UusiRavintola Teini

Keskustaskandinaavinen, eurooppalainen
Loistava
4.9/6
21 arvostelua
Ravintola Teini Turku image 1
Ravintola Teini Turku image 2
Ravintola Teini Turku image 3
Ilmaiset ja nopeat ravintolavarauksetVaraa pöytä helposti & hetkessä
Tyytyväiset asiakkaatYli 100 miljoonaa tyytyväistä herkuttelijaa

Ravintola Teini – Tietoja

Turun keskustassa, Uudenmaankadulla Vanha suurtorin kupeessa sijaitsee yksi Turun vanhimmista ravintoloista, Ravintola Teini. Tilassa on herkuteltu ja seurusteltu jo 1920-luvulta lähtien, eikä rento tunnelma ole kadonnut vuosien varrella. Klassisia skandinaavisia ja eurooppalaisia lounas- ja illallisannoksia valmistavan keittiön ytimessä hehkuu puuhiiligrilli, joka antaa hienon makunsa niin ravintolan omassa raakakypsytyskaapissa mureutuneille lihoille kuin kasviksillekin. Alkupalalistalta löytyy klassikoita toast skagenista härkätartariin ja valkosipulietanoihin. Pääruokia ovat grillissä kypsyneiden lisäksi mm. paistetut silakat, rapea wienerleike, Teinin (pytti)pannu häränfileestä ja bratwurstista, pitkään haudutettu karitsanpotka ja paahdettu seesamitofu. Lopuksi maistuu vaikkapa inkiväärillä maustettu bavaroise-kermavanukas. Teinissä jokainen annos, olipa se klassikko tai modernisoitu, on valmistettu ajatuksella ja maku edellä.

Aukioloajat

Auki nyt - Sulkee 21:00
Sunday
12:00 - 21:00
Monday
11:00 - 23:00
Tuesday
11:00 - 23:00
Wednesday
11:00 - 23:00
Thursday
11:00 - 23:00
Friday
11:00 - 23:00
Saturday
12:00 - 23:00

Osoite

Ravintola Teini
Uudenmaankatu 1
20500 Turku

21 Ravintola Teini arvostelua

Loistava
4.9/6
21 arvostelua
Ruoka:Herkullinen
Melu:Miellyttävä
Palvelu:Loistava
Tunnelma:Viihtyisä
Odotusaika:Vain vähän aikaa
Hinta/laatu:Edullinen
Uusi"Erinomainen"
6/6
Teemu R.kolme päivää sitten · 1 arvostelu

Hyvä ilmapiiri ja monipuolinen ruokalista. Mukava , romanttinen ja hämyinen tunnelma alakerrassa

"Erinomainen"
6/6
Olli S.14 päivää sitten · 1 arvostelu

Hyvä ruoka ja miellyttävä palvelu. Voin suositella ja menen uudellleen.

"Erinomainen"
6/6
per-erik a.20 päivää sitten · 1 arvostelu

Viihtyisä miljöö. Ruoka maistui ja oli näyttävästi esilleaitettu lautaselle. Palvelu ystävällistä. Suosittelen lämpimästi.

Lisää kohteesta Ravintola Teini, Turku

Jokainen Turussa asunut, ja moni vähänkin useammin kaupungissa käynyt tietää keskustassa, Uudenmaankadulla sijaitsevan Ravintola Teinin vähintään nimeltä. Teinin tiloissa, historiallisessa Juseliuksentalossa on ollut taiteilijapiirejä, yliopistoväkeä ja hyvää turkulaistunnelmaa etsiviä kiehtonutta ravintolatoimintaa aina vuodesta 1924 saakka. Välillä paikalla toimi myös poliisin löytötavaratoimisto, mutta vain jotta suun huvitusten palatessa asiakkailla olisi entistäkin rattoisampaa. Keväällä 2017 Ravantin ravintoloitsijaperhe otti Teinin huomaansa, ja uudisti ravintolaa näkyvästi ja maistuvasti, mutta hienoa historiaa hellästi kohdellen. Nyt Teinin tilat ovat saaneet uuden raikkaan mutta rennon ilmeen, jossa modernit kalusteet seurustelevat upean, suojellun arkkitehtuurin ja tarinoita kätkevien maalausten kanssa. Kodikkaan miljöön keskiössä on hyvällä maulla lounaasta illalliseen valmistettu ruoka. Pöytiin tarjoillaan herkullisia skandinaavisen ja eurooppalaiskeittiöiden klassikkoannoksia, joiden kiinnostava persoona on peräisin keittiön sydämessä hehkuvasta puuhiiligrillistä. Salin perällä palvelee myös viinibaari, josta tarjoillaan laajasti maailmankartalta valittuja, aterian kaikkiin vaiheisiin sopivia yksilöitä sekä muita juomia. Ravintola Teiniin löytää helposti, kun Uudenmaankadulla Tuomiokirkolle päin sillan ylitettyään ja Vanha suurtorin ohitettuaan pujahtaa heti ensimmäiselle kapealle sisäpihalle – olet perillä.