Samruai Kuopio image 1
Samruai Kuopio image 2

Samruai

Loistava
4.8/6
17 arvostelua

Samruai – Tietoja

Thairavintola Samruai tarjoaa pienen palan thaiparatiisia Kuopion keskustassa Kauppakadulla. Tämä mainio ruokaravintola haluaa tarjota suomalaisille mahdollisuuden kokea aitoja thaimaalaisia makuja suomalaisella ammattilaisotteella tarjoiltuna. Thaimaalaisten kokkien äideiltään perimät reseptit ja valmistusmenetelmät sekä vilpitön rakkaus ruokaan ja ruoanlaittoon maistuvat aitoina thaimaalaisina makuina Samruain annoksissa. Ravintolan väki haluaa taata jokaiselle asiakkaalle kaikin puolin miellyttävän kokemuksen, mikä näkyy ruoan lisäksi sydämellisessä palvelussa.

Aukioloajat

Suljettu tänään
tiistai
10:30 - 20:00
keskiviikko
10:30 - 20:00
torstai
10:30 - 20:00
perjantai
10:30 - 21:00
lauantai
12:00 - 21:00
sunnuntai
Suljettu
maanantai
10:30 - 20:00

Osoite

Samruai
Kauppakatu 63
70110 Kuopio

Suosituksia ruokalistalta

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

PO PIA PHAK RUAM

Kevätkääryleitä kasvistäytteellä / Spring rolls with vegetable stuffin
5,90 €

SAIKOK MUU

Thaimakkaraa / Thai sausage (pork). Lihaniekan valmistamaa Samruain omalla reseptillä / Made by Lihaniekka with Samruai´s recipe
6,90 €

TOM KHAA

Kookos-kanakeittoa / Coconut chicken soup
7,90 €

TOM YAM

Mausteista thaikeittoa / Spicy thai soup. Valitse keittosi kanan- tai possunlihalla, katkaravuilla, kalalla tai kasvisversiona / Choose your soup with chicken, pork, shrimps, fish or vegetables.
7,90 €

TOM KHAA

Kookos-kanakeittoa / Coconut chicken soup. Kysy myös gluteeniton / Ask for glutein-free!
8,90 €

CHUP BÄÄNG TOD

Leivitettyjä katkarapuja ja kanaa / Breaded shrimps and chicken. Samruain sweet chilikastiketta / With Samruai´s sweet chili sauce. Sisältää gluteenia! / Includes glutein!
11,90 €
B0463FB3-B983-4E10-A1C9-A42F6BE7F833

Pääruoat

PAD THAI

Paistettua nuudelia ja kasviksia / Fried noodles and vegetables. Valitse nuudelisi kanan- tai possunlihalla, katkaravuilla tai kasvisversiona / Choose your noodles with chicken, shrimps or vegetables. Kysy myös gluteeniton, kananmunaton tai pähkinätön / Ask for glutein-, egg and nut-free!
12,90 €

YAM MANAU

Paistettua possua limetillä ja chilillä maustettuna / Fried pork flavoured with lime and chili. Sisältää kalakastiketta! / Includes fish sauce!
13,40 €

KAI PHAD KHING

Paistettua kanaa ja inkivääriä / Fried chicken with ginger. Kysy myös gluteeniton / Ask for glutein-free!
14,80 €

PAD PIAU WAN

Kanan- tai possunlihaa tai kasviksia Samruain omassa hapanimeläkastikkeessa / Chicken, pork or vegetables in Samruai´s sweet and sour sauce. Kysy myös gluteeniton / Ask for glutein-free!
15,30 €

Kai Phad Med Mamuang

Paistettua kanaa ja cashewpähkinöitä / Fried chicken with cashew nuts. Sisältää osterikastiketta! / Includes oyster sauce!
15,90 €

PLAA LAAD PHRIK

Thaimausteilla paistettua kalaa ja Samruain chilikastiketta / Fried fish with thai spice and Samruai's chilisauce.
16,50 €
EC699544-120A-4292-99FD-13266DA1251A

Curryt

GÄÄNG PANÄNG

Punaista thaicurrya / Red thai curry. Valitse currysi kanan-, possun- tai häränlihalla tai kasvisversiona / Choose your curry with chicken, pork, beef or vegetables.
16,30 €

GÄÄNG MASSAMAN

Massaman thaicurrya kookosmaidolla / Massaman thai curry with coconut milk. Valitse currysi kanan-, possun-, tai häränlihalla tai kasvisversiona / Choose your curry with chicken, pork, beef or vegetables. Sisältää pähkinää! / Includes nuts!
16,90 €

GÄÄNG KHIAU WAAN

Vihreää thaicurrya / Green thai curry. Valitse currysi kanan-, possun- tai häränlihalla tai kasvisversiona / Choose your curry with chicken, pork, beef or vegetables.
18,30 €
5C5796B4-14EE-4AB8-99D7-3FAB5DF928F5

Lasten menu

PAD THAI LEK

Paistettuja nuudeleita kanan- tai possunlihalla / Fried noodles with chicken or pork. Sisältää kananmunaa, osterikastiketta ja määpähkinää! / Includes egg, oyster sauce and peanut!
4,60 €

KAI TOD LYY MUU LE KHAU

Paistettua kanaa tai possua ja höyrytettyä riisiä / Fried chicken or pork with steamed rice.
5,20 €

KHAU PAD KHAI LEK

Paistettua riisiä kanan- tai possunlihalla / Fried rice with chicken or pork. Sisältää kananmunaa! / Includes egg!
5,20 €

PO PIA LE KHAU NIAU

Kasviskevätkääryle ja tahmariisiä / Vegetable spring roll with sticky rice. Sisältää gluteenia! / Includes gluten!
5,90 €

PLAA TOD LE KHAU

Paistettua kalaa ja höyrytettyä riisiä / Fried fish and steamed rice.
6,20 €
23914FCF-1514-4544-82D9-2C2EDB2B8818

Jälkiruoat

ICE CREAM KUAIJ TOD

Jäätelöpallo / Ice crean portion. Kysy tarjoilijalta vaihtoehdot / Ask for selection.
2,20 €

KUAIJ TOD

Friteerattua banaania ja jäätelöä / Deep fried banana with ice cream. Sisältää gluteenia! / Includes gluten!
5,40 €

WAN SAMRUAI

Samruain viikon jälkiruoka / Samruai's dessert of the week. Kysy tarjoilijalta vaihtoehdot / Ask for alternatives.
5,90 €
Varmista paikkasi ajoissa!

Lisää kohteesta Samruai, Kuopio

Kuopion Kauppakadulla syksyllä 2015 avannut ravintola Samruai tarjoaa palan Thaimaata jokaiselle aistille. Täällä lämpimän palvelun ja aitojen thairuokien keskellä voit kuvitella olevasi pienessä thaiparatiisissa. Ravintolan filosofia nojaa aitojen thaimaalaisten makujen ja suomalaisen ammattilaisotteen yhdistämiseen. Thaimaalaisten kokkien reseptit on omilta sukulaisilta perittyjä, ja annoksissa käytetään mahdollisimman paljon lähialueen tuottajien tuoreita raaka-aineita. Asiakas on Samruaissa kaiken keskipisteenä, mikä näkyy henkilökunnan aidon ystävällisessä palveluhenkisyydessä.

Monille suomalaisille ennestään tuttujen thaiherkkujen lisäksi Samruai tarjoilee erikoisempia perinneruokia Koillis-Thaimaan eli Isaanin alueelta, josta ravintolan pääkokki on kotoisin. Isaanin keittiön kulmakivi on Khao niao eli tahmariisi. Chiliä käytetään yleisesti paljon ja ruoat ovatkin usein hyvin tulisia. Monissa annoksissa maistuvat myös tuore tilli ja minttu sekä itsetehty kalakastike. Perinteisiä valmistustapoja ovat höyryttäminen, keittäminen, vokkaaminen ja grillaaminen. Nautitpa à la carte -listan herkuista illallisella tai monipuolisen noutopöydän antimista arkipäivien lounaalla, voit aina kokea mainion sinfonian erilaisia thaimaalaisia makuja.

Samruai on perustajiensa pitkäaikainen unelma, ja ravintolan nimi tarkoittaa thaiksi rakastavaa. Omistajien rakkauden tunteen ravintolaansa kohtaan voikin aistia niin herkullisissa annoksissa kuin lämpimässä ilmapiirissä. Samruai on harvinainen mahdollisuus kokea pala Thaimaata kaikille thairuoan ja -kulttuurin ystäville keskellä Kuopiota.

17 Samruai arvostelua

Loistava
4.8/6
17 arvostelua
Ruoka:Taivaallinen
Palvelu:Loistava
Odotusaika:Vain vähän aikaa
Hinta/laatu:Edullinen
Tunnelma:Viihtyisä
Melu:Erittäin miellyttävä
Osuvimmat
  • Osuvimmat
  • Parhaimmiksi arvostellut
  • Uusimmat
"Erinomainen"6/6
Katja L.vuosi sitten · 1 arvostelu

Palvelu oli todella ystävällistä ja hyvää, ruoka mahtavaa. En ole hetkeen syönyt näin hyvää thaimaalaista ruokaa. Tai ylipäätänsä näin hyvää aasialaista. Aitoja, rikkaita makuja. Samalla hinnalla saa monesta paikasta huomattavasti mauttomampaa ruokaa, Samruaissa ruoka todella maistuu jollekin.

"Erinomainen"6/6
Seija L.kaksi vuotta sitten · 1 arvostelu

Tosi hyvää ruokaa ja ystävällistä, yksilöllistä palvelua, jossa huomioitiin kaikki ruokavaliorajoitukset :) Suklaisia vaihtoehtoja jäin kaipaamaan jälkiruokiin. Harmillisen aikaiseen meni kiinni, kun vasta 18:00 maissa ehdittiin tulla ja seurustelua olisi varmaan voitu jatkaa pitempäänkin kuin 20:00.

"Erinomainen"6/6
Jenni K.kaksi vuotta sitten · 1 arvostelu

10/10. Ruoka erinomaista. Sais olla vieläkin tulisempaa. Toivon että ravintolan toiminta jatkuu jotta pääsen ruokailemaan siellä tasaisin välein. On kiva että take away on hieman edullisempaa.

"Erinomainen"6/6
Minna H.kaksi vuotta sitten · 1 arvostelu

Todella hyvä ruoka,aitoja thaimaan makuja. Annokset sopivia, jälkiruoka jopa iso, kahdelle sopiva. Osaava ja ystävällinen henkilökunta. Palvelu ensiluokkaista ja huomioon ottavaa. Lämmin ja iloinen tunnelma.

"Okei"3/6
Virve V.vuosi sitten · 1 arvostelu

Tulin ensimmäistä kertaa Samruaihin juhlistaakseni merkkipäivääni. Vaikuttaa suositulta paikalta kuopiolaisten keskuudessa. Minulla oli todella suuret odotukset tätä paikkaa kohtaan, ja harmikseni joiduin osittain pettymään. Suomalaiset tarjoilijat palvelivat tuttavalliseen ja rempseään savolaiseen tyyliin, en ole aivan varma onko se hyvä vai huono asia, ehkäpä mieltymyskysymys mistä tykkää. Itselle kalskahti tökerönä usealle asiakkalle huudahdettu "Minkäslaista?" ensitervehdyksenä "Hyvää iltaa, tervetuloa" sijaan. Alkuruoka (isaanilainen kasvissalaatti, käytännössä kalakastikkeessa uivia porkkana-kurkkusuikaleita ja vihersalaattia) oli pettymys hintaansa nähden, odotin jotain aivan muuta. Maistui kyllä mutta ei 7,50 edestä. Pääruoka (basilika-chili) mediumtulisena oli vähän turhankin tulinen mutta söin sen kumminkin hyvällä ruokahalulla. Seuraavan kerran ottaisin varmasti currya ja jollain muulla kuin häränlihalla, nyt liha oli sitkeää ja kuivaa, toisin kuin monessa muussa etnisessä paikassa. Ruokailun päätti viikon jälkiruokana ollut talon kookospannacotta mangokastikkeella, mikä osoittautui illan pelastajaksi ruokien suhteen. Oli niin hyvää että voisi kotonakin kokeilla jotain vastaavaa. Tarjoilijoiden keskinäinen juttelu baaritiskillä oli ajoittain häiritsevää, puheenaiheet kun eivät olleet juurikaan työhön liittyvää vaan lähinnä heidän henkilökohtaiseen elämään ja vapaa-aikaan. Sekin oli todella sekavaa, että tarjoilivat palvelivat asiakkaita ristiin eli molemmat laukkasivat pöydissä milloin ehtivät. Olisi selkeämpi kokonaisuus jos yksi tarjoilija palvelisi samaa asiakasta alusta loppuun. Aluksi oli ihan kiva lisä se että tarjoilija kertoi varsin kattavasti ruokalistasta, mutta kun oli saman tarinan eri variaatoita kuullut illan aikana naapuripöydistä puolen tusinaa kertaa, alkoi kavalkaadi käydä puuduttavaksi. Vaihtamalla kouluruokalasta tutut tuolit hieman tasokkaampiin, mitä osa tuoleista jo oli, voisi ravintolan yleisilmettä kasvattaa huomattavasti. Toivottavasti tämä toteutuu tulevaisuudessa, kun kauppa käy ja pääomaa alkaa kertyä.

"Erinomainen"6/6
Mari H.kaksi vuotta sitten · 1 arvostelu

Kävin kokeilemassa lounasbuffettia. Ruoka oli hyvää, sai valita mitä söi sen mukaan, miten tulisesta ruuasta pitää. Työntekijältä sai lisää tietoa ruuasta, jota en ollut aiemmin vielä syönyt. Salaattivaihtoehtoja oli monta ja kaikki oli tuoretta kuten pitääkin. Kiitin lähtiessäni tiskillä palvelusta ja ruuasta.

"Upea"5/6
Saara F.vuosi sitten · 1 arvostelu

Ruoka oli todella hyvää ja annokset hyvän kokoiset. Olen vegaani ja pyysin annokseni tofulla. Täysin vegaanista annosta tarjottiin heti eli palvelu toimi loistavasti. Curry annos oli hiukan suolainen, olisin jotain kaivannut raikasta sen lisäksi.

"Upea"5/6
Maija P.yhdeksän kuukautta sitten · 2 arvostelua

Maukasta ruokaa, kuten aina! Ravintolassa erityisen mukavaa on, että tulisuusasteen ruokiin voi itse valita ja se todella muuttuu toiveen mukaan miedosta todella thaituliseen. Yhden pisteen vähennys ravintolan viihtyisyydestä, jossa olisi vielä parannettavaa.

"Upea"5/6
Miikka M.kaksi vuotta sitten · 1 arvostelu

Hyvä ruoka ja persoonallinen, iloinen palvelu. Ruoat tuli tosi nopeasti pe-iltanakin. Pad thai maukas ja kohtuuhintainen. Jälkkärinä suklaakakkua chilillä höystettynä ja jäätelön kera oli juuri sopiva päätös aterialle. Thumbs up!

"Upea"5/6
Jussi Ä.kaksi vuotta sitten · 1 arvostelu

Erittäin hyvä ruoka ja palvelu. Perusteellinen esittely menusta, ruuasta ja sen alkuperästä teki vaikutuksen. Tällaisia ravintoloita tarvitaan ehdottomasti lisää. Annoksena otin red curryn medium tulisena.