Reviews of Ravintola Aihki (24)
Read what people think about Ravintola Aihki. All restaurant reviews are written by verified Quandoo diners. Learn more about Ravintola Aihki before you go by getting tips and ratings from other restaurant-goers. With real-life reviews, you can see what other diners loved about Ravintola Aihki and book a table with confidence!
24 reviews
- Most recent
- Highest rated
- Lowest rated
We arrived to a warm greeting. I had previously sent a Facebook message asking about the menu and was told there was a 3 course or 6 course. The waiter arrived with our starter - we weren’t given the choice of menu (we would have opted for the 6). Our children were also automatically served the three course. They are very fussy and would not have ate it so I asked if there was a kids menu. I was told that there wasn’t and it had to be communicated before hand (I should have checked/asked but there was no prior communication). However; they did go out their way to make fries for the fussy eaters. The waiter then explained it was a surprise menu. The starter was nice enough. The main (lamb) was very fatty and the sides were almost non-existent. Everything was well presented. The restaurant itself was clean and has a nice atmosphere. We left disappointed though.
Repas excellent, raffiné et bien présenté. Le personnel top, toujours à l’écoute, pro et en plus nous avons eu une personne qui parlait très bien le français. Nous avons passé une très belle soirée en famille pour mon anniversaire. L’endroit très cocooning je recommande 👌
Iso pettymys. Käyty aikaisemmin ja nyt taso oli jotain aivan surkeaa. Ei mitään paikallista menussa. Kaukana fine dining ruuasta ja palvelusta. Viimeinen kerta, enkä suosittele kenellekkään.
Aikaisempiin vuosiin verrattuna Aihkin taso on romahtanut. Henkilökunta on ystävällistä, mutta ruoka oli todellinen pettymys, eikä rahoilleen saa vastinetta. Aikaisemmin tarjolla olleet paikallisuuteen nojaavat annokset loistivat poissaolollaan. Erityisruokavalion vaihtoehdot olivat osittain täysin syömäkelvottomia (esim. Uppomuna perunamuussilla!). En valitettavasti voi suositella ravintolaa tämänhetkisen keittiön perusteella, vaikka aikaisemmin olenkin ollut suuri Aihkin ystävä. 400e kahdelta henkilöltä osittain syömäkelvottomasta ruoasta on valitettavasti pikemminkin ryöstö kuin palvelukokemus tai elämys.
Pöytään klo 18, keittiön tervehdys tuli pöytään klo 18.45. Ei pahoitteluita viiveestä. Alkupaloissa nyt vielä yritystä, mitä nyt sieniliemikin oli jo pöytään tullessa kylmää. Taso näissäkin toki valovuoden viime vuotisia perässä. Lähinnä sellaista hyvää nykyään jo S-ryhmän ravintoloissakin saatavaa alkuruokien tasoa. Pääruuat sitten olivatkin jo rimanalitus. Pankojauhotettu nieriä oli jotain mitä ei kukaan Suomalainen kokki kehtaisi tarjoilla. Suolaton nieriä oli saanut päälleen paakkuntuneita pankojauhoja. Lisukkeena ei kastiketta. Parasta toki että tämäkin annos tuli viileänä pöytään.. En tiedä eivätkö kokit ole eläissään kokanneet lohta, mutta rehellisyyden nimissä tuota annosta ei olisi ikinä saanut päästää keittiöstä. Pääruokana oli liha. Tässä olisi voinut jotain pelastaa laadukkaalla raaka-aineella. Missä esim. Poro? Ylipäätänsäkin nettisivujen kuvaus pitää nopeasti muokata. Ruuassa ei ollut mitään paikallista, ei edes Suomalaista. Samaan aikaan syömässä olleet ulkomainen kokkipariskunnan tyrmistys oli aika kuvaavaa. Tulivat syömään Lappiin espanjalaiseen tapaan tehtyjä ruokia ilman paikallisia raaka-aineita. Itse liha-annoksesta: Kuivaksi paahdetusta pihvistä ei nyt oikein voi edes arvostelua kertoa koska se tuli pöytää kylmänä -> ei enää siis edes haaleana. Sen verran ylikypsä pihvi oli jo että ei viitsinyt sitä edes takaisin keittiöön lähettää kun teki jo mieli pois. Jälkiruokana ollut tartatlletti tyylisen keksin ja päällä olleen marenkivirtelmän osalta ei kuvailuja kun se jäi syömättä. Kokonaisuudessa hirveästi yli 60 e tuosta ei kehtaisi kukaan pyytää edes Lapin lisällä. 8 kerta Aihkissa syömässä ja myös majoittuneena voi sanoa että aikamoisen kriisipalaverin paikka omistajilla jos meinaavat että toiminta jatkuu. Ketään kotimaista ei kannattaisi näillä hinnoilla paikalle päästään -> yksikin kuvailu tästä kokemusta kuvineen vaikkapa sosiaaliseen mediaan voi tuhota vuosiksi maineen ja kaikki se positiivisuus mitä Anssin aikana tasosta on tehty tuhoutuu. Hinta on samaa tasoa kun Esim. Rukan Tapiossa. Sen pitäisi ollakin oikeasti se mitä tällä hintatasolla pitäisi tavoitella. Nykyiselle keittiöhenkilöstöllä valitettavasti Aihkilla tekee tiukkaa mahtua pyhän top 3. HuttuHippu näyttää onnistuneen samaan laadukkaammat kokit ulkomailta.. Itse olen vuosien aikana suositellut resorttia useille kansainväliseille vieraille ja heitä on majoittunutkin jo toistakymmentä teillä kun ovat tulleet Pyhälle vierailemaan. Aihki on ollut vierailujen helmi, Suomalaisen ruuan ja lapin mainos. Nyt on nopeiden (ja isojen) korjausliikkeiden aika, vastaavaa kokemusta mitä me saimme ei saa tarjota kenellekään. Anssi Riihimäki tai muu kovan tason Suomalainen keittiömestari nopeasti takaisin jos ravintola haluaa tavoitella aiempaa tasoaan. Tai sitten tilalle lasagne buffa Astelin tapaan. Toivon että viestini tavoittaa upeata työtä vuosia Pyhällä tehneet omistajat. Yt. Santeri Seppälä santeri.seppala@etelasavonha.fi
Ystävällinen ja lämmin vastaanotto ovella. Sai vaihtaa talvikengät aulassa huopatöppösiin. Paikan ilmapiiri on mukava ja autenttinen. Söimme kolmen ruokalajin illallisen. Ruoat olivat kaikki erinomaisia ja omaan makuuni sopivan tavallisia eli ei mitään veripalttua tms. Palvelu oli ystävällistä, mutta ehkä osan tarjoilijoiden kielitaito ei ollut täysin sujuvaa englanniksi (eikä suomeksi). Ruokien esittely jäi suppeaksi ja väärinymmärryksestä johtuen meille ei tarjottu ruokien kanssa viinejä ennen kuin itse pyysimme. Samoin jälkiruoan kanssa olisi maistunut kuppi teetä. Viineistä vastannut tarjoilija oli supliikki ja asiansa osaava ja vastaanotossa työskennellyt henkilö alan ammattilainen. Kaiken kaikkiaan paikka on niin kiva ja ruokien taso korkea, että menisin ehdottomasti uudelleen. Kiireellä ei kannata mennä vaan tunnelmasta nauttien.
The food tasted good but the service was just so bad compared what it used to be. For what you pay, I would expect better experience. Waiters did not seem to have a clue wht was served and what the wines were. Our drinks were forgotten, table was full of empty glasses etc. They did bring us extra dish with short notice which we appreciate a lot. But then also most of our 8 people group were throwing up after the dinner so I am suspecting food poisoning :(. I really likes this restaurant in the past but now it is so far from offering cosy and sophisticated finnish lapland experience for the guests but the prices don’t reflect that.
Abbiamo riservato per il pranzo di Natale direttamente sul sito del resort, ma quando siamo arrivati al ristorante ci hanno fatto sapere che, da un paio di settimane, hanno tolto l'orario sul pranzo. Tutto questo però senza avvertirci.
Ruoka oli erinomaista , palvelussa/ ammattitaidossa pientä hiomista. Kokonaisuudessa vilpitöntä 👍
This was the most amazing meal we have over experienced! We would fly here again just to revisit the magical flavors of the food and beverage pairings, and the ambiance of this lakeside retreat! Everything about our evening here was incredible from start to finish, and I wouldn’t trade a moment of it! If you’re in Finnish Lapland, don’t miss Aihki, and if you’re not in Finnish Lapland, get there and don’t miss Aihki! Experiences like this are what life on earth is all about!
Delicious and nicely presented food, nice ambience, beautiful view, and friendly staff
All in all an awesome experience. Food, service and ambience
Fine dining at it’s best in the middle of nowhere. Excellent food and attentive service in a laid back environment. Not cheap but very very good.
Yllättävä, hienostunut ja paikallisia raaka-aineita hyödyntäbä illallinen, miellyttävä ilmapiiri ja palvelu.
Ylellinen kuljetus. Viime vuodesta tuttu kuljettaja. Miellyttävä ympäristö. Laadukkaat tarjottavat. Yksilölliset astiat. Miellyttävä musiikki. Puhtaus.
Ruoka oli todellakin ylihinnoiteltua. Hintahaarukka 70-80 e olisi ollut sopiva. Maistelumenuksikin aivan minimaaliset annokset. Poron häntä epämiellyttävä kokemus. Raudun liemi taittoi maultaan homeeseen. Poron filee toinen pala sitkeä, huomautukseni ei tuottanut vaihtoa. Poron kanssa tarjoiltu sipulilisäke ei sopinut lainkaan yhteen poron kanssa. Punajuurikeitto hyvä. Ravun kastike hyvä. Tuntui kuin ruoan kanssa kikkailu olisi mennyt ylitse, vähempikin taiteilu olisi riittänyt. Jälkiruoka hyvä. En voi suositella paikkaa ainakaan saamamme menun perusteella.
Good variety of local ingredients with high quality preparations. With the good service the overall experience was superb
Ainostaan illallisen kalleus oli heikentävä tekijä, kaikki muu oli oikein hyvin.
Ainostaan illallisen kalleus oli heikentävä tekijä, kaikki muu oli oikein hyvin.
We had the possibility to join an exceptionel 4 hand 6 course dinner with wine paring. The dishes were very delicious, artful combined and positively surprising. The service was excellent. We enjoyed the evening a lot.
Die Portionen waren sehr sehr klein, ich hätte trotz 6 Gängen (+2 Zwischengänge) am Schluss noch Hunger. Alles in allem war es zu teuer!
Amazing service and really tasty local food with excellent pairing of wines.
Suosittelen lämpimästi. Tämä viime käynti oli itselle jo toinen kerta Aihkissa. Suosittelen myös ottamaan viinipaketin, jolloin viini ja kulloinkin tarjottava yllätys ruokakamenu kohtaavat parhaiten. (toki alkoholitomana voi myös hyvästä ruuasta nauttia) Kari
Kaikki annokset olivat upeita, mutta viimeiseksi jätetty ruoka oli liian suuri ( veripaltun osuus), suolainen ja olisi kaivannut ehkä esim. puolukkaa tai karpaloa lisukkeeksi. Muuten kaikki oli todella maistuvaa.
Kerrassaan mukava kokemus, ei pettänyt tälläkään kertaa. Tulen käymään edelleen.