FI
Kosmos Helsinki image 1
Kosmos Helsinki image 2
Kosmos Helsinki image 3
Kosmos Helsinki image 4
Kosmos Helsinki image 5

Kosmos

Keskusta · Eurooppalainen, Skandinaavinen · 
Loistava
5.3/6
164 Reviews

Kosmos – Tietoja

Kosmos on pitänyt paikkansa helsinkiläisten suosikkiravintoloiden joukossa läpi vuosikymmenten. Historiallisen ravintolan kosmopoliitti tunnelma ja modernilla otteella valmistetut suomalaiset ruoat houkuttelevat monenlaista väkeä nauttimaan laadukkaasta illallisesta Helsingin ydinkeskustassa Kalevankadulla. Jo 1920-luvulta toimineen ravintolan ruokalista on vuosien saatossa päivittynyt kansainvälisillä mauilla, mutta pitänyt kuitenkin pääosin perinteikkään linjansa, jossa näkyvät niin venäläiset, ranskalaiset kuin ruotsalaiset vaikutteet yhdistettynä suomalaiseen ruokaperinteeseen.

Siirry ravintolan Kosmos verkkosivustoon

Osoite

Kosmos
Kalevankatu 3
00100 Helsinki

Aukioloajat

Avoinna tänään - Avaa klo 16:00
lauantai
16:00 - 01:00
sunnuntai
Suljettu
maanantai
11:30 - 01:00
tiistai
11:30 - 01:00
keskiviikko
11:30 - 01:00
torstai
11:30 - 01:00
perjantai
11:30 - 01:00
Juhlat tiedossa?

Oletko järjestämässä juhlia? Haluaisitteko jäädä pitempään? Onko teillä erityistoiveita?

Lisätietoja

Legendaarinen Kosmos on aikojen saatossa toiminut niin kulttuuriväen, toimittajien kuin poliittisten radikaalien kohtaamispaikkana. Tärkeä osa ravintolan konseptia on aina ollut kuitenkin kaikkia kansanosia palveleva ja kunnioittava asenne. Historian havina näkyy Kosmoksessa edelleen niin sisustuksessa kuin ruokalistalla. Ydinkeskustassa Kalevankadulla sijaitsevan ravintolan suuri ravintolasali huokuu arvokkuutta ja helsinkiläistä kulttuuriperimää. À la carte -lista ja suositusmenu tarjoavat useita suomalaisen keittiön klassikoita sekä ripauksen moderneja kansainvälisiä vaikutteita. Kosmoksen keittiön pyrkimyksenä on luoda helsinkiläinen keittiö, jossa venäläiset, ranskalaiset ja ruotsalaiset vaikutteet ovat vahvasti läsnä yhdistyen kotimaisiin raaka-aineisiin ja modernisoituun suomalaiseen keittiöön. Ravintola ei pyri noudattamaan uusimpia ruokatrendejä vaan luottaa tasaiseen laatuun ja suomalaisten suosikkimakuihin. Ruoat valmistetaan raaka-aineita kunnioittaen yksinkertaisiin makuihin luottaen.

Kosmoksen hieno vanhan ajan tunnelma ja upea sisustus ovat vertaansa vailla ja luovat erinomaisen palvelun kanssa ainutlaatuisen miljöön, jollaista on vaikea muualta löytää. Herkulliset annokset eivät koskaan petä. Kun siis haluat takuuvarmoja onnistumisia perinteiseen helsinkiläiseen tyyliin, astele Kosmokseen Kalevankadulla.

164 Kosmos Arvostelua

"Erinomainen"6/6
Christel H.neljä päivää sitten · 1 arvostelu

Ett bekant ställe från förut, med alltid lika goda erfarenheter. Utmärkt betjäning på svenska som uppskattades. Atmosfären unik, rekommenderas till alla, lätt tillgänglig och centralt.

"Erinomainen"6/6
Aliisa M.kahdeksan päivää sitten · 1 arvostelu

Meitä palvellut naishenkilö oli ihastuttava ja erittäin ammattitaitoinen. Alkuruoka ja pääruoka olivat taivaallista. Jälkiruuassa jäin kaipaamaan jotain. Kaikinpuolin ihana ilta! Suosittelen lämpimästi Kosmosta kenelle tahansa.

"Erinomainen"6/6
Jorma S.11 päivää sitten · 3 arvostelua

Kerrasta toiseen ruoka ja palvelu pysyvät huipputasolla. Ei mitään konstailua vaan todella korkeatasoisia reiluja annoksia. Vierraani blini muikunmädillä oli todella hyvä. Hyvinpaistettu blini !!! Minun etänat olivat yhdet parhaista joita olen syönyt. Pääruoaksi vieraani otti porofileen joka oli erinomaisesti paistettu. Minun vakioaannokseni, Wienerschnitzel, oli jälleen huippusuoritus.

"Erinomainen"6/6
Eeva-Riitta P.14 päivää sitten · 1 arvostelu

Ruoka on herkullista, palvelu erinomaista. Piste iin päälle: hyvä kahvi. Kosmoksessa on tyyliä! Älä koskaan ikinä muutu. Tulen aina uudestaan ja suosittelen usein muös ystävilleni.

"Upea"5/6
Eira P.10 kuukautta sitten · 1 arvostelu

"Taattua laatua" ja aina yhtä ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua - Kosmos onkin tuttu jo 60-luvun lopulta lähtien. Arvostan Kosmoksen aivan omanlaistaan tunnelmaa ja sitä että sisustus on pysynyt melko muuttumattomana vuosien varrella. Tulen varmasti jatkossakin uudelleen, yksin tai seurassa, ja on ilo suositella Kosmosta muillekin. Chapeau!

"Erinomainen"6/6
imgEija S.seitsemän kuukautta sitten · 1 arvostelu

Perinteikäs ravintola, jota on syytä kunnioittaa ja arvostaa. Ruoka ja palvelu oli erinomaista ja hinnoittelu kohdallaan. Anoppi kohta 82-v ja 16-v poikani, me nautimme! Olisiko teillä mahdollista laittaa seinille jonnekin kuvia taiteilijoista jne jotka ovat käyneet teillä säännöllisesti sekä historiasta tietoa hyvällä tyylikkäällä tavalla "printattuna" seinälle, ei tartte mennä nettisivuillenne, jossa voisitte vielä enemmän kirjoittaa historiasta. Minun isäni oli kanta-asiakkaanne ja "pyöri" teillä Olavi Virran, Tauno Palon ja erinäisten myös tunnettujen ihmisten kanssa.... isä oli autokauppias, joka siirtyi 1950 Joensuusta Helsinkiin.. poistunut manan majalle, mutta itse muistan tarinoita.. Lisäksi välilä tuon ulkomaisia vieraita teille syömään.. ihanaa. Kiittäen kesää Eija Salmi eija.salmi@aalto.fi

"Erinomainen"6/6
Lasse K.kuusi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Tyttäremme perheineen suositteli meille Kosmosta ( emme Helsingistä) tämän käynnin jälkeen myös me suosittelemme tutuillemme Kosmosta. Ruoka oli todella hyvää. Miellyttävä ja rauhallinen miljöö , palvelu moitteetonta. Kiitos Lasse K

"Erinomainen"6/6
Esko T.seitsemän kuukautta sitten · 1 arvostelu

Kosmoksen wieninleike on kaupungin paras, tarjoilu ystävällistä ja sisustus klassisen hieno. Sijaintinsa puolesta Kosmos on helposti saavutettavissa. Kosmos on hyvä lounaspaikka, hieman pidemmällekkin lounaalle. Toimii tietysti myös illalla.

"Erinomainen"6/6
Ari S.kuusi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Erinomainen kokemus. Vanha kunnon Kosmos! Kuin tulisi kotiin! Tarjoilu pelasi, tarjoiltiin kun oli tarve, annettiin olla rauhassa, kun pyydettiin, tahdikasta meininkiä, kerta kaikkiaan. Ihanat klassikot menussa, erinomainen viinivalikoiama, rauhallinen fiilis, sai keskittyä ystävän kanssa ystävyyteen! Hinta-laatusuhdekin paikallaan.

"Erinomainen"6/6
Sami S.neljä kuukautta sitten · 1 arvostelu

Kosmos näyttäytyi tyylilleen uskollisena: viehättävä ravintolasali, loistopalvelu alusta loppuun, kiehtova lista ja tietysti ennen kaikkea RUOKA! Seurueessamme ollut keski-eurooppalainen viinientuntija kiinnitti huomionsa vielä viinilistaan, joka oli niin ikään taitavasti koottu. On ilo esitellä Helsinkiä kv-vieraille Koamoksesta käsin.

2 Henkilöä
123456
Tänään (lauantai)
joulukuu 2017
S
M
T
W
T
F
S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Valitse aika:
SOSIAALINEN
SOVELLUKSET
©2017 Quandoo Oy. Kaikki oikeudet pidätetään