Viisi Penniä

Loistava
4.8/6
114 arvostelua
Viisi Penniä Helsinki image 1
Viisi Penniä Helsinki image 2
Viisi Penniä Helsinki image 3
Ilmaiset ja nopeat ravintolavarauksetVaraa pöytä helposti & hetkessä
Tyytyväiset asiakkaatYli 100 miljoonaa tyytyväistä herkuttelijaa

Viisi Penniä – Tietoja

Viisi Penniä on perinteitä kunnioittava olut- ja ruokaravintola Helsingin Töölössä, Mannerheimintiellä. Paikka on toiminut Töölön tullin vieressä samalla nimellä jo vuodesta 1956, ja se kuuluu ehdottomasti Helsingin perinteisten krouvien eliittiin. Kaksikerroksinen ravintola tarjoaa luontevan miljöön seurusteluun, oluiden ja viinien nautiskeluun sekä maukkaaseen ruokailuun. Keittiön perusta on perinteisissä raaka-aineissa ja suomalaisuudessa. Arkisin lounasaikaan katettavan salaatti- ja keittobuffetin ohella tarjolla on päivittäin vaihtuvat lämpimät ruoat. À la carte -lista suosii kotimaista lähituotantoa ja elää sesongin mukaan. Viiden Pennin klassikoihin kuuluvat mm. porsaasta valmistettu “Urheilijan jättileike” lisukkeineen, “Pennin pullat” jaloviina-pippurikastikkeen ja perunamuusin kera sekä muhkea “Pennin Pannu” -pyttipannu. Janoisia asiakkaita palvelevat 20 oluthanan rivistö sekä monipuoliset viski- ja viinivalikoimat. Myös pullo-oluita ja siidereitä on tarjolla runsaasti.

Aukioloajat

Avoinna tänään - Avaa klo 12:00
Sunday
12:00 - 01:00
Monday
10:30 - 01:00
Tuesday
10:30 - 02:00
Wednesday
10:30 - 02:00
Thursday
10:30 - 02:00
Friday
10:30 - 04:30
Saturday
12:00 - 04:30

Osoite

Viisi Penniä
Mannerheimintie 55
00250 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

TALON GRAAVILOHI LEIPÄ  (L)

Talon leipää, olutgraavattua lohta, skagenia, kananmunaa
12,00 €

VIHREÄ SALAATTI (M, G)

Salaattisekoitusta, kirsikkatomaattia, mummonkurkkua, pinaattia, sitrusvinegrette ja siemeniä
5,90 €

RAPEAT LEIPÄTIKUT (L)

Ruisleipätikkuja, valkosipulia ja valkosipulimajoneesia
7,30 €
Varmista paikkasi ajoissa!

Lisää kohteesta Viisi Penniä, Helsinki

Ravintola Viisi Penniä on toiminut samalla nimellä, samalla paikalla Töölön tullin vieressä, Helsingin Mannerheimin tiellä vuodesta 1956 lähtien. Noihin aikoihin maaseutua Helsingistä erottaneen Tullinpuomin alueen monista asukkaista tuli Viiden Pennin kanta-asiakkaita, eikä paikkaan epäröity saapua viihtymään kauempaakaan. Viiden Pennin krouvin aito ja rento tunnelma vetää yhä puoleensa töölöläisiä, muita helsinkiläisiä sekä muualta pääkaupungissa vierailevia.

Erityinen tunnelma tulee selväksi jo ovella: Useimmiten täpötäydestä paikasta kuuluu naurua ja iloista puheensorinaa. Kaksikerroksinen tila on sävyiltään maanläheinen, ja brasserie-lamput ja näkyviin jätetyt tiiliseinät luovat oikeanlaista krouvia tunnelmaa ja sohvat ja viherkasvit kotoisuutta. Viiteen Penniin löytävät syömään ja juomaan sekä kaveriporukat ja pariskunnat että olutfiilistelijät, after work -seurueet ja jääkiekko- tai jalkapallo-otteluita seuraamaan jatkavat. Keittiössä valmistetaan rehtiä, sesonkeja ja lähituotantoa arvostavaa suomalaista ruokaa rennolla mutta huolitellulla otteella, ja listalta löytyy useita vuosien saatossa klassikoiksi kehittyneitä nimikkoannoksia. Listalla on myös mm. pizzaa, burgereita ja salaatteja sekä muutama kasvisruokailijoille sopiva annos. Alkuun tai muutoin pienempään nälkään on tarjolla mm. snacksejä, olutpannukakkuja sekä liuta tapas-annoksia. Kaveriksi sopii vaikkapa olut-tasting-lauta, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua maisteluannoksina neljään hanatuotteeseen. Janon sammuttamisesta puheen ollen, Viisi Penniä on oikea paikka olutkulttuurista kiinnostuneille. Kahdestakymmenestä oluthanasta lasketaan vaihdellen sekä kotimaisia että ulkomaisia oluita lagerista APA-, hefeweizen- ja belgialaisiin, vain muutamia tyyppejä mainitaksemme. Viisi Penniä tarjoaa myös viskin, viinin, siiderin sekä pullo-oluiden ystäville siemailtavaa.

114 Viisi Penniä arvostelua

Loistava
4.8/6
114 arvostelua
Odotusaika:Vain vähän aikaa
Tunnelma:Viihtyisä
Hinta/laatu:Edullinen
Melu:Miellyttävä
Ruoka:Herkullinen
Palvelu:Erinomainen
Uusi"Erinomainen"
6/6
Heidi H.seitsemän päivää sitten · 1 arvostelu

Erinomaista ruokaa viihtyisässä ympäristössä. Nopea sekä ystävällinen palvelu. Suosittelen tätä paikkaa!

Uusi"Erinomainen"
6/6
Anne A.10 päivää sitten · 1 arvostelu

Joka vuosi tämä tilaisuutemme teillä onnistuu erittäin hyvin, hyvän ruoan & palvelun kanssa !!! Kiitos taas, ensi vuonna sama ryhmä tulee taas :)

"Erinomainen"
6/6
piia l.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Hyvä palvelu sekä mahtavaa ruokaa!!!! Hinta laatu suhde hyvä. Paikka viihtyisä. Kiva kun erikseen ruokailijoille yläkerta. Tulemme käymään toisen kerran ilman muuta. Suosittelemme ehdottomasti. Käykää kokeilemassa.