Ruokalista – Ravintola Moksha
Suosituksia ruokalistalta
Ravintola huomioi seuraavat ruokavaliot:
Kasvis
Lisukkeet
Kheera raita
Homemade yoghurt with cucumber, spices and cumin seeds. G
Roti
Unleavened whole wheat bread without yeast.
Naan
Clay oven bread with butter or plain.
Mutton Samosa
Crispy fried pastry stuffed with minced lamb with spices, served with Mint sauce. L
Prawn Pakoda
Fried prawns in a gram batter flour with lemon juice, served with chutnies. G, L
Prawn Poori
Spiced shrimps on puffed poori (Indian fried puffy bread) L
Aloo Tikki
Gentle crispy cutlets made of mashed potatoes, green peas, cashew nuts and spices, served with yoghurt, mint and tamarind chutnies.
Liha
Mutton Kebab
Minced lamb mixed spices, ginger and herbs. Chargrilled, served with Rice & Naan with chutney. G
Mutton Tikka Lakhnawi
Tender boneless cubes of Lamb prepared in Tandoor. Served with Rice & Naan with marinated onion and chutney. G
KEBAB-E-KHAZANA
Combination of the most exotic and popular Tandoori dishes in one platter: mutton kebab, Tandoori prawns, Chicken tikka and Fish tikka. Served with Rice, Naan & chutney. G
Kana
Tandoori Chicken
The oldest stalwart of the clay oven food – tender chicken marinated with yoghurt and spices. Served with Rice,Naan and chutney. G
Chicken Seekh Gilafi
Minced chicken fillet Kebab with herbs, ginger, spices, baked in Tandoor. Served with Rice & Naan and chutney. G, L
Chicken Mint tikka
Boneless chunks of chicken marinated in Cashew paste, spices and mint, char grilled in Tandoor. Served with Rice & Naan and chutney. G
Merenelävät
Tandoori fish tikka
Fresh fish cubes marinated in spices, chargrilled. served with Rice & Naan with chutney. G
Prawns Khyber
King prawns without shell marinated with spices. served with lemon rice, naan & chutney.
Riisiruoat
Lemon rice
Fluffy Basmati rice prepared with chana lentil, mustard seeds, roasted cashew and finished with fresh lemon juice. G, L
Matar Pulao
Combination of Basmati rice and green peas. G, L
Khumbi rice
Basmati rice prepared with mushrooms and green onion. G, L
Kasvisruoat
Hara Kebab
Fresh vegetables minced with cottage cheese, crushed spices with ginger and coriander. Chargrilled. Served with Rice & Naan and chutney. L
Honey Paneer tikka
Cubes of cottage cheese marinated in honey, spices and yoghurt. Finished with capsicum and onion. served with naan or rice with chutney. G
Nawabi Gobhi
Pieces of Cauliflower marinated in spices, chargrilled. Served with naan or rice with chutney. G, L
Jälkiruoat
Gulab Jamun
Fried cottage cheese dumplings in sugar syrup.
Mango kulfi
Traditional mango-milk homemade sorbet ice cream. G
Kesar kulfi
Traditional saffron, nuts and cardamom ice cream.
Kaikki tarpeellinen tieto ravintolasta Ravintola Moksha
Ravintola Moksha tarjoaa autenttista intialaista ruokaa, intialaisen henkilökunnan valmistamana ja tarjoilemana Länsi-Helsingissä Lassilassa, Kaupintiellä vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Pohjois-Haagan juna-asemalta. Mokshan ruokalista koostuu annoksista, joiden reseptit tulevat kaikkialta Intiasta. Vivahteikkaan makuelämykset syntyvät niin vastajauhetuista mausteista kuin muun muassa inkivääristä, valkosipulista ja yrteistä kuten mintusta ja korianterista sekä erilaisista mausteisista chutney-kastikkeista. Keittiömestari on erikoistunut tandooriruokiin, jotka valmistuvat perinteisiä reseptejä kunnioittaen ravintolan saviuunissa. Kasvisannoksilla on listalla mainittavan suuri osuus, mikä ilahduttaa kasvissyöjiä ja vegaaneja. Moksha on avoinna joka päivä, ja arkisin on tarjolla buffet’sta oman mielen mukaan koottava lounas.
Usein kysytyt kysymykset
Tarjoileeko ravintola Ravintola Moksha intialainen ruokaa?
Onko ravintolassa Ravintola Moksha pysäköintitilaa?
Miltä kuulostaisi pöytävaraus ravintolassa Ravintola Moksha?
Helsingin Lassilassa, Kaupintiellä sijaitsevassa ravintola Mokshassa intialaisen ruuan ystävillä on erinomainen mahdollisuus tutustua autenttisiin makumaailmoihin, jotka edustavat monipuolisesti perinteistä reseptiikkaa kaikkialta Intiasta. Mokshan keittiön sydän on savinuuni, jossa valmistuvat herkulliset tandooriannokset, jotka ovat ravintolan keittiömestarin erikoisalaa.
Koristeellisesti, tummilla värisävyillä tunnelmalliseksi sisutetun Mokshan ruokalistalta löytyy monipuolisesti vaihtoehtoja kaikkiin makumieltymyksiin ja ruokavalioihin. Kasvissyöjiä ja vegaaneja ilahduttava kasvisannosvalikoima on laaja. Valittavaa riittää monipuolisesti kasviksista, lampaanlihasta, kanasta, kalasta tai merenherkuista valmistettuja keittoja, alkuruokia, tandoori-ruokia, biryani-annoksia, mausteisia curryja sekä erilaisia pitkään haudutettuja kastikkeita sisältäviä annoksia. Useimmat pääruuat tarjoillaan riisin ja naanleivän kera. Annosten tulisuusasteen voi tarkistaa annosten viereen merkittyjen chili-ikonien määrästä. Tulisuuden vastapainoksi voi lisukkeena tilata erilaisia raita-jogurttikastikkeita sekä leipiä eri maustein ja täyttein. Riisilajikkeena käytetään intialaiseen tapaan basmatiriisiä, jota on niin ikään saatavilla monin eri tavoin höystettynä. Myös laktoosittomia ja gluteenittomia annoksia löytyy kaikista pääruokakategorioista. Jälkiruokaosastoon kuuluvat muun muassa jäätelöt ja pirtelöt. Monipuolisen katsauksen aitoihin intialaisiin makuihin saa myös nautittuaan lounaan arkisin katettavasta buffet-pöydästä.
