Quandoo
(FI) Suomi
4.8 /6 Loistava 17 arvostelua

Samruai

Keskusta Thaimaalainen €€ +100

Sinun Samruai

Thairavintola Samruai tarjoaa pienen palan thaiparatiisia Kuopion keskustassa Kauppakadulla. Tämä mainio ruokaravintola haluaa tarjota suomalaisille mahdollisuuden kokea aitoja thaimaalaisia makuja suomalaisella ammattilaisotteella tarjoiltuna. Thaimaalaisten kokkien äideiltään perimät reseptit ja valmistusmenetelmät sekä vilpitön rakkaus ruokaan ja ruoanlaittoon maistuvat aitoina thaimaalaisina makuina Samruain annoksissa. Ravintolan väki haluaa taata jokaiselle asiakkaalle kaikin puolin miellyttävän kokemuksen, mikä näkyy ruoan lisäksi sydämellisessä palvelussa.

Aukioloajat

  • Maanantai 10:30 - 20:00
  • Tiistai 10:30 - 20:00
  • Keskiviikko 10:30 - 20:00
  • Torstai 10:30 - 20:00
  • Perjantai 10:30 - 21:00
  • Lauantai 12:00 - 21:00
  • Sunnutai Suljettu
Samruai, Kauppakatu 63, 70110 Kuopio

Filosofia

Kuopion Kauppakadulla syksyllä 2015 avannut ravintola Samruai tarjoaa palan Thaimaata jokaiselle aistille. Täällä lämpimän palvelun ja aitojen thairuokien keskellä voit kuvitella olevasi pienessä thaiparatiisissa. Ravintolan filosofia nojaa aitojen thaimaalaisten makujen ja suomalaisen ammattilaisotteen yhdistämiseen. Thaimaalaisten kokkien reseptit on omilta sukulaisilta perittyjä, ja annoksissa käytetään mahdollisimman paljon lähialueen tuottajien tuoreita raaka-aineita. Asiakas on Samruaissa kaiken keskipisteenä, mikä näkyy henkilökunnan aidon ystävällisessä palveluhenkisyydessä.

Monille suomalaisille ennestään tuttujen thaiherkkujen lisäksi Samruai tarjoilee erikoisempia perinneruokia Koillis-Thaimaan eli Isaanin alueelta, josta ravintolan pääkokki on kotoisin. Isaanin keittiön kulmakivi on Khao niao eli tahmariisi. Chiliä käytetään yleisesti paljon ja ruoat ovatkin usein hyvin tulisia. Monissa annoksissa maistuvat myös tuore tilli ja minttu sekä itsetehty kalakastike. Perinteisiä valmistustapoja ovat höyryttäminen, keittäminen, vokkaaminen ja grillaaminen. Nautitpa à la carte -listan herkuista illallisella tai monipuolisen noutopöydän antimista arkipäivien lounaalla, voit aina kokea mainion sinfonian erilaisia thaimaalaisia makuja.

Samruai on perustajiensa pitkäaikainen unelma, ja ravintolan nimi tarkoittaa thaiksi rakastavaa. Omistajien rakkauden tunteen ravintolaansa kohtaan voikin aistia niin herkullisissa annoksissa kuin lämpimässä ilmapiirissä. Samruai on harvinainen mahdollisuus kokea pala Thaimaata kaikille thairuoan ja -kulttuurin ystäville keskellä Kuopiota.

Esimerkkimenu

17 arvostelua

4.8 /6 Loistava 17 arvostelua
Odotusaika: lyhyt
Laatu/Hinta: edullinen
Palvelu: loistava
Melu: hiljainen
Ruoka: taivaallinen
Tunnelma: viityistä
5 6
5 5
5 4
2 3
0 2
0 1
1 arvostelu tähän mennessä 6
04.02.2017 14:45

Palvelu oli todella ystävällistä ja hyvää, ruoka mahtavaa. En ole hetkeen syönyt näin hyvää thaimaalaista ruokaa. Tai ylipäätänsä näin hyvää aasialaista. Aitoja, rikkaita makuja. Samalla hinnalla saa monesta paikasta huomattavasti mauttomampaa ruokaa, Samruaissa ruoka todella maistuu jollekin.

1 arvostelu tähän mennessä 6
15.11.2016 10:14

Tosi hyvää ruokaa ja ystävällistä, yksilöllistä palvelua, jossa huomioitiin kaikki ruokavaliorajoitukset :) Suklaisia vaihtoehtoja jäin kaipaamaan jälkiruokiin. Harmillisen aikaiseen meni kiinni, kun vasta 18:00 maissa ehdittiin tulla ja seurustelua olisi varmaan voitu jatkaa pitempäänkin kuin 20:00.

1 arvostelu tähän mennessä 6
12.11.2016 22:37

10/10. Ruoka erinomaista. Sais olla vieläkin tulisempaa. Toivon että ravintolan toiminta jatkuu jotta pääsen ruokailemaan siellä tasaisin välein. On kiva että take away on hieman edullisempaa.

1 arvostelu tähän mennessä 6
23.10.2016 11:16

Todella hyvä ruoka,aitoja thaimaan makuja. Annokset sopivia, jälkiruoka jopa iso, kahdelle sopiva. Osaava ja ystävällinen henkilökunta. Palvelu ensiluokkaista ja huomioon ottavaa. Lämmin ja iloinen tunnelma.

1 arvostelu tähän mennessä 3
19.12.2016 21:07

Tulin ensimmäistä kertaa Samruaihin juhlistaakseni merkkipäivääni. Vaikuttaa suositulta paikalta kuopiolaisten keskuudessa. Minulla oli todella suuret odotukset tätä paikkaa kohtaan, ja harmikseni joiduin osittain pettymään. Suomalaiset tarjoilijat palvelivat tuttavalliseen ja rempseään savolaiseen tyyliin, en ole aivan varma onko se hyvä vai huono asia, ehkäpä mieltymyskysymys mistä tykkää. Itselle kalskahti tökerönä usealle asiakkalle huudahdettu "Minkäslaista?" ensitervehdyksenä "Hyvää iltaa, tervetuloa" sijaan. Alkuruoka (isaanilainen kasvissalaatti, käytännössä kalakastikkeessa uivia porkkana-kurkkusuikaleita ja vihersalaattia) oli pettymys hintaansa nähden, odotin jotain aivan muuta. Maistui kyllä mutta ei 7,50 edestä. Pääruoka (basilika-chili) mediumtulisena oli vähän turhankin tulinen mutta söin sen kumminkin hyvällä ruokahalulla. Seuraavan kerran ottaisin varmasti currya ja jollain muulla kuin häränlihalla, nyt liha oli sitkeää ja kuivaa, toisin kuin monessa muussa etnisessä paikassa. Ruokailun päätti viikon jälkiruokana ollut talon kookospannacotta mangokastikkeella, mikä osoittautui illan pelastajaksi ruokien suhteen. Oli niin hyvää että voisi kotonakin kokeilla jotain vastaavaa. Tarjoilijoiden keskinäinen juttelu baaritiskillä oli ajoittain häiritsevää, puheenaiheet kun eivät olleet juurikaan työhön liittyvää vaan lähinnä heidän henkilökohtaiseen elämään ja vapaa-aikaan. Sekin oli todella sekavaa, että tarjoilivat palvelivat asiakkaita ristiin eli molemmat laukkasivat pöydissä milloin ehtivät. Olisi selkeämpi kokonaisuus jos yksi tarjoilija palvelisi samaa asiakasta alusta loppuun. Aluksi oli ihan kiva lisä se että tarjoilija kertoi varsin kattavasti ruokalistasta, mutta kun oli saman tarinan eri variaatoita kuullut illan aikana naapuripöydistä puolen tusinaa kertaa, alkoi kavalkaadi käydä puuduttavaksi. Vaihtamalla kouluruokalasta tutut tuolit hieman tasokkaampiin, mitä osa tuoleista jo oli, voisi ravintolan yleisilmettä kasvattaa huomattavasti. Toivottavasti tämä toteutuu tulevaisuudessa, kun kauppa käy ja pääomaa alkaa kertyä.

1 arvostelu tähän mennessä 6
03.04.2016 23:41

Kävin kokeilemassa lounasbuffettia. Ruoka oli hyvää, sai valita mitä söi sen mukaan, miten tulisesta ruuasta pitää. Työntekijältä sai lisää tietoa ruuasta, jota en ollut aiemmin vielä syönyt. Salaattivaihtoehtoja oli monta ja kaikki oli tuoretta kuten pitääkin. Kiitin lähtiessäni tiskillä palvelusta ja ruuasta.

1 arvostelu tähän mennessä 5
04.01.2017 08:44

Ruoka oli todella hyvää ja annokset hyvän kokoiset. Olen vegaani ja pyysin annokseni tofulla. Täysin vegaanista annosta tarjottiin heti eli palvelu toimi loistavasti. Curry annos oli hiukan suolainen, olisin jotain kaivannut raikasta sen lisäksi.

2 arvostelua tähän mennessä 5
23.08.2017 07:59

Maukasta ruokaa, kuten aina! Ravintolassa erityisen mukavaa on, että tulisuusasteen ruokiin voi itse valita ja se todella muuttuu toiveen mukaan miedosta todella thaituliseen. Yhden pisteen vähennys ravintolan viihtyisyydestä, jossa olisi vielä parannettavaa.

1 arvostelu tähän mennessä 5
19.03.2016 09:14

Hyvä ruoka ja persoonallinen, iloinen palvelu. Ruoat tuli tosi nopeasti pe-iltanakin. Pad thai maukas ja kohtuuhintainen. Jälkkärinä suklaakakkua chilillä höystettynä ja jäätelön kera oli juuri sopiva päätös aterialle. Thumbs up!

1 arvostelu tähän mennessä 5
08.04.2016 23:48

Erittäin hyvä ruoka ja palvelu. Perusteellinen esittely menusta, ruuasta ja sen alkuperästä teki vaikutuksen. Tällaisia ravintoloita tarvitaan ehdottomasti lisää. Annoksena otin red curryn medium tulisena.

1 arvostelu tähän mennessä 5
13.09.2016 07:17

Hei, Loistopaikka, tarjoilijan kovaääninen keskustelu /tarinankerronta harjoitteluista ym. Elämänkokemuksistaa toisissa pöydissä hiekan häiritsi tunnelmaa. Toki hän oli hyvin asiakaspalveluhenkinen ja kohtelia. Kiitos tulemme toistekin mielellämme.

1 arvostelu tähän mennessä 4
02.02.2017 17:03

Ruoka oli hyvää ja maukasta ja sopivan mausteista, tulisuutta sai pyynnöstä miedonnettua. Palvelu oli hyvää ja ystävällistä, neuvoja sai menun saloihin. Ympäristö oli rouheinen, tuoksu oli ehkä se miinus (rasva).

1 arvostelu tähän mennessä 4
01.07.2016 16:26

Ruoka oli melko tulista (medium-tulisuusaste), mutta muuten ensikokemukseksi erittäin hyvä. Mielenkiintoinen, uudenlainen ja eheä yhdistelmä Thaimaata ja Suomea. Palvelu oli todella hyvätasoista ja thaimaalainen musiikki tiloissa kiva lisä.

1 arvostelu tähän mennessä 4
13.03.2016 10:15

Hyvää ruokaa ja mukava tunnelma. Oli kiva, että tarjoilijat kertoivat enemmän ruuista kuin yleensä ja ruuan mausteisuutta voi varioida kaikkiin makuihin. Ensimmäinen kunnon thaimaalainen Kuopiossa, lisää tällaisia!

1 arvostelu tähän mennessä 4
13.03.2016 05:05

Hyvää,ystävällistä ja nopeaa palvelua. Ruoka maistuvaa ja ruokalistaa esiteltiin kivasti. Sai syödä rauhassa ja sijanti tosi hyvä,lähellä keskustaa. Jälkiruoka lista vain suppeahko. Hintataso melko kohtuullinen.

1 arvostelu tähän mennessä 4
22.03.2016 01:05

Loossit tms olis hyvät,ettei olis niin "hallimainen",edes sermit..ruoka todella hyvää,enemmän jälkkäri vaihto ehtoja olisin kaivannut..hienoa ettäob eri tulisuus asteet käytössä! Thaikkumusiikki kivaa,toiveena sek loso:) kiitos

2 arvostelua tähän mennessä 3
06.12.2016 12:08

Ruoka oli kyllä ihan hyvää, esillelaittoa voisi vielä hiemen miettiä. Sisustus melko vaatimaton ja kalusteet ankeat. Palvelu ystävällistä, mutta hieman hidasta. Juomavalikoima voisi olla laajempikin.