Arvostelut: Ultima

Loistava
5.2/6
153 arvostelua
Ultima Helsinki image 1
Ultima Helsinki image 2
Ultima Helsinki image 3
Ilmaiset ja nopeat ravintolavarauksetVaraa pöytä helposti & hetkessä
Tyytyväiset asiakkaatYli 100 miljoonaa tyytyväistä herkuttelijaa

153 Ultima arvostelua

Täällä voit lukea paikalle Ultima annettuja arvosteluja. Kaikki arvostelut ovat aiemmin kyseisessä ravintolassa vierailleiden Quandoo-käyttäjien kirjoittamia. Koetamme olla asiakaskokemusten jakamisessa mahdollisimman läpinäkyviä. Katso ja selvitä, mitä muut ovat mieltä.

Loistava
5.2/6
153 arvostelua
Tunnelma:Loistava
Ruoka:Taivaallinen
Melu:Erittäin miellyttävä
Palvelu:Loistava
Odotusaika:Tilaus tuli hetkessä
Hinta/laatu:Edullinen
Järjestä:Osuvimmat
  • Osuvimmat
  • Parhaimmiksi arvostellut
  • Uusimmat
Uusi"Erinomainen"
6/6
Riku M.kaksi päivää sitten · 1 arvostelu

Erinomaista ruokaa, ystävällinen ja tehokas palvelu ja ihana konsepti. Viiden ruokalajin menu ja viinipaketti toimi hienosti kokonaisuutena. Erityiskiitos myös ravintoloitsija Henri Alenille seikkaperäisestä viljelysten esittelystä!

Uusi"Erinomainen"
6/6
samuli k.kolme päivää sitten · 1 arvostelu

Hieno paikka, fantastinen konsepti, taidokas menu, hyvät viinit ja upea ote porukalla, omistaja mukaan lukien, keittiössä, jonka touhua pystyi kätevästi ohimennen seuraamaan. Käynti oli kuin valo hämärässä kiireisen arjen keskellä. Tämä on hyvän mielen fine dining-ravintola!

Uusi"Erinomainen"
6/6
Raimo V.neljä päivää sitten · 3 arvostelua

Oikein hyvä ruokaravintola. Mielenkiintoisia makuyhdistelmiä. 5-lajin menu riitti hyvin tullakseen täyteen. Olimme 1h40min pöydässä. 8- lajin menuuseen täytyy olla jo kovempi nälkä ja aikaa enemmän.

Uusi"Erinomainen"
6/6
Tomi M.viisi päivää sitten · 2 arvostelua

Mahtava ateria ja palvelusta myös 10+ pistettä! Jokainen annos oli loppuun asti ajateltu ja suomalaista alkuperää. Söimme 8 annoksen menun+juustot ja hyvällä mielellä lähdimme kotiin.

"Huono"
2/6
Fanny H.seitsemän kuukautta sitten · 1 arvostelu

Kävimme syömässä Ultimassa arki-iltana (2 hlö). Olimme tarkistaneet menun netistä etukäteen ja päättäneet, että 4 ruokalajia (2 alku/1 pää/1jälki) oli sopiva. Kun tulimme paikalle kävi ilmi, että asia ei ollut niin yksinkertainen. Meidän tuli valita yksi menu, joka jaettiin kahdelle, mutta maksettiin kuitenkin per hlö. Eli 4 ruokalajia = 2x61e, mutta ruoka piti valita yhdessä ja maksu tuli erikseen. Sinänsä ymmärrän konseptin (ei hävikkiä, yhteisruokailu, jakamistalous jne), mutta jos asiakkaana on kaksi ihmistä, joilla on hyvin erilaiset ruokamieltymykset/ruokavaliot, käy illassa näin: Menun pohdintaan menee ikuisuus, koska on pakko valita 2+1+1 ruokaa, jotka ovat molemmille mieluisia. Sitten nämä jaetaan kahdelle ja molemmat ovat vähän tyytyväisiä ja vähän pettyneitä. Kaikki minkä haluaa tämän lisäksi maksaa erikseen, mutta tilaamme leivän, joka pelastaa, koska ilman sitä olisi jäänyt nälkä. Ruoka onkin sitten siinä. Ei mitään siitä, mitä yleensä fine diningin osalta näkee, eli keittiön tervehdystä, välipaloja tai muuta. Ruoka itsessään oli hyvää ja raikasta, pisteet siitä että se ei ollut yhtä suolaista ja rasvaista kuin fine diningissa on tapana - olo pysyy keveänä ja pirteänä, ruokakoomaa tai väsymystä ei tule. Toisaalta ei kyllä myöskään minkäänlaista vau-efektiä, maut sopivat yhteen mutta ainoastaan jälkiruoka säväytti hieman (alkuruoat perunarieska ja haukea sekä poroa ja kimchintapaista, pääruoka kalaa ja uusia perunoita, jälkiruoka herukkajäädyke ja rahka). Erityismaininnan saa jälkiruoan kastike, joka oli keittiöltä todella onnistunut veto. Leipä oli hyvää, mutta ei mitenkään erityisen makuista. Jälkiruoan yhteydessä kysyttiin, haluammeko "jälkiruoan kanssa kahvin/teen" ja vastasimme kiitos, kyllä. Pöytään tuli vasta jälkiruoan jälkeen pienet kupit, joista sitten laskun saapuessa oli laskutettu 12e. Tästä hinnasta olisi todella voinut mainita esim. sanomalla "haluatteko tilata" tms. Plussaa siitä, että läksiäislahjaksi saimme siemeniä, joiden ohjeet löytää kuulemma netistä, asiasta ei kuitenkaan kerrottu enempää. Tilana ravintolan takaosa olis tunnelmallinen, mutta siellä oli hieman huono happi. Melutaso pysyi siedettävänä alkuun, mutta kun tilan täytti iso ruokaseurue muuttui pieni tila todella ahtaaksi ja meluisaksi, oli ihana päästä ulos raikkaaseen ilmaan lopuksi. Maksoimme lopulta 160e siitä, että tunsimme itsemme huijatuiksi muttei kylläisiksi. Vedestä ei sentään laskutettu erikseen, ja sitä tuotiin pöytään lisää aina pyytämättä. Olut toki oli ihan ravintolahintainen (10e). Satasella olemme saaneet huomattavasti parempiakin elämyksiä muualla, todennäköisesti emme valitettavasti palaa Ultimaan vaikka ruoka ihan hyvää olikin ja konsepti erittäin kunnioitettava.

"Erinomainen"
6/6
Tarja J.kuusi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Lauantailounas Ultimassa oli lomapäiväämme täydellinen. Palvelu ja ruoka kulki saumattomasti käsi kädessä. Storytellingistä nautimme jokaisen juoman ja ruoka-annoksen kera, ruoka-annosten ainesosien alkuperät jäi niin hyvin mieleen että välijuuston maidon alkuperänä olevan lehmän nimikin jäi mieleemme. Maut olivat laadukkaita, yksinkertaisia ja puhtaita, juuri kuten toivoimme. Ultimassa kasvatetut yrtit olivat upeiden makujen antajia, osa todellisia yllättäjiä. Suosittelen!

"Hyvä"
4/6
Jaro P.kahdeksan kuukautta sitten · 13 arvostelua

Kuuden ruokalajin perjantai-illallinen Ultimassa. Alkuvaiheen hapuilua oli vielä havaittavissa salityöskentelyn osalta. Salihenkilökuntaa pyöri seitsemän hlöä ympäriinsä ja meilläkin oli viisi eri tarjoilijaa muttei ketään nimettyä, joten pientä hikkaa oli havaittavissa liittyen siihen mitä olikaan tilattu ruuaksi ja mitä piti olla lasissa. Ravintola oli varsin täynnä ja ainakin suurin huone oli meluinen ja keskustelu normaalilla äänellä oli vaikeaa. Ruokapuoli oli selvästi vähemmän ”kikkailtua” kuin Finnjävelissä ja komponentit olivat selkeästi tarjolla. Pääruuaksi oli korvasienellä täytetty viiriäinen, mutta emme kyllä korvasientä annoksesta havainneet tai sitten sitä oli tosi vähän. Toisena jälkiruokana oli mallasjäädyke lisukkeineen ja se oli melkoinen pettymys, värit olivat haljut ja näytti kuin lautaselle oli pursotettu vauvapuuroa ja muutama tanko hyytelöjä. Annoksessa ollut Koskenkorvahyytelö ei maistunut muulta kuin sokeriliemihyytelöltä eli Kossun maku puuttui.

"Okei"
3/6
Marita A.kuusi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Ultiman lauantaimenun parhaat osat olivat keittiön alkupalatervehdys ja jälkiruoka. Muiden ruokien sisältö hyvää, vaikkakin makumaailmaltaan karvaan oloista. Ravintolan "elämyksellinen, uuden kokeiluun houkutteleva design" oli onnistunut ensimmäisen, viherhuoneen ja kolmannen 3 D -tulostettuja tulevaisuuden syötäviä esittelevän tilan osalta. Sen sijaan vaihtuvaväriset neonputket herättivät kysymysmerkkejä. Pettymys oli Etelärannan puolella sijainnut sinänsä kaunis ruokailutila, joka vei kävijän ikkunakoristeineenkin takaisin menneille vuosisadoille. Huone oli myös pikkuruisista pöytävalaisinpisteistä huolimatta niin hämärä, että ruoan visuaalinen nautinto jäi kirjaimellisesti pimentoon. Sisääntulossa palvelu oli sydämellisen ystävällistä, samoin esimiestason palvelu. Ikävän yleistunnelman luoja oli nokkava nuori naistarjoilija, joka osoitti palveluhalua melko niukasti. Kysyttäessä alkoholitonta juomapakettia, hän vastasi ettei sellaista ole eikä vinkistä ymmärtänyt esitellä alkoholittomia juomia vaikka niitä talon nettisivuilla mainostetaan. Hän oli kiireinen ja ylimielinen vaikka asiakkaita oli paikalla vain muutamia ja muutakin henkilökuntaa oli riittämiin. Ilmeisesti ei ole helppo saada oma-aloitteista ja talon etua ja samalla asiakkaan parasta ajattelevaa henkilökuntaa. Kokonaisvaltainen tulevaisuutta ennakoiva ravintolaelämys antaa vielä odottaa itseään.

"Hyvä"
4/6
Kristina R.viisi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Tyylikäs ja raikas sisustus, positiivisen kiireetön palvelu, mutta silti henklökunnasta sai vaikutelman, että palvelu toimi ripeästi. Alkupaloista söin karitsa-tartar ja rieska+savustettu särki (vai kuha?) -vaihtoehdot. Erityisesti tartar oli hyvää. Pääruokana viiriäinen oli erinomaista, samoin rosmariininmakuinen jälkiruoka. Viinit (punaviini Alto-Adidgesta, jälkiruokaviini itävaltalainen (?) eiswein-tyyppinen, en muista mikä) olivat mukava tuttavuus. Erityisesti jälkiruokaviini oli +++.Talon oma omenaviini (=calvados-tyyppinen) oli raakaa ("pontikaa"). Maistoin myös sirkkoja majoneesipedillä. Majoneesia oli ihan liikaa, sirkat hyviä. Kahden hengen pöytä oli mielestäni ahdas kahdelle hengelle. Kiva huomata, miten paljon ruokailijoiden joukossa oli lapsia. Ultima on hyvä vaihtoehto Helsingin uusien ravintoloiden joukossa. Maanos on kyllä teidän kilpailijanne.

"Upea"
5/6
Karita R.viisi kuukautta sitten · 2 arvostelua

Ultima on upea lisä Helsingin ruokamaailmaan. Ravintola oli kaunis ja tunnelmallinen - täydellinen deittipaikka, sillä pöydissä pystyy puhumaan, mutta toiset pöydät eivät häiritse. Alku snacks oli pettymys - pieni nyytti esiteltiin pronkielenä, mutta snack oli taikinainen nyytti. Alkuruoat (Tartar ja Kuha) puolestaan erinomaisia, raikkaita ja kekseliäitä. Pääruokana Turkulainen Viiriäinen olis upea ylöslaitoltaan ja maistuva. Jälkkäri lakristavaahto maistui muilta osiltaan erinomaisesti, lisukkeena ollutta mysliä lukuunottamatta. Palvelu oli ensiluokkaista ja välitöntä. Kiitokset myös hyvistä viineistä. Palaamme.