FI
Trattoria Sogno Helsinki image 1
Trattoria Sogno Helsinki image 2
Trattoria Sogno Helsinki image 3
Trattoria Sogno Helsinki image 4
Trattoria Sogno Helsinki image 5
Trattoria Sogno Helsinki image 6
Trattoria Sogno Helsinki image 7
Trattoria Sogno Helsinki image 8
Trattoria Sogno Helsinki image 9
Trattoria Sogno Helsinki image 10
Trattoria Sogno Helsinki image 11

Trattoria Sogno

Töölö · Italialainen · 
Loistava
4.9/6
1,055 Reviews

Trattoria Sogno – Tietoja

Trattoria Sogno on rento ja viihtyisä italialainen ravintola Helsingin Töölössä. Sognossa Töölöntorinkadulla voi nauttia maukkaasta ruoasta ja viinistä välittömässä ja iloisessa tunnelmassa. Ravintolan keittiö haluaa pitää ruoan yksinkertaisena, jolloin raaka-aineiden maut tulevat parhaiten esiin. Listalla on vaihtoehtoja runsaasti, ja jokaiselle löytyy mieluisia annoksia. Lisäkkeet voi valita itse, joten asiakas saa itse muokata haluamansa kokonaisuuden. Sognon herkulliset annokset ja rento tunnelma takaavat onnistuneen ja mukavan ruokaelämyksen italialaisessa tunnelmassa!

Osoite

Trattoria Sogno
Töölöntorinkatu 2
00260 Helsinki

Aukioloajat

Avoinna tänään - Avaa klo 11:00
maanantai
11:00 - 23:00
tiistai
11:00 - 23:00
keskiviikko
11:00 - 00:00
torstai
11:00 - 00:00
perjantai
11:00 - 00:00
lauantai
11:00 - 00:00
sunnuntai
Suljettu

Keittiömestarin valinta

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

Zuppa di cipolle primavera e patate con pancetta

Kevätsipuli-perunakeitto, pancettaa Spring onion and potato soup with pancetta
€ 7.00

Insalata di Burrata e peschi

Burrata-tuorepersikkasalaatti
€ 9.00

Arrosto di manzo e funghi

Paahtopaistia ja sieniä Roast beef and mushrooms
€ 10.00

Carpaccio di tonno

Tonnikalacarpaccio
€ 11.00

Scampi piccante fritti e chorizo

Paistetut chorizoscampit
€ 12.00

ANTIPASTO DELLA CASA

Talon antipastolankku, Kahdelle
€ 23.00
CFF90582-F455-4B0D-A7E6-E6FFF25E54A4

Salaatit

Insalata alla Sogno

Talon raikkaita salaatteja, marinoitua salaattisipulia, persikkaa, herneitä, kurkkua, tomaattia, farroa ja quartirolo-juustoa

Valitse : Grillattua mustekalaa, Paistettu scampi, Paahtopaisti, Hiillostettu parsa
€ 16.00
B0463FB3-B983-4E10-A1C9-A42F6BE7F833

Pääruoat

Fegato alla griglia

Grillattua naudan maksaa
€ 13.00

Pollo arrosto rustico su uno spiedo

Naapurin maalaiskanan paistia vartaassa
€ 14.00

Braciola di maiale iberico lentamente maturato

Hitaasti kypsytetty Ibericopossun kyljys
€ 15.00

Entrecote di vitello alla griglia

Grillattu vasikan entrecote
€ 18.00

Luccioperca fritti

Paistettua Pellingin kuhaa
€ 18.00
E42C18FB-8C54-4B51-9B2D-139C3FD09AAE

Pizza

Margherita

Kirsikkatomaatti, burrata, basilika
€ 13.00

Pizza picante

Scampi, chorizotuoremakkara, marinoitu sipuli
€ 14.00

Tonno

Tonnikala, paahdettu tomaatti, sitruuna-aioli, korianteri
€ 14.00

Salame classico

Salami, artisokka, burrata, balsamicosiirappi
€ 15.00

Funghi

Tatti, parsa, valkosipuli, lehtipersilja
€ 15.00

Prosciutto di Parma

Parmankinkku, marinoitu herkkusieni, makea inkivääri
€ 15.00

Pasta

Cannelloni di asparagi e ricotta

Parsa-ricottacanneloni
€ 15.00

Risotto di vitello e pistacchio

Vasikan tuoremakkara-pistaasirisotto
€ 16.00

Risotto porchini

Tattirisotto
€ 16.00

Pasta peperoncino e vongole

Pasta peperoncino ja sydänsimpukoita
€ 16.00
23914FCF-1514-4544-82D9-2C2EDB2B8818

Jälkiruoat

Gelato / Sorbetto

Jäätelöä / Sorbetti
€ 5.00

Sorbetto fresco e franciacorta

Raikas sorbet ja franciacorta
€ 7.00

Tiramisu

€ 7.00

Torta della mora e meringa

Karhunvatukka-marenkimurokakku
€ 8.00

Pasticcino con cioccolato e rabarbaro

Suklaa-raparperileivos
€ 8.00

Lisää ravintolasta Trattoria Sogno, Helsinki

Sogno tarkoittaa italiaksi unelmaa. Ja unelmasta ravintolan tarina alkoikin. Kahden ravintola-alan ammattilaisen yhteiset muistot ja kokemukset, tarinat ja tunnelmat, sekä intohimo ruokaa ja viiniä kohtaan innoittivat heidät luomaan oman unelmansa, Trattoria Sognon, keskeiselle paikalle Helsingin Töölöön. Ravintola tarjoaa maukasta italialaista ruokaa luottaen yksinkertaisuuteen ja laadukkaisiin raaka-aineisiin sekä tietenkin ruoan ja viinin makujen harmoniaan.

Trattoria Sognossa jo ruokalistan lukeminen tuo veden kielelle. Jo alkuruoista haluaisi mielellään valita useamman ja varsinaisten pääruokien lisäksi tarjolla on myös pastoja, pizzoja, risottoja ja salaatteja. Lopuksi voi herkutella esimerkiksi tiramisulla tai vaikkapa juustoilla. Viinilistalta löytyy italialaisiin ruokiin sopivat juomat – laseittain tai pulloittain ja tarjoilijat osaavat suositella sopivia viinejä ruokavalinnan mukaan. Ryhmät voivat valita myös valmiin menun.

Ruokasalin lisäksi ravintolassa on kokouksiin sopiva kabinetti ja viihtyisä ulkoterassi, ja ravintola sopii myös suuremmille seurueille. Ja mikä parasta, ravintola on auki illallisen lisäksi lounasaikaan – myös lauantaisin! Trattoria Sogno kutsuu kaikenlaiset seurueet Töölöntorinkadulle nauttimaan herkullisesta ja laadukkaasta italialaisesta ruoasta, hyvästä seurasta ja ammattitaitoisen ystävällisestä palvelusta, iloisessa, eläväisessä ja välittömässä tunnelmassa. Trattoria Sogno on todellinen italialainen unelma Helsingissä!

1,055 Trattoria Sogno Arvostelua

"Erinomainen"6/6
Philip L.kaksi kuukautta sitten · 2 arvostelua

Hyvin miellyttävä paikka. Palvelua ja ruoka kaikin puolin hyvää. Miljöö hyvin miellyttävä. Hinnat ovat, kuten kaikissa suomalaisissa ravintoloissa, korkeat. Mutta minkäs teet, kun asuu kalliissa maassa.

"Erinomainen"6/6
imgLotta R.kaksi kuukautta sitten · 17 arvostelua

Hyvä lounas, etenkin pizzat maittavia. Salaattipöydässä voisi olla enemmän vaihtelua, mutta näinkin hyvä.

"Erinomainen"6/6
imgLotta R.kaksi kuukautta sitten · 17 arvostelua

Maittava lounas, etenkin listalta valitut aina hyviä. Plussaa myös lounasviinistä!

"Erinomainen"6/6
Heikki L.kolme kuukautta sitten · 1 arvostelu

Erinomainen ja monipuolinen ruokalista. Koko neljän hengen seurueen omat ruokavalinnat onnistuivat hyvin. Vaikka ravintola oli perjantai-iltana aivan täynnä, palvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Tulen uudelleen.

"Upea"5/6
Susanna R.vuosi sitten · 1 arvostelu

Olimme noin 12 hengen suurperheryhmäna viettämässä tasavuotissyntymäpäiviä Trattoria Sognossa. Saimme todella mieluisan ja tilaisuuteen sopivan pöydän terassilta ja ruoka oli hyvää, kuten aina. Toinen tarjoilijoistamme ei ehkä ymmärtänyt tilaisuuden luonnetta, vaan esiintyi tarpeettoman rempseästi ja huolettomasti, mutta sekin parani illan mittaan. Loppulasku piti paikkansa ja oli täsmällinen, kuten Sognossa aina, ja erityismaininta on annettava erittäin kauniille sisustukselle ja vielä kiitokset erityisen siististä ja myös kauniista naistenhuoneesta. Osanottajat olivat 1-60 vuotiaita ja jokainen tunsi olevansa "kotonaan" Trattoria Sognossa.

"Erinomainen"6/6
Sini S.kolme vuotta sitten · 1 arvostelu

Kävin mieheni kanssa hänen suosituksestaan ensimmäistä kertaa Trattoria Sognossa ja paikka täytti kaikki odotukseni. Miljöö oli tunnelmallinen, palvelu iloista ja ystävällistä, ruokia ei joutunut odottamaan kohtuuttoman kauaa ja tietenkin se itse ruoka oli makuhermoja hivelevää. Hinta-laatu-suhde todellakin kohdallaan. Otimme valmiin menun ja kyllä kannatti. Saimme maistaa kattavan valikoiman paikan herkkuja alkuruoista jälkiruokaan ja vatsat tulivat täyteen. Ainoa pieni minus oli ravintolan hälyisyys, sillä tila on avara, pöydät lähekkäin toisiaan ja suosittu ravintola täynnä asiakkaita. Ei kuitenkaan haitannut keskustelua. Tänne ehdottomasti uudestaan!

"Erinomainen"6/6
Aila T.kaksi vuotta sitten · 3 arvostelua

Ensi käynti Trattoria Sognossa erittäin myönteinen. Viihdyin, viihdyimme. Ystävällinen tervetulotoivotus ja pöytävaraus huomioitu mallikkaasti. Kiitos siitä! Ravintolasalin sisustus poikkeaa kivasti totutuista ja sali oli täynnä asiakkaita pakkaspäivänä. Se kertoikin sen, että ruoan on oltava hyvää. Totta! Piti täysin paikkansa ja hyvillä mielin kiitimme ystävällistä henkilökuntaa. Kiva iltapäivä ja masu täynnä. Kiitos ja hyvää alkanutta vuotta!

"Hyvä"4/6
imgMonika L.kaksi vuotta sitten · 6 arvostelua

We visited on a friday evening, the place was almost full which we took as a good sign. The personnel were nice and the atmosphere was great. We were on a family dinner and there were 9 of us. The acustics was not good and one could not have a conversation due to the noise level. The food was good, it took around 45min to get it. The prices are ok. The only "bad" thing happened when we were about to pay, the 50% discount for kids under 10 years was not given and the waitress argued that it was my fault and that she could not tell that the kids were under 10 ( they are 5 and 7 years), the owner came and everything was settled in a good way. I really appreciate that the restaurant has the same menu for kids (with a reduced price) instead of a kids menu which often are just meatballs and frenchfries.

"Upea"5/6
Sandra S.neljä kuukautta sitten · 1 arvostelu

Paras mahdollinen palvelu! Tarjoilijamme (ei valitettavasti nimikylttiä ja kuitissa luki vain Myyjä1) oli aivan erinomainen ja suuri osa viihtyvyydestämme. Hän jaksoi olla iloinen ja energinen, heitti läppää ja tarkasti että meillä oli kaikki hyvin useamman kerran. Ruokalista oli fiksu siinä, että pystyi valitsemaan suhteellisen edullisen pääruoan ja siihen lisäksi erikseen 4e/kpl lisukkeen. Näin pieniruokainen ei travitse maksaa liikaa ruoasta joka jää syömättä. Viinikin oli todella edullinen laatuun nähden. En tarvinnut edes katsoa listasta, vaan tarjoilija lupasi etsiä minulle hyvän viinin ja toi minulle maistiaisen. Minusta tämä oli erittäin mukava tapa ja katsottuani laskua hämmästelin alhaista hintaa. Mukava paikka, vaikka vähän meluisa lauantai iltana kun saliin mahtuu paljon ihmisiä. Lämmin tunnelma, hyvä ruoka (esim. lampaan sisäfile oli erinomainen ja sitä oli paljon) ja mainio palvelu!

"Hyvä"4/6
imgAtte P.kaksi vuotta sitten · 1 arvostelu

Ravintola on kiva, erittäin hyvä hinta-laatusuhde. Meillä illan latisti kuitenkin huonosti hoidettu eteispalvelu. Olimme varanneet pöydän kuukautta aikaisemmin isolle 10 hengen seurueelle, saavuimme hyvissä ajoin täynnä olevaan ravintolaan, jotta kerkesimme kaikki laittaa takit naulaan Ja ettei ravintolan tarvitsisi ainakaan odotella meitä. Jouduimme loppujen lopuksi odottelemaan 45min pöytää varatusta ajankohdasta ja lähes tunnin saapumisestamme. Ymmärrän että henkilökunnalla oli kauhea kiire kun tupa on täynnä, mutta tällaisissa tilanteissa paikan taso oikeasti punnitaan. Meillä ei ollut kiire syömään joten odottelu sinänsä ei haitannut, mutta tilanteen olisi saanut käännettyä melko pienellä eleellä ravintolan voitoksi. Esimerkiksi lasit viiniä alennetulla hinnalla tms. ja olisimme varmasti puhuneet kuinka hienosti kiireen keskellä homma hoidettiin. Nyt jäi vähän tylsä maku kun lähtiessämme kysyimme onko tällaiset tilanteet tavallisia paikassa ja saimme vain pahoittelua jälkikäteen. Mutta summa summarum: paikka on kiva, ruoka hyvää, palvelu hyvää(sitten kun sitä saa) ja hintataso erittäin hyvä. Todennäköisesti koitamme kuitenkin seuraavalla kerralla jotain toista paikkaa.