Georgian House – Tietoja
Tärkeimmät ominaisuudet
Keittiö
Tunnelma
Ateria
Ravintolan palvelut
Kaikki tarpeellinen tieto ravintolasta Georgian House
Georgian House on ensimmäinen georgialainen ravintola Helsingissä, Hämeentien varrella. Kodikas ja hyvällä maulla sisustettu ravintola tarjoaa laadukasta kotiruokaa keskustassa. Täällä sinun on mahdollista kokea Georgian kauneus kauniin musiikin soidessa taustalla.
Georgian House ravintolan ilmapiiri on mukava ja rentouttava. Jokainen, joka astuu ovestamme sisään, tuntee olonsa tervetulleeksi. Ravintola on loistava paikka aidolle georgialaiselle illalliselle. Kaukasialaisen vieraanvaraisuuden ja rakkauden ympäröimänä voit nauttia ainutlaatuisen makuelämyksen maukkaimmista georgialaisista resepteistä ja Georgian perinteikkäästä kulttuurista.
Usein kysytyt kysymykset
Onko ravintolassa Georgian House pöytiä ulkona?
Tarjoileeko ravintola Georgian House georgialainen ruokaa?
Miltä kuulostaisi pöytävaraus ravintolassa Georgian House?
Georgian House Helsingin Sörnäisissä, Hämeentiellä sai alkunsa, kun sisarukset perustivat vihdoin isänsä unelmoiman georgialaisen ravintolan Eurooppaan. Georgian Housesta tuli ensimmäinen Helsinkiin perustettu georgialaista ruokakulttuuria edustava ravintola. Paikan ideana on tarjota asiakkailleen mahdollisuus nauttia aidon georgialaiskeittiön herkullisia annoksia, joissa georgialaiset, imeretialaiset ja margalurialaiset ruokaperinteet kohtaavat harmonisesti. Annosten autenttisuudesta vastaa georgialainen keittiömestari.
Ruokalistalta on paljon kylmiä ja lämpiä alkuruokia, joissa pähkinät, yrtit, pavut, munakoiso ja muut vihannekset ovat suuressa osassa. Pääruokien raaka-aineina ovat niin naudanliha, porsaanliha, lammas, kana kuin esimerkiksi herkkusienetkin, joten pääruuatta ei kasvisyöjänkään tarvitse jäädä. Tosin jo pelkästään alkuruoista saa helposti koottua mieleisensä mukaisen kokonaisen aterian. Hiiliuunissa valmistettujen mtsvadi-annosten lisäksi suositellaan tilaamaan salaattia sekä kastiketta, jotka on lueteltu listalla erillisinä vaihtoehtoina. Aterian lisänä nautitaan leipää ja viiniä. Tarjolla on muun muassa mchadi-maissileipää ja juustolla täytettyjä, herkullisia khachapureja on useita.
Pitkä ruokailuaika ja maljapuheet kuuluvat Georgian ruokakulttuuriin, erityisesti sen supra-juhla-aterialle. Tällöin pöytään katetaan yhteisille tarjoiluvadeille useita alkupaloja sekä pääruokia, joista jokainen kokoaa oman annoksen lautaselleen. Samalla juodaan viiniä ja pidetään pitkiä maljapuheita pöydän vanhimman tamadan, maljankohottajan, johdolla. Listan viinit ovat punaisia ja valkoisia georgialaisia. Georgialaisten keskuudessa suosittu Kindzmarauli soveltuu makeutensa puolesta myös vaikka alkumaljaksi tai jälkiruoalle. Kuivemman viinin ystäville maistuu useimmiten Sepravi. Listalla on myös georgialaisia oluita, väkevää chachata sekä alkoholittomia virvoitusjuomia.
Gaumardzoos! Terveydeksenne!