Quandoo
(FI) Suomi
4.9 /6 Loistava 212 arvostelua

Merimakasiini

Keskusta Kala €€€ +100
Varaa
Varauskysely
-
1 henkilö
+
{{ capacity }}
Haluatko tehdä varauksen suurelle ryhmälle? Kokeile varauskyselyä ryhmille!
{{ request.date | date: 'mediumDate'}}
{{ discount.name }}
-
{{time.date | date: 'HH:mm'}} | -{{request.discount.value}}%
+
Tiedustele viime hetken tilannetta ravintolasta.
{{time.date | date: 'HH:mm'}}
{{ discount.name }}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{ request.area.name }} Missä halauaisit istua?
{{ area.name }}
Tämä on ainoa valittava alue

Sinun Merimakasiini

Merimakasiini on kaikille meren, merielämän ja meren herkkujen ystäville. Tämä Hietalahdenrannan raikas merellinen helmi tarjoaa aina sesongin parhaat ja tuoreimmat kala- ja äyriäisruuat viihtyisässä satamaympäristössä Helsingin keskustan tuntumassa aivan Hietalahden torin läheisyydessä. Valitse suosikkisi listan klassikoista tai anna sesongin erikoisuuksien viedä kielesi mennessään. Puhtaus, tuoreus ja laatu ovat ne ominaisuudet, jotka kuvaavat parhaiten Merimakasiinin raaka-aineita ja annoksia. Lisäksi ravintolan ammattitaitoinen henkilökunta takaa, että matkasi seafood-herkkujen äärelle sujuu leppoisan jouhevasti.

Aukioloajat

  • Maanantai 11:00 - 22:00
  • Tiistai 11:00 - 22:00
  • Keskiviikko 11:00 - 23:00
  • Torstai 11:00 - 23:00
  • Perjantai 11:00 - 23:00
  • Lauantai 13:00 - 23:00
  • Sunnutai 13:00 - 22:00
Merimakasiini, Hietalahdenranta 14, 00180 Helsinki

Filosofia

Kun kaipaat herkullisia meren antimia ja urbaaneja merinäkymiä Helsingissä, suunnista Merimakasiiniin Hietalahteen. Taivaallisia makunautintoja ja mainiota meritunnelmaa ei tästä viihtyisästä satamaravintolasta puutu. Ravintolan à la carte -lista tarjoaa hyväksi havaittuja klassikkoannoksia sinisimpukoista bouillabasseen ja lohikeittoon sekä kauden raaka-aineista valmistettuja sesongin parhaita uutuusherkkuja. Pyyntituoreet sesongin kala- ja äyriäisruoat ovat aina laadukkaita, ja ruoanvalmistuksessa käytetään puhtaita ja luonnollisia menetelmiä ilman keinotekoisia lisäaineita. Myös ekologisuus ja kestävä pyydystys on ravintolalle tärkeää ja listalla suositaan MSC-merkittyjä kaloja ja äyriäisiä sesongin mukaan. Seafood-herkkujen lisäksi listalta löytyy jokunen liha-annos sekä kasvislisukkeita annoksia täydentämään. Jokaiselle annokselle on tietenkin tarjolla myös sen aromeja täydellisesti täydentävä viini. Ravintola Merimakasiini on auki joka arkipäivä lounaalla ja päivällisellä. Sunnuntaina voit nauttia erinomaisesta seafood-brunssista, joka on mainio ja hieman erikoisempi lisä pääkaupungin brunssitarjontaan.

Koska Merimakasiini sijaitsee aivan meren rannassa, puitteet meren antimista nauttimiseen ovat kunnossa. Ikkunoista on mukavat näkymät merelle ja kesällä maisemia ja raikasta meri-ilmaa voi tunnelmoida myös suurella terassilla. Jos siis merielämä, merelliset maisemat ja meren antimet ovat lähellä sydäntäsi, et voi ohittaa Merimakasiinia. Ravintola tarjoaa niin aitoa meritunnelmaa kuin se maissa vain on mahdollista. Laadukkaista raaka-aineista ammattitaidolla valmistettu ruoka ja loistava palvelu sekä Helsingille tyypilliset satamamaisemat vievät ruokailijan aidon merellisiin tunnelmiin Hietalahdenrannassa.

Katso A'la carte menu

Kesän uudet a'la carte-herkut!

Katso Merimakasiinin rapufiesta

Kesäsunnuntaisin alkaen 23.7. klo 13-17 rapumaisia herkkuja brunssin muodossa!

212 arvostelua

4.9 /6 Loistava 212 arvostelua
Laatu/Hinta: edullinen
Tunnelma: viityistä
Melu: hiljainen
Odotusaika: lyhyt
Palvelu: loistava
Ruoka: herkullinen
68 6
93 5
29 4
14 3
4 2
4 1
1 arvostelu tähän mennessä 6
13.10.2017 11:27

Erinomainen ruoka ja erinomainen palvelu. Ikkunapöydästä oli upea merimaisema. Oli mukava nähdä, että ravintolassa on paljon perheitä, myös lapsiperheitä. Lisäksi minulla oli mahtavan upea seuralainen, jonka kanssa olimme käyneet ravintolassa aiemminkin. Silloin meillä ei ollut pöytävarausta, mutta mahduimme kuitenkin ruokailemaan.

1 arvostelu tähän mennessä 6
08.10.2017 16:40

Todella laadukkaat ja maukkaat valkosipulikatkaravut, äyriäiskasari sekä kampasimpukat! Uusiseelantilainen Sauvignon blanc kruunasi aterian! Ystävällinen ja avulias palvelu! Pöytävaraus oli kätevä tehdä netin kautta. Pähkinänkuoressa: Ruoka ja palvelu sitä tasoa, että mieluusti tulemme uudestaan!

2 arvostelua tähän mennessä 6
27.09.2017 12:15

Merimakasiini on aina yhtä hyvä valinta. Illan äyriäiset menu oli loistava ja henkilökunta ja palvelu yleensä erittäin ystävällistä. Voin aina vilpittömästi suositella Merimakasiini tutuille ja ulkomaisille vieraille.

2 arvostelua tähän mennessä 6
11.09.2017 07:45

Tunnelma ravintolassa on juuri sellainen kuin meriteemaisessa tulisikin olla, ilmapiiriä paransi vielä asiakaspalvelijoiden iloinen asenne ja ammattitaito. Istuimme keittiösiivessä jossa rapulautasia kulki ohi useaan otteeseen jättäen jälkeensä merellisen tuoksun. Söimme turskaa joka oli kaikin puolin herkullista. Nähdään taas ensikerralla!

1 arvostelu tähän mennessä 6
15.10.2016 09:42

Alun perin aikomukseni oli syödä seisosvasta pöydästä, mutta listaa tarkasteltuani päädyimme alacarteen. Alkupaloina etanoita, pääruokana härkää ja jälkkäriksi lettuja. Aterialle tuli hintaa 120 € ja OLI JOKA CENTIN VÄÄRTI! P'ääkaupunkiseudulla ei ole monia takuuvarmoja ruokaravintoloita, Merimakasiini on toiminut alalla jo useamman vuosikymmenen, eikä minulla toistaiseksi tullut eteen ensimmäistäkään "floppia". Käyn teillä harvakseltaan mutta kun syön ulkona en halua jälkikäteen kiristellä hampaitani miettien vääristynyttä laatu / hintasuhdetta. Hienoa että pidätte kiinni laadusta, tama heijastuu hintoihin mutta hyvät raaka-aineet sekä ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilökunta ei ole ilmaista. Pyydän nöyrästi: Jatkakaa samaan malliin. Terveisin Martin Mitikka

1 arvostelu tähän mennessä 6
16.06.2016 21:57

Kun vaimoni ja minä sekä ystävämme haluamme nauttia hyvin valmistetuta kalasta valitsemme Merimakasiinin. Niin teimme myös eilen. Emme pettyneet. Itse valitsin siika-annoksen nokkosrisoton kanssa. Aivan erinomainen luomus. Myös vieraamme että vaimoni kehuivat valintojaan. Saimme myös " oman pöytämme " pyytämättä. Sitä hieman ihmettelimme että ulkoalue - meren ja talon välillä - vaikutti hoitamattomalle eikä mitään istutuksia näkynyt. Per-Erik Lindholm

1 arvostelu tähän mennessä 6
21.10.2016 12:48

Merimakasiinissa on aina ilo asioida! Palvelu on erinomaista ja ruokalista ei petä koskaan ja ihanat vanhat klassikot on pääosin säilytetty; ainoastaan keitettyjä simpukoita kaipaamme (gratinoituna löytyy kyllä). Suosittelen aina kaikille käyntiä Merimakasiinissa!

1 arvostelu tähän mennessä 5
27.03.2016 23:09

Merimakasiinin pääsiäisbrunssi oli toimiva kokonaisuus. Kaikki tarjolla olleet ruoat maistuivat ja sääkin oli upea. Kalapöydän antimet olivat tuoreita, fetasalaatti hyvin tehtyä ja marokkolainen lammaskeitto maukasta. Ainoa miinus tulee tarjolla olleesta jälkiruoasta. Vaaleapaahtoinen kahvi ei ollut erityisen maistuvaa ja juustokakkuun olisi voinu laittaa rohkeammin makua - nyt pohjan ja täytteen välillä ei ollut kaivattua kontrastia.

2 arvostelua tähän mennessä 6
31.08.2016 19:09

Merimakasiinin bouillabaisse on pohjois-euroopan paras! Henkilökunta on loistava! En ole koskaan pettynyt vierailuuni Merimakasiinissa . en nytkään! Joskus vielä kokeilen runsaan menun muitakin vaihtoehtoja...ehkä. Vielä ei ole tarvinut vaihtaa suosikkia.

1 arvostelu tähän mennessä 3
07.01.2016 13:58

Ruoka oli erinomainen, mutta tarjoilija teki alusta alkaen kaiken, jotta me lähtisimme pois heti. Olimme tilaamassa paljon erilaisia annoksia, mm. pyysimme kaksi isoa keittoa ja neljä kulhoa. Meille sanottiin, että voidaan tuoda joko neljä pientä keittoa tai sitten yhden ison ja neljä lusikkaa siihen. Kinastelimme aika pitkään, saimme lopulta kaksi isoa keittoa ja tarvittavat kulhot, mutta ilmapiiri meni pilalle. Käymme Suomessa muutaman kerran vuodessa ja pyrimme joka kertaa edes kerran käymään Merimakasiinissä. Nyt näyttää siltä, että tämä oli viimeinen käynti siellä.

5 arvostelua tähän mennessä 6
16.11.2016 15:04

Merimakasiini ei petä koskaan! Varsinkin talvella paikka on todella tunnelmallinen. Ihana merimaisema, lumimyrsky ulkona ja lämmin tunnelma sisällä. Palvelu on myös aina ollut hyvää merimakasiinissä ja tämä ravintola on kyllä aina varma valinta. :) Plussaa myös uudistuneesta menusta!

1 arvostelu tähän mennessä 6
01.09.2017 08:31

Merimakasiini otti meidät hyvin lämpimästi vastaan ja tunnelma on kotoisan viihtyisä aivan upean satama-allas maiseman ääressä. ruoka oli maittavaa ja erinomaisen kauniisti aseteltu. Olimme kaikki kolme kolmen sukupolven edustajat hyvin tyytyväisiä vierailuumme. Tarjoiluhenkilökunta oli ystävällistä ja asiantuntevaa, kiitos.

1 arvostelu tähän mennessä 6
26.03.2016 21:31

Most likely one of the best fish restaurants in Finland. I visit this restaurant regularly, in most cases for business lunches, and then I typically eat their Bouillabaisse-soup, but this time we chose to eat their Easter Brunch with my family, which was as good as always. We also tried their "30 year special dish", which had seafood sausages and potato salad - it tasted great! You can't go wrong with this one. I recommend!

1 arvostelu tähän mennessä 2
23.05.2017 22:00

Nice and rather professional staff but not good food. So, all in all - as food is quite important in a restaurant - that was not exactly the experience I was looking for. The restaurant used to be quite a bit a better one - now the prices are higher, portions are smaller and the food is worse. I need to find another one with a view and good food. Seems like there is some competition there, so it should not be that much of a problem... Fish I had was fine but not extraordinary. The super young carrots given were not looking clean and had green steam which was not really suitable for eating. Similarly the radish had steams which were not ok to eat. Portion was very small. My friend had lamb which was again clearly having some problems - the meat on the ribs was not well cooked and too raw. The portion again was very small. Also, I had a dessert with a Crème brûlée. It did not come really warm and it was not properly burnt - the top was not crispy at all. The side fruits also included a mix of fresh and freeze dried raspberries, which was a bit disappointing in May, but perhaps borderline acceptable. I must praise the waiters and the staff in the restaurant.

1 arvostelu tähän mennessä 5
20.09.2016 13:31

Me sota-ajan lapset eli 50-luvun nuoret, nyt luokkakokoustaan pitäneet ylioppilaat 63:n vuoden takaa, emme ole tottuneet syömään pelkkää särvinta, vaan peruna on ollut aina ruokamme perusta. Herkulliset lohet, sillit ym. herkut kaipasivat kuumaa perunaa, saati pääruoka, paistettu turska ja kirkastettu voi, suorastaan vaati pienen riisi-herne annoksen täydentäjäksi ihan arkista keitettyä pottua! Sydämellinen kiitos joustavalle henkilökunnalle, joka toteuttikin toiveemme: saimme 4 herkullista Lapin puikulaa! Mummot saivat nauttia todellisen gourmet-lounaan. Ihmettelenkin, miksi hieno suomalainen perusraaka-aine, syysperuna, ei tarjoilijan mukaan kuulu ruokalistanne lisukevalikoimiin. Palvelu ja ruoka moitteetonta. Terveisin Raija Timonen

1 arvostelu tähän mennessä 6
01.08.2017 21:40

Merimakasiini on ollut meille perinteinen kesäravintola ja syöty aina ulkona. Tänä kesänä ilmat ovat olleet vähän epävakaisia ja söimme siis sisätilassa, mutta ei haitannut yhtään! Ihana merihenkinen tunnelma, loistava ystävällinen henkilökunta ja mitä loistavin ruoka.

1 arvostelu tähän mennessä 4
15.10.2016 08:29

Olen viimeisten 2 kuukauden aikana vieraillut Merimakasiinissa 3 kertaa erilaisissa seurueissa. Kahdella ensimmäisellä kerralla palvelu, ruoka ja ilmapiiri ovat olleet ihan huippuja. Niinpä kolmannella kerralla vein perheeni nauttimaan ravintolan hyvästä tunnelmasta ja maistelemaan herkkuja. Harmittavasti juuri tällä kerralla ruoan taso ei jostain syystä ollut aivan yhtä onnistunut. Mutta kokonaisuus oli kuitenkin hyvä.

2 arvostelua tähän mennessä 6
13.08.2017 18:13

Ruoka oli erittäin hyvää( niin kuin aina Merimakasiinissa ) ja meidän mielestä ravintolan henkilökunta on Helsingin paras.... loistavaa palvelua, heti kun henkilökunta huomasi, että puhuttiin ruotsiksi, niin palvelu sujui loistavasti ruotsin kielellä... VAU, kiitos!!

1 arvostelu tähän mennessä 6
05.05.2017 08:25

Kiitos ravintolan henkilokunnalle. Palvelu on ystavallinen. Ruoka on ollut vuosi erinomainen, josta osoituksena on ravintolan kayttoaste.Toki ruokalistaan voisi palata joitakin perinteisia ruokia, joita en viimeksi loytanyt. Hyvaa kesakautta Merimakasiinille. Aleksandr Belov, Moskova

1 arvostelu tähän mennessä 6
07.01.2017 12:43

Rav. Merimakasiini on viehättävä, klassinen merellinen ravintola, joka loistaa kala-ja äyriäismenullaan. Palvelu erinomaista ja henki välitön. Vaikka ravintola on parhaimmillaan kesällä, se oli mukava kokemus talvellakin. Vierailemme ko. ravintolassa varmasti uudelleen.