Kosmos – Tietoja

Kosmos on pitänyt paikkansa helsinkiläisten suosikkiravintoloiden joukossa läpi vuosikymmenten. Historiallisen ravintolan kosmopoliitti tunnelma ja modernilla otteella valmistetut suomalaiset ruoat houkuttelevat monenlaista väkeä nauttimaan laadukkaasta illallisesta Helsingin ydinkeskustassa Kalevankadulla. Jo 1920-luvulta toimineen ravintolan ruokalista on vuosien saatossa päivittynyt kansainvälisillä mauilla, mutta pitänyt kuitenkin pääosin perinteikkään linjansa, jossa näkyvät niin venäläiset, ranskalaiset kuin ruotsalaiset vaikutteet yhdistettynä suomalaiseen ruokaperinteeseen.

Aukioloajat

Auki nyt - Sulkee 01:00
tiistai
11:30 - 01:00
keskiviikko
11:30 - 01:00
torstai
11:30 - 01:00
perjantai
11:30 - 01:00
lauantai
16:00 - 01:00
sunnuntai
Suljettu
maanantai
11:30 - 01:00

Osoite

Kosmos
Kalevankatu 3
00100 Helsinki

Lisää kohteesta Kosmos, Helsinki

Legendaarinen Kosmos on aikojen saatossa toiminut niin kulttuuriväen, toimittajien kuin poliittisten radikaalien kohtaamispaikkana. Tärkeä osa ravintolan konseptia on aina ollut kuitenkin kaikkia kansanosia palveleva ja kunnioittava asenne. Historian havina näkyy Kosmoksessa edelleen niin sisustuksessa kuin ruokalistalla. Ydinkeskustassa Kalevankadulla sijaitsevan ravintolan suuri ravintolasali huokuu arvokkuutta ja helsinkiläistä kulttuuriperimää. À la carte -lista ja suositusmenu tarjoavat useita suomalaisen keittiön klassikoita sekä ripauksen moderneja kansainvälisiä vaikutteita. Kosmoksen keittiön pyrkimyksenä on luoda helsinkiläinen keittiö, jossa venäläiset, ranskalaiset ja ruotsalaiset vaikutteet ovat vahvasti läsnä yhdistyen kotimaisiin raaka-aineisiin ja modernisoituun suomalaiseen keittiöön. Ravintola ei pyri noudattamaan uusimpia ruokatrendejä vaan luottaa tasaiseen laatuun ja suomalaisten suosikkimakuihin. Ruoat valmistetaan raaka-aineita kunnioittaen yksinkertaisiin makuihin luottaen.

Kosmoksen hieno vanhan ajan tunnelma ja upea sisustus ovat vertaansa vailla ja luovat erinomaisen palvelun kanssa ainutlaatuisen miljöön, jollaista on vaikea muualta löytää. Herkulliset annokset eivät koskaan petä. Kun siis haluat takuuvarmoja onnistumisia perinteiseen helsinkiläiseen tyyliin, astele Kosmokseen Kalevankadulla.

232 Kosmos arvostelua

Loistava
5.2/6
232 arvostelua
Odotusaika:Tilaus tuli hetkessä
Palvelu:Loistava
Tunnelma:Loistava
Melu:Miellyttävä
Hinta/laatu:Edullinen
Ruoka:Herkullinen
Sort by:Osuvimmat
  • Osuvimmat
  • Parhaimmiksi arvostellut
  • Uusimmat
"Erinomainen"6/6
Kaarina V.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Hei, kiitos luontevan lämpimästä ja viihdyttävästä illasta! Herkullista ruokaa ja SYKÄHDYTTÄVÄÄ musiikkia...Ilta oli kodikkaan tuntuinen ja samalla erityinen ja ainutlaatuinen. Solistin lisäksi säestäjä ja juontaja olivat taitavia ja mukavan rentoja. KIITOS!

"Erinomainen"6/6
Vlad M.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Great service, beautiful atmosphere and most importantly great food! It's one of my favorite places in Helsinki to take friends from abroad and for celebrations.

"Erinomainen"6/6
Martin D.kuukausi sitten · 2 arvostelua

Classic restaurant offering old style service and fine food in atmospheric setting. Very central location. Not cheap of course, but good value all round. Don’t miss out on this experience!

"Erinomainen"6/6
Kari V.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Ruoka erinomaista, samoin viinivalikoima. Omien makutottumusteni perusteella Helsingin paras ja kansainvälisin. Palvelu perinteisen henkilökohtaista. Tunnelma säilynyt vuosikymmenet samana, vaikka jossain määrin asiakaskunta onkin "monipuolistunut". Erityismaininta eteispalvelusta.

"Upea"5/6
Eira P.vuosi sitten · 1 arvostelu

"Taattua laatua" ja aina yhtä ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua - Kosmos onkin tuttu jo 60-luvun lopulta lähtien. Arvostan Kosmoksen aivan omanlaistaan tunnelmaa ja sitä että sisustus on pysynyt melko muuttumattomana vuosien varrella. Tulen varmasti jatkossakin uudelleen, yksin tai seurassa, ja on ilo suositella Kosmosta muillekin. Chapeau!

"Erinomainen"6/6
Eija S.vuosi sitten · 1 arvostelu

Perinteikäs ravintola, jota on syytä kunnioittaa ja arvostaa. Ruoka ja palvelu oli erinomaista ja hinnoittelu kohdallaan. Anoppi kohta 82-v ja 16-v poikani, me nautimme! Olisiko teillä mahdollista laittaa seinille jonnekin kuvia taiteilijoista jne jotka ovat käyneet teillä säännöllisesti sekä historiasta tietoa hyvällä tyylikkäällä tavalla "printattuna" seinälle, ei tartte mennä nettisivuillenne, jossa voisitte vielä enemmän kirjoittaa historiasta. Minun isäni oli kanta-asiakkaanne ja "pyöri" teillä Olavi Virran, Tauno Palon ja erinäisten myös tunnettujen ihmisten kanssa.... isä oli autokauppias, joka siirtyi 1950 Joensuusta Helsinkiin.. poistunut manan majalle, mutta itse muistan tarinoita.. Lisäksi välilä tuon ulkomaisia vieraita teille syömään.. ihanaa. Kiittäen kesää Eija Salmi eija.salmi@aalto.fi

"Erinomainen"6/6
Marketta V.kolme kuukautta sitten · 1 arvostelu

Kosmos oli miellyttävä kokemus kaikin puolin. Neljän hengen seurueemme valitsi aluksi suomalaisen antipaston, joka osoittautui erinomaiseksi kala-alkupalaksi. Pääruoat chateaubriand ja wieninleike olivat maistuvia ja etenkin oikeaoppisesti valmistettu wieninleike. ( me muut saimme maistiasia jättikokoisesta wieninleikkeestä) Jälkiruoaksi jäätelöä lisukkeineen. Miljöö oli miellyttävän vanhanaikainen mutta silti rento. Palvelu myös erinomaista. Marketta V.

"Erinomainen"6/6
Ritva P.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Ruoka oli erittäin hyvää maultaan, ulkonäöltään ja suutuntumaltaan. Portugalilainen kuohuviini erikoisen raikasta ja sekä kuivaa että maukasta. Haudutettu karitsanniska sekä pehmeää että maukasta ja sopi hyvin hapankaalin kanssa. Menyssä oli sopivan vähän ja sopivan erilaisia vaihtoehtoja. Karitsan kanssa suositeltu punaviini oli todella hyvää. kokeilimme 3 jälkiruokaa (lakka-vach... mikä se sana taas olikaan, jäätelö+suklaakastike ja mudcake: kaikki ihania. Annokset riittävän pieniä (ei ruokahukkaa eikä ähkyä). Kokoustaminen onnistui hyvin ruokailun lomassa, koska melutaso oli matala. Tarjoilija kertoi ruuista, mutta ei ollut sellaista pakko-pikakivääripuhetta, niin kuin nykyään monissa uusissa ravintoloissa. Koko porukka oli erittäin tyytyväinen.

"Erinomainen"6/6
Lasse K.vuosi sitten · 1 arvostelu

Tyttäremme perheineen suositteli meille Kosmosta ( emme Helsingistä) tämän käynnin jälkeen myös me suosittelemme tutuillemme Kosmosta. Ruoka oli todella hyvää. Miellyttävä ja rauhallinen miljöö , palvelu moitteetonta. Kiitos Lasse K

"Erinomainen"6/6
Esko T.vuosi sitten · 1 arvostelu

Kosmoksen wieninleike on kaupungin paras, tarjoilu ystävällistä ja sisustus klassisen hieno. Sijaintinsa puolesta Kosmos on helposti saavutettavissa. Kosmos on hyvä lounaspaikka, hieman pidemmällekkin lounaalle. Toimii tietysti myös illalla.