Ultima – Tietoja

Ultima on tulevaisuuteen kurkottavaa ruokaa ja uudenlaisia kokemuksia kuutena päivänä viikossa tarjoileva ravintola Helsingin Etelärannassa. Uusista, Suomessa ennennäkemättömistä konsepteistaan tunnettu kaksikko Henri Alén ja Tommi Tuominen ovat luoneet tulevaisuuden ravintolan, jossa asiakkaat voivat nähdä seuraavan ateriansa kasvavan ympärillään. Ultiman näkökulma on siis hyperlokaali: ravintolassa toimii hydroponinen kasvihuonejärjestelmä, joka tuottaa salaatteja, yrttejä ja muuta vihreää. Paikan päällä kasvaa myös sieniä, ja perunat kypsyvät ilmajuurista. Raaka-aineista 90 prosenttia tulee Suomesta. Ruoat ovat selkeitä ja yksinkertaisia, mutta eivät taatusti tylsiä! Ultiman tavoitteena on uusimman ruokatietämyksen ja tekniikan avulla jalostaa kokeilunhaluisille ruokailijoille nautintoja ympäristöä rasittamatta. Kokeilun kautta on tarkoitus kehittää kiertotalousravintolan konsepti, jota voitaisiin hyödyntää niin suomalaisissa ravintoloissa kuin kansainvälisestikin.

Aukioloajat

Avoinna tänään - Avaa klo 17:30
maanantai
17:30 - 23:30
tiistai
17:30 - 23:30
keskiviikko
17:30 - 23:30
torstai
17:30 - 22:30
perjantai
17:30 - 22:30
lauantai
12:00 - 16:00
sunnuntai
Suljettu

Osoite

Ultima
Eteläranta 16
00130 Helsinki

Lisää kohteesta Ultima, Helsinki

Ultimaa on vaikea sijoittaa perinteisiin ravintolakategorioihin, ja siksi ravintoloitsijat käyttävätkin paikasta termiä neo-dining. Siinä, missä keittiöpäällikköjen, Henri Alénin ja Tommi Tuomisen aiemmin samalla paikalla toiminut ravintola Finnjävel ammensi Suomen ruokahistoriasta, Ultima katsoo tulevaisuuteen. Suomalaisen ruoka- ja ympäristöteknologian huippuosaamisen avulla tutkinnan kohteena on tuoreiden raaka-aineiden kasvattaminen ympärivuotisesti paikan päällä, mikä on arktisessa maassa kunnianhimoinen ja ennenkuulumaton tavoite. Neljän, kuuden tai kahdeksan ruokalajin kokonaisuudet ovat raaka-ainevetoisia ja fuusiomaisia. Makumaailma on kuulas ja kansainvälinen, mutta jokaisen raaka-aineen alkuperän voi jäljittää – usein jopa suoraan ravintolaan sisään tai sen välittömään läheisyyteen. Mahdollisimman moni ruoka pyritään kasvatuksen lisäksi myös valmistamaan itse. Oletko ennen maistanut vaikkapa helsinkiläistä tofua, Etelärannan salaattia tai härkäpavuista valmistettua “soijakastiketta”? Luvassa on siis paljon tuttuja, uudella tavalla valmistettuja ja ajateltuja makuelämyksiä, joissa varmaa on vain se, ettei nautinnosta tingitä.

Juomavalikoimassa suositaan omia luomuksia akvaviitista vermutteihin sekä alkoholittomiin juomiin. Kestävyysajatteluun vedoten Ultimasta saa vain eurooppalaisia viinejä esimerkiksi Tanskasta, Itä-Euroopasta ja Etelä-Englannista, mikä sekin edustaa uusia tuulia suomalaisessa ravintolakulttuurissa.Helsingin Etelärannassa sijaitsevan Ultiman sisustuksesta vastannut Ateljé Sotamaa on pyrkinyt luomaan ravintolaan elämyksellisen, unenomaisen ympäristön, joka edesauttaa ruokailijoita antautumaan kokeilunhalulle ja uudenlaisille ruokanautinnoille. Valmistaudu siis ultimaattisiin, aisteja helliviin makukokemuksiin.

20 Ultima arvostelua

Loistava
5.0/6
20 arvostelua
Odotusaika:Vain vähän aikaa
Palvelu:Loistava
Tunnelma:Viihtyisä
Melu:Miellyttävä
Ruoka:Herkullinen
Hinta/laatu:Edullinen
Sort by:Osuvimmat
  • Osuvimmat
  • Parhaimmiksi arvostellut
  • Uusimmat
"Erinomainen"6/6
Henri H.kolme päivää sitten · 1 arvostelu

Upea ravintolakokemus. Vaimon kanssa viettämässä hääpäivää ja kaikki toimi erinomaisesti. Erittäin hyvä ja ystävällinen palvelu sekä ruoka aivan erinomaista. Suosittelen vahvasti listalta löytyviä kalaruokia. Vahva suositus Helsingin ruokakulttuurissa!

"Erinomainen"6/6
Piia K.18 päivää sitten · 8 arvostelua

Mahtava ruoka, tyylikäs paikka, asiakaspalvelu loistavaa. Erityisen upea sisäänkäynti yrttienkasvatus seinineen; kokit tervehti henkilökohtaisesti sisääntullessa! Loistavaa!! Ehdottomasti suosittelen eteenpäin. Fine Diningia parhaimmillaan.

"Erinomainen"6/6
Heikki H.kuukausi sitten · 2 arvostelua

Ruoka on viimeisen päälle. Luovaa fine diningia ja samalla oikeaa ruokaa eikä mitään temppuilua. Palvelu on erinomaista ja miljöö tyylikäs. Uusi Ultima jatkaa Finnjävelin tasolla.

"Erinomainen"6/6
Nina L.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Hyvää ruokaa ja välittömän ystävällinen palvelu. Hintava, mutta nälkäkin meni. Kaunis vanha rakennus, jossa kivoja yksityiskohtia. Sisääntulon viherhuone, sirkat ja avokeittiö ovat näkemisen arvoiset. Lapsi huomioitiin kivasti, vaikka ei varsinaisesti mikään perheravintola ole.

"Huono"2/6
Fanny H.kolme päivää sitten · 1 arvostelu

Kävimme syömässä Ultimassa arki-iltana (2 hlö). Olimme tarkistaneet menun netistä etukäteen ja päättäneet, että 4 ruokalajia (2 alku/1 pää/1jälki) oli sopiva. Kun tulimme paikalle kävi ilmi, että asia ei ollut niin yksinkertainen. Meidän tuli valita yksi menu, joka jaettiin kahdelle, mutta maksettiin kuitenkin per hlö. Eli 4 ruokalajia = 2x61e, mutta ruoka piti valita yhdessä ja maksu tuli erikseen. Sinänsä ymmärrän konseptin (ei hävikkiä, yhteisruokailu, jakamistalous jne), mutta jos asiakkaana on kaksi ihmistä, joilla on hyvin erilaiset ruokamieltymykset/ruokavaliot, käy illassa näin: Menun pohdintaan menee ikuisuus, koska on pakko valita 2+1+1 ruokaa, jotka ovat molemmille mieluisia. Sitten nämä jaetaan kahdelle ja molemmat ovat vähän tyytyväisiä ja vähän pettyneitä. Kaikki minkä haluaa tämän lisäksi maksaa erikseen, mutta tilaamme leivän, joka pelastaa, koska ilman sitä olisi jäänyt nälkä. Ruoka onkin sitten siinä. Ei mitään siitä, mitä yleensä fine diningin osalta näkee, eli keittiön tervehdystä, välipaloja tai muuta. Ruoka itsessään oli hyvää ja raikasta, pisteet siitä että se ei ollut yhtä suolaista ja rasvaista kuin fine diningissa on tapana - olo pysyy keveänä ja pirteänä, ruokakoomaa tai väsymystä ei tule. Toisaalta ei kyllä myöskään minkäänlaista vau-efektiä, maut sopivat yhteen mutta ainoastaan jälkiruoka säväytti hieman (alkuruoat perunarieska ja haukea sekä poroa ja kimchintapaista, pääruoka kalaa ja uusia perunoita, jälkiruoka herukkajäädyke ja rahka). Erityismaininnan saa jälkiruoan kastike, joka oli keittiöltä todella onnistunut veto. Leipä oli hyvää, mutta ei mitenkään erityisen makuista. Jälkiruoan yhteydessä kysyttiin, haluammeko "jälkiruoan kanssa kahvin/teen" ja vastasimme kiitos, kyllä. Pöytään tuli vasta jälkiruoan jälkeen pienet kupit, joista sitten laskun saapuessa oli laskutettu 12e. Tästä hinnasta olisi todella voinut mainita esim. sanomalla "haluatteko tilata" tms. Plussaa siitä, että läksiäislahjaksi saimme siemeniä, joiden ohjeet löytää kuulemma netistä, asiasta ei kuitenkaan kerrottu enempää. Tilana ravintolan takaosa olis tunnelmallinen, mutta siellä oli hieman huono happi. Melutaso pysyi siedettävänä alkuun, mutta kun tilan täytti iso ruokaseurue muuttui pieni tila todella ahtaaksi ja meluisaksi, oli ihana päästä ulos raikkaaseen ilmaan lopuksi. Maksoimme lopulta 160e siitä, että tunsimme itsemme huijatuiksi muttei kylläisiksi. Vedestä ei sentään laskutettu erikseen, ja sitä tuotiin pöytään lisää aina pyytämättä. Olut toki oli ihan ravintolahintainen (10e). Satasella olemme saaneet huomattavasti parempiakin elämyksiä muualla, todennäköisesti emme valitettavasti palaa Ultimaan vaikka ruoka ihan hyvää olikin ja konsepti erittäin kunnioitettava.

"Hyvä"4/6
Jaro P.23 päivää sitten · 10 arvostelua

Kuuden ruokalajin perjantai-illallinen Ultimassa. Alkuvaiheen hapuilua oli vielä havaittavissa salityöskentelyn osalta. Salihenkilökuntaa pyöri seitsemän hlöä ympäriinsä ja meilläkin oli viisi eri tarjoilijaa muttei ketään nimettyä, joten pientä hikkaa oli havaittavissa liittyen siihen mitä olikaan tilattu ruuaksi ja mitä piti olla lasissa. Ravintola oli varsin täynnä ja ainakin suurin huone oli meluinen ja keskustelu normaalilla äänellä oli vaikeaa. Ruokapuoli oli selvästi vähemmän ”kikkailtua” kuin Finnjävelissä ja komponentit olivat selkeästi tarjolla. Pääruuaksi oli korvasienellä täytetty viiriäinen, mutta emme kyllä korvasientä annoksesta havainneet tai sitten sitä oli tosi vähän. Toisena jälkiruokana oli mallasjäädyke lisukkeineen ja se oli melkoinen pettymys, värit olivat haljut ja näytti kuin lautaselle oli pursotettu vauvapuuroa ja muutama tanko hyytelöjä. Annoksessa ollut Koskenkorvahyytelö ei maistunut muulta kuin sokeriliemihyytelöltä eli Kossun maku puuttui.

"Erinomainen"6/6
Saara P.kuukausi sitten · 11 arvostelua

Söimme ystävien kanssa kuuden ruokalajin menun ja valitsimme sille tarjoilijamme suosittelemat viinit. Aivan mahtava kokemus, kaikki maut sointuivat niin sulavasti yhteen ja viinit komppasivat erinomaisesti annoksia! Palvelu oli todella ystävällistä ja luontevaa, siitäkin jäi niin hyvä tunnelma loppuillaksi. Täällä ymmärretään, mitä elämys tarkoittaa, kiitos. Plussaa myös siitä, että ravintolan äänimaailma oli todella miellyttävä, ei hälinää tai kovaäänistä musiikkia! Vahva suositus!! ❤️

"Erinomainen"6/6
Paula p.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Erinomainen muodonmuutos Finnjavelistä Ultimaan. Menu ja konsepti ihan uusi, samoin paikan design. Ihania makuja, lähiruokaa omasta hydroponisesta yrttitarhasta ja pieniltä tiloilta sesongin mukaan, hyvä viinilista ja ystävällinen palvelu.

"Erinomainen"6/6
Justus L.kuukausi sitten · 2 arvostelua

Ruoka oli erinomaista. Menu erittäin ehjä kokonaisuus eikä yksikään annos tuottanut pettymystä. Asiakaspalvelu oli erittäin sujuvaa ja ammattitaitoista. Ultima on ennen kaikkea elämys. Suosittelen vahvasti.

"Erinomainen"6/6
Niina H.kuukausi sitten · 2 arvostelua

Taas niin mahtavaa, mutta erilaista ruokaa. Uusia makuja, suosittelen kokeilemaan! Henkka ja Tommi pistävät taas parastaan. Toivoisin kuitenkin, saman seurueen ruokailijat saisivat valita omat ruokansa maittavasta ja monipuolisesta menusta.