13 ravintolaa paikassa Turku

Löydä ja varaa herkullisimmat ravintolat Turusta Quandoon avulla

Suomen vanhin kaupunki Turku hurmaa historiallisen jokirantamiljöön, kauniin saariston ja aktiivisen kulttuurielämän lisäksi myös ravintolatarjonnallaan. Itämereen laskevan Aurajoen varteen jo 1200-luvulla perustetussa entisessä pääkaupungissamme on ollut aktiivista ravintolatoimintaa vuosisatojen ajan, ja etenkin vuosittaisten Keskiaikamarkkinoiden aikaan kaupungissa voi tutustua myös menneiden aikojen suomalaiseen ruokakulttuuriin. Tänä päivänä Turun ravintolat tarjoilevat kiinnostavan valikoiman sekä perinteisiä skandinaavisia ja eurooppalaisia herkkuja että raikkaita ruokatrendejä maailmalta. Turun linnan ja Tuomiokirkon väliseltä jokirantakaistaleelta ja sen kupeessa sijaitsevasta keskustasta voi löytää monipuolisen valikoiman huipputason keittiömestareiden luotsaamia ravintoloita. Aurajoen vartta ja keskustan katuja kulkiessasi voit nauttia vastapyydettyä lähisaariston kalaa, italialaista artesaanipizzaa, meze-valikoiman Lähi-idän tyyliin tai vaikkapa tuoretta ja tulista meksikolaista katuruokaa. Turkulaiseen mentaliteettiin kuuluu perinteisesti asioiden tekeminen rohkeasti oman pään mukaan - siitä todistaa esimerkiksi Helsingin suunnasta saapuvia matkalaisia tervehtivä Posankka-patsas, jonka erikoiseen olemukseen turkulaiset suhtautuvat lämmöllä ja ylpeydellä. Samaa iloisen rohkeaa asennetta voi löytää Turun ravintoloiden ilmapiiristä.

Etsi nopeasti näillä:
Järjestä:Osuvimmat ensin
 • Osuvimmat ensin
 • Parhaiten arvioidut ensin
 • Eniten arvioita saaneet ensin
 • Kalleimmat ensin
 • Halvimmat ensin

Viikinkiravintola Harald - Turku

Keskusta
eurooppalainen
5.3/6134
Viikinkiravintola Harald - Turku

Ravintola 3. Linja

Turunsatama
eurooppalainen
4.1/67
Ravintola 3. Linja
Uusi

Ravintola Teini

Keskusta
skandinaavinen
4.9/621
Ravintola Teini
Etsitkö lähistösi parhaita ravintoloita?

MorriSon's Turku

Keskusta
burgeripaikka / hampurilaispaikka
4.7/63
MorriSon's Turku

Brahen Kellari

Keskusta
skandinaavinen
5.2/625
Brahen Kellari

Kratae Thai Cuisine

Keskusta
thaimaalainen
5.6/610
Kratae Thai Cuisine

Kasvis Ravintola

Keskusta
kasvisravintola
Kasvis Ravintola

Ravintola Tsing Tao

Keskusta
kiinalainen
5.0/66
Ravintola Tsing Tao

Ravintola Mex-Mex

Kupittaa
meksikolainen
Ravintola Mex-Mex

Ravintola Masala

Keskusta
nepalilainen
4.8/65
Ravintola Masala

Saaristobaari

Keskusta
skandinaavinen
4.0/61
Saaristobaari

Fabbe's Cafe

Keskusta
Kahvia & leivonnaisia
Fabbe's Cafe
Uusi

Ravintola Rioni Turku

Keskusta
georgialainen
Ravintola Rioni Turku
 1. 1.

  Herkuttele paikallisilla erikoisuuksilla ja skandinaavisilla klassikoilla Turun ravintoloissa

  Lähiseudun tuottajien ja saariston kalastajien panos näkyy ja maistuu Turun ravintoloiden ruokalistoilla, ja moni ravintola hankkii päivän raaka-aineet aamuvarhaisella Turun torilta tai kauppahallista. Turun ravintolat osaavat yhdistellä tuttuja suomalaisia makuja kansainvälisiin vaikutteisiin luovalla ja kekseliäällä tavalla - kokeile esimerkiksi peltileipää eli ahvenanmaalaiseen tapaan valmistettua pizzaa tai kokonaan kotimaisista aineksista koottua ruisburgeria. Perinteisten suomalaisten ruokalajien ystävä hemmottelee itseään esimerkiksi kesäisellä savulohisalaatilla, perunamuusin ja puolukoiden kanssa tarjoillulla poronkäristyksellä tai sienitäytteisillä kaalikääryleillä. Skandinaaviset jälkiruoat syntyvät puolestaan kotimaisilla marjoilla, raparperilla ja omenoilla maustetuista leivonnaisista ja jäätelöannoksista. Eurooppalaisen ruokakulttuurin eteläisempiin anteihin voi tutustua esimerkiksi välimerellisiä herkkuja tarjoilevissa ravintoloissa Turun keskustassa. Valkoviinissä haudutettu risotto italialaiseen tapaan, runsaat espanjalaiset tapakset, ranskalainen ratatouille ja muut välimerelliset klassikot odottavat syöjäänsä! Lämpiminä kesäpäivinä voit nauttia annoksesi jokirantaterassilla vaikkapa pirskahtelevan valkoviinin tai hedelmäisen sangrian kera. Oluen kanssa maittaa tietenkin tuhti keskieurooppalainen pubiruoka tai brittikeittiön fish and chips.
 2. 2.

  Turun ravintolat tarjoilevat monipuolisia makuja maailmalta

  Kun mielesi tekee maistella muiden mantereiden makuja, on Turku täynnä ravintoloita, joista valita suosikkinsa. Tekisitkö tällä kertaa makumatkan Aasian keittiöihin, kuten Japaniin, Kiinaan tai Thaimaahan? Tai matkustaisitko mieluummin mausteisten intialaisten ruokapatojen luokse vai kenties Lähi-idän värikkäiden meze-pöytien äärelle? Turun lukuisissa thaimaalaisissa ja kiinalaisissa ravintoloissa riittää tutustuttavaa pidemmäksikin aikaa. Japanilaisista ravintoloista voi löytää sushin lisäksi myös eksoottisempia annoksia, joissa on mahdollisuuksien mukaan käytetty kotimaista kalaa ja muita paikallisia raaka-aineita. Maittavan kasvisruoan ja Lähi-idän keittiön ystävien iloksi Turun ravintoloissa on viime vuosina tapahtunut suoranainen falafel-vallankumous, ja kaupungin parhaan falafel-ravintolan tittelistä käydään tiukkaa kamppailua. Amerikan mantereen keittiöitä edustavat puolestaan tukevia hampurilaisia tarjoilevat jenkkidinerit, tulisen raikkaita burritoja, tacoja ja quesadilloja taiteilevat meksikolaisravintolat sekä pohjoisen ja eteläisen Amerikan ruokakulttuureja yhdistelevät tex mex -ravintolat.
 3. 3.

  Uudet ravintolat tuovat Turkuun lähiruokaa ja kansainvälisiä trendejä

  Vanhana satamakaupunkina ja kauppapaikkana Turku on aina ollut portti, jonka kautta uudet vaikutteet ja ilmiöt ovat rantautuneet Suomeen. Kahden yliopiston kaupunkina Turun ilmapiiriin tuo oman tunnelmansa myös suuri opiskelijayhteisö, joka luo nuorta ja boheemia ilmapiiriä Turun ravintoloihin ja kuppiloihin. Pitkät ja runsaat viikonloppubrunssit kokoavat yhteen niin nuoria kuin varttuneempiakin kulinaristeja, ja viime vuosina Turun ravintoloita on uudistanut kasvisruokabuumi, jonka ansiosta vegaanistakin ruokaa on tällä hetkellä tarjolla todella kattavasti. Kesäkuussa järjestettävien Keskiaikamarkkinoiden lisäksi Turun ravintola- ja ruokatapahtumiin kuuluvat myös muun muassa kesäiset Neitsytperunafestivaalit, merelliset Saaristolaismarkkinat, syksyllä järjestettävät Ruokamessut sekä uusi kasvisruokafestivaali Vegånia. Turkulaiset ravintolat todistavat, että myös kauppakeskuksissa tai grillikioskilla voi saada huipputason ruokaa nopeaan nälkään. Esimerkiksi mehevät roomalaistyyliset palapizzat ovat levinneet Turun ravintoloista myös helsinkiläisten iloksi.
 4. 4.

  Turun ravintolat tarjoilevat fine diningia rennolla otteella

  Monille Turun huippuravintoloille on ominaista rento mutta kunnianhimoinen asenne, joka näkyy rohkeutena luoda uusia makunautintoja sekä taitona pitää kokonaisuus harkitun tyylikkäänä. Viime vuosina Turun ravintoloissa ovat puhaltaneet raikkaat tuulet, jotka ovat tuoneet kaupunkiin Suomen korkeatasoisimpiin nousseita huippuravintoloita. Letkeä bistro-tunnelma ja nuorekas ilmapiiri pitävät huolen siitä, että gourmet-tason ravintoloissakaan ei tarvitse jäykistellä tai pönöttää, vaan hyvästä ruoasta voi nauttia iloisen kevyessä tunnelmassa. Fine dining -ravintoloiden viinisuositukset täydentävät annosten makumaailmaa, ja ravintoloiden viinikellareista voi löytää upeita elämyksiä vaativankin viiniharrastajan makuun. Taidokkaan ruoan ja taivaallisen viinin lisäksi Turun parhaat ravintolat valloittavat myös annosten huolellisella esillepanolla sekä harkituilla sisustusratkaisuillaan. Esteetikon silmää hivelevät esimerkiksi minimalistisella tarkkuudella viimeistellyt annokset yhdistettynä moderniin skandinaaviseen designiin.
 5. 5.

  Turku on ravintoloiden ja kulttuurin täydellinen liitto

  Euroopan kulttuuripääkaupunkina vuonna 2011 toiminut Turku tunnetaan edelleen aktiivisena kulttuurikaupunkina. Kulttuuripäivän jälkiruokakahvit voit nauttia esimerkiksi fiinissä jokirantakahvilassa paikan päällä paahdetuista kahvipavuista tai suunnata yhteen Turun kiinnostavista museokahviloista. Historiallinen miljöö kahvihetkelle löytyy esimerkiksi Apteekkimuseon takapihan puutaloidyllistä tai historiallista Turkua ja nykytaidetta esittelevän Aboa Vetus & Ars Nova -museon pihamaalta, ja kupposen kuumaa voi toki siemailla myös Turun linnan uljaissa puitteissa. Täydellinen ilta kulttuurinnälkäisen kulinaristin makuun syntyy kulttuurin ja ruokakulttuurin yhdistelmästä - jokirannassa sijaitsevalta Kaupunginteatterilta on hyvä jatkaa matkaa esimerkiksi Läntisen rantakadun ravintoloihin, ja Turun konserttitalolta on lyhyt matka Puutorin ja keskusta-alueen ruokapaikkoihin. Hyvällä tuurilla saatat saada pöydän laadukkaastakin ravintolasta ilman pöytävarausta, mutta etenkin kiireisinä aikoina pöydät täyttyvät nopeasti, ja kaupungin suosituimpiin ravintoloihin on tehtävä pöytävaraus jo viikkoja etukäteen. Quandoon avulla varmistat paikkasi Turun parhaiden ravintoloiden pöydistä helposti ja nopeasti. Tervetuloa tutustumaan maamme maukkaimpiin kuuluvan ruokakaupungin kulinaristisiin ihmeisiin!