Kosmos Helsinki image 1
Kosmos Helsinki image 2
Kosmos Helsinki image 3
Kosmos Helsinki image 4
Kosmos Helsinki image 5

Kosmos

Keskusta · Eurooppalainen, Skandinaavinen · 
Loistava
5.2/6
190 Reviews

Kosmos – Tietoja

Kosmos on pitänyt paikkansa helsinkiläisten suosikkiravintoloiden joukossa läpi vuosikymmenten. Historiallisen ravintolan kosmopoliitti tunnelma ja modernilla otteella valmistetut suomalaiset ruoat houkuttelevat monenlaista väkeä nauttimaan laadukkaasta illallisesta Helsingin ydinkeskustassa Kalevankadulla. Jo 1920-luvulta toimineen ravintolan ruokalista on vuosien saatossa päivittynyt kansainvälisillä mauilla, mutta pitänyt kuitenkin pääosin perinteikkään linjansa, jossa näkyvät niin venäläiset, ranskalaiset kuin ruotsalaiset vaikutteet yhdistettynä suomalaiseen ruokaperinteeseen.

Aukioloajat

Avoinna tänään - Avaa klo 11:30
keskiviikko
11:30 - 01:00
torstai
11:30 - 01:00
perjantai
11:30 - 01:00
lauantai
16:00 - 01:00
sunnuntai
Suljettu
maanantai
11:30 - 01:00
tiistai
11:30 - 01:00

Osoite

Kosmos
Kalevankatu 3
00100 Helsinki
Varmista paikkasi ajoissa!

Lisää ravintolasta Kosmos, Helsinki

Legendaarinen Kosmos on aikojen saatossa toiminut niin kulttuuriväen, toimittajien kuin poliittisten radikaalien kohtaamispaikkana. Tärkeä osa ravintolan konseptia on aina ollut kuitenkin kaikkia kansanosia palveleva ja kunnioittava asenne. Historian havina näkyy Kosmoksessa edelleen niin sisustuksessa kuin ruokalistalla. Ydinkeskustassa Kalevankadulla sijaitsevan ravintolan suuri ravintolasali huokuu arvokkuutta ja helsinkiläistä kulttuuriperimää. À la carte -lista ja suositusmenu tarjoavat useita suomalaisen keittiön klassikoita sekä ripauksen moderneja kansainvälisiä vaikutteita. Kosmoksen keittiön pyrkimyksenä on luoda helsinkiläinen keittiö, jossa venäläiset, ranskalaiset ja ruotsalaiset vaikutteet ovat vahvasti läsnä yhdistyen kotimaisiin raaka-aineisiin ja modernisoituun suomalaiseen keittiöön. Ravintola ei pyri noudattamaan uusimpia ruokatrendejä vaan luottaa tasaiseen laatuun ja suomalaisten suosikkimakuihin. Ruoat valmistetaan raaka-aineita kunnioittaen yksinkertaisiin makuihin luottaen.

Kosmoksen hieno vanhan ajan tunnelma ja upea sisustus ovat vertaansa vailla ja luovat erinomaisen palvelun kanssa ainutlaatuisen miljöön, jollaista on vaikea muualta löytää. Herkulliset annokset eivät koskaan petä. Kun siis haluat takuuvarmoja onnistumisia perinteiseen helsinkiläiseen tyyliin, astele Kosmokseen Kalevankadulla.

190 Kosmos Arvostelua

"Erinomainen"6/6
Pia P.päivä sitten · 1 arvostelu

Hyvissä ajoin tekemäni pöytävaraus johti ikkunapöytään, Henkilökunta oli vain miehiä, mutta hyvin asiansa tuntevia ja hauskoja. Otimme alkuruuat, kapasimpukoita ja toisilla silliä, kaikki nauttivat, talon viini, nautimme siitä,Berglundin tilalta Ranskasta, yllättävä, hieno maku. Pääruuat kaikki hyviä. Vain linnunlaulu puuttui asiointitilasta.

"Erinomainen"6/6
Taisto H.11 päivää sitten · 1 arvostelu

Vahtimestari ottaa asiakkaat vastaan tyylillä ja eri-ikäisiä asiakkaita kunnioittaen, ravintola on sen näköinen kuin ravintolan pitää ollakin, ruoka on aivan erinomaista, valitsitpa listalta mitä vaan ja hinnat ovat kohdallaan. Vaikka ravintola oli aivan täynnä, henkilökunnalla kova kiire, tarjoilijamme jaksoi olla ystävällinen. Kiitokset loosista!

"Erinomainen"6/6
Synnöve W.16 päivää sitten · 1 arvostelu

Mahtava ruoka ja palvelu. Suosittelen kaikille. 25 sanaa liikaa kun lyhyemmät sanat riittävät. Siis ravintola kosmos keskellä helsinkiä, kulttirafla. Mitä vielä ? Kaikki hyvin! OK..

"Erinomainen"6/6
Anssi R.17 päivää sitten · 1 arvostelu

Klassikkoravintola, jossa kannattaa käydä. Palvelu oli oikein ystävällistä. Menu oli herkullinen pistoukeitto, madetta ja hedelmäistä torttua jälkkäriksi. Suositusviini toimi. Pöytä oli onneksi varattu etukäteen. Täyttä oli, viihdyimme.

"Upea"5/6
Eira P.vuosi sitten · 1 arvostelu

"Taattua laatua" ja aina yhtä ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua - Kosmos onkin tuttu jo 60-luvun lopulta lähtien. Arvostan Kosmoksen aivan omanlaistaan tunnelmaa ja sitä että sisustus on pysynyt melko muuttumattomana vuosien varrella. Tulen varmasti jatkossakin uudelleen, yksin tai seurassa, ja on ilo suositella Kosmosta muillekin. Chapeau!

"Erinomainen"6/6
imgEija S.yhdeksän kuukautta sitten · 1 arvostelu

Perinteikäs ravintola, jota on syytä kunnioittaa ja arvostaa. Ruoka ja palvelu oli erinomaista ja hinnoittelu kohdallaan. Anoppi kohta 82-v ja 16-v poikani, me nautimme! Olisiko teillä mahdollista laittaa seinille jonnekin kuvia taiteilijoista jne jotka ovat käyneet teillä säännöllisesti sekä historiasta tietoa hyvällä tyylikkäällä tavalla "printattuna" seinälle, ei tartte mennä nettisivuillenne, jossa voisitte vielä enemmän kirjoittaa historiasta. Minun isäni oli kanta-asiakkaanne ja "pyöri" teillä Olavi Virran, Tauno Palon ja erinäisten myös tunnettujen ihmisten kanssa.... isä oli autokauppias, joka siirtyi 1950 Joensuusta Helsinkiin.. poistunut manan majalle, mutta itse muistan tarinoita.. Lisäksi välilä tuon ulkomaisia vieraita teille syömään.. ihanaa. Kiittäen kesää Eija Salmi eija.salmi@aalto.fi

"Erinomainen"6/6
Lasse K.kahdeksan kuukautta sitten · 1 arvostelu

Tyttäremme perheineen suositteli meille Kosmosta ( emme Helsingistä) tämän käynnin jälkeen myös me suosittelemme tutuillemme Kosmosta. Ruoka oli todella hyvää. Miellyttävä ja rauhallinen miljöö , palvelu moitteetonta. Kiitos Lasse K

"Erinomainen"6/6
Esko T.yhdeksän kuukautta sitten · 1 arvostelu

Kosmoksen wieninleike on kaupungin paras, tarjoilu ystävällistä ja sisustus klassisen hieno. Sijaintinsa puolesta Kosmos on helposti saavutettavissa. Kosmos on hyvä lounaspaikka, hieman pidemmällekkin lounaalle. Toimii tietysti myös illalla.

"Erinomainen"6/6
Sami S.kuusi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Kosmos näyttäytyi tyylilleen uskollisena: viehättävä ravintolasali, loistopalvelu alusta loppuun, kiehtova lista ja tietysti ennen kaikkea RUOKA! Seurueessamme ollut keski-eurooppalainen viinientuntija kiinnitti huomionsa vielä viinilistaan, joka oli niin ikään taitavasti koottu. On ilo esitellä Helsinkiä kv-vieraille Koamoksesta käsin.

"Erinomainen"6/6
Ari S.kahdeksan kuukautta sitten · 1 arvostelu

Erinomainen kokemus. Vanha kunnon Kosmos! Kuin tulisi kotiin! Tarjoilu pelasi, tarjoiltiin kun oli tarve, annettiin olla rauhassa, kun pyydettiin, tahdikasta meininkiä, kerta kaikkiaan. Ihanat klassikot menussa, erinomainen viinivalikoiama, rauhallinen fiilis, sai keskittyä ystävän kanssa ystävyyteen! Hinta-laatusuhdekin paikallaan.

2 Henkilöä
Tämän ravintolan saatavuudesta ei ole tietoja.
Tänään (tiistai)
helmikuu 2018
S
M
T
W
T
F
S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Valitse aika: