10 ravintolaa paikassa Porvoo

Porvoon ravintolat houkuttelevat kulinaristisiin kokemuksiin

Tällä kauniilla kaupungilla on eloisa ruoka- ja juomakulttuuri. Se onkin noussut makujen maailmoissa seikkailevien ruokamatkailijoiden suosioon. Porvoon ravintoloista löytyy erilaisia herkkuja suomalaisesta ja skandinaavisesta fine-diningistä rentoihin grilliruokiin. Joissakin ruokapaikoissa herkutellaan vain kesäisin, mutta tarjontaa on runsaasti myös ympäri vuoden. Ruokapaikkojen sisustukset ja sijainnit ovat osa miellyttävää ruokailukokemusta. Kaupungissa voi syödä perinteisiä ruokalajeja, mutta alue tunnetaan myös kokeilunhaluisista kokeistaan. Monesti ruokailijat saavat iloita myös historiallisista pihapiireistä ja tunnelmallisista katunäkymistä. Vanhassa kaupungissa pääsee uppoutumaan menneen ajan tunnelmiin. Idyllinen paikkakunta on täynnä historiallisia nähtävyyksiä ja kauneudellaan häikäiseviä jokimaisemia. Vireässä taidekaupungissa kannattaa suunnata myös museoihin, taidegallerioihin ja tapahtumiin. Kun suunnittelet elämysten täyttämää päiväretkeä tähän suosittuun kaupunkiin, etsi ensin Quandoosta houkuttelevimmat Porvoon ravintolat. Ansaitset samalla hyödyllisiä kanta-asiakaspisteitä jokaisesta uudesta pöytävarauksestasi. Pisteet kerryttävät etuseteleitä, joita voit hyödyntää aterioidessasi palveluumme kuuluvissa ruokaravintoloissa.

Etsi nopeasti näillä:
Järjestä:Osuvimmat ensin
 • Osuvimmat ensin
 • Parhaiten arvioidut ensin
 • Eniten arvioita saaneet ensin
 • Kalleimmat ensin
 • Halvimmat ensin

Bistro Gustaf

Keskusta
ranskalainen
5.2/6119
Bistro Gustaf
Uusi

Ravintola Ranta-Aitta

Keskusta
japanilainen
Ravintola Ranta-Aitta

Ravintola Fat Lizard

Otaniemi
eurooppalainen
5.0/6921
Ravintola Fat Lizard
Etsitkö lähistösi parhaita ravintoloita?

Block By Dylan

Keskusta
kansainvälinen
4.6/6428
Block By Dylan

Treffi Pub & Bistro

Herttoniemi
kansainvälinen
4.8/61472
Treffi Pub & Bistro

Capperi - Oulunkylä

Oulunkylä
pizzapaikka
5.1/6699
Capperi - Oulunkylä

Ravintola Juuri

Kaartinkaupunki
skandinaavinen
5.2/6208
Ravintola Juuri

Viikinkiravintola Harald - Helsinki

Keskusta
eurooppalainen
4.3/6116
Viikinkiravintola Harald - Helsinki

Capperi - Rikhardinkatu

Kaartinkaupunki
italialainen
5.1/690
Capperi - Rikhardinkatu
Uusi

Ekberg

Keskusta
kansainvälinen
4.9/69
Ekberg
 1. 1.

  Porvoolaisten ravintoloiden miljööt johdattavat tunnelmasta toiseen

  Ateriat maistuvat punamullalla maalatussa ranta-aitassa tai kelluvalla kesäterassilla. Monissa houkuttelevan näköisissä ruokapaikoissa hyödynnetään luovasti eri sesonkien kotimaiset raaka-aineet. Vanhan kaupungin porvoolaisissa ravintoloissa pääsee maistelemaan suomalaista kotiruokaa tai kepeitä yllätysmenuja. Saatavilla on myös päivän raaka-aineista valmistettuja bistroklassikoita. Asiantuntevat ruokapaikat osaavat yhdistää herkkuaterian ja hyvän viinin. Kaupungin ruokaravintoloista saa luomu- ja lähiruoka-aineista valmistettuja kasvisruokia, sekä erilaisia perinteisiä leipiä. Kokemusten kirjo ei kuitenkaan pääty tähän, sillä kulinarismia arvostavan kaupungin ravintolakulttuuriin kätkeytyy trendikäs eteenpäin suuntaava rohkeus ja idearikkaus. Ruokailusta nautitaankin toisinaan moderneissa ympäristöissä ja villien sisustusideoiden keskellä. Jos olet tutustumassa kotimaan kulttuuriin, varaa pöytä sopivasta ruokapaikasta, jossa saat aitoa lähiruokaa taidenautintojen lomassa. Pöydän varaaminen Quandoosta onnistuu netin kautta helposti. Porvoon ravintoloissa aistii monesti meren läheisyyden jopa ruokalistaa lukiessaan, voit maistella esimerkiksi sunnuntaibrunssia, johon kuuluu lämminsavustettua lohta ja akvaviitti-sinappikastiketta.
 2. 2.

  Kaupungissa tutkitaan historiallisia nähtävyyksiä ja ihastellaan pieniä sieviä putiikkeja

  Historiallisessa kaupunkimiljöössä sijaitsevia kauppoja tutkiessa saattaa vierähtää runsaastikin aikaa. Useat porvoolaiset ravintolat sijoittuvat onneksi kauniiden kävelyreittien ja ostospaikkojen läheisyyteen. Jos aiot nauttia huoletta herkullisen aterian ja sen päälle suussa sulavaa jälkiruokaa, varaa pöytä jo etukäteen Quandoosta. Voit levähtää hetken ostoskierroksen lomassa seuraavaa kävelyreittiä suunnitellen. Sen jälkeen jaksat nauttia huolettomasta shoppailusta ja alueen silmiä hivelevistä näkymistä. Kaupungin pienet putiikit ovatkin viehättävän näköisiä ja sisältävät monenlaisia houkutuksia. Niitä löytyy varsinkin Jokikadun ja Välikadun tienoilta, mutta kannattaa kurkata muillekin kujille. Kaupoissa myydään taidetta, antiikkia, keramiikkaa ja uniikkeja taide-esineitä. Niistä saa myös persoonallisia vaatteita, laukkuja ja monenlaista vintagea. Näistä pikkukaupoista kannattaa etsiä suomalaista designia, käsitöitä ja ekologisesti valmistettuja tuotteita. Saat ostosretkestä täydellisen elämyksen lounastamalla kaikessa rauhassa porvoolaisessa ravintolassa vielä ennen kotiinlähtöä. Jos yövyt jossakin paikallisessa hotellissa, voit nauttia oikein ajan kanssa upean illallisen.
 3. 3.

  Porvoon ravintolat tarjoavat elämyksiä etnisten makujen etsijöille

  Tässä kaupungissa on mahdollista nauttia ruokailusta historiaa huokuvissa rakennuksissa, sekä niiden sisäpihoilla ja terasseilla. Monissa Porvoon ravintoloissa tarjotaan suomalaisen ruoan lisäksi skandinaavisia ja muiden maiden makuja. Luovuudella rakennetuissa annoksissa riittää vivahteita ranskalaisista italialaisiin makunautintoihin. Näissä porvoolaisissa ravintoloissa voit tilata italialaisen pizzan aidossa puu-uunissa paistettuna. Saatat pitää myös artesaaniviinistä ja antipastoista ennen varsinaista ateriaa. Persoonallisissa ruokaravintoloissa pääsee myös meksikolaisiin tunnelmiin tapaksien ja burritojen seurassa. Alueelta löytyy myös täysin etnisiä ravintoloita. Jos arvostat japanilaista tai kiinalaista ruokaa, lautasellesi saattaa päätyä sushia, erilaisia keveitä keittoja tai suomalaisillekin jo tutuksi tulleita kevätrullia. Klassisia itämaisia makuja edustaa myös hyväksi havaittu Pekingin ankka. Nepalilaiseen tyyliin sisustetussa ravintolassa uppoudutaan mausteiseen makumaailmaan. Porvoon ravintoloista saa tandoorimarinoituja ja -paistettuja nepalilaisittain maustettuja ruokia. Esimerkiksi lammasjauhelihavarras tandoorikastikeessa voidaan maustaa inkiväärillä, paprikalla ja sipulilla.
 4. 4.

  Porvoon ravintoloissa viihtyvät myös lapset

  Voit katsoa parilla klikkauksella Quandoosta myös lapsiperheille sopivat Porvoon ravintolat. Lapsia kiinnostavat viehkeän pikkukaupungin mukulakivien peittämät kujat ja monenlaiset vanhanajan ihmeet. Vanha Porvoo on sijoittunut keskiaikaiselle asemakaavalle. Siellä lapset näkevät hyvin säilyneitä 1700- ja 1800-luvun rakennuksia. Kaupungissa on myös nukke- ja lelumuseo, joka sijaitsee myös aidossa 1800-luvun rakennuksessa. Välillä kannattaa täyttää lasten vatsat muhkeilla hampurilaisilla, koska tässä kaupungissa osataan herkutella myös makeisilla. Pieni Suklaatehdas Porvoo ja PetriS Chocolate Room houkuttelevat lapsia ja aikuisia makeille maistiaisille. Myös Brunbergin suklaa- ja makeismyymälä ja lelukauppa ovat vastustamattomia koko perheen käyntikohteita. Kungsbackan kotieläinpihassa saa katsella lampaita, poneja, aaseja ja sikoja. Lapset saavat syöttää niitä ruoholla ja jopa hiukan rapsuttaakin. Siellä on ihailtavana myös traktoreita ja muita kiinnostavia työkoneita. Noarkin pienoismallimaailmassa on pienoisjunarata ja vetureita vaunuineen. Teatteri Soittorasia sopii kaikenikäisille katsojille.
 5. 5.

  Kulttuuria ja ruokahuumaa

  Kaupungin nähtävyyksiin kuuluvat Albert Edelfeltin ateljeemuseo ja J. L. Runebergin koti. Entinen hevosenkenkätehdas on nyt nimeltään Taidetehdas. Se on kokonaisen korttelin kokoinen kulttuuri- ja kongressikeskus. Siellä järjestetään näyttelyitä ja tapahtumia. Vuonna 1763 rakennetussa Holmin talossa on mahdollista tutustua varakkaan porvoolaisperheen kotiin. Tässä kaupungissa pääsee myös perämoottorimuseoon tai tutkimaan veteraanihuoneelle koottua paikallista sota-ajan aineistoa. Voit vierailla myös Suomen vanhimmassa raatihuoneessa, joka toimii nykyään historiallisena museona. Porvoon ravintolat täyttyvät erilaisten tapahtumien aikaan. Tee pöytävaraus valmiiksi Quandoossa ja nauti huolettomista ja kiireettömistä päivistä tässä viehättävässä kaupungissa. Porvoon ravintoloista löytyy myös laadukkaaseen viiniin ja olueen perehtyneitä fine dining-ravintoloita. Eräs suosituimpia tapahtumia on SMAKU - Taste of Porvoo. Se kutsuu maistelemaan kaupungin huippuravintoloiden parhaimpia annoksia. Kaupungissa on mahdollisuus lähteä myös jokiristeilylle tai saaristoristeilylle. Aikaa voi viettää myös Veckjärven uimarannalla tai Kokonniemen maauimalassa.