Looks like something didn't load right, please reload this page.
Ravintolat
Helsinki
Keskusta
Ravintola Vaelsa

Ravintola Vaelsa

Kuva kohteesta Ravintola Vaelsa, Keskusta, Helsinki
Ravintola Vaelsa ei ole vielä varattavissa Quandoosta. Tehdäksesi varauksen, ota yhteyttä ravintolaan käyttäen alla olevia yhteystietoja. Tarkista aukioloajat ensin ja muista, että voit välttää jonot tekemällä pöytävarauksen etukäteen.

Ravintola Vaelsa – Tietoja

Koirat tervetulleita
Perheille sopiva ✨
Ryhmille sopiva 🎉
Pääsy pyörätuolilla
Korttimaksu
Pöytiä ulkona
Avoinna tänään
-
Avaa klo 12:00
Saturday
12:00 - 00:00
Sunday
14:00 - 20:00
Monday
11:00 - 22:00
Tuesday
11:00 - 22:00
Wednesday
11:00 - 22:00
Thursday
11:00 - 22:00
Friday
11:00 - 00:00

Kaikki tarpeellinen tieto ravintolasta Ravintola Vaelsa

Ravintola Vaelsa keskittää intohimonsa klassisin italialaisiin ruokiin sekä hyvään tunnelmaan Helsingin keskustassa, Pohjoisesplanadilla. Ravintola toimii kahdessa kerroksessa: yläkerrassa nautitaan roomalaisen keittiön klassikoista ja sesongin suosikeista tasokkaassa Ristorantessa, ja alakerrassa herkutellaan pizzalla, pikkuannoksilla ja hyvillä juomilla rennoissa Taverna-tunnelmissa. Arkipäivisin tarjoiltava lounas on yhdistelmä ravintolan parhaita paloja pizzasta ja pastasta risottoon sekä päivän liha-, kala- tai kana-annoksiin. Vaelsassa pasta valmistetaan poikkeuksetta käsin ja al denteksi, ja kaikissa raaka-aineissa suositaan lähituotantoa. Pizzataikinan valmistus kestää kokonaiset kolme päivää. Kärsivällisyys tekee pohjasta kevyen, eikä herkullisesta pizzasta tule ähky. Saavuitpa Vaelsaan spontaanisti lasilliselle, maukkaan lounaan perässä tai pitkän kaavan italialaista illallista etsien, ruokatoiveesi täytetään rakkaudella, käsityötaidolla ja intohimolla valmistettuna.

Usein kysytyt kysymykset

Tarjoileeko ravintola Ravintola Vaelsa italialainen ruokaa?

Kyllä, ravintola Ravintola Vaelsa tarjoilee italialainen ruokaa ja myös välimerellinen, eurooppalainen ruokaa.

Onko ravintolassa Ravintola Vaelsa pöytiä ulkona?

Kyllä, ravintolassa Ravintola Vaelsa on pöytiä ulkona.

Miltä kuulostaisi pöytävaraus ravintolassa Ravintola Vaelsa?

Ravintola Vaelsa tarjoilee aitoa, käsityötä ja lähituotantoa arvostavaa italialaista ruokaa Helsingin ydinkeskustassa, Pohjoisesplanadilla. Italiassa varttunut, sittemmin äitinsä sukujuurille Helsinkiin asettunut ravintoloitsija Paola Chiodo halusi yhdistää kulttuuritaustansa parhaat palat, ja perusti ravintolan jossa tarjotaan aitoa käsintehtyä tuorepastaa ja muita italialaisia herkkuja lähiruokaa suosien. Tänä päivänä ravintola Vaelsa palvelee spontaanisti lasilliselle saapuvia ohikulkijoita, laatutietoisia lounastajia sekä kokopitkälle illalliselle saapuvia asiakkaita paraatipaikalla Helsingin etelärannassa, kauppatorin kupeessa. Vaelsan alakerrasta tuli Taverna Vaelsa – rennon tunnelman herkuttelu-, istuskelu- ja kohtaamispaikka – ja yläkerrasta Ristorante – ravintola, jossa nautitaan huippukeittiömestari Lorenzo Eleuterin luomista roomalaisen keittiön klassikoista.

Arkipäivisin tarjoiltava lounas on yhdistelmä Vaelsan parhaita paloja pizzasta monenlaisiin pasta-annoksiin ja risottoon sekä päivän liha-, kala- tai kana-annoksiin. Illallisella Tavernan listalta löytyy viitisentoista erilaista artesaanipizzaa. Tarjolla on myös antipasti-annoksia ja salaatteja, jotka sopivat naposteltaviksi erinomaiseen juomalistaan tutustuessa. Makeannälkään ja pidempään viihtyessä italialaiset klassikkojälkiruuat kahvin ja digestiivin kera viimeistelevät tunnelman.

Maanantaista lauantaihin pääsee nauttimaan myös pitkän kaavan illallisesta – antipasti, pasta, secondi piatti, dolci & caffe. Ristorantessa roomalaiset ja muut italialaiset klassikot syntyvät laadukkaista ja tuoreista raaka-aineista kokeneena käsityönä pastasta liemiin. Italialaisittain koko pitkän annosvalikoiman lisäksi tarjolla on keittiömestarin kuuden ruokalajin maistelumenu sekä Vaelsan suositusmenu