Quandoo
(FI) Suomi
4.8 /6 Loistava 44 arvostelua

Carelia Restaurant & Wine Bar

Töölö Ranskalainen €€€ +100

Sinun Carelia Restaurant & Wine Bar

Carelia Restaurant & Wine Bar on ainutlaatuinen ranskalaistyyppinen brasserie vanhassa apteekkimiljöössä Mannerheimintiellä Helsingin Töölössä. Ruokalista esittelee ranskalaisen keittiön klassikoita, jotka valmistetaan vankkumattomalla ammattitaidolla ja tarjoillaan kokemuksen tuomalla varmuudella. Laaja viinilista koostuu eurooppalaisten pientuottajien laatuviineistä, ja asiakkaan iloksi viinien hinta-laatusuhde on erinomainen. Koska ravintolan tilana toimii vanha apteekki, johon on luotu moderni ja elävä brasserie, on paikan tunnelma todella ainutlaatuinen ja kokemisen arvoinen. Carelia on mitä mainioin paikka viettää hauskaa iltaa laadukkaasta ranskalaisesta ruoasta ja viineistä nauttien.

Aukioloajat

  • Maanantai 16:00 - 00:00
  • Tiistai 16:00 - 00:00
  • Keskiviikko 16:00 - 00:00
  • Torstai 16:00 - 00:00
  • Perjantai 16:00 - 00:00
  • Lauantai 16:00 - 00:00
  • Sunnutai Suljettu
Carelia Restaurant & Wine Bar, Mannerheimintie 56, 00260 Helsinki

Filosofia

Carelia Restaurant & Wine Bar Helsingin Mannerheimintiellä Kansallisoopperaa vastapäätä avattiin vanhaan apteekkiin vuonna 1996. Apteekin alkuperäinen 1920-luvun sisustus on jätetty paikoilleen, mikä luo ravintolaan aivan omanlaisensa tunnelmallisen ilmapiirin. Ravintola on rento brasserie, joka luottaa ranskalaisen keittiön klassikoihin kuitenkaan keittiön omaa luovuutta unohtamatta. Ruoka valmistetaan varmalla ammattitaidolla aina parhaista ja laadukkaista raaka-aineista.

Ravintolan à la carte -lista tarjoaa ranskalaisen keittiön parhaimmistoa niin alku- pää- kuin jälkiruokien osalta. Listalta löytyy niin perinteisiä klassikoita kuin luovemmalla otteella rakennettuja annoksia. Ruokailija voi valita myös listan antimista valmiiksi rakennetun menun. Ranskalaiseen ateriaan kuuluu oleellisena osana ruokaan sopiva viini ja Careliassa ateriaa täydentämään voi valita viinejä helsinkiläisittäin poikkeuksellisen laajasta viinivalikoimasta. Viinilista tarjoaa pääasiassa laadukkaiden eurooppalaisten pientuottajien parhaita viinejä. Samppanjalista on myös laajudessaan todella vakuuttava.

Ravintola Careliassa on mahdollisuus nauttia uskomattomasta tunnelmasta loistavan ruoan ja laadukkaiden viinien säestämänä. Muistot vanhasta apteekista modernissa ja eläväisessä kaupunkiympäristössä keskellä Helsinkiä luovat ruokailijoille ihastuttavan ja erityislaatuisen ilmapiirin. Ruoka on takuulla aina huolella valmistettua ja palvelu ammattimaista. Careliassa onnistunut ilta on taattu!

Esimerkkimenu

44 arvostelua

4.8 /6 Loistava 44 arvostelua
Melu: hiljainen
Odotusaika: lyhyt
Tunnelma: viityistä
Palvelu: ystävällinen
Laatu/Hinta: edullinen
Ruoka: herkullinen
10 6
21 5
7 4
4 3
2 2
0 1
1 arvostelu tähän mennessä 6
03.03.2017 10:32

Erinomaisen huomaavainen palvelu. Cremant oli parempas kuin samppanja. Viinejä annettiin maistaa, mikä helpotti valintaa. Jälkituokavslikoimaa ehkä olisi toivonut enemmän ja jäätelöpohjaista. Gluteenitonkaan -ehto ei olisi pahasta. Pääruoat hyviä v-ehtoja.

1 arvostelu tähän mennessä 6
15.02.2017 08:50

Mahtava ruoka, todella maukasta oli molempien annokset, alkusalaatti yllätti positiivisesti koollaan. Miljöö on viehättävä ja erilainen. Ehkä tunnelmaa voisi vielä vähän kehittää, aika valoisa ja kaikuva paikka illalliselle.

2 arvostelua tähän mennessä 6
19.06.2016 10:58

Neljän hengen seurueemme valitsi illallisekseen Isännän menun. Kehuimme jokaisen ruokalajin erikseen. Parsakeitto lisukkeineen oli kaunis ja maukas. Lihaterriinistä voi sanoa samaa. Asettelu oli kutsuva samoin tuoksu. Saksanpähkinäkakku ja jäätelö oli juuri sopiva päätös aterialle, herkullinen ja sopivan kokoinen. Viinit sopivat hyvin kokonaisuuteen. Palvelu oli asiantuntevaa ja aidon ystävällistä. Kiitos

2 arvostelua tähän mennessä 6
15.05.2016 11:10

Erinomaisen huolellisesti valmistettua ranskalaisen keittiön ruokaa, mutkaton tunnelma ja erinomainen palvelu. Sesongin herkut hyvin edustettuina: parsaa, varhaiskaalia jne. Parsakeiton haukisalami oli todella maukasta. Pääruokien merihauki ja viiriäinen maistuivat molemmille. Riesling-viikkojen saksalaiset viinit huippuluokkaa.

1 arvostelu tähän mennessä 5
09.03.2016 09:42

Ruokajuomana olivat ihania ja sopivat hyvin annoksiin. Savustettu kieli oli täysosuma, jota en ennen ollut maistanut. Kieli kyllä kuului lapsuuteni leikkeleisiin, jotka tehtiin itse keittämällä. Kieliasiasta palata laajemminkin ravintoloiden listoille. Kellarikabinetin valaistus oli hieman vaisu kokoukseen. Säädettävä valaisin pöydän yläpuolelle, hämystä kirkkaaseen ei liene vaikea toteuttaa nykytekniikalla!

1 arvostelu tähän mennessä 6
21.02.2016 12:31

Jälleen onnistunut vierailu Careliassa. Tarjoilija oli huipputyyppi: hauska ja viihdyttävä loistavine viinisuosituksineen olematta yhtään päällekäyvä. Aina hän oli paikalla tarvitessa. onnitteli synttärisankaria ja vilkutti vielä lähtiessä. Ruoka oli maittavaa ja sitä oli paljon! Ihana ilta kaikkiaan. yst terv Satu

1 arvostelu tähän mennessä 5
09.04.2017 08:49

Paikka oli hyvä koska kaikki pääsivät paikalle joko kävellen tai julkisilla. Palvelu asiantuntevaa ja toimi hyvin. Alkuruuat porukallemme olivat hyvät mutta pääruoka eli päivän annos ei meistä kahdesta tuntunut vastaavan odotuksiamme. Ainakin se oli liian rasvainen. Jälkiruoka sitäkin parempi vaikka emme saaneetkaan juuri sitä mitä tilasimme.

1 arvostelu tähän mennessä 6
23.02.2016 08:39

Varattu pöytä löytyi heti. Tarjoilu ja henkilökunta kohteliasta ja kaikin tavoin huomaavaista. Tilauksen jälkeenkin meistä huolehdittiin hyvin ansiokkaasti.Kuten tunnettua käymme ravintola Careliassa säännöllisesti oopperan ensi-iltojen jälkeen ja tulemme tekemään niin jatkossakin. Kiitos viimekertaisesta.

3 arvostelua tähän mennessä 6
14.12.2015 21:08

Ruoka erittäin hyvää ja annokset eivät olleet liian pieniä, tyyli oli ns klassista ranskalaista. Palvelu oli erittäin hyvää ja sujuvaa. Hinnat oli normaalit ns paremman ravintolan hinnat, viinit olivat järkevästi hinnoiteltu.

3 arvostelua tähän mennessä 5
30.08.2016 10:50

söin isännän menun, siihen kuuluimm. punakampelaa,joka oli mahtavanhyvän makuinen, mutta niin perin ruotoinen, jäin kaipaamaan ennen niin aiemmin niin kovasti pitämästäni leivästä, joka oli aina tuoretta.se oli korvattu kuivakolla patongilla. Viini oli hyvää palvelu erinomaista. Make

1 arvostelu tähän mennessä 4
05.02.2016 09:04

Ruoka oli maittavaa ja ravintola mukavasti sisustettu ja viihtyisä. Mutta palvelu tosi hidasta, Kaksi tuntia ei riittänyt vaikkakin otimme vain pääruoan. Jälkiruoka jäi valitettavasti väliin. Suurin osa raviontolan asiakkaista oli menossa samaan klo. 19.00 alkavaan Ooperaan joten voisi kuvitella että ravintola osaisi varautua riittävällä miehityksellä.

1 arvostelu tähän mennessä 6
03.10.2015 09:10

Täydellinen tartar lisukkeineen, muutenkin erinomainen ruoka, viinit ja palvelu. Perinteikäs, tunnelmallinen ravintola. Ei turhia kikkailuja, mutkaton. Harmillisen hiljaista oli perjantai illaksi. Käykää ihmiset enemmän Careliassa! :-)

7 arvostelua tähän mennessä 6
17.01.2016 13:17

Aivan ihastuttava kokemus pienelle seurueelle. Ruoka oli erinomaista ja viinisuositukset erittäin onnistuneita. Palvelu toimi moitteetta ja tehokkaasti. Paikan puitteet ovat sopivat hienommallekin seurueelle. Viinivalikoima erittäin laadukas.

1 arvostelu tähän mennessä 5
21.09.2016 15:47

Hieno sienialkupala, vasikan poski oli aivan erinomainen, muheva ja murea, jälkkäri jätski hyvä. Parasta kuitenkin hienot viinit ja niiden kohtuullinen hinnoittelu. Jos olet erityisesti burgundin viinien ystävä, on Carelia taivaasi Helsingissä.

2 arvostelua tähän mennessä 5
26.09.2016 15:18

Nopeahko palvelu ja hyvä ruoka. Päivän annos oli erinomainen ja tarjoilijan suosittelema viini sopi ruokaan mainioisti. Kuitenkin melko kallis hinta-laatu suhteella. Paikkana hauska vanha apteekki, mutta toisaalta tilassa kaikui lievästi.

3 arvostelua tähän mennessä 5
13.10.2016 08:47

Ihana paikka joka aina pysyy ihanana! :) Palvelu on loistavaa, ja henkilökunnan viinien tuntemus on korkealla tasolla. Sinisimpukka-annoksesta puuttui maut, siitä pieni miinuspiste. Mutta kokonaisuudessaan hyvä kokemus, tullaan uudestaan.

1 arvostelu tähän mennessä 5
04.05.2015 10:28

Ruokailukokemus oli ihan positiivinen. Ravintolan tila on varsin haastava, kahden hengen pöydät ovat liian lähellä toisiaan, joten henkilökohtaiset keskustelut voivat kuulua naapuripöytiin. Ruoka hyvää ja tarjoilu joustavaa. Jouko Asuja

2 arvostelua tähän mennessä 5
09.12.2016 11:41

Carelia erinomainen paikka nauttia iltapalaa ennen oopperaa ! Hyvä ruoka ja miellyttävä palvelu ! Henkilökunta myös osaa hyvin viinit ja niiden yhteensopivuuden ruoan kanssa. Kalavaihtoehtoja saisi olla enemmän.

2 arvostelua tähän mennessä 5
20.03.2016 07:46

Ystävällinen palvelu, erityisesti paikan historian kertominen oli mielenkiintoista. Sommelirien viinitietämys oli todella hyvä. Ravintola sijaitsee erinomaisella paikalla tulee paikalle sitten omalla autolla tai käyttäen julkisia kulkuneuvoja. Suosittelen.

3 arvostelua tähän mennessä 5
04.03.2017 23:32

Ystävällinen palvelu, paistettu hauki erinomainen! Hillitty, huolellinen tarjoilu. Yleisilme ja sisustus viihtyisä, konstailematon. Joku "ilmainen" pikkumakea kahvin kanssa olisi ollut piste iin päällä. Olutsuositus (norjal.ale)osui just makuhermoon.