomainen miljöö ja palvelu upeaa! Ravintolassa huokuu lapin hirsipirtin tunnelma, upea elämys kokonaisuudessaan jota voin lämpimästi suositella! Glutenittomuus ei ole mikään ongelma, siitä iso plussa!

"Erinomainen"6/6
Hannu S.kolme kuukautta sitten · 1 arvostelu

Lappi Ravintola tarjoaa lupauksensa mukaisesti lappilaisia herkkuja, mutta keskellä Helsinkiä. Alkupalalautanen kahdelle - tai useammalle henkilölle - on loistava. Palvelu on minun ravintolassa vieraillessani ollut aina erinomaista. Olen myös tuonut ulkomaisia vieraitani Lappi Ravintolaan syömään, palaute on poikkeuksetta ollut hyvää. Hieno juttu, että Lappi Ravintola on!

"Erinomainen"6/6
Jessica R.vuosi sitten · 1 arvostelu

Merveilleux, superbe adresse, tres jolie décoration rustique, menu au top, des produits frais et de qualités!!! Et le service très sympathique et souriant!!! Nous avons apprécier que le menu soit écrit en différente langues plus pratique pour comprendre les spécialités Nous avons pris l'entrée à 2 et le plat à 2 les prix sont élevées mais ca en valait la peine !!! Il faut que aimer le sucre salé et apprécié tout ce qui est baie car c'est incontournable dans les plats Dommage nous aurions aimer plus de crêpes dans le dessert crêpes babeurres!!! Tres belle expérience Merci de votre accueille !!!

"Upea"5/6
Siang L.10 kuukautta sitten · 7 arvostelua

Booked table for dinner. The restaurant was a short walk away from the tram 7 and 9 stop at Simonkatu. Once inside, there was a lot of wood, logs, and a very rustic feel. Pricing was moderate. Expect to spend about €50 per person at least if you had 3 courses. More with drinks of course. Skipped the starter as we had a heavy lunch. Had the Lappish Game Selection for 2. The meats were nicely done. There was roasted elk, braised reindeer and reindeer sausages. This was served with roasted potatoes and seasonal vegetables. The elk was really tender. The meats did not have the usual gamey taste. Ended the meal with dessert of the season, which was a berry pie.

"Erinomainen"6/6
ELISE P.kolme vuotta sitten · 1 arvostelu

Lappi ravintola täytti kaikki odotuksemme. Olemme monesti käyneet Suomen Lapin ravintoloissa ja nyt saimme kokea saman pohjoisen tunnelman. Paikka oli tosi lapin omainen ,Wc- tiloja myöden. Taustalla Olavi Virta lauleli vanhoja ,hyvän ajan levyjään. Ja sitten ruoka, se oli todella,todella hyvää. Seurueemme nautti osa poronkäristystä,osa muikkuja herkullisella itse tehdyllä muusilla. Lakkajälkiruoka kruunasi aterian,sekä kahviplörö kuksasta nautittuna. Suonsilmä,lakkalikööridrinkki oli myös makoisa. Meitä palvellut tarjoilija oli iloinen ja puhelias, kivasti huumorintajuinen. Meille jäi koko olostamme ravintolassa leppoisa ja sydämellinen olo. Kehuimme jo ystävillemekin paikkaa, itse tulemme toistekin,kunhan seuraavan kerran tulemme teatteriin.

"Erinomainen"6/6
Matti N.viisi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Oikein viihtyisä lappi henkinen sisustus kauniine hirsi seinineen ja seinille oli hauskasti laitettu aiheeseen sopivia tauluja ja muita esineitä joista osa oli myös ostettavissa. Alacarte listalta löytyi mieleiset annokset alkupaloiksi, pääruoaksi ja tietenkin jälkkäriksi. Juomalistoista niin aperitiivit kuin ruoan kanssa nautittavat unohtamatta jälkiruoka juomia! Hyvin syötyään ei välttämättä jaksa enää mahtavaa jälkiruokaa. Tarjoilijat olivat erittäin mukavia, asiantuntevia, (niin ruoan kuin sille parhaiten sopivan juoman suhteen) unohtamatta palvelua monilla eri kielillä! Iso Kiitos kaikille meitä palvelleille, tulemme toistenkin.

"Erinomainen"6/6
Tuija E.kaksi vuotta sitten · 1 arvostelu

Palvelu oli ystävällistä ja ajan tasalla olevaa. Ruoka-annoksista kerrottiin perusteellisesti ja ymmärrettävästi. Ruoka itsessään oli erittäin hyvää ja sitä oli todellakin riittävästi =) Eri maut oli osattu valikoida ja tarjoilla niin, että makuelämys oli todella nautinnollinen. Olen itse kasvanut Lapissa ja nämä maut olivat todella autenttisia, kiitos teille! Tulimme ravintolaanne mm. koska emme päässeet sukulaisteni luo Lappiin tänä kesänä minulla todetun rintasyövän takia. Hoidot alkoivat jo lomalla, mutta tarjoamanne Lappi-elämys korvasi menetettyä matkaa juurilleni. Kiitos teille!!!