Quandoo
(FI) Suomi
5.3 /6 Loistava 137 arvostelua

Kosmos

Keskusta Eurooppalainen, Skandinaavinen €€€ +100
Varaa
Varauskysely
-
1 henkilö
+
{{ capacity }}
Haluatko tehdä varauksen suurelle ryhmälle? Kokeile varauskyselyä ryhmille!
{{ request.date | date: 'mediumDate'}}
{{ discount.name }}
-
{{time.date | date: 'HH:mm'}} | -{{request.discount.value}}%
+
Tiedustele viime hetken tilannetta ravintolasta.
{{time.date | date: 'HH:mm'}}
{{ discount.name }}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{ request.area.name }} Missä halauaisit istua?
{{ area.name }}
Tämä on ainoa valittava alue

Sinun Kosmos

Kosmos on pitänyt paikkansa helsinkiläisten suosikkiravintoloiden joukossa läpi vuosikymmenten. Historiallisen ravintolan kosmopoliitti tunnelma ja modernilla otteella valmistetut suomalaiset ruoat houkuttelevat monenlaista väkeä nauttimaan laadukkaasta illallisesta Helsingin ydinkeskustassa Kalevankadulla. Jo 1920-luvulta toimineen ravintolan ruokalista on vuosien saatossa päivittynyt kansainvälisillä mauilla, mutta pitänyt kuitenkin pääosin perinteikkään linjansa, jossa näkyvät niin venäläiset, ranskalaiset kuin ruotsalaiset vaikutteet yhdistettynä suomalaiseen ruokaperinteeseen.

Aukioloajat

  • Maanantai 11:30 - 01:00
  • Tiistai 11:30 - 01:00
  • Keskiviikko 11:30 - 01:00
  • Torstai 11:30 - 01:00
  • Perjantai 11:30 - 01:00
  • Lauantai 16:00 - 01:00
  • Sunnutai Suljettu
Kosmos, Kalevankatu 3, 00100 Helsinki

Filosofia

Legendaarinen Kosmos on aikojen saatossa toiminut niin kulttuuriväen, toimittajien kuin poliittisten radikaalien kohtaamispaikkana. Tärkeä osa ravintolan konseptia on aina ollut kuitenkin kaikkia kansanosia palveleva ja kunnioittava asenne. Historian havina näkyy Kosmoksessa edelleen niin sisustuksessa kuin ruokalistalla. Ydinkeskustassa Kalevankadulla sijaitsevan ravintolan suuri ravintolasali huokuu arvokkuutta ja helsinkiläistä kulttuuriperimää. À la carte -lista ja suositusmenu tarjoavat useita suomalaisen keittiön klassikoita sekä ripauksen moderneja kansainvälisiä vaikutteita. Kosmoksen keittiön pyrkimyksenä on luoda helsinkiläinen keittiö, jossa venäläiset, ranskalaiset ja ruotsalaiset vaikutteet ovat vahvasti läsnä yhdistyen kotimaisiin raaka-aineisiin ja modernisoituun suomalaiseen keittiöön. Ravintola ei pyri noudattamaan uusimpia ruokatrendejä vaan luottaa tasaiseen laatuun ja suomalaisten suosikkimakuihin. Ruoat valmistetaan raaka-aineita kunnioittaen yksinkertaisiin makuihin luottaen.

Kosmoksen hieno vanhan ajan tunnelma ja upea sisustus ovat vertaansa vailla ja luovat erinomaisen palvelun kanssa ainutlaatuisen miljöön, jollaista on vaikea muualta löytää. Herkulliset annokset eivät koskaan petä. Kun siis haluat takuuvarmoja onnistumisia perinteiseen helsinkiläiseen tyyliin, astele Kosmokseen Kalevankadulla.

137 arvostelua

5.3 /6 Loistava 137 arvostelua
Laatu/Hinta: edullinen
Palvelu: loistava
Odotusaika: ei odotusaikaa
Tunnelma: loistava
Ruoka: taivaallinen
Melu: hiljainen
59 6
62 5
10 4
4 3
2 2
0 1
1 arvostelu tähän mennessä 6
30.09.2017 12:32

Ruoka oli taivaallista! Kosmoksen spessu wiennerleike suli suussa. Tarjoilu pelisi ja ruokailuelämys oli pitkästä aikaa korkealla tasolla. Suosittelen lämpöisesti paikkaa kaikille vaativille ruokaelämyksen etsijöille. Kiitos..

1 arvostelu tähän mennessä 6
29.09.2017 08:11

Meidät otettiin hyvin huomioon erityistarpeinemme ja vauvoinemme. Palvelu oli hyvää ja ruoka oli hyvää. Syöttötuoleja oli vain yksi, mutta silti pärjättiin ihan hyvin. Kiitos teille.

1 arvostelu tähän mennessä 6
28.09.2017 10:37

Erinomainen ruoka ja hyvä palvelu ystävällisiltä ja kokeneilta tarjoilijoilta. Kosmos on niitä paikkoja johon kannattaa viedä ulkomaiset vieraatkin. Sali on normaalisti iltaisin täysi joten kannattaa tehdä pöytävaraus hyvissä ajoin.

1 arvostelu tähän mennessä 6
15.09.2017 18:59

Ainutlaatuinen miljöö ja sopivien yhteyksien päässä kaikkialta saapuville, Suosittu paikka, sesonkiaikana pöytä on syytä varata ajoissa. Hyvä ruokalista, ravintolan suosikit edelleen listalla ja asialliset hinnat ,Henkilökuntaa näkyy olevan riittävästi vaikka sali tupaten täynnä,

1 arvostelu tähän mennessä 5
06.02.2017 18:52

"Taattua laatua" ja aina yhtä ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua - Kosmos onkin tuttu jo 60-luvun lopulta lähtien. Arvostan Kosmoksen aivan omanlaistaan tunnelmaa ja sitä että sisustus on pysynyt melko muuttumattomana vuosien varrella. Tulen varmasti jatkossakin uudelleen, yksin tai seurassa, ja on ilo suositella Kosmosta muillekin. Chapeau!

1 arvostelu tähän mennessä 6
24.05.2017 10:38

Perinteikäs ravintola, jota on syytä kunnioittaa ja arvostaa. Ruoka ja palvelu oli erinomaista ja hinnoittelu kohdallaan. Anoppi kohta 82-v ja 16-v poikani, me nautimme! Olisiko teillä mahdollista laittaa seinille jonnekin kuvia taiteilijoista jne jotka ovat käyneet teillä säännöllisesti sekä historiasta tietoa hyvällä tyylikkäällä tavalla "printattuna" seinälle, ei tartte mennä nettisivuillenne, jossa voisitte vielä enemmän kirjoittaa historiasta. Minun isäni oli kanta-asiakkaanne ja "pyöri" teillä Olavi Virran, Tauno Palon ja erinäisten myös tunnettujen ihmisten kanssa.... isä oli autokauppias, joka siirtyi 1950 Joensuusta Helsinkiin.. poistunut manan majalle, mutta itse muistan tarinoita.. Lisäksi välilä tuon ulkomaisia vieraita teille syömään.. ihanaa. Kiittäen kesää Eija Salmi eija.salmi@aalto.fi

1 arvostelu tähän mennessä 6
20.06.2017 12:41

Tyttäremme perheineen suositteli meille Kosmosta ( emme Helsingistä) tämän käynnin jälkeen myös me suosittelemme tutuillemme Kosmosta. Ruoka oli todella hyvää. Miellyttävä ja rauhallinen miljöö , palvelu moitteetonta. Kiitos Lasse K

1 arvostelu tähän mennessä 6
24.05.2017 07:31

Kosmoksen wieninleike on kaupungin paras, tarjoilu ystävällistä ja sisustus klassisen hieno. Sijaintinsa puolesta Kosmos on helposti saavutettavissa. Kosmos on hyvä lounaspaikka, hieman pidemmällekkin lounaalle. Toimii tietysti myös illalla.

1 arvostelu tähän mennessä 6
08.08.2017 07:11

Kosmos näyttäytyi tyylilleen uskollisena: viehättävä ravintolasali, loistopalvelu alusta loppuun, kiehtova lista ja tietysti ennen kaikkea RUOKA! Seurueessamme ollut keski-eurooppalainen viinientuntija kiinnitti huomionsa vielä viinilistaan, joka oli niin ikään taitavasti koottu. On ilo esitellä Helsinkiä kv-vieraille Koamoksesta käsin.

1 arvostelu tähän mennessä 6
21.06.2017 08:05

Erinomainen kokemus. Vanha kunnon Kosmos! Kuin tulisi kotiin! Tarjoilu pelasi, tarjoiltiin kun oli tarve, annettiin olla rauhassa, kun pyydettiin, tahdikasta meininkiä, kerta kaikkiaan. Ihanat klassikot menussa, erinomainen viinivalikoiama, rauhallinen fiilis, sai keskittyä ystävän kanssa ystävyyteen! Hinta-laatusuhdekin paikallaan.

1 arvostelu tähän mennessä 6
14.10.2016 19:19

Usein olemme vierailleet Kosmoksessa erilaisten ystävä porukoiden kanssa ja olemme aina olleet hyvin tyytyväisiä kokonaisuuteen. Joka kerran kun tulemme Helsinkiin tutkimme useiden ravintoloiden ruokalistoja. Taas kerran Kosmos sai meidät puolelleen. Kiitos erinomaisesta ateriasta sekä palvelusta.

1 arvostelu tähän mennessä 6
11.03.2017 10:36

Rauhallinen ympäristö, ystävällinen ja viipymätön tarjoilu, klassinen ruoka. Arvostan perinteistä ravintolakulttuuria, johon kuuluu eteisvahtimestari, kaunis kattaus, viihtyisä ympäristö, rauhallinen ja keskustelun mahdollistava ympäristö, klassinen ruokalista, tyrkyttämätön tarjoilukulttuuri. Kaikessa tässä Kosmos on säilyttänyt tyylinsä.

3 arvostelua tähän mennessä 6
17.03.2017 13:40

Ruokalista oli meidän kaikkien mielestä hyvä ja kattava. Perinteinen konstalematon ruoka joka tänä päivänä on vaikeata saada ravintolassa oli meidän mieleen. Tarjoilu oli hyvä ja joustavaa. Mieheni sai jopa lisää perunaa Sill à la Russe annokseen. Sali oli kaunis ja varoen restauroitu. Vietimme siskoni 85-vuotis päiviä ja hän ,vaikka paljon käynyt ravintoloissa Helsingissä ja ympäri maailmaa oli kovin ihastunut. Hän kävi ensimmäistä kertaa Kosmoksessa

1 arvostelu tähän mennessä 6
29.10.2016 08:54

Hyvä ja huomioiva palvelu. Tarjoilu toimii. Aterioiden hinta-laatu suhde hyvä. Kuta kuinkin vakipaikka, kun näin eläkkeellä Helsingissä käy tuttuja tapaamassa. Suosittelen Kosmosta aina, kun kysytään, mikä on hyvä ruokaravintola Hgissä

1 arvostelu tähän mennessä 5
29.11.2016 14:15

Hyvä tunnelma, kiva tarjoilija ja hyvä ruoka eli sitä saatiin, mitä tilattiin.Kosmos on siitä hyvä ravintola, että saa olla rauhassa ja seurustella ystävien kanssa, ei olla 1,5 tunnin päästä hoputtamassa ulos, harvinaista Helsingissä, kiitos siitä.

1 arvostelu tähän mennessä 6
03.07.2016 11:09

Todella miellyttävä tarjoilu, esim. harjoittelija ja toinen rouva, joka sanoi olleensa talossa muutaman vuoden. Tosi kivoja. Syötiin perinteinen viininleike ja alkuun vorsmak. Jälkkäriksi letut jätskillä ja vadelma- sekä lakkahillolla, jotka portviinillä huuhdottiin alas. Ei se maallinen eväs siitä parane! Täydet pisteet! Ja aivan mainiota, että Suomessakin löytyy selkeä ravintola, jossa neljäs sukupolvi jatkaa yrittämistä. Hatunnostoa! Jukka

2 arvostelua tähän mennessä 6
07.12.2016 10:06

Rauhallinen maanantai-ilta herraseurueessa. Sali puolillaan joten kiireetön tunnelma. Alkuun rapeita blinejä perinteisillä lisukkeilla ja kostukkeella, sitten kuhaa, schnitzed, tournedos ja kateenkorva pääruokina rapsakan rieslingin ja pontevan chiantin kera. Sen jäkeen räiskäleitä ja lopuksi cafe con Jallu ***Extra. Loistava makujen ja viinien combo, luonteva ja asiakasta hyvin lukeva leppoisa ja asiantunteva tarjoilija tekivät illasta täydellisen.

1 arvostelu tähän mennessä 6
18.01.2017 09:55

Kosmos on paikka, jossa en ole koskaan pettynyt, en ruokaan enkä tarjoiluun. Ilmapiiri oivallinen hyviin keskusteluihin. Ja pisteenä i:n päälle narinkkapalvelu, joka toivottaa tervetulleeksi ja -menneeksi.

1 arvostelu tähän mennessä 6
22.06.2016 13:32

Hyvä ruoka ja mahtava palvelu. Old school parhaalla mahdollisella tavalla. Kosmos ei koskaan petä. Silakat, keitot ja leikkeet ovat huippuja. Pikkuletut lakkahillolla myös erittäin suositeltavissa.

2 arvostelua tähän mennessä 6
23.02.2017 10:17

Kosmos on tasokas ja luotettava. Toivomuksemme pöydästä oli otettu huomioon, mikä oli tärkeää. Lounaslista oli edustava, ja annokset erinomaisesti valmistettuja. Henkilökunta oli avointa ja ystävällistä.