Platito – Tietoja
Tärkeimmät ominaisuudet
Keittiö
Tunnelma
Ateria
Ravintolan palvelut
Kaikki tarpeellinen tieto ravintolasta Platito
Platito on pieni ja tiivistunnelmainen espanjalais-filippiiniläinen bistro ja tapas-baari Hämeentiellä, Helsingin Vallillassa. Kompaktilta, mutta sitäkin houkuttelevammalta listalta löydät herkulliset liha-, kala-, äyriäis ja kasvis-pinchot sekä kinilaw-annokset eli filippiiniläiset cevichet katkaravusta ja mustekalasta. Tapas Platterit ovat kokoelma parhaita naposteltavia valintasi mukaan joko filippiiniläis- tai espanjaiskeittiön tapaan. Molemmat keittiöt ovat edustettuina myös jälkiruuissa. Tähän pienten annosten kulttuurirajat rikkovaan fuusioon mahtuu monipuolisesti erilaisia makuja: hienovaraisia ja raikkaita, vahvoja ja tulisia, kevyitä sekä tuhdimpia. Paikan päälle löytää helposti julkisilla, esimerkiksi raitiovaunut 6 ja 8 tuovat Vallilan varikon pysäkille, suoraan Platiton eteen.
Usein kysytyt kysymykset
Voinko maksaa luottokortilla ravintolassa Platito?
Tarjoileeko ravintola Platito filippiiniläinen ruokaa?
Miltä kuulostaisi pöytävaraus ravintolassa Platito?
Platito on 15-paikkainen bistro ja tapasbaari Hämeentiellä, Helsingin vuosi vuodelta vilkkaammaksi käyvässä Vallilan kaupunginosassa. Filippiiniläisomistaja Arzel Hensonin luoma ainutlaatuinen konsepti yhdistelee Filippiinien ja Espanjan ruokakulttuureita tavalla, joka on houkutellut kortteliravintolan täyteen heti avaisviikostaan alkaen, ovien avauduttua tammikuussa 2018. Ravintolan nimi, Platito eli “pieni lautanen” on osuva paikalle, jossa espanjalaiset pinchot ja filippiiniläiset pikkuannokset lyövät ennakkoluulottomasti kättä. Kiintoisalta kuulostava kulttuurien yhdistelmä ei muutoinkaan ole tuulesta temmattu, sillä Filippiinit kuului aikoinaan reilut 300 vuotta Espanjan alaisuuteen.
Henson on suunnitellut listalle napakan ja kiinnostavan valikoiman fuusiomakupaloja. Klassinen bruschetta saa aasialaistwistinsä mango-tomaattisalsasta. Tonnikala-pincho Pimiento de Padron -paprikoiden ja aiolin kera nostaa hattua yllättäen myös suomalaiselle keittiölle, sillä se tarjoillaan saaristolaisleivältä. Tyypillisiesti filippiiniläinen Sisig on annos limellä maustettuja, rapeita porsaanlihapaloja sipulin ja chilin kera. Perinteinen Adobo-pataruoka tarjoillaan marinoiduista siitakesienistä ja tofusta valmistettuna kasvisversiona. Chevichén ystävät ilahtuvat raikkaista Kinilaw-annoksista – limellä, inkiväärillä ja kookosetikalla kypsytettyä katkarapua tai mustekalaa. Naposteltavien seurana maistuvat oluet, viini tai vaikkapa Sangria.