Ultima

Loistava
5.3/6
185 arvostelua
Ultima Helsinki image 1
Ultima Helsinki image 2
Ultima Helsinki image 3
Ilmaiset ja nopeat ravintolavarauksetVaraa pöytä helposti & hetkessä
Tyytyväiset asiakkaatYli 100 miljoonaa tyytyväistä herkuttelijaa

Ultima – Tietoja

Ultima on tulevaisuuteen kurkottavaa ruokaa ja uudenlaisia kokemuksia kuutena päivänä viikossa tarjoileva ravintola Helsingin Etelärannassa. Uusista, Suomessa ennennäkemättömistä konsepteistaan tunnettu kaksikko Henri Alén ja Tommi Tuominen ovat luoneet tulevaisuuden ravintolan, jossa asiakkaat voivat nähdä seuraavan ateriansa kasvavan ympärillään. Ultiman näkökulma on siis hyperlokaali: ravintolassa toimii hydroponinen kasvihuonejärjestelmä, joka tuottaa salaatteja, yrttejä ja muuta vihreää. Paikan päällä kasvaa myös sieniä, ja perunat kypsyvät ilmajuurista. Raaka-aineista 90 prosenttia tulee Suomesta. Ruoat ovat selkeitä ja yksinkertaisia, mutta eivät taatusti tylsiä! Ultiman tavoitteena on uusimman ruokatietämyksen ja tekniikan avulla jalostaa kokeilunhaluisille ruokailijoille nautintoja ympäristöä rasittamatta. Kokeilun kautta on tarkoitus kehittää kiertotalousravintolan konsepti, jota voitaisiin hyödyntää niin suomalaisissa ravintoloissa kuin kansainvälisestikin.

Aukioloajat

Auki nyt - Sulkee 23:30
Monday
18:00 - 23:30
Tuesday
18:00 - 23:30
Wednesday
18:00 - 23:30
Thursday
18:00 - 23:30
Friday
18:00 - 23:30
Saturday
18:00 - 23:30
Sunday
Suljettu

Osoite

Ultima
Eteläranta 16
00130 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

Group 2 Created with Sketch.

Uusi

Ultiman sipulileipää ja voita

6,00 €
Uusi

Kaviaaria Varkaudesta ja sellerijäätelöä

20,00 €
Uusi

Jukolan Cheddaria, porkkanaa ja saksanpähkinää

9,00 €
Varmista paikkasi ajoissa!

Lisää kohteesta Ultima, Helsinki

Ultimaa on vaikea sijoittaa perinteisiin ravintolakategorioihin, ja siksi ravintoloitsijat käyttävätkin paikasta termiä neo-dining. Siinä, missä keittiöpäällikköjen, Henri Alénin ja Tommi Tuomisen aiemmin samalla paikalla toiminut ravintola Finnjävel ammensi Suomen ruokahistoriasta, Ultima katsoo tulevaisuuteen. Suomalaisen ruoka- ja ympäristöteknologian huippuosaamisen avulla tutkinnan kohteena on tuoreiden raaka-aineiden kasvattaminen ympärivuotisesti paikan päällä, mikä on arktisessa maassa kunnianhimoinen ja ennenkuulumaton tavoite. Neljän, kuuden tai kahdeksan ruokalajin kokonaisuudet ovat raaka-ainevetoisia ja fuusiomaisia. Makumaailma on kuulas ja kansainvälinen, mutta jokaisen raaka-aineen alkuperän voi jäljittää – usein jopa suoraan ravintolaan sisään tai sen välittömään läheisyyteen. Mahdollisimman moni ruoka pyritään kasvatuksen lisäksi myös valmistamaan itse. Oletko ennen maistanut vaikkapa helsinkiläistä tofua, Etelärannan salaattia tai härkäpavuista valmistettua “soijakastiketta”? Luvassa on siis paljon tuttuja, uudella tavalla valmistettuja ja ajateltuja makuelämyksiä, joissa varmaa on vain se, ettei nautinnosta tingitä.

Juomavalikoimassa suositaan omia luomuksia akvaviitista vermutteihin sekä alkoholittomiin juomiin. Kestävyysajatteluun vedoten Ultimasta saa vain eurooppalaisia viinejä esimerkiksi Tanskasta, Itä-Euroopasta ja Etelä-Englannista, mikä sekin edustaa uusia tuulia suomalaisessa ravintolakulttuurissa.Helsingin Etelärannassa sijaitsevan Ultiman sisustuksesta vastannut Ateljé Sotamaa on pyrkinyt luomaan ravintolaan elämyksellisen, unenomaisen ympäristön, joka edesauttaa ruokailijoita antautumaan kokeilunhalulle ja uudenlaisille ruokanautinnoille. Valmistaudu siis ultimaattisiin, aisteja helliviin makukokemuksiin.

185 Ultima arvostelua

Loistava
5.3/6
185 arvostelua
Melu:Erittäin miellyttävä
Odotusaika:Tilaus tuli hetkessä
Tunnelma:Loistava
Hinta/laatu:Edullinen
Ruoka:Taivaallinen
Palvelu:Loistava
Uusi"Erinomainen"
6/6
Tuula H.kahdeksan tuntia sitten · 3 arvostelua

Todella ystävällinen ja hyvällä tavalla rento palvelu, joka alkoi heti ravintolan ovella. Ruokien ja suositusviinien liitot olivat upeita makunautintoja, joissa raaka-aineiden omat maut pääsivät oikeuksiinsa. Voin suositella lämpimästi!

Uusi"Erinomainen"
6/6
Kimmo T.kaksi päivää sitten · 1 arvostelu

Kokonaismiellyttävä ravintolaelämys, 5 ruokalajin menyyn ja viinipaketin kanssa. Lautasella ja kipoissa kauniita pikku annoksia ja hienoja, intensiivisiä makuja, mutta ei liian erikoisia. Ei kikkailua kikkailun vuoksi, vaan olin löytävinäni "punaisen langan" esimerkiksi pehmeiden mousse/kreemien, rapeiden elementtien ja vaihtelevien hapokkaiden aineksien yhteensovittelusta. Hienot ruoan rakennekontrastit (texture) joka ruokalajissa. Ilahduttavan yllättävästi valitut, säväyttävät viinit. Palvelu oli silti ehkä parasta Ultimassa: palvelu toimi tyylikkään smoothisti, oli heti läsnä kun tarvittiin mutta ei millään lailla tungettelevaa.

Uusi"Erinomainen"
6/6
Olga N.kaksi päivää sitten · 1 arvostelu

Ruoka oli yllättävin hyvää! Kotimainen kala ja eri mausteen yhdistelmästä. Siisustus oli mielenkiintoinen. Minun mielestä kaikki on huomattu tässä. Tarjoilijat super! Menestyksiä teille ULTIMA! Suosittelen kaikille tämä ravintola.