Kosmos Helsinki image 1
Kosmos Helsinki image 2
Ilmaiset ja nopeat ravintolavarauksetVaraa pöytä helposti & hetkessä
Tyytyväiset asiakkaatYli 100 miljoonaa tyytyväistä herkuttelijaa

Kosmos

KeskustaEurooppalainen, Skandinaavinen
Loistava
5.2/6
217 arvostelua

Kosmos – Tietoja

Kosmos on pitänyt paikkansa helsinkiläisten suosikkiravintoloiden joukossa läpi vuosikymmenten. Historiallisen ravintolan kosmopoliitti tunnelma ja modernilla otteella valmistetut suomalaiset ruoat houkuttelevat monenlaista väkeä nauttimaan laadukkaasta illallisesta Helsingin ydinkeskustassa Kalevankadulla. Jo 1920-luvulta toimineen ravintolan ruokalista on vuosien saatossa päivittynyt kansainvälisillä mauilla, mutta pitänyt kuitenkin pääosin perinteikkään linjansa, jossa näkyvät niin venäläiset, ranskalaiset kuin ruotsalaiset vaikutteet yhdistettynä suomalaiseen ruokaperinteeseen.

Aukioloajat

Auki nyt - Sulkee 01:00
lauantai
16:00 - 01:00
sunnuntai
Suljettu
maanantai
11:30 - 01:00
tiistai
11:30 - 01:00
keskiviikko
11:30 - 01:00
torstai
11:30 - 01:00
perjantai
11:30 - 01:00

Osoite

Kosmos
Kalevankatu 3
00100 Helsinki
Varmista paikkasi ajoissa!

Lisää kohteesta Kosmos, Helsinki

Legendaarinen Kosmos on aikojen saatossa toiminut niin kulttuuriväen, toimittajien kuin poliittisten radikaalien kohtaamispaikkana. Tärkeä osa ravintolan konseptia on aina ollut kuitenkin kaikkia kansanosia palveleva ja kunnioittava asenne. Historian havina näkyy Kosmoksessa edelleen niin sisustuksessa kuin ruokalistalla. Ydinkeskustassa Kalevankadulla sijaitsevan ravintolan suuri ravintolasali huokuu arvokkuutta ja helsinkiläistä kulttuuriperimää. À la carte -lista ja suositusmenu tarjoavat useita suomalaisen keittiön klassikoita sekä ripauksen moderneja kansainvälisiä vaikutteita. Kosmoksen keittiön pyrkimyksenä on luoda helsinkiläinen keittiö, jossa venäläiset, ranskalaiset ja ruotsalaiset vaikutteet ovat vahvasti läsnä yhdistyen kotimaisiin raaka-aineisiin ja modernisoituun suomalaiseen keittiöön. Ravintola ei pyri noudattamaan uusimpia ruokatrendejä vaan luottaa tasaiseen laatuun ja suomalaisten suosikkimakuihin. Ruoat valmistetaan raaka-aineita kunnioittaen yksinkertaisiin makuihin luottaen.

Kosmoksen hieno vanhan ajan tunnelma ja upea sisustus ovat vertaansa vailla ja luovat erinomaisen palvelun kanssa ainutlaatuisen miljöön, jollaista on vaikea muualta löytää. Herkulliset annokset eivät koskaan petä. Kun siis haluat takuuvarmoja onnistumisia perinteiseen helsinkiläiseen tyyliin, astele Kosmokseen Kalevankadulla.

217 Kosmos arvostelua

Loistava
5.2/6
217 arvostelua
Hinta/laatu:Edullinen
Tunnelma:Loistava
Ruoka:Herkullinen
Odotusaika:Tilaus tuli hetkessä
Palvelu:Loistava
Melu:Miellyttävä
"Erinomainen"6/6
Ritva M.kuusi päivää sitten · 0 arvostelua

Kultivoidut ja perinteiset puitteet, hyvä ruoka. Lounaalla oli niin monta hyvää vaihtoehtoa, että oli vaikeaa valita itselleen paras. Joustava palvelu myös ruokarajoitteisille. Naulakkomaksu lisätään kätevästi laskuun.

"Erinomainen"6/6
Marianne H.15 päivää sitten · 0 arvostelua

Ihana Kosmos on vaalinut perinteitä, niin ruuassa kuin sisustuksessa. Kiitos siitä! Tänne on aina mukava palata uudelleen. Älkää muuttako tätä Helsingin hienointa ruokaympäristöä, näin se on.

"Erinomainen"6/6
Mirja G.16 päivää sitten · 0 arvostelua

Miellyttävä interiööri, hyvä ja ystävällinen palvelu, ruoka-annokset kauniita ja maukkaita. Etenkin katenkorva speltin ja tattikastikkeen kanssa oli kerrassaan loistava. Voin hyvällä syyllä suositella ravintolaa kenelle tahansa, joka haluaa luotettavan hyvää ruokaa.

"Erinomainen"6/6
Martti K.kuukausi sitten · 0 arvostelua

Moitteeton käynti: hyvää ruokaa, asiantuntevaa, huomaavaista palvelua, miellyttävän levollinen, "menneen maailman" (hyvässä mielessä!) ilmapiiri. Kosmoksen keskeisiä valtteja on, että ravintola ei "yritä" liikaa: ei yritä mitään pakonomaista kikkailua, "mukamas-hienouksia", alati vaihtuvien trendien perässä juoksemista.

"Upea"5/6
Eira P.vuosi sitten · 0 arvostelua

"Taattua laatua" ja aina yhtä ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua - Kosmos onkin tuttu jo 60-luvun lopulta lähtien. Arvostan Kosmoksen aivan omanlaistaan tunnelmaa ja sitä että sisustus on pysynyt melko muuttumattomana vuosien varrella. Tulen varmasti jatkossakin uudelleen, yksin tai seurassa, ja on ilo suositella Kosmosta muillekin. Chapeau!

"Erinomainen"6/6
Eija S.vuosi sitten · 0 arvostelua

Perinteikäs ravintola, jota on syytä kunnioittaa ja arvostaa. Ruoka ja palvelu oli erinomaista ja hinnoittelu kohdallaan. Anoppi kohta 82-v ja 16-v poikani, me nautimme! Olisiko teillä mahdollista laittaa seinille jonnekin kuvia taiteilijoista jne jotka ovat käyneet teillä säännöllisesti sekä historiasta tietoa hyvällä tyylikkäällä tavalla "printattuna" seinälle, ei tartte mennä nettisivuillenne, jossa voisitte vielä enemmän kirjoittaa historiasta. Minun isäni oli kanta-asiakkaanne ja "pyöri" teillä Olavi Virran, Tauno Palon ja erinäisten myös tunnettujen ihmisten kanssa.... isä oli autokauppias, joka siirtyi 1950 Joensuusta Helsinkiin.. poistunut manan majalle, mutta itse muistan tarinoita.. Lisäksi välilä tuon ulkomaisia vieraita teille syömään.. ihanaa. Kiittäen kesää Eija Salmi eija.salmi@aalto.fi

"Erinomainen"6/6
Marketta V.kuukausi sitten · 0 arvostelua

Kosmos oli miellyttävä kokemus kaikin puolin. Neljän hengen seurueemme valitsi aluksi suomalaisen antipaston, joka osoittautui erinomaiseksi kala-alkupalaksi. Pääruoat chateaubriand ja wieninleike olivat maistuvia ja etenkin oikeaoppisesti valmistettu wieninleike. ( me muut saimme maistiasia jättikokoisesta wieninleikkeestä) Jälkiruoaksi jäätelöä lisukkeineen. Miljöö oli miellyttävän vanhanaikainen mutta silti rento. Palvelu myös erinomaista. Marketta V.

"Erinomainen"6/6
Lasse K.10 kuukautta sitten · 0 arvostelua

Tyttäremme perheineen suositteli meille Kosmosta ( emme Helsingistä) tämän käynnin jälkeen myös me suosittelemme tutuillemme Kosmosta. Ruoka oli todella hyvää. Miellyttävä ja rauhallinen miljöö , palvelu moitteetonta. Kiitos Lasse K

"Erinomainen"6/6
Esko T.vuosi sitten · 0 arvostelua

Kosmoksen wieninleike on kaupungin paras, tarjoilu ystävällistä ja sisustus klassisen hieno. Sijaintinsa puolesta Kosmos on helposti saavutettavissa. Kosmos on hyvä lounaspaikka, hieman pidemmällekkin lounaalle. Toimii tietysti myös illalla.

"Erinomainen"6/6
Ari S.10 kuukautta sitten · 0 arvostelua

Erinomainen kokemus. Vanha kunnon Kosmos! Kuin tulisi kotiin! Tarjoilu pelasi, tarjoiltiin kun oli tarve, annettiin olla rauhassa, kun pyydettiin, tahdikasta meininkiä, kerta kaikkiaan. Ihanat klassikot menussa, erinomainen viinivalikoiama, rauhallinen fiilis, sai keskittyä ystävän kanssa ystävyyteen! Hinta-laatusuhdekin paikallaan.

2 henkilöä
Ravintolassa ei ole tilaa.
Tänään (lauantai)
huhtikuu 2018
m
t
k
t
p
l
s
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Valitse aika: