Ravintola Vaelsa

Loistava
4.8/6
38 arvostelua
Ravintola Vaelsa Helsinki image 1
Ravintola Vaelsa Helsinki image 2
Ravintola Vaelsa Helsinki image 3
Ilmaiset ja nopeat ravintolavarauksetVaraa pöytä helposti & hetkessä
Tyytyväiset asiakkaatYli 100 miljoonaa tyytyväistä herkuttelijaa

Ravintola Vaelsa – Tietoja

Ravintola Vaelsa keskittää intohimonsa klassisin italialaisiin ruokiin sekä hyvään tunnelmaan Helsingin keskustassa, Pohjoisesplanadilla. Ravintola toimii kahdessa kerroksessa: yläkerrassa nautitaan roomalaisen keittiön klassikoista ja sesongin suosikeista tasokkaassa Ristorantessa, ja alakerrassa herkutellaan pizzalla, pikkuannoksilla ja hyvillä juomilla rennoissa Taverna-tunnelmissa. Arkipäivisin tarjoiltava lounas on yhdistelmä ravintolan parhaita paloja pizzasta ja pastasta risottoon sekä päivän liha-, kala- tai kana-annoksiin. Vaelsassa pasta valmistetaan poikkeuksetta käsin ja al denteksi, ja kaikissa raaka-aineissa suositaan lähituotantoa. Pizzataikinan valmistus kestää kokonaiset kolme päivää. Kärsivällisyys tekee pohjasta kevyen, eikä herkullisesta pizzasta tule ähky. Saavuitpa Vaelsaan spontaanisti lasilliselle, maukkaan lounaan perässä tai pitkän kaavan italialaista illallista etsien, ruokatoiveesi täytetään rakkaudella, käsityötaidolla ja intohimolla valmistettuna.

Aukioloajat

Suljettu tänään
Tuesday
11:00 - 22:00
Wednesday
11:00 - 22:00
Thursday
11:00 - 22:00
Friday
11:00 - 00:00
Saturday
12:00 - 00:00
Sunday
14:00 - 20:00
Monday
11:00 - 22:00

Osoite

Ravintola Vaelsa
Pohjoisesplanadi 9
00170 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

B0463FB3-B983-4E10-A1C9-A42F6BE7F833

Taverna

Tavernassa on arkisin tarjolla lounasta klo 11-15 ja iltaisin Antipasteja, pizzaa, salaatteja ja pastaa (Sunnuntaisin ravintola ei tarjoile pastaa). Lisäksi listalta löytyy raikkaita salaatteja ja taivaallisia käsintehtyjä jälkiruokia.

Tavernan menun löydät liitteistä

Ristorante

Tunnelmallisessa Ristorantessa on tarjolla aitoa käsintehtyä pastaa ja makuaistia helliviä italialaisia ruokaelämyksiä.

Ristoranten menun löydät liitteistä
Varmista paikkasi ajoissa!

Normaali menu

Taverna_menu

pdf

Ristorante_menu

pdf

Lisää kohteesta Ravintola Vaelsa, Helsinki

Ravintola Vaelsa tarjoilee aitoa, käsityötä ja lähituotantoa arvostavaa italialaista ruokaa Helsingin ydinkeskustassa, Pohjoisesplanadilla. Italiassa varttunut, sittemmin äitinsä sukujuurille Helsinkiin asettunut ravintoloitsija Paola Chiodo halusi yhdistää kulttuuritaustansa parhaat palat, ja perusti ravintolan jossa tarjotaan aitoa käsintehtyä tuorepastaa ja muita italialaisia herkkuja lähiruokaa suosien. Tänä päivänä ravintola Vaelsa palvelee spontaanisti lasilliselle saapuvia ohikulkijoita, laatutietoisia lounastajia sekä kokopitkälle illalliselle saapuvia asiakkaita paraatipaikalla Helsingin etelärannassa, kauppatorin kupeessa. Vaelsan alakerrasta tuli Taverna Vaelsa – rennon tunnelman herkuttelu-, istuskelu- ja kohtaamispaikka – ja yläkerrasta Ristorante – ravintola, jossa nautitaan huippukeittiömestari Lorenzo Eleuterin luomista roomalaisen keittiön klassikoista.

Arkipäivisin tarjoiltava lounas on yhdistelmä Vaelsan parhaita paloja pizzasta monenlaisiin pasta-annoksiin ja risottoon sekä päivän liha-, kala- tai kana-annoksiin. Illallisella Tavernan listalta löytyy viitisentoista erilaista artesaanipizzaa. Tarjolla on myös antipasti-annoksia ja salaatteja, jotka sopivat naposteltaviksi erinomaiseen juomalistaan tutustuessa. Makeannälkään ja pidempään viihtyessä italialaiset klassikkojälkiruuat kahvin ja digestiivin kera viimeistelevät tunnelman.

Maanantaista lauantaihin pääsee nauttimaan myös pitkän kaavan illallisesta – antipasti, pasta, secondi piatti, dolci & caffe. Ristorantessa roomalaiset ja muut italialaiset klassikot syntyvät laadukkaista ja tuoreista raaka-aineista kokeneena käsityönä pastasta liemiin. Italialaisittain koko pitkän annosvalikoiman lisäksi tarjolla on keittiömestarin kuuden ruokalajin maistelumenu sekä Vaelsan suositusmenu

38 Ravintola Vaelsa arvostelua

Loistava
4.8/6
38 arvostelua
Tunnelma:Viihtyisä
Ruoka:Herkullinen
Hinta/laatu:Edullinen
Palvelu:Erinomainen
Melu:Erittäin miellyttävä
Odotusaika:Tilaus tuli hetkessä
Uusi"Erinomainen"
6/6
Taina S.kolme päivää sitten · 1 arvostelu

Kerrassaan mukava ilta, ja ruoka oli naukasta. Aiomme käydä toistekin.

"Erinomainen"
6/6
Harriet K.22 päivää sitten · 1 arvostelu

Super raikas salaatti. Pasta erinomainen . Tarjoilu erittäin ystävällistä , huomaavaista ja auttoi juomien valitsemisessa ! Tulemme uudelleen .

"Erinomainen"
6/6
Merja G.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Hei, ruoka oli hyvää ja henkilökunta oli ystävällistä. Ravintola on hyvällä paikalla. Voin suositella lämpimästi ravintolaa ystävilleni. Mukavaa kevättä ja kesää teille, toivottaa Merja Grahn