Viisi Penniä – Tietoja

Viisi Penniä on perinteitä kunnioittava olut- ja ruokaravintola Helsingin Töölössä, Mannerheimintiellä. Paikka on toiminut Töölön tullin vieressä samalla nimellä jo vuodesta 1956, ja se kuuluu ehdottomasti Helsingin perinteisten krouvien eliittiin. Kaksikerroksinen ravintola tarjoaa luontevan miljöön seurusteluun, oluiden ja viinien nautiskeluun sekä maukkaaseen ruokailuun. Keittiön perusta on perinteisissä raaka-aineissa ja suomalaisuudessa. Arkisin lounasaikaan katettavan salaatti- ja keittobuffetin ohella tarjolla on päivittäin vaihtuvat lämpimät ruoat. À la carte -lista suosii kotimaista lähituotantoa ja elää sesongin mukaan. Viiden Pennin klassikoihin kuuluvat mm. porsaasta valmistettu “Urheilijan jättileike” lisukkeineen, “Pennin pullat” jaloviina-pippurikastikkeen ja perunamuusin kera sekä muhkea “Pennin Pannu” -pyttipannu. Janoisia asiakkaita palvelevat 20 oluthanan rivistö sekä monipuoliset viski- ja viinivalikoimat. Myös pullo-oluita ja siidereitä on tarjolla runsaasti.

Aukioloajat

Auki nyt - Sulkee 04:30
perjantai
10:30 - 04:30
lauantai
12:00 - 04:30
sunnuntai
12:00 - 01:00
maanantai
10:30 - 01:00
tiistai
10:30 - 02:00
keskiviikko
10:30 - 02:00
torstai
10:30 - 02:00

Osoite

Viisi Penniä
Mannerheimintie 55
00250 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

SUOLAINEN OLUTPANNUKAKKU (L)

Kylmäsavulohella, parmankinkulla tai sinihomejuustolla
8,90 €

MAA-ARTISOKKAKEITTO (L, G)

Siiderillä maustettu ja pekonimurulla höystetty
11,80 €

VIHREÄ SALAATTI (M, G)

Salaattisekoitus, mummonkurkkua, kirsikkatomaattia, pinaattia, siemeniä ja sitrusvinegrette.
5,90 €

Lisää kohteesta Viisi Penniä, Helsinki

Ravintola Viisi Penniä on toiminut samalla nimellä, samalla paikalla Töölön tullin vieressä, Helsingin Mannerheimin tiellä vuodesta 1956 lähtien. Noihin aikoihin maaseutua Helsingistä erottaneen Tullinpuomin alueen monista asukkaista tuli Viiden Pennin kanta-asiakkaita, eikä paikkaan epäröity saapua viihtymään kauempaakaan. Viiden Pennin krouvin aito ja rento tunnelma vetää yhä puoleensa töölöläisiä, muita helsinkiläisiä sekä muualta pääkaupungissa vierailevia.

Erityinen tunnelma tulee selväksi jo ovella: Useimmiten täpötäydestä paikasta kuuluu naurua ja iloista puheensorinaa. Kaksikerroksinen tila on sävyiltään maanläheinen, ja brasserie-lamput ja näkyviin jätetyt tiiliseinät luovat oikeanlaista krouvia tunnelmaa ja sohvat ja viherkasvit kotoisuutta. Viiteen Penniin löytävät syömään ja juomaan sekä kaveriporukat ja pariskunnat että olutfiilistelijät, after work -seurueet ja jääkiekko- tai jalkapallo-otteluita seuraamaan jatkavat. Keittiössä valmistetaan rehtiä, sesonkeja ja lähituotantoa arvostavaa suomalaista ruokaa rennolla mutta huolitellulla otteella, ja listalta löytyy useita vuosien saatossa klassikoiksi kehittyneitä nimikkoannoksia. Listalla on myös mm. pizzaa, burgereita ja salaatteja sekä muutama kasvisruokailijoille sopiva annos. Alkuun tai muutoin pienempään nälkään on tarjolla mm. snacksejä, olutpannukakkuja sekä liuta tapas-annoksia. Kaveriksi sopii vaikkapa olut-tasting-lauta, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua maisteluannoksina neljään hanatuotteeseen. Janon sammuttamisesta puheen ollen, Viisi Penniä on oikea paikka olutkulttuurista kiinnostuneille. Kahdestakymmenestä oluthanasta lasketaan vaihdellen sekä kotimaisia että ulkomaisia oluita lagerista APA-, hefeweizen- ja belgialaisiin, vain muutamia tyyppejä mainitaksemme. Viisi Penniä tarjoaa myös viskin, viinin, siiderin sekä pullo-oluiden ystäville siemailtavaa.

33 Viisi Penniä arvostelua

Loistava
4.5/6
33 arvostelua
Tunnelma:Viihtyisä
Melu:Miellyttävä
Odotusaika:Vain vähän aikaa
Palvelu:Erinomainen
Ruoka:Herkullinen
Hinta/laatu:Edullinen
"Erinomainen"
6/6
Jari B.kuusi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Hyvä paikka ; ja helppoa ruokaa edullisesti. Kiva paikka ei liian ahdas ja hyvä palvelu ja nopeaa . . . Hyvät juomat . . .

"Erinomainen"
6/6
Jaakko K.kuusi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Rentoa, letkeää. Erittäin hyvää ruokaa. Se saamarin Ilves oli vaan niin taunuksesta, että hävisi. 5 Pennin naisten WC on todennäköisesti hieno ja erittäin siisti. Itse siellä en ole käynyt. Sukupuoleni, nähkääs. Jake

"Erinomainen"
6/6
Ari J.kuusi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Kiva tunnelma, hyvää ruokaa ja loistava henkilökunta! Ruokalista monipuolinen mutta ei liian laaja. Ravintola oli aivan tynnä mutta homma toimi todella 10+. Suurkiitos henkilökunnan super positiiviselle palvelu asenteella. T. Ari