Grand Georgia – Tietoja
Kaikki tarpeellinen tieto ravintolasta Grand Georgia
Mikäli haluat päästä nauttimaan aidon gruusialaisen keittiön ruuista ja ruokailutavoista, ravintola Grand Georgia Helsingin Hakaniemessä on oikea valinta. Gruusialaisen ruuan perusta ovat vihannekset, juurekset ja liha. Näistä aineksista syntyy maukkaita ja mieleenpainuvia ruokalajeja, kuten khachapuri-piiraita mitä monipuolisimmin täyttein, erilaisia keittoja, kana-satsivia aromikkaassa liemessä, kuulopuheiden mukaan kaupungin parhaita lihalla tai kasviksilla täytettyjä khinkali-taikinanyyttejä sekä monia muita gruusialaisen keittiön erikoisuuksia. Gruusialainen keittiö on tunnettu myös monista juustolaaduistaan, joita löytyykin useista Grand Georgian valmistamista annoksista. Suositeltavaa on maistaa myös gruusialaisia viinejä. Grand Georgian ruuista nautitaan ravintolalaivassa Hakaniemenrannassa, mistä tarjoutuu näkymiä Kruununhakaan ja Terva- ja Korkeasaarten suuntaan.
Usein kysytyt kysymykset
Onko ravintolassa Grand Georgia pöytiä ulkona?
Voinko maksaa luottokortilla ravintolassa Grand Georgia?
Miltä kuulostaisi pöytävaraus ravintolassa Grand Georgia?
Vaikka Grand Georgia onkin vain pieni pala Georgiaa Helsingin Hakaniemenrannassa, on sen makumaailma suuri. Grand Georgia toimi aiemmin pienemmissä tiloissa Pikku Georgian nimellä Helsingin keskustassa, mutta ravintoloitsijoiden intohimo päästä tarjoamaan gruusialaista ruokaa monipuolisemmin tuotti tulosta vasta paikan muutettua etisen ravintolalaiva Wäiskin tiloihin toukokuussa 2018. Myös nimi muutettiin nykyiseksi Grand Georgiaksi. Nyt paikan gruusialaisista herkuista pääsee nauttimaan seitsemänä päivänä viikossa sekä lounaalla että illallisella, ja ravintola on auki aina puoleen yöhön asti. Herkuista voi nauttia säiden ja vuodenajan mukaan sekä sisällä että ulkona laivan kannella.
Paras tapa tutustua gruusialaisen ruuan ytimeen on tilata ruokia pitkän kaavan mukaan. Parhaiten se onnistuu tietenkin hyvässä seurassa ystävien ja perheen kesken kuin gruusialaisessa supra-juhlassa konsanaan. Supra on sosiaalinen ruokailuperinne, jonka aikana paitsi nautitaan kansallisruokia ja viinejä, myös tanssitaan ja lauletaan yhdessä. Houkuttelevia annoksia pullisteleva, vaikuttavan pitkä lista suorastaan kutsuu yhteiseen ruokajuhlaan Helsingin Hakaniemenrannassa.
Listalta löytyy toinen toistaan herkullisempia gruusialaisia perinneruokia sekä erikoisempiakin annoksia. Erilaiset lihat, kana, kasvikset ja juustot pavuin, pähkinöin, yrtein ja monipuolisesti maustein höystetyt ovat pääosassa. Useimpiin ruokiin kuuluu myös jokin herkullisista kastikkeista. Vinkkejä kannattaa kysellä tarjoilijoilta, jotka esittelevät annoksia mielellään. Makujen aitoudesta huolehtii työstään palkittu keittiömestari Merab Balalashvili.