Ultima

Loistava
5.2/6
139 arvostelua
Ultima Helsinki image 1
Ultima Helsinki image 2
Ultima Helsinki image 3
Ilmaiset ja nopeat ravintolavarauksetVaraa pöytä helposti & hetkessä
Tyytyväiset asiakkaatYli 100 miljoonaa tyytyväistä herkuttelijaa

Ultima – Tietoja

Ultima on tulevaisuuteen kurkottavaa ruokaa ja uudenlaisia kokemuksia kuutena päivänä viikossa tarjoileva ravintola Helsingin Etelärannassa. Uusista, Suomessa ennennäkemättömistä konsepteistaan tunnettu kaksikko Henri Alén ja Tommi Tuominen ovat luoneet tulevaisuuden ravintolan, jossa asiakkaat voivat nähdä seuraavan ateriansa kasvavan ympärillään. Ultiman näkökulma on siis hyperlokaali: ravintolassa toimii hydroponinen kasvihuonejärjestelmä, joka tuottaa salaatteja, yrttejä ja muuta vihreää. Paikan päällä kasvaa myös sieniä, ja perunat kypsyvät ilmajuurista. Raaka-aineista 90 prosenttia tulee Suomesta. Ruoat ovat selkeitä ja yksinkertaisia, mutta eivät taatusti tylsiä! Ultiman tavoitteena on uusimman ruokatietämyksen ja tekniikan avulla jalostaa kokeilunhaluisille ruokailijoille nautintoja ympäristöä rasittamatta. Kokeilun kautta on tarkoitus kehittää kiertotalousravintolan konsepti, jota voitaisiin hyödyntää niin suomalaisissa ravintoloissa kuin kansainvälisestikin.

Aukioloajat

Avoinna tänään - Avaa klo 17:30
Thursday
17:30 - 22:30
Friday
17:30 - 22:30
Saturday
12:30 - 16:00
Sunday
Suljettu
Monday
17:30 - 23:30
Tuesday
17:30 - 23:30
Wednesday
17:30 - 23:30

Osoite

Ultima
Eteläranta 16
00130 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

Group 2 Created with Sketch.

Talon leipä ja oma voi

5,00 €

Ilmeikäs Illusia-sinihomejuustoa

9,00 €

Metsämansikkaa ja mesiangervokermaa

12,00 €
Varmista paikkasi ajoissa!

Lisää kohteesta Ultima, Helsinki

Ultimaa on vaikea sijoittaa perinteisiin ravintolakategorioihin, ja siksi ravintoloitsijat käyttävätkin paikasta termiä neo-dining. Siinä, missä keittiöpäällikköjen, Henri Alénin ja Tommi Tuomisen aiemmin samalla paikalla toiminut ravintola Finnjävel ammensi Suomen ruokahistoriasta, Ultima katsoo tulevaisuuteen. Suomalaisen ruoka- ja ympäristöteknologian huippuosaamisen avulla tutkinnan kohteena on tuoreiden raaka-aineiden kasvattaminen ympärivuotisesti paikan päällä, mikä on arktisessa maassa kunnianhimoinen ja ennenkuulumaton tavoite. Neljän, kuuden tai kahdeksan ruokalajin kokonaisuudet ovat raaka-ainevetoisia ja fuusiomaisia. Makumaailma on kuulas ja kansainvälinen, mutta jokaisen raaka-aineen alkuperän voi jäljittää – usein jopa suoraan ravintolaan sisään tai sen välittömään läheisyyteen. Mahdollisimman moni ruoka pyritään kasvatuksen lisäksi myös valmistamaan itse. Oletko ennen maistanut vaikkapa helsinkiläistä tofua, Etelärannan salaattia tai härkäpavuista valmistettua “soijakastiketta”? Luvassa on siis paljon tuttuja, uudella tavalla valmistettuja ja ajateltuja makuelämyksiä, joissa varmaa on vain se, ettei nautinnosta tingitä.

Juomavalikoimassa suositaan omia luomuksia akvaviitista vermutteihin sekä alkoholittomiin juomiin. Kestävyysajatteluun vedoten Ultimasta saa vain eurooppalaisia viinejä esimerkiksi Tanskasta, Itä-Euroopasta ja Etelä-Englannista, mikä sekin edustaa uusia tuulia suomalaisessa ravintolakulttuurissa.Helsingin Etelärannassa sijaitsevan Ultiman sisustuksesta vastannut Ateljé Sotamaa on pyrkinyt luomaan ravintolaan elämyksellisen, unenomaisen ympäristön, joka edesauttaa ruokailijoita antautumaan kokeilunhalulle ja uudenlaisille ruokanautinnoille. Valmistaudu siis ultimaattisiin, aisteja helliviin makukokemuksiin.

139 Ultima arvostelua

Loistava
5.2/6
139 arvostelua
Ruoka:Taivaallinen
Melu:Erittäin miellyttävä
Odotusaika:Tilaus tuli hetkessä
Tunnelma:Loistava
Hinta/laatu:Edullinen
Palvelu:Loistava
Uusi"Erinomainen"
6/6
Jarno H.kolme päivää sitten · 1 arvostelu

Laatu oli todella upea, ruuat herätti keskustelua pöydässämme ja kokonaisuus siis erinomainen. Tiettyjen annosten pääkomponenttia olisi saanut olla hieman enemmän, mutta ne ovat pikkujuttuja tässä tilanteessa.

Uusi"Erinomainen"
6/6
Anna V.yhdeksän päivää sitten · 1 arvostelu

Ultima ei koskaan petä. Mieletöntä ruokaa paikallisista raaka-aineet aineista. Alkupalojen kasviruoat olivat maukkaita ja pääruokana ollut turska suussa sulavaa. Kaiken kruunasi kevyt jälkiruoka ja erinomaisesti valitut viinit.

Uusi"Erinomainen"
6/6
Zacharias N.10 päivää sitten · 2 arvostelua

Erittäin positiivinen kokemus! Kahdeksan-ruokalajin menu ei tuottanut pettymystä ja viinipaketti oli kerrankin hintansa arvoinen ja viinivalinnat yllättivät loistovuudessaan joka ruoka-annoksen kumppanina. Kannattaa käydä testaamassa! Takuuvarma tähti tulossa 🤩