Ultima

Loistava
5.3/6
232 arvostelua
Ultima Helsinki image 1
Ultima Helsinki image 2
Ultima Helsinki image 3
Ilmaiset ja nopeat ravintolavarauksetVaraa pöytä helposti & hetkessä
Tyytyväiset asiakkaatYli 100 miljoonaa tyytyväistä herkuttelijaa

Ultima – Tietoja

Ultima on tulevaisuuteen kurkottavaa ruokaa ja uudenlaisia kokemuksia kuutena päivänä viikossa tarjoileva ravintola Helsingin Etelärannassa. Uusista, Suomessa ennennäkemättömistä konsepteistaan tunnettu kaksikko Henri Alén ja Tommi Tuominen ovat luoneet tulevaisuuden ravintolan, jossa asiakkaat voivat nähdä seuraavan ateriansa kasvavan ympärillään. Ultiman näkökulma on siis hyperlokaali: ravintolassa toimii hydroponinen kasvihuonejärjestelmä, joka tuottaa salaatteja, yrttejä ja muuta vihreää. Paikan päällä kasvaa myös sieniä, ja perunat kypsyvät ilmajuurista. Raaka-aineista 90 prosenttia tulee Suomesta. Ruoat ovat selkeitä ja yksinkertaisia, mutta eivät taatusti tylsiä! Ultiman tavoitteena on uusimman ruokatietämyksen ja tekniikan avulla jalostaa kokeilunhaluisille ruokailijoille nautintoja ympäristöä rasittamatta. Kokeilun kautta on tarkoitus kehittää kiertotalousravintolan konsepti, jota voitaisiin hyödyntää niin suomalaisissa ravintoloissa kuin kansainvälisestikin.

Aukioloajat

Suljettu tänään
Sunday
Suljettu
Monday
18:00 - 23:30
Tuesday
18:00 - 23:30
Wednesday
18:00 - 23:30
Thursday
18:00 - 23:30
Friday
18:00 - 23:30
Saturday
18:00 - 23:30

Osoite

Ultima
Eteläranta 16
00130 Helsinki

232 Ultima arvostelua

Loistava
5.3/6
232 arvostelua
Odotusaika:Tilaus tuli hetkessä
Melu:Erittäin miellyttävä
Tunnelma:Loistava
Hinta/laatu:Edullinen
Ruoka:Taivaallinen
Palvelu:Loistava
Uusi"Erinomainen"
6/6
Anne P.kuusi päivää sitten · 1 arvostelu

Tarjoilu toimi erinomaisen hyvin. Ultima menun kaikki annokset olivat herkullisia ja viinimenun viinit sopivat niihin hienosti. Oli mukavaa kun tarjoilija kertoi annoksista ja raaka-aineista sekä viineistä. Sipulileipä oli todella hyvää. Ilta oli miellyttävä ja viimeisen jälkiruoan yhteydessä tarjoilijat vielä lauloivat päivänsankarille😁. Oli oikein mukavaa.

"Erinomainen"
6/6
sakari n.16 päivää sitten · 1 arvostelu

Olimme ensimmäistä kertaa ko. ravintolassa ja kaikki asiat oli hoidettu loistavasti. Erinomaista palvelua ja ruoka viimeisen päälle maittavaa

"Erinomainen"
6/6
Jyrki O.17 päivää sitten · 1 arvostelu

It was personal, informative and delicious trip to sustainable food, production and trends.

Lisää kohteesta Ultima, Helsinki

Ultimaa on vaikea sijoittaa perinteisiin ravintolakategorioihin, ja siksi ravintoloitsijat käyttävätkin paikasta termiä neo-dining. Siinä, missä keittiöpäällikköjen, Henri Alénin ja Tommi Tuomisen aiemmin samalla paikalla toiminut ravintola Finnjävel ammensi Suomen ruokahistoriasta, Ultima katsoo tulevaisuuteen. Suomalaisen ruoka- ja ympäristöteknologian huippuosaamisen avulla tutkinnan kohteena on tuoreiden raaka-aineiden kasvattaminen ympärivuotisesti paikan päällä, mikä on arktisessa maassa kunnianhimoinen ja ennenkuulumaton tavoite. Neljän, kuuden tai kahdeksan ruokalajin kokonaisuudet ovat raaka-ainevetoisia ja fuusiomaisia. Makumaailma on kuulas ja kansainvälinen, mutta jokaisen raaka-aineen alkuperän voi jäljittää – usein jopa suoraan ravintolaan sisään tai sen välittömään läheisyyteen. Mahdollisimman moni ruoka pyritään kasvatuksen lisäksi myös valmistamaan itse. Oletko ennen maistanut vaikkapa helsinkiläistä tofua, Etelärannan salaattia tai härkäpavuista valmistettua “soijakastiketta”? Luvassa on siis paljon tuttuja, uudella tavalla valmistettuja ja ajateltuja makuelämyksiä, joissa varmaa on vain se, ettei nautinnosta tingitä.

Juomavalikoimassa suositaan omia luomuksia akvaviitista vermutteihin sekä alkoholittomiin juomiin. Kestävyysajatteluun vedoten Ultimasta saa vain eurooppalaisia viinejä esimerkiksi Tanskasta, Itä-Euroopasta ja Etelä-Englannista, mikä sekin edustaa uusia tuulia suomalaisessa ravintolakulttuurissa.Helsingin Etelärannassa sijaitsevan Ultiman sisustuksesta vastannut Ateljé Sotamaa on pyrkinyt luomaan ravintolaan elämyksellisen, unenomaisen ympäristön, joka edesauttaa ruokailijoita antautumaan kokeilunhalulle ja uudenlaisille ruokanautinnoille. Valmistaudu siis ultimaattisiin, aisteja helliviin makukokemuksiin.