Katso kartalla
Suodattimet:
Tyhjennä kaikki
Arviot
123456
Hintahaarukka
€€€€€€€€€
Varattavissa netissä
Vain paikat, joissa Smart Offers -tarjouksia

4 ravintolaa paikassa Savonlinna

Löydä omaan makuusi sopivat ravintolat Savonlinnasta

Etelä-Savossa, Saimaan syleilyssä sijaitseva Savonlinna kuuluu maamme tunnelmallisimpiin kaupunkeihin. Savonlinnan ainutlaatuinen olemus syntyy yhdistelmästä Järvi-Suomen luonnon kauneutta, historiallista miljöötä sekä elävää nykykulttuuria, jossa tärkeä osuus on paikallisella ruokakulttuurilla. Savonlinnan ravintolat panostavatkin erityisesti paikallisten järvien ja metsien antimiin, joita voi löytää ruokalistoilta niin upeina fine dining -luomuksina kuin mutkattoman yksinkertaiseen tyyliin valmistettuina savolaisherkkuina. Savonlinnan ruokakulttuurista ei voi puhua mainitsematta kaupungin tunnusruokaa, lihalla tai hillolla täytettyä lörtsy-piirakkaa. Autenttisin paikka lörtsyn nauttimiseen on tietenkin elämää kuhiseva Savonlinnan tori, jossa paikalliskulinarismiin tutustumisen lisäksi voi kuunnella myös leppoisasti vääntyvää savolaista murretta sekä ihastella sisävesilaivojen risteilyä Saimaan selällä. Paikallisten herkkujen lisäksi Savonlinnan ravintolat tarjoilevat myös ulkomaiden makuja aina Kaukoidästä Amerikkaan. Quandoon avulla löydät ja varaat juuri omaan makuusi parhaiten sopivan ravintolan Etelä-Savon hurmaavimmasta kaupungista!

Etsi nopeasti näillä:
Järjestä:Osuvimmat ensin
 • Osuvimmat ensin
 • Parhaiten arvioidut ensin
 • Eniten arvioita saaneet ensin
 • Kalleimmat ensin
 • Halvimmat ensin

Waahto Bistro & Terrace

Keskusta
kansainvälinen
5.3/641
Waahto Bistro & Terrace

Panimoravintola Huvila

Keskusta
kansainvälinen
4.9/657
Panimoravintola Huvila

Ravintola Valo

Keskusta
kansainvälinen
4.7/670
Ravintola Valo
Etsitkö lähistösi parhaita ravintoloita?

Bistro Lähde

Keskusta
kansainvälinen
5.0/61
Bistro Lähde
 1. 1.

  Nauti historiasta, elävästä kaupunkikulttuurista ja laadukkaista ravintoloista Savonlinnassa

  Jo vuonna 1639 perustettu Savonlinna on ehtinyt nähdä ja kokea paljon historiaa. Suurin ja näkyvin muisto menneiltä vuosisadoilta on kaupungin keskustassa kohoava Olavinlinna, jonka juuret ulottuvat aina 1400-luvulle. Muita alueen historiasta kertovia kohteita ovat Savonlinnan maakuntamuseo, kirjailija Joel Lehtisen museoitu kotitalo Putkinotko sekä Kerimäellä sijaitseva maailman suurin puukirkko. Kesäaikaan Olavinlinnan ja Savonlinnan torin ympäristöt täyttyvät vilkkaasta tunnelmasta ja monenlaisista kulttuuritapahtumista, suurimpana ja tärkeimpänä tietenkin Savonlinnan oopperajuhlat, joka täyttää kaupungin oopperamusiikin kirjolla kokonaisen kuukauden ajaksi joka kesä. Savonlinnan ravintoloissa voit nauttia niin historiallisesta tunnelmasta kuin modernista kulttuurista. Varaa pöytä esimerkiksi näköalalla suoraan Olavinlinnaan tai suuntaa linnan muurien sisäpuolelle illallistamaan aidossa keskiaikaisessa miljöössä. Lähiseutuja koluava luonto- ja maaseutumatkailija voi puolestaan herkutella paikallisten pitopöytien runsaista ja taatusti lähiruokana tuotetuista herkuista.
 2. 2.

  Kotimaiset raaka-aineet ja perinteet maistuvat Savonlinnan ravintoloissa

  Savonlinnan ruokakulttuurin tärkein ominaispiirre on suuren Saimaan läheisyys, jonka ansiosta Savonlinnan ravintoloiden listoilta löytyy erityisen paljon makean veden kalaa. Kaikkein tunnetuin paikallinen kalaruoka on tietenkin muikku – Savonlinnassa voit herkutella taatusti tuoreilla lähivesien muikuilla, esimerkiksi korkeasta laadustaan tunnetulla Puruveden muikulla. Saimaasta kalastetaan kulinaristien lautasille myös muun muassa kuhaa, siikaa sekä nieriää, ja lähiseudun metsät tarjoavat ruokailijoiden iloksi aromikkaita sieniä, marjoja sekä riistaa. Perinteikkään suomalaisen liharuoan ystävä herkuttelee Savonlinnassa esimerkiksi savustetulla, ylikypsällä naudanrinnalla tai kunnon pippuripihvillä naudan sisäfileestä valmistettuna. Kasvisruoan suosija löytää Savonlinnan ravintoloista sekä tuoreita kasviksia, pehmeäksi kypsyneitä juureksia kuin trendikkäitä kotimaisia härkäpaputuotteita. Oopperajuhlat tuovat Savonlinnan ruokatarjontaan oman, kiinnostavan lisänsä. Uppoudu oopperamusiikin tunnelmaan esimerkiksi sapasten eli suomalaisten tapasten kanssa tai lähde musiikin siivittämälle grilliristeilylle Saimaan aalloille.
 3. 3.

  Savonlinnan ravintoloissa voi tutustua myös maailman makuihin

  Etelä-Savon perinteisen ruokakulttuurin lisäksi Savonlinnaan on kotiutunut monen eri maan ruokakulttuureja edustavia etnisiä ravintoloita sekä eri maiden vaikutteita yhdisteleviä kansainvälisiä fuusiokeittiöitä. Savonlinnan fine dining -ravintolat yhdistelevät kotimaisia aineksia muun muassa ranskalaisen ja italialaisen keittiön vaikutteisiin – kokeile esimerkiksi suomalaisilla metsäsienillä kruunattua pasta-annosta tai ranskalaista terriiniä kotimaisesta metsäkauriista valmistettuna. Etsitpä sitten kevyttä ja terveellistä lounasruokaa tai tukevaa sapuskaa olutlasillisen tai viinilasillisen kanssa, Savonlinnan ravintoloista löydät helposti omaan makuusi sopivaa ruokaa. Savonlinnan keskustassa voit nauttia vaikkapa runsaan välimerellisen salaatin trendikkäässä kahvilassa tai kevätkääryleitä ja hapanimeläkastiketta kiinalaisessa ravintolassa. Tuhtia ruokaa amerikkalaiseen tapaan edustavat puolestaan burgerit, pannupizzat ja uppopaistetut pikkusuolaiset, ja turkkilainen keittiö hemmottelee savonlinnalaisia runsailla doner-kebabeilla sekä värikkäillä falafel-annoksilla.
 4. 4.

  Quandoo avaa ovet Savonlinnan kiinnostavimpiin ravintoloihin

  Millaisen ruoan parissa sinä tahtoisit nauttia Savonlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta? Maisteletko mieluummin simppeliin tyyliin valmistettuja kotimaisia muikkuja vai kansainvälisellä otteella valmistettua fuusioruokaa lähiseutujen antimista? Vai suuntaisitko sittenkin kiinalaisten ruokapatojen, turkkilaisten kebab-varteiden tai amerikkalaisten hampurilaisten pariin? Kun pohdit, mihin ravintolaan suunnata Savonlinnassa seuraavaksi, ota avuksesi Quandoo. Palvelumme avulla tutustut helposti Savonlinnan alueen ravintoloiden ruokalistoihin, aukioloaikoihin ja arvosteluihin. Sopivan ravintolan löydettyäsi voit tehdä pöytävarauksen toivomallesi ajankohdalle helposti ja nopeasti. Pöytävarauksen tekeminen kannattaa viikonlopun kiireisten aikojen lisäksi etenkin Oopperajuhlien aikaan, jolloin Savonlinnan ravintolat täyttyvät tuhansista hyvän ruoan ja musiikin ystävistä. Lähde tutustumaan paikallisten ravintoloiden lounastarjontaan, etsi suurellekin seurueelle sopiva monipuolinen illanviettopaikka tai varaa pöytäsi kaupungin tasokkaimmasta fine dining -ravintolasta!