Ultima

EtelärantaKansainvälinen
Loistava
5.1/6
65 arvostelua
Ultima Helsinki image 1
Ultima Helsinki image 2
Ultima Helsinki image 3

Ultima – Tietoja

Ultima on tulevaisuuteen kurkottavaa ruokaa ja uudenlaisia kokemuksia kuutena päivänä viikossa tarjoileva ravintola Helsingin Etelärannassa. Uusista, Suomessa ennennäkemättömistä konsepteistaan tunnettu kaksikko Henri Alén ja Tommi Tuominen ovat luoneet tulevaisuuden ravintolan, jossa asiakkaat voivat nähdä seuraavan ateriansa kasvavan ympärillään. Ultiman näkökulma on siis hyperlokaali: ravintolassa toimii hydroponinen kasvihuonejärjestelmä, joka tuottaa salaatteja, yrttejä ja muuta vihreää. Paikan päällä kasvaa myös sieniä, ja perunat kypsyvät ilmajuurista. Raaka-aineista 90 prosenttia tulee Suomesta. Ruoat ovat selkeitä ja yksinkertaisia, mutta eivät taatusti tylsiä! Ultiman tavoitteena on uusimman ruokatietämyksen ja tekniikan avulla jalostaa kokeilunhaluisille ruokailijoille nautintoja ympäristöä rasittamatta. Kokeilun kautta on tarkoitus kehittää kiertotalousravintolan konsepti, jota voitaisiin hyödyntää niin suomalaisissa ravintoloissa kuin kansainvälisestikin.

Aukioloajat

Suljettu tänään
keskiviikko
17:30 - 23:30
torstai
17:30 - 22:30
perjantai
17:30 - 22:30
lauantai
12:30 - 16:00
sunnuntai
Suljettu
maanantai
17:30 - 23:30
tiistai
17:30 - 23:30

Osoite

Ultima
Eteläranta 16
00130 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

Uusi

Toasted Potato Flatbread with Smoked Roach and Trout roe

Uusi

Cold Herb soup with Green Peas and Gremolata

Uusi

Pike Perch Ultima Style with salted Kohlrabi and Mushroom Soy

Lisää kohteesta Ultima, Helsinki

Ultimaa on vaikea sijoittaa perinteisiin ravintolakategorioihin, ja siksi ravintoloitsijat käyttävätkin paikasta termiä neo-dining. Siinä, missä keittiöpäällikköjen, Henri Alénin ja Tommi Tuomisen aiemmin samalla paikalla toiminut ravintola Finnjävel ammensi Suomen ruokahistoriasta, Ultima katsoo tulevaisuuteen. Suomalaisen ruoka- ja ympäristöteknologian huippuosaamisen avulla tutkinnan kohteena on tuoreiden raaka-aineiden kasvattaminen ympärivuotisesti paikan päällä, mikä on arktisessa maassa kunnianhimoinen ja ennenkuulumaton tavoite. Neljän, kuuden tai kahdeksan ruokalajin kokonaisuudet ovat raaka-ainevetoisia ja fuusiomaisia. Makumaailma on kuulas ja kansainvälinen, mutta jokaisen raaka-aineen alkuperän voi jäljittää – usein jopa suoraan ravintolaan sisään tai sen välittömään läheisyyteen. Mahdollisimman moni ruoka pyritään kasvatuksen lisäksi myös valmistamaan itse. Oletko ennen maistanut vaikkapa helsinkiläistä tofua, Etelärannan salaattia tai härkäpavuista valmistettua “soijakastiketta”? Luvassa on siis paljon tuttuja, uudella tavalla valmistettuja ja ajateltuja makuelämyksiä, joissa varmaa on vain se, ettei nautinnosta tingitä.

Juomavalikoimassa suositaan omia luomuksia akvaviitista vermutteihin sekä alkoholittomiin juomiin. Kestävyysajatteluun vedoten Ultimasta saa vain eurooppalaisia viinejä esimerkiksi Tanskasta, Itä-Euroopasta ja Etelä-Englannista, mikä sekin edustaa uusia tuulia suomalaisessa ravintolakulttuurissa.Helsingin Etelärannassa sijaitsevan Ultiman sisustuksesta vastannut Ateljé Sotamaa on pyrkinyt luomaan ravintolaan elämyksellisen, unenomaisen ympäristön, joka edesauttaa ruokailijoita antautumaan kokeilunhalulle ja uudenlaisille ruokanautinnoille. Valmistaudu siis ultimaattisiin, aisteja helliviin makukokemuksiin.

65 Ultima arvostelua

Loistava
5.1/6
65 arvostelua
Palvelu:Loistava
Tunnelma:Loistava
Melu:Erittäin miellyttävä
Hinta/laatu:Edullinen
Odotusaika:Tilaus tuli hetkessä
Ruoka:Taivaallinen
Uusi"Erinomainen"
6/6
Päivi T.päivä sitten · 1 arvostelu

Erinomainen asiantunteva palvelu, laadukkaat raaka-aineet, joista loihdittu mitä parhaimpia makuelämyksiä. Jokainen asiakas tuntee varmasti olevansa tervetullut heti ovesta sisäänastuttaessa, hyvä opastus ravintolan ruokakulttuuriin ja jokaisen ruokalajin vaihtuessa asiantunteva opastus raaka-aineista.

Uusi"Erinomainen"
6/6
Tuija K.päivä sitten · 4 arvostelua

Upea palvelu. Huippu huomaavaista, ystävällistä ja silti aidon tuntuista eikä keimailevaa. Toivottavasti jaksavat jatkossakin olla yhtä ihania. Ruoka oli hyvää ja esillepano myös. Maut olivat vienoja pääasiassa. Hintalaatusuhde kohdillaan, myös hyvässä rose viinissä. Tutustumistarjous tosin, 4 ruokalajia 50e.Uskalsin ensi kertaa maistaa tarjoilijan suosituksesta sirkkoja.Atmosfääristä ja sisustuksesta plussaa vielä päälle.

Uusi"Erinomainen"
6/6
Antero O.kolme päivää sitten · 2 arvostelua

Erinomainen ruoka ja palvelu. Istuimme tilassa, joka oli ympäröity salaatin vesiviljelmillä kahdelta puolelta ja näkymä keittiöön oli esteetön. Sirkat sirittivät lampuissa, jotka olivat suunniteltu juuri tähän tilaan. Söimme särkeä ja kuhaa alkupalaksi. Pääruuaksi haukea. Jälkiruuaksi otimme erinomaista karviais suklaa jälkkäriä.