Kita Esplanadi – Tietoja

Kita Esplanadissa pääset nauttimaan tuoreesta sushista ja muista japanilaisista ja aasialaisista makuelämyksistä sekä kauniiden annosten tarjoamasta freesistä estetiikasta. Kita Esplanadissa yhdistyvät Suomi ja Japani, ja ravintolan nimi juontaakin juurensa japaninkielestä viitaten pohjoiseen. Suomalaisessa ja japanilaisessa ruokafilosofiassa yhdistyvät puhtaus, tuoreus ja yksinkertaisuus, mikä antaa raaka-aineiden aidoille makuvivahteille arvoisensa roolin. Raaka-aineissa suositaan paikallisuutta ja annokset valmistetaan japanilaisin menetelmin. Kita Esplanadissa ruokailet miellyttävän, minimalistista estetiikkaa edustavan sisustuksen ympäröimänä, valoisassa ja korkeassa tilassa. Kita sijaitsee oivallisella paikalla Helsingin Eteläesplanadilla, aivan Esplanadin puiston kupeessa. Ravintola on avoinna joka päivä aamupäivästä iltaan saakka. À la carte –listan lisäksi arkisin on tarjolla lounasbuffet’n sekä lauantaisin lauantaibuffet’n antimet.

Aukioloajat

Suljettu tänään
perjantai
11:00 - 21:00
lauantai
12:00 - 21:00
sunnuntai
12:00 - 21:00
maanantai
11:00 - 21:00
tiistai
11:00 - 21:00
keskiviikko
11:00 - 21:00
torstai
11:00 - 21:00

Osoite

Kita Esplanadi
Eteläesplanadi 4
00130 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

KAISENSALAD

vihreäsalaatti, äyriäisiä, wafukastike //
green salad, seafood, wafusauce
8,00 €

WAKAMESALAD

merileväsalaatti //
sea weed salad
6,00 €

EDAMAME

edamame-papuja //
edamame-beans
5,00 €

Lisää kohteesta Kita Esplanadi, Helsinki

Helsingin Kaartinkaupungista, Eteläesplanadilta löytyy japanilainen ravintola Kita Esplanadi. Tämän tyylikkään ruokapaikan seinänkokoisista ikkunoista tarjoutuu näkymät Esplanadin puistoon ja Eteläkauppatorin vilinään. Korkea ravintolasali on valoisa, tyylikäs ja freesi, mikä tukee paikan makumaailmaa täydellisesti. Kita Esplanadin ruoka valmistetaan laadukkaista, tuoreimmista ja paikallisuutta suosivista raaka-aineista japanilaiseen tapaan, jolloin ainesten aidot, herkät makuvivahteet pääsevät oikeuksiinsa ja ovat keskenään tasapainossa. Kitan à la carte on tarjolla joka päivä, minkä lisäksi arkipäivisin saatavilla on myös lounasbuffet’n ja lauantaisin lauantaibuffet’n antimet. Pöytävarauksia ravintolaan voi kuitenkin tehdä vain illallisajoille.

Kehutulta à la carte -listalta voit valita alkuun raikkaita salaattiannoksia, kuten kaisen-äyriäissalaatin tai wakame-merileväsalaatin. Edamame-pavut, gyozat ja miso-keitto ovat myös klassisia, autenttista Japania edustavia valintoja. Sushi-valikoimassa erilaiset kalat ja merenelävät, kuten lohi, ankerias, tonnikala ja jättirapu ovat monipuolisesti edustettuina. Saatavilla on niin nigiri-, hosomaki- kuin sashimi-annoksia. Nigireistä ja makirullista koostuvia sushi-settejä on useita. Niissäkin erilaiset kalat ovat pääosassa, mutta myös kasvisyöjälle on oma settinsä. Pääruokavalikoima koostuu lämpimistä annoksista, joiden raaka-aineita ovat muun muassa broileri sekä ankerias, lohi ja muut merenherkut erilaisin japanilaisin kastikkein. Valmistusmenetelmät vaihtelevat paistamisesta ja pariloinnista uppopaistoon. Jälkiruuaksi maistuu vaikkapa autenttinen japanilainen mochi-riisikakku. Japani on läsnä myös juomalistalla, jossa japanilaisia oluita sekä sakea on tarjolla useaa laatua. Kitassa voit maistaa myös aitoa japanilaista Umeshu-likööriä. Viinit tulevat vaihtelevasti viinialueilta ympäri maailman.

12 Kita Esplanadi arvostelua

Loistava
4.8/6
12 arvostelua
Palvelu:Loistava
Odotusaika:Vain vähän aikaa
Hinta/laatu:Edullinen
Tunnelma:Viihtyisä
Melu:Erittäin miellyttävä
Ruoka:Herkullinen
"Erinomainen"
6/6
Tiina L.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Hyvä palvelu, pelkistetty, mutta viihtyisä ympäristö - ja ennen kaikkea valtavan hyvä ensikosketus japanilaiseen ruokakulttuuriin. Jäi hyvä maku suuhun ja mieleen, vaikka vertailukohdetta sushiravintoloihin ei entuudestaan olekaan.

"Erinomainen"
6/6
Patrick N.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Siisti paikka, jossa hyvät sushit ja erittäin mukava asiakaspalvelu. Tunnelma ja sijainti on myös kohdillaan. Yllättävän laaja juomalista tarjolla ruokailun kylkeen. Ei voi kuin suositella.

"Erinomainen"
6/6
Aija P.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Erinomainen palvelu, ystävällinen ja nopea. Sushit tuoreita, kaunis esillepano, teknisesti hyvin valmistettuja ja rakenne kesti kasassa. Taustamusiikki tyylikästä ja soi riittävän hiljaa - ei häirinnyt keskustelua.