Looks like something didn't load right, please reload this page.
Ravintolat
Helsinki
Vallila
Platito
Platito Ruokalista

Platito

filippiiniläinen, espanjalainen

Pääruoat maksavat noin9€

Kuva kohteesta Platito, Vallila, Helsinki
Platito ei ole varattavissa Quandoon kautta. Voit tehdä varauksen ottamalla yhteyttä ravintolaan oheisten yhteystietojen avulla.

Ruokalista – Platito

Suosituksia ruokalistalta

Ravintola huomioi seuraavat ruokavaliot:

Gluteeniton

Kasvis

97325B1D-C942-4CE6-8739-7D4D5203251D

Tapas

JAMóN

Jamon Serrano. Cheddar cheese. (L)

3,00€
PULPO

Octopus. Pimiento de Padron.(L)

3,50€
SALMóN

Gravlax. Scandic rye bread (L)

3,50€
SISIG

Sauteed Pork bits in lime and soy. Fresh onions & chillies (L)

3,00€
CHAMPIÑONES

Garlic sauteed mushrooms (L.V.)

3,00€
GAMBAS

Gambas al ajillo (L)

3,50€
BRUSKETTA

Mango-tomato salsa. Cilantro (L.V.)

3,00€
GUAKAMOLE

House guacamole. Pimiento de Padron. Cilantro (L.V.)

3,50€
ATúN

Tuna. Pimiento de Padron. Aioli mayo. Scandic rye bread (L)

3,00€
VEGE ADOBO

Shiitake mushrooms and Tofu sauteed in vinegar and soy (L.V.)

3,50€
FILIPINO BBQ

Filipino pork skewer (L)

3,50€
4DEC0E50-172E-40D2-B994-EFFF391A00A9

Platterit

FILIPINAS

Pork Bbq-pinchos. Pork Sisig. Longaniza-sausage. Mango-tomato salsa. Sinigang soup with prawns. Fish balls - skewer. Garlic rice (L)

15,00€
ESPAÑA

Jamon Serranoa & honey melon. Patatas Bravas. Manchego. Chorizo. Gambas al ajillo. Atún pincho. olives & grapes

15,00€
A9A7D195-14AE-4C62-89ED-6A21E78E39F9

Erikoiset

CAMARONES

Prawns (L)

8,90€
PULPO

Octopus (L)

9,90€
23914FCF-1514-4544-82D9-2C2EDB2B8818

Jälkiruoat

QUESó

Manchego. Chevré. Gorgonzola, stuffed peppers. Grapes

9,00€
CHOKO PINCHO

Nutella-pincho. Rocky Road ice cream. Filipinos - cookies

4,50€
TAHó

Soft tofu. Tapioca pearls (Boba). Caramelised brown sugar (L.G.V.)

3,50€

Kaikki tarpeellinen tieto ravintolasta Platito

Platito on pieni ja tiivistunnelmainen espanjalais-filippiiniläinen bistro ja tapas-baari Hämeentiellä, Helsingin Vallillassa. Kompaktilta, mutta sitäkin houkuttelevammalta listalta löydät herkulliset liha-, kala-, äyriäis ja kasvis-pinchot sekä kinilaw-annokset eli filippiiniläiset cevichet katkaravusta ja mustekalasta. Tapas Platterit ovat kokoelma parhaita naposteltavia valintasi mukaan joko filippiiniläis- tai espanjaiskeittiön tapaan. Molemmat keittiöt ovat edustettuina myös jälkiruuissa. Tähän pienten annosten kulttuurirajat rikkovaan fuusioon mahtuu monipuolisesti erilaisia makuja: hienovaraisia ja raikkaita, vahvoja ja tulisia, kevyitä sekä tuhdimpia. Paikan päälle löytää helposti julkisilla, esimerkiksi raitiovaunut 6 ja 8 tuovat Vallilan varikon pysäkille, suoraan Platiton eteen.

Usein kysytyt kysymykset

Tarjoileeko ravintola Platito filippiiniläinen ruokaa?

Kyllä, ravintola Platito tarjoilee filippiiniläinen ruokaa ja myös espanjalainen ruokaa.

Onko ravintolassa Platito pöytiä ulkona?

Kyllä, ravintolassa Platito on pöytiä ulkona.

Miltä kuulostaisi pöytävaraus ravintolassa Platito?

Platito on 15-paikkainen bistro ja tapasbaari Hämeentiellä, Helsingin vuosi vuodelta vilkkaammaksi käyvässä Vallilan kaupunginosassa. Filippiiniläisomistaja Arzel Hensonin luoma ainutlaatuinen konsepti yhdistelee Filippiinien ja Espanjan ruokakulttuureita tavalla, joka on houkutellut kortteliravintolan täyteen heti avaisviikostaan alkaen, ovien avauduttua tammikuussa 2018. Ravintolan nimi, Platito eli “pieni lautanen” on osuva paikalle, jossa espanjalaiset pinchot ja filippiiniläiset pikkuannokset lyövät ennakkoluulottomasti kättä. Kiintoisalta kuulostava kulttuurien yhdistelmä ei muutoinkaan ole tuulesta temmattu, sillä Filippiinit kuului aikoinaan reilut 300 vuotta Espanjan alaisuuteen.

Henson on suunnitellut listalle napakan ja kiinnostavan valikoiman fuusiomakupaloja. Klassinen bruschetta saa aasialaistwistinsä mango-tomaattisalsasta. Tonnikala-pincho Pimiento de Padron -paprikoiden ja aiolin kera nostaa hattua yllättäen myös suomalaiselle keittiölle, sillä se tarjoillaan saaristolaisleivältä. Tyypillisiesti filippiiniläinen Sisig on annos limellä maustettuja, rapeita porsaanlihapaloja sipulin ja chilin kera. Perinteinen Adobo-pataruoka tarjoillaan marinoiduista siitakesienistä ja tofusta valmistettuna kasvisversiona. Chevichén ystävät ilahtuvat raikkaista Kinilaw-annoksista – limellä, inkiväärillä ja kookosetikalla kypsytettyä katkarapua tai mustekalaa. Naposteltavien seurana maistuvat oluet, viini tai vaikkapa Sangria.

Ansaitse cashbackia ruokaillessasi

Luo Quandoo-tili ja ansaitse 3 € cashbackia.

Varaa pöytä ja ansaitse 1,50 € cashbackia.

Kirjoita arvostelu ja kerää 0,50 € maksutapaetuna.