Georgian House – Tietoja

Georgian House on ensimmäinen georgialainen ravintola Helsingissä, Hämeentien varrella. Kodikas ja hyvällä maulla sisustettu ravintola tarjoaa laadukasta kotiruokaa keskustassa. Täällä sinun on mahdollista kokea Georgian kauneus kauniin musiikin soidessa taustalla.

Georgian House ravintolan ilmapiiri on mukava ja rentouttava. Jokainen, joka astuu ovestamme sisään, tuntee olonsa tervetulleeksi. Ravintola on loistava paikka aidolle georgialaiselle illalliselle. Kaukasialaisen vieraanvaraisuuden ja rakkauden ympäröimänä voit nauttia ainutlaatuisen makuelämyksen maukkaimmista georgialaisista resepteistä ja Georgian perinteikkäästä kulttuurista.

Aukioloajat

Avoinna tänään - Avaa klo 14:00
maanantai
14:00 - 22:30
tiistai
14:00 - 22:30
keskiviikko
14:00 - 22:30
torstai
14:00 - 22:30
perjantai
14:00 - 00:00
lauantai
12:00 - 00:00
sunnuntai
11:00 - 21:00

Osoite

Georgian House
Hämeentie 62
00500 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

Mzhaveuli

Georgialaiseen tapaan säilöttyjä vihanneksia: selleriä, punaista hapankaalia, valkosipulia, kurkkua
6,00 €

Badrizani

Munakoisoa, saksanpähkinöitä, valkosipulia, georgialaisia mausteita ja yrttejä rullalla
10,00 €

Phkali valikoima

Pinaattia, vihreitä papuja, saksanpähkinöitä, valkosipulia, georgialaisia mausteita ja yrttejä
9,00 €
B0463FB3-B983-4E10-A1C9-A42F6BE7F833

Pääruoat

Megruli Lobio ruukussa

Ruskeita papuja, georgialaisia mausteita ja yrttejä. Tarjoillaan mzhaveulin kanssa.
10,00 €

Tshashushuli herkkusienillä

Herkkusieniä, sipulia, valkosipulia, georgialaisia mausteita ja yrttejä
14,00 €

Lihahinkali

Naudan- ja sianlihalla täytetyt taikinanyytit, valmistusaika n. 20-30 min
15,50 €
9C0C574E-63D0-4B7A-B9E7-36554897EB23

Grilli

Mtsvadi kana

Kananreisiä, koristeltu sipulilla ja granaatin siemenillä
21,00 €

Mtsvadi sianliha

Sian kassleria, koristeltu sipulilla ja granaatin siemenillä
21,00 €

Mtsvadi lammas kare

Lampaankaretta, koristeltu sipulilla ja granaatin siemenillä. Tarjoillaan satsebeli-kastikkeen kanssa
29,00 €
A3E81D2E-E5B0-416C-AE89-5ADBC3D5C113

Klassikot

Megruli khachapuri

Talon juustolla täytetty ja kuorrutettu leipä, tarjoillaan lämpimänä
13,00 €

Mtshadi

Maissileipää, talon juustoa (tilauksesta myös ilman juustoa)
5,00 €

Adžaruli khachapuri

Talon juustolla täytetty leipä, kananmunaa, tarjoillaan lämpimänä
14,00 €
23914FCF-1514-4544-82D9-2C2EDB2B8818

Jälkiruoat

Vaniljajäätelö

6,00 €

Elina & Joni

Pelamushia (tuorepuristetusta viinirypälemehusta valmistettu georgialainen jälkiruoka) ja jäätelöä
8,00 €

Hunajakakku <<Medovik>>

Hunajakakku, täytetty paksulla vaniljakiisselillä
9,00 €

Normaali menu

MENU ENGLISH

pdf

MENU SUOMI

pdf

Lisää kohteesta Georgian House, Helsinki

Georgian House Helsingin Sörnäisissä, Hämeentiellä sai alkunsa, kun sisarukset perustivat vihdoin isänsä unelmoiman georgialaisen ravintolan Eurooppaan. Georgian Housesta tuli ensimmäinen Helsinkiin perustettu georgialaista ruokakulttuuria edustava ravintola. Paikan ideana on tarjota asiakkailleen mahdollisuus nauttia aidon georgialaiskeittiön herkullisia annoksia, joissa georgialaiset, imeretialaiset ja margalurialaiset ruokaperinteet kohtaavat harmonisesti. Annosten autenttisuudesta vastaa georgialainen keittiömestari.

Ruokalistalta on paljon kylmiä ja lämpiä alkuruokia, joissa pähkinät, yrtit, pavut, munakoiso ja muut vihannekset ovat suuressa osassa. Pääruokien raaka-aineina ovat niin naudanliha, porsaanliha, lammas, kana kuin esimerkiksi herkkusienetkin, joten pääruuatta ei kasvisyöjänkään tarvitse jäädä. Tosin jo pelkästään alkuruoista saa helposti koottua mieleisensä mukaisen kokonaisen aterian. Hiiliuunissa valmistettujen mtsvadi-annosten lisäksi suositellaan tilaamaan salaattia sekä kastiketta, jotka on lueteltu listalla erillisinä vaihtoehtoina. Aterian lisänä nautitaan leipää ja viiniä. Tarjolla on muun muassa mchadi-maissileipää ja juustolla täytettyjä, herkullisia khachapureja on useita.

Pitkä ruokailuaika ja maljapuheet kuuluvat Georgian ruokakulttuuriin, erityisesti sen supra-juhla-aterialle. Tällöin pöytään katetaan yhteisille tarjoiluvadeille useita alkupaloja sekä pääruokia, joista jokainen kokoaa oman annoksen lautaselleen. Samalla juodaan viiniä ja pidetään pitkiä maljapuheita pöydän vanhimman tamadan, maljankohottajan, johdolla. Listan viinit ovat punaisia ja valkoisia georgialaisia. Georgialaisten keskuudessa suosittu Kindzmarauli soveltuu makeutensa puolesta myös vaikka alkumaljaksi tai jälkiruoalle. Kuivemman viinin ystäville maistuu useimmiten Sepravi. Listalla on myös georgialaisia oluita, väkevää chachata sekä alkoholittomia virvoitusjuomia.

Gaumardzoos! Terveydeksenne!

14 Georgian House arvostelua

Loistava
5.0/6
14 arvostelua
Hinta/laatu:Edullinen
Melu:Ei häirinnyt
Tunnelma:Viihtyisä
Palvelu:Erinomainen
Ruoka:Taivaallinen
Odotusaika:Vain vähän aikaa
Sort by:Osuvimmat
  • Osuvimmat
  • Parhaimmiksi arvostellut
  • Uusimmat
"Erinomainen"6/6
Hellevi S.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Ravintola sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella, on helposti löydettävissä. Ravintolatilat siistit ja tunnelmalliset. Ruoka on hyvää ja henkilökunta ystävällista. Viihtyisä paikka. Taustamusiikki saisi ehkä olla vähän hiljemmällä.

"Erinomainen"6/6
Esa T.kaksi kuukautta sitten · 2 arvostelua

Mukava henkilökunta, loistava ruoka, georgialaisia viinejä. Monta kertaa käyty ja seuraava nukkaista isolle seurueelle tehty! Suosittelen lämpimästi kaikille Georgiasta ja sen ruokakulttuurista kiinnostuneille. Ja kaikki kohtuuhintaan!

"Erinomainen"6/6
Noora H.kaksi kuukautta sitten · 2 arvostelua

Ruoka oli erittäin maukasta ja sitä oli todellakin paljon. Juustoista leipää kannattaa ehdottomasti ottaa. Spesiaalit limpparit oli kiva lisä. Ensimmäistä kertaa ikinä en jaksanu ottaa jälkkäriä.

"Erinomainen"6/6
Helvi M.kaksi kuukautta sitten · 2 arvostelua

Kodikas vaikkakin pieni tila, pöytävaraus kannattaa tehdä. Ystävällinen, huolehtivainen ja avulias tarjoilija. Perinneruokia sisältävä lista varsin kiinnostava. Söimme pitkän kaavan mukaan ja tulemme varmasti uudestaan. Ne leivät, hatsapurit (tai jotain sinnepäin) vievät kielen mennessään!

"Erinomainen"6/6
Roope R.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Ruoka on aivan loistavaa. Erittäin maukasta ja hyvän kokoiset annokset. Iso peukku ja suositus. Menen varmasti vielä uudestaan! Ravintolan sijainti on myös loistava joten ei voi kuin tykätä.

"Hyvä"4/6
Elli H.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Hyvällä paikalla viihtyisä ravintola kauniine sisustuksineen. Annokset olivat maittavia, joskin niiden tarjoilu oli turhankin nopeaa - alkuruokaa ei ehtinyt syödä, ennenkuin pääruoka saapui jo pöytään. Kiireen tuntu tuli myös ennen poistumista, sillä tarjolijattarien eleet antoivat ymmärtää, että oli aika poistua..

"Erinomainen"6/6
Maria M.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Todella hyvä maukas autenttinen ruoka, hyvä palvelu ja tunnelma. Georgealaiset viinit ovat maistelun arvoisia. Suosittelen lämpimästi tilaamaan paljon erilaisia alkupaloja jaettavaksi. Hachapurit ja kana-annos todella hyviä!

"Upea"5/6
Ulla I.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Ruoka oli erinomaista, etenkin alkupalat. Ravintolan tunnelma oli myös varsin autenttinen. Alakerta tosin oli hieman meluisa, kun ravintola oli täysi. Kannattaa varata pöytä etukäteen. Tänne tulen toistekin.

"Upea"5/6
Tiina H.kolme kuukautta sitten · 1 arvostelu

Palvelu oli ensiluokkaista , menu ja paikka olivat sopivan eksoottisia, me halusimme nimen omaan georgialaiseen eli gruusialainen paikkaan. Ruoka oli hyvää. Ravintola Herätti kiinnostuksen lähteä Georgiaan

"Hyvä"4/6
Seija M.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Ravintolassa oli mukava tunnelma. Oli mielenkiintoista tutustua erilaiseen ruokakulttuuriin. Ruoan mausteet olivat erinomaiset ja maku ulkonäköä parempi. Tarjoilija olisi voinut kertoa oma-aloitteisesti ruuista ja ehdottaa kyselyymme perusteella. Televisiossa pyörivä matkailumainoksesta oli turha.