Ultima

Etelärantakansainvälinen
Loistava
5.2/6
107 arvostelua
Ultima Helsinki image 1
Ultima Helsinki image 2
Ultima Helsinki image 3
Ilmaiset ja nopeat ravintolavarauksetVaraa pöytä helposti & hetkessä
Tyytyväiset asiakkaatYli 100 miljoonaa tyytyväistä herkuttelijaa

Ultima – Tietoja

Ultima on tulevaisuuteen kurkottavaa ruokaa ja uudenlaisia kokemuksia kuutena päivänä viikossa tarjoileva ravintola Helsingin Etelärannassa. Uusista, Suomessa ennennäkemättömistä konsepteistaan tunnettu kaksikko Henri Alén ja Tommi Tuominen ovat luoneet tulevaisuuden ravintolan, jossa asiakkaat voivat nähdä seuraavan ateriansa kasvavan ympärillään. Ultiman näkökulma on siis hyperlokaali: ravintolassa toimii hydroponinen kasvihuonejärjestelmä, joka tuottaa salaatteja, yrttejä ja muuta vihreää. Paikan päällä kasvaa myös sieniä, ja perunat kypsyvät ilmajuurista. Raaka-aineista 90 prosenttia tulee Suomesta. Ruoat ovat selkeitä ja yksinkertaisia, mutta eivät taatusti tylsiä! Ultiman tavoitteena on uusimman ruokatietämyksen ja tekniikan avulla jalostaa kokeilunhaluisille ruokailijoille nautintoja ympäristöä rasittamatta. Kokeilun kautta on tarkoitus kehittää kiertotalousravintolan konsepti, jota voitaisiin hyödyntää niin suomalaisissa ravintoloissa kuin kansainvälisestikin.

Aukioloajat

Suljettu tänään
Sunday
Suljettu
Monday
17:30 - 23:30
Tuesday
17:30 - 23:30
Wednesday
17:30 - 23:30
Thursday
17:30 - 22:30
Friday
17:30 - 22:30
Saturday
12:30 - 16:00

Osoite

Ultima
Eteläranta 16
00130 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

Group 2 Created with Sketch.

Talon leipä ja oma voi

5,00 €

Ilmeikäs Illusia-sinihomejuustoa

9,00 €

Metsämansikkaa ja mesiangervokermaa

12,00 €
Varmista paikkasi ajoissa!

Lisää kohteesta Ultima, Helsinki

Ultimaa on vaikea sijoittaa perinteisiin ravintolakategorioihin, ja siksi ravintoloitsijat käyttävätkin paikasta termiä neo-dining. Siinä, missä keittiöpäällikköjen, Henri Alénin ja Tommi Tuomisen aiemmin samalla paikalla toiminut ravintola Finnjävel ammensi Suomen ruokahistoriasta, Ultima katsoo tulevaisuuteen. Suomalaisen ruoka- ja ympäristöteknologian huippuosaamisen avulla tutkinnan kohteena on tuoreiden raaka-aineiden kasvattaminen ympärivuotisesti paikan päällä, mikä on arktisessa maassa kunnianhimoinen ja ennenkuulumaton tavoite. Neljän, kuuden tai kahdeksan ruokalajin kokonaisuudet ovat raaka-ainevetoisia ja fuusiomaisia. Makumaailma on kuulas ja kansainvälinen, mutta jokaisen raaka-aineen alkuperän voi jäljittää – usein jopa suoraan ravintolaan sisään tai sen välittömään läheisyyteen. Mahdollisimman moni ruoka pyritään kasvatuksen lisäksi myös valmistamaan itse. Oletko ennen maistanut vaikkapa helsinkiläistä tofua, Etelärannan salaattia tai härkäpavuista valmistettua “soijakastiketta”? Luvassa on siis paljon tuttuja, uudella tavalla valmistettuja ja ajateltuja makuelämyksiä, joissa varmaa on vain se, ettei nautinnosta tingitä.

Juomavalikoimassa suositaan omia luomuksia akvaviitista vermutteihin sekä alkoholittomiin juomiin. Kestävyysajatteluun vedoten Ultimasta saa vain eurooppalaisia viinejä esimerkiksi Tanskasta, Itä-Euroopasta ja Etelä-Englannista, mikä sekin edustaa uusia tuulia suomalaisessa ravintolakulttuurissa.Helsingin Etelärannassa sijaitsevan Ultiman sisustuksesta vastannut Ateljé Sotamaa on pyrkinyt luomaan ravintolaan elämyksellisen, unenomaisen ympäristön, joka edesauttaa ruokailijoita antautumaan kokeilunhalulle ja uudenlaisille ruokanautinnoille. Valmistaudu siis ultimaattisiin, aisteja helliviin makukokemuksiin.

107 Ultima arvostelua

Loistava
5.2/6
107 arvostelua
Odotusaika:Tilaus tuli hetkessä
Ruoka:Taivaallinen
Melu:Erittäin miellyttävä
Palvelu:Loistava
Hinta/laatu:Edullinen
Tunnelma:Loistava
Uusi"Erinomainen"
6/6
Gucci Z.seitsemän tuntia sitten · 3 arvostelua

Todella tyylikäs ja viihtyisä. Ruoka oli todella hyvää ja palvelu loistavaa.

Uusi"Erinomainen"
6/6
Päivi P.10 tuntia sitten · 1 arvostelu

Excellent service and food with tastes from the Finnish nature and farms. Especially we were interested in the care of the environment and examples of circular economy on-site in the production of food, such as mushrooms.

Uusi"Erinomainen"
6/6
Olli T.kaksi päivää sitten · 1 arvostelu

Olin erittäin tyytyväinen. Ravintola oli konseptina uusi mutta samalla paljon hyvää Finnjävelistä oli tunnistettavissa. Julkisuutta kannattaa hakea lisää. Hyvät saumat olla samanlainen arvioiltaan mitä finnjävel oli.