Ruokalista – Grand Georgia
Suosituksia ruokalistalta
Ravintola huomioi seuraavat ruokavaliot:
Kasvis
Alkuruoat
PHALI-VALIKOIMA
Pieniä vihannesrullia paprikasta, munakoisosta, pinaatista, punajuuresta ja punaisista pavuista. Lisänä mausteet ja rouhitut saksanpähkinät (M, G, L)
GEBZHALIA
Pienet suluguni-juustorullat, täytteenä adzhika, minttu ja matsoni-kastike (G, VL)
HUMALAINEN PÄÄRYNÄ
Konjakissa ja voissa paistettu päärynä ja kananmaksaa. Mausteina seesamin siemeniä ja inkivääri (M, G, L)
Salaatit
YRTTIVALIKOIMA
Basilika, rakuuna, vihersipuli, korianteri, persilja, tilli, retiisi, paprika (M, G, L)
GRUUSIALAINEN SALAATTI
Tuoreet pilkotut tomaatti, kurkku, sipuli, yrtit ja saksanpähkinät (M,G, L)
JUUSTOSALAATTI
Kasvikset juustopedillä (G,VL)
Keitot
CHIKHIRTMA
Kevyt, kermainen kanakeitto, yrteillä ja viinietikalla (G, VI)
KHASH
Naudan potka, pötsi ja sisälmykset valkosipulin ja mausteisten yrttien kanssa (G, L, M)
JUURESKEITTO
Paprika, porkkana, parsakaali, peruna (G, L, M)
Kala
PAISTETTU TAIMEN GRANAATTIOMENAKASTIKKEESSA
(M, G, L)
PAISTETUT LOHIRULLAT
Pähkinä- tai vihannessalsakastikkeessa (M, G, L)
KEITETTY MONNI VIINIKASTIKKEESSA
Korianterin ja hapanimelän granattiomenan kanssa (M, G, L)
Grillistä
LAMMAS- SHASHLIK
Salaatinlehdet, vihannekset, punasipuli, granaattiomena
KALKKUNA SHASHLIK
Salaatinlehdet, vihannekset, punasipuli, granaattiomena
VIHANNES- SHASHLIK
Paistetut vihannekset
Perinteiset
DOLMA
Perinteinen kaukasialainen ruoka vähänsuolatuista viininlehdistä täytettynä naudan jauhelihalla, sianlihalla ja riisillä (M, G, L)
TSYTSYLA
Paistettu kananpoika, haudutettu karhunvatukkakastikkeessa gruusialaisten mausteiden kera (M G, L)
LOBIO
Keitetyt kidneypavut/ruusupavut yrteillä ja perinteisillä mausteilla (M, L, G)
Sandwichit
ADZHARILAINEN KHACHAPURI
Ohuen voitakina juuston ja omavalintaisen täytteen kanssa: kananmuna, pekoni, katkaravut, tonnikala, kinkku, jauheliha (sika, nauta), Bazhe-kastike, Satsivi-kastike, rakuuna, punajuuri, pinaatti, rusinarahka, tomaatit ja vihannekset, sienet (VL). Täytteet ilman juustoa: chkmeruli, adzhapsandal, kana chahobili, kharho (nauta), lobio ja jauheliha (sika, nauta) (L, M)
KHACHAPURI MEGRULI
Ohuen voitaikinan täytteenä suluguni-juusto. Päällä pikantti kullanväriseksi paistettu toinen juustokerros (V, L)
KHACHAPURI LOBIANI
Punaisest pavut ja mausteet (M, VL)
Jälkiruoat
OHUKAISET PAISTETUN BANAANIN KERA
Suklaan ja jäätelön kanssa (VL)
MATSONI
Hunajan tai hillon kanssa, lisänä hasselpähkinöitä (VL, G)
PAHLAVA
Lehtitaikina, hunaja, saksanpähkinä (M, L)
Kaikki tarpeellinen tieto ravintolasta Grand Georgia
Mikäli haluat päästä nauttimaan aidon gruusialaisen keittiön ruuista ja ruokailutavoista, ravintola Grand Georgia Helsingin Hakaniemessä on oikea valinta. Gruusialaisen ruuan perusta ovat vihannekset, juurekset ja liha. Näistä aineksista syntyy maukkaita ja mieleenpainuvia ruokalajeja, kuten khachapuri-piiraita mitä monipuolisimmin täyttein, erilaisia keittoja, kana-satsivia aromikkaassa liemessä, kuulopuheiden mukaan kaupungin parhaita lihalla tai kasviksilla täytettyjä khinkali-taikinanyyttejä sekä monia muita gruusialaisen keittiön erikoisuuksia. Gruusialainen keittiö on tunnettu myös monista juustolaaduistaan, joita löytyykin useista Grand Georgian valmistamista annoksista. Suositeltavaa on maistaa myös gruusialaisia viinejä. Grand Georgian ruuista nautitaan ravintolalaivassa Hakaniemenrannassa, mistä tarjoutuu näkymiä Kruununhakaan ja Terva- ja Korkeasaarten suuntaan.
Usein kysytyt kysymykset
Voinko maksaa luottokortilla ravintolassa Grand Georgia?
Onko ravintolassa Grand Georgia pöytiä ulkona?
Miltä kuulostaisi pöytävaraus ravintolassa Grand Georgia?
Vaikka Grand Georgia onkin vain pieni pala Georgiaa Helsingin Hakaniemenrannassa, on sen makumaailma suuri. Grand Georgia toimi aiemmin pienemmissä tiloissa Pikku Georgian nimellä Helsingin keskustassa, mutta ravintoloitsijoiden intohimo päästä tarjoamaan gruusialaista ruokaa monipuolisemmin tuotti tulosta vasta paikan muutettua etisen ravintolalaiva Wäiskin tiloihin toukokuussa 2018. Myös nimi muutettiin nykyiseksi Grand Georgiaksi. Nyt paikan gruusialaisista herkuista pääsee nauttimaan seitsemänä päivänä viikossa sekä lounaalla että illallisella, ja ravintola on auki aina puoleen yöhön asti. Herkuista voi nauttia säiden ja vuodenajan mukaan sekä sisällä että ulkona laivan kannella.
Paras tapa tutustua gruusialaisen ruuan ytimeen on tilata ruokia pitkän kaavan mukaan. Parhaiten se onnistuu tietenkin hyvässä seurassa ystävien ja perheen kesken kuin gruusialaisessa supra-juhlassa konsanaan. Supra on sosiaalinen ruokailuperinne, jonka aikana paitsi nautitaan kansallisruokia ja viinejä, myös tanssitaan ja lauletaan yhdessä. Houkuttelevia annoksia pullisteleva, vaikuttavan pitkä lista suorastaan kutsuu yhteiseen ruokajuhlaan Helsingin Hakaniemenrannassa.
Listalta löytyy toinen toistaan herkullisempia gruusialaisia perinneruokia sekä erikoisempiakin annoksia. Erilaiset lihat, kana, kasvikset ja juustot pavuin, pähkinöin, yrtein ja monipuolisesti maustein höystetyt ovat pääosassa. Useimpiin ruokiin kuuluu myös jokin herkullisista kastikkeista. Vinkkejä kannattaa kysellä tarjoilijoilta, jotka esittelevät annoksia mielellään. Makujen aitoudesta huolehtii työstään palkittu keittiömestari Merab Balalashvili.
