Quandoo
(FI) Suomi
4.9 /6 Loistava 86 arvostelua

Ravintola Perho

Töölö Kansainvälinen €€ +100

Sinun Ravintola Perho

Ravintola Perho Mechelininkadulla Töölössä, aivan Helsingin ydinkeskustan tuntumassa, tarjoilee sopivan mutkatonta ruokaa, jonka vaikutteet tulevat niin suomalaisesta kuin kansainvälisistä keittiöistä. Ravintola on ravintolakoulun opetusravintola, jossa opiskelijat pääsevät oppimaan käytännössä keittiössä ja ravintolasalissa työskentelyä. Ravintolan yhteydessä toimii myös Perhon oma pienpanimo, jossa valmistettuja oluita ruokailijat voivat halutessaan nauttia ruoan kanssa. Juomalistalla on tarjolla myös muita kotimaisia oluita sekä tietysti viinejä. Ruokasali on miellyttävästi valaistu ja tilana hieno ja viihtyisä, ja palvelu toimii mainiosti.

Aukioloajat

  • Maanantai 11:00 - 15:00
  • Tiistai 11:00 - 15:00
  • Keskiviikko 11:00 - 15:00
  • Torstai 11:00 - 15:00
  • Perjantai 11:00 - 15:00
  • Lauantai Suljettu
  • Sunnutai Suljettu
Ravintola Perho, Mechelininkatu 7, 00100 Helsinki

Filosofia

Ravintolakoulu Perho perustettiin Helsinkiin jo vuonna 1935 ollen Suomen ensimmäinen ravintolakoulu. Ravintola Perho on Etu-Töölössä Mechelininkadulla sijaitsevan tasokkaan koulun opetusravintola, jonka henkilökunta koostuu koulun oppilaista. Keittiössä valmistuu kansainvälisten keittiöiden vaikuttein suomalaista ruokaa taitavien oppilaiden ja asiantuntevien ravintola-alan ammattilaisten käsissä. Klassiset annokset, joissa maistuvat perinteiset suomalaiset raaka-aineet kuten poro, lohi ja silakka muodostavat listan perustan, mutta kansainväliset ja modernit vaikutteet tuovat oman lisänsä tarjontaan. Ennen kaikkea ruoka on maukasta ja hyvin tehtyä ja siinä näkyy taidokkuus.

Ravintolan yhteydessä on vuodesta 1995 toiminut Perhon Panimo, jossa valmistuu lähinnä kotimaisista raaka-aineista käsityönä valmistettua omaa olutta. Pienpanimo valmistaa päätuotteensa Perhon Rohkea -oluen lisäksi erilaisia kausioluita, joita kannattaa kysellä henkilökunnalta. Panimon omat oluet ovat erinomaisia ja todella mainio valinta esimerkiksi ravintolan hampurilaisen kanssa nautittavaksi.

Ravintolan tunnelma on rennon tyylikäs eikä lainkaan koulumainen. Sisustus on pelkistetyn kaunis ja yksityiskohtiin aina paksuista pöytäliinoista laadukkaisiin astioihin ja aterimiin ja ruoan esillepanoon on panostettu. Tarjoilussa näkyy halu luoda asiakkaalle miellyttävä ja onnistunut ruokakokemus. Ravintola Perho on mitä mainioin paikka nauttia tasokkaasta ruoasta Helsingissä erinomaiselle hinta-laatusuhteella.

86 arvostelua

4.9 /6 Loistava 86 arvostelua
Ruoka: herkullinen
Tunnelma: viityistä
Palvelu: ystävällinen
Odotusaika: lyhyt
Laatu/Hinta: rahanarvoinen
Melu: hiljainen
23 6
41 5
16 4
3 3
1 2
2 1
1 arvostelu tähän mennessä 6
08.05.2017 06:50

Opiskelijatarjoilija palveli meitä ammattitaitoisesti ja iloisesti, rennosti. Ruoka oli erinomaista (söimme alkusalaatin, siikaa ja jälkiruokana mansikkaa ja raparperia). Voimme suositella Ravintola Perhoa lämpimästi muillekin, käykää lounaalla tai illallisella!

1 arvostelu tähän mennessä 6
28.04.2017 11:19

Ruoka oli maukasta, kauniisti aseteltua ja ystävällisesti tarjoiltua. Hinta oli kohtuullinen sekä ruuan että viinien osalta. Tarjoilijat tekivät parhaansa ilman kömmähdyksiä. Ravintolan miljöö on siisti. Miellyttävä kokemus!

1 arvostelu tähän mennessä 6
05.02.2017 19:30

Palvelu oli erinomaista. Miellyttävä tarjoilija. Ruoka oli maukasta. Talon Suomi - 100 cava hyvää. Hinta-laatusuhde hyvä. Ottaen huomioon, että kyseessä on opetusravintola, opiskelija suoriutui tehtävästään erinomaisesti.

1 arvostelu tähän mennessä 6
05.02.2017 13:21

OIkein hyvä kokemus. Erinomaiset blinit ja sujuva tarjoilu. Mukavasti myös muita asiakkaita, mikä tekee aina kokemuksesta mukavamman. Oman panimon olut on hieno lisä hyvään kokonaisuuteen.

1 arvostelu tähän mennessä 5
12.03.2017 13:49

Ruuan hinta-laatusuhde oli erinomainen ja ruoka oli todella hyvää (söimme karitsaa ja nieriää sekä jälkiruuaksi suklaa ja lakka + mustikkapiirakkaa, tulimme molemmat todella täyteen). Erikoisruokavalio otettiin huomioon eikä se vaikuttanut annosten monipuolisuuteen. Tarjoilija arasteli aluksi, mutta reipastui loppua kohti ja hoiti kaiken pyyntöjemme mukaan. Palvelu oli ystävällistä alusta loppuun ja oli kovin harmillista, että ravintola oli tyhjä perjanta-iltana parhaaseen aikaan. Etenkin alkuruokalista näytti kiinnostavalta ja sitä täytyy tulla vielä kokeilemaan. Pääruokalista on hieman suppea gluteenitonta ruokavaliota ajatellen, ja toisaalta vaihtoehtoja voisi olla muutenkin muutama enemmän.

1 arvostelu tähän mennessä 5
14.10.2016 21:58

Viihtyisä ilta Ravintola Perhossa. Erinomaisen maukasta ruokaa Mexico-illassa: lämpimän chilinen mustapapukeitto iloinen yllätys; pääruoan risotto oikeaoppisesti al dente ja pihvi juuri sopivan kypsää; jälkiruokaleivos ei järisyttävä, mutta miellyttävä. Pienenä miinuksena, että jäimme kaipaamaan rempseää meksikolaismusiikkia tunnelman letkeyttämiseksi. Kaiken kaikkiaan kuitenkin loistava hinta-laatu-suhde!

1 arvostelu tähän mennessä 5
16.03.2017 11:51

Olin eilen ensimmäistä kertaa Ravintola Perhossa. Olin kuullut kiittäviä arvioita siitä ystäviltäni, joten odotukset olivat suuret. Olen erittäin tyytyväinen kokemaani. Palvelu oli ystävällistä ja kohteliasta. Ruoka oli todella maittavaa. Tulen varmaan toistekin. Kiitos!

1 arvostelu tähän mennessä 4
26.03.2017 12:51

Tiedän, että kyseessä on opetusravintola ja juuri siihen liittyen opiskelijoille voisi painottaa asiakaspalvelun merkitystä eli reipasta puhetta (kiitos, olkaa hyvä eli muitakin sanoja kuin "juu"). Lisäksi sellainen perusasia, että kun asiakkaat ovat ruokailleet, niin lautaset viedään heti pois kun pöydässä käydään ja ennen jälkiruokien tuomista leivät ym. pois pöydästä. Ruuat olivat hyviä, alkuruoka (ricotta-kurpitsa) hieman mauton, mutta pääruuat hyviä, etenkin nieriäannos oli aivan loistava! Erityiskiitos siitä, että lyhyellä varoituksella keittiö pystyi valmistamaan vegaaniannoksen!

1 arvostelu tähän mennessä 5
01.10.2016 21:30

La experiencia en general ha sido positiva, con los camareros atentos y los platos servidos básicamente ha tiempo. Sólo ha habido un problema con la cafetera que ha retrasado los espresso que pedimos. La música de fondo era variada, pero ha veces sonaba demasiado alta. En general, preferiría que fuera más discreta.

2 arvostelua tähän mennessä 6
26.04.2016 11:46

Vilpittömästi tosi hyvä ja ystävällinen palvelu. Talon "Rohkea" -olut oli positiivinen yllätys. Simpukat maistuivat erinomaisilta paahdetun leivän kera. Sisäfile -pihvi oli todella HYVÄÄ. Hinta / Laatu -suhde erinomainen. Viinit laadukkaita ja maltillisesti hinnoiteltuja. Miljöö siisti ja rauhallinen. Suosittelen. Terveisin, Timo

2 arvostelua tähän mennessä 5
04.12.2015 22:44

Huomasin uudet harjoittelijat, joilla selvästi oli vielä paljon opittavaa = harjoittelujakso vasta alussa. Yleistunnelma oli opinhaluinen, mistä monta plussaa. Mikä taidoissa uupui meitä palvelleelta nuorelta naiselta, korvasi monin verroin hänen asenteensa työhön ja asiakkaisiin! Ruoka oli hyvää, tosin kalaruoan kastikkeessa oli makuuni vähän liikaa sitruunan hapokkuutta.

3 arvostelua tähän mennessä 6
16.01.2016 17:35

Tarjoilu oli sujuvaa ja miellyttävää. Ruoka oli maittavaa ja sitä oli TODELLA riittävästi (blinipaletti) ja tarjpilija kysyi vielä haluammeko lisää täytteitäkin. Kiitos ei, olimme jo aivan täynnä =) Käynti oli miellyttävä, olemme käyneet ennekinja tulemme myös jatkossakin uudelleen

1 arvostelu tähän mennessä 5
07.02.2016 08:59

Siika oli loistavaa, tosin nälkäisemmälle se olisi kaivannut jonkin lisukkeen, esim, perunaa tai enemmän bataattia, jonka määrä oli hienoinen pettymys. Seurueemme maitoallergikko oli iloisesti yllättynyt erin- omaisesta ankasta. Jälkiruuat mutakakku sekä creme brulee olivat herkullisen suussasulavia! Kiitos hyvästä palvelusta, kerrankin ravintola jossa henkilökuntaa oli tarpeeksi.

1 arvostelu tähän mennessä 5
05.06.2017 00:10

Ystävällinen ja innokas palvelu, joka aluksi oli vähän hidas vaikka olimme tilanneet ruoan etukäteen. Suppea mutta hyvä ruokalista. Jotkin asiat kannattaa laittaa opiskelun piikkiin, mm. se että tarjoilija ei aina tullut täyttämään vesilasejamme eikä pöydässä ollut kannua. Mutta nuorten ihmisten yrittämistä katsoo mielellään!

1 arvostelu tähän mennessä 5
11.04.2016 10:19

Excellent food and service!, we were a big group and they were very accommodating to our wishes. The duck and fish dish were very tasty, desserts were delicious too using their own house ice cream. All my guests were very pleased.

1 arvostelu tähän mennessä 6
18.12.2016 15:09

Kaikki toimi hyvin. Ruoka oli hyvää ja tarjoilu pelasi hyvin. Hienoa, miten nuorista kasvaa hyviä ravintola alan ammattilaisia. Olimme Perhossa viime vuonnakin joululounaalla ja sovimme suvun kasken, että tapaamme siellä myös ensi vuonna.

1 arvostelu tähän mennessä 6
01.06.2016 08:28

Pöytään saattaminen ihan onnistuneesti. Alkudrinkki tuli pikaisesti. Alku-Pää-Jälkiruoka kaikki aivan uskomattoman hyviä. Annoskoot sopivat kolmeen ruokalajiin. Paikka on upea, hienosti remontoitu jossain vaiheessa, pöydät kauniisti katettuina. Kaikki toimi. Maksaminen onnistui mutkattomasti. Kiitos

1 arvostelu tähän mennessä 5
28.11.2015 17:02

Ruoka oli erinomaista. Saimme mukavan rauhallisen pöydän pyyntömme mukaisesti. Palvelu oli erittäin ystävällistä heti sisääntulosta alkaen. Toki tarjoilijoiden ammattitaito on vielä kehittymässä - kyseessä on kuitenkin ravintolakoulu - mutta oikealla asenteella puolin ja toisin kokemus on oikein mukava.

1 arvostelu tähän mennessä 6
21.02.2016 10:27

The food was very good. The staff provided very good service, with accommodation to special requests. The atmosphere of the restaurant is quite upscale and at the same time very comfortable.

1 arvostelu tähän mennessä 6
07.03.2016 08:06

Olimme perheenä syömässä illallismenyn, samalla katsomassa, miten Perhossa opiskeleva poikanme ja hänen opiskelukaverit suoriutuivat hienosti tarjoilija osioistaan. Ruoka oli erinomaista, palvelu ystävällistä ja Perhon ravintolassa koko henkilökunnalla keskinäinen hyvä fiilis.

3 arvostelua tähän mennessä 5
10.09.2016 17:05

Varaus oli hienosti otettu vastaan ja huomioitu varattuna pöytänä. Huomioitavaa, vaikuttaa viihtyvyyteen jos ikkunasta näkyvät markiisit ja terassilla oleva varjo puhdistettasiin (pesu) + terassin kivilaatoituksen rakosista poitettaisiin kasvillisuus! Muuten taas ihan Yes. T. Jörgen Kari

2 arvostelua tähän mennessä 6
01.02.2016 07:04

Todella maukas ja monipuolinen brunssi. Oli kiva kun oli tullut myös lämpimiä vaihtoehtoja buffettiin, kana Wingsit olivat maukkaita. Ihanat oppilaat toimivat hienosti ja olivat ystävällisiä. Tulen taas pian uudestaan.

2 arvostelua tähän mennessä 5
17.02.2016 12:53

Sympaattisia nuoria harjoittelemassa ravintola-alaa. Pääruoka näytti kauniille ja maistui hyvälle. Mutakakku oli viileä ja kuivahko... odotin lämmintä mutakakkua, jonka suklainen sydän valahtaa jäätelön vierelle. Vesikannun saaminen vaati useamman kauniin anelun. Kokonaisuus HYVÄ !

1 arvostelu tähän mennessä 6
01.12.2016 08:13

Ystävällinen vastaanotto; opetusravintolan opiskelijat motivoituneita. Rauhallinen ilmapiiri, jossa tarjoilu sujui hyvin. Jos tarjoilijaopiskelija ei tiennyt johonkin kysymykseen vastausta, hän selvitti sen ohjaajan kanssa. Lämmin kiitos Perhon porukalle!

1 arvostelu tähän mennessä 5
29.05.2016 17:55

Todella hyvää ruokaa. Vegaaniruokaa hyvistä raaka-aineista ja taiten valmistettuna. Vähän ehkä makumaailmat toistuivat ja mitään yllätyksiä ei tullut, mutta mutta kaikki maistui kyllä enemmän kuin hyvin. Kauniita esillepanoja. Ravintolasali on vanhanaikaisesti sisustettu.

1 arvostelu tähän mennessä 5
09.11.2015 11:52

Ruoka oli loistavaa. Hinta-laatusuhde tosi hyvä. Rauhallinen kiva ilmapiiri ravintolassa. Palvelu todella mukavaa ja reipasta sekä ystävällistä. Juomavalikoima riittävän kattava ja hinnat tosi kohtuulliset mm. shampanjaa tarjolla kohtuulliseen hintaan sekä hyviä viinejä.

1 arvostelu tähän mennessä 6
14.02.2016 08:23

Meillä oli onnistunut LK-kokous Perhossa. Kierros koululla sujui rattoisasti, näimme miten luokat ja opetustilat olivat nykyaikaistettuja. Ruoka oli maittavaa ja annokset olivat sopivan kokoisia ja näyttäviä.

1 arvostelu tähän mennessä 6
18.05.2015 09:35

Kerrassaan loistava hinta-laatusuhde brunssilla. Tuoretta ja raikasta, kivat jälkiruuat yhteensä 14 euroa. Lämpimät ruuat voi tilata listalta viiden euron lisähintaan. Niissäkin oli kivasti valikoimaa. Mukava palvelu!

2 arvostelua tähän mennessä 4
17.03.2016 11:13

Olimme Brunssilla perheen kanssa. Kokonaisuutena Brunssi oli hyvä riittävän monipuolinen , ainoa asia mitä kaipasimme oli vihreä salaatti tai salaatti yleensä . Tarjoilu toimi hyvin . Hieman tarjoilijat seisoskelivat ryhmissä . Varmasti tulemme uudelleen . Hyvää kevään odotusta .😀

2 arvostelua tähän mennessä 6
29.04.2015 14:19

Perho ravintolassa on viihtyisä, ystävällinen palvelu ja hyvä ruoka. Hyvä hinta–laatu-suhde. Suosittelen Klassikkomenu. Hyvä illallis- ja lounaspaikka. Perho Koulun opiskelijat tekevät hyvää työätä ravintolasalissa ja keittiössä.

1 arvostelu tähän mennessä 5
19.05.2016 22:31

Opiskelijoiden suunnittelema ja toteuttama menu oli erittäin onnistunut ja palvelu pelasi. Talon oma olut oli liian makea ja pehmeä minun makuuni. Menun kanssa suositeltu viinitarjoilu olisi varmaan ollut parempi valinta.

1 arvostelu tähän mennessä 6
31.05.2016 13:32

Kiitos ystävällisestä asiakaslähtöisestä palvelusta, ruoka oli erinomaista ja valmistui nopeasti. Tulen ehdottomasti uudelleen ja suosittelen ravintola Perhoa myös ystävilleni! Miellyttävä kokemus jonka haluan kokea uudestaan.

1 arvostelu tähän mennessä 6
22.05.2016 08:43

Erinomainen ruoka! Söimme alku- ja pääruoan, jotka molemmat taidolla valmistettuja, niin kypsyyksien, makujen kuin esillelaittojenkin osalta. Kymmenen pistettä kokille! Tarjoilu myös ystävällistä, mikä kruunasi kokonaisuuden.

2 arvostelua tähän mennessä 6
20.10.2015 06:32

Ruoka oli todella hyvää ja pihvin kypsyysaste juuri niin kuin piti. Ravintola on rauhallinen ja kauniisti sisustettu. Haluammekin kiittää oikein mukavasta ja onnistuneesta illasta kiitos.

1 arvostelu tähän mennessä 6
05.03.2016 17:03

Ruoka oli erinomaista. Palvelu toimi mukavasti ja ystävällisesti, vaikka tarjoilijaharjoittelijat olivat ymmärtääkseni aika varhaisessa vaiheessa koulutuksessaan. Hyvin myönteinen kokemus. Tulen mielihyvin suosittelemaan tätä ravintolaa tutuilleni.

1 arvostelu tähän mennessä 5
15.11.2015 16:05

Alkupalat ja jälkiruoka olivat oikein hyviä. Pääruokien ongelmana oli ehkä hiukan liika mausteisuus omaan makuuni, mikä hieman rokotti arvosanaa. Palvelu oli hyvää ja nopeaa. Kokonaisuutena hinta ja laatu kohtaavat erinomaisesti!

1 arvostelu tähän mennessä 4
20.02.2017 11:51

Palvelu oli varsin sujuvaa ja opiskelija,joka tarjoili meille oikein kohtelias ja ystävällinen. Pari muttaa...tilaamaani viinilasia jouduin pytämään uudelleen ja tuotiin 16cl,vaikka olin tilannut 24cl. Ruoka oli herkullista. Jälkiruokakahvi kaadettiin osittain syliini:((Olisin toivonut siitä jotain hyvitystä laskun yhteydessä.

1 arvostelu tähän mennessä 4
20.11.2016 10:27

Opiskelija tarjoilija oli ystävällinen ja hänellä oli hyvä asenne. Pöydältä puuttui veitsi ja napkins, mutta eikö se haitta paljon kun palvelu oli hyvä. Meidän pöytä oli ihan kassan lähellä. Olisi kivemmpi jos istuisimme salin keskellä tai syvemmällä.

1 arvostelu tähän mennessä 5
06.03.2017 15:51

Miellyttävä ilmapiiri ja kohtelias henkilökunta. Palvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Ruoka oli maukasta. Brunssilla voisi olla vielä kevyempiä ja kasvispohjaisia vaihtoehtoja. Nyt ruoka oli erittäin hyvää mutta aika tuhtia.

1 arvostelu tähän mennessä 5
28.11.2016 10:04

Erinomainen brunssi, riistaruokia monipuolisesti tarjolla. Jälkiruoka hieman liiankin täyttävää. Palvelu hieman kankeaa. Tyhjiä lautasia ei ehditty hakea pöydästä, ennenkuin kannoimme tilalle uudet. Henkilökuntaa oli ehkä liikaakin. Leikkihuone kiinnosti pienempiä.

1 arvostelu tähän mennessä 5
05.03.2016 20:08

Pöytävarausta tehdessni ilmoitin vaimoni laktoosi- ja gluteiiniallergioista, mutta tieto ei ollut mennyt tarjoilijalle saakka. Eli hän ei osannut kertoa, että heillä on myös gluteiinitonta leipää tarjolla. Eli viestintäketju kuntoon!

2 arvostelua tähän mennessä 5
05.10.2015 23:08

Hei, ruoka oli hyvä. Tarjoilia oli vähän ujo. Minun piti kysyä paljon kysymyksiä, kun tarjoilija ei osannut kertoa ruosta mitään. Opiskelija ravintola sen takia pitä olla valmis siihen. :)

1 arvostelu tähän mennessä 5
21.01.2016 09:08

Hyvää ruokaa. Palvelukin pelasi opiskelijavoimin ok. Juomien saaminen kesti aika pitkään 6 hengelle. Tulivat kuitenkin oikein sitten kun tulivat. Tilanneta pöydässä seurattiin hyvin. Lautaset poistettiin ja vesilasit täytettiin.

1 arvostelu tähän mennessä 5
31.10.2016 08:20

Hyvä oli kokemus koko seurueelle, toki palvelussa on kehittämistä mutta niinhän opetusravintolan tarkoitus onkin Ruoka oli hyvää ! Ja asenne oli opiskelijatarjoilijoilla toki kohdallaan eli hyvä tulee !

1 arvostelu tähän mennessä 5
18.09.2016 15:39

Monipuolinen ja maittava brunssi. Tarjolla oli runsaasti kasviksia ja kalaa. Myöskin smoothi, jossa oli puolukka ja luonnonjugurttia oli raikastava, ei liian makea. Kaiken kruunasi sesonkituote omena, omenapaistoksen muodossa.

1 arvostelu tähän mennessä 5
18.02.2016 12:57

Ystävänpäivän brunch-tarjous oli hyvä. Ruokavalikoima sopivan laaja: salaatteja, lämpimiä ruokia ja jälkiruokaa. Pienet croissantit suussasulavia! Buffetissa olisi ehkä voinut olla pari muutakin aamiaisruokaa munakokkelin lisäksi. Hyvä palvelu :)

6 arvostelua tähän mennessä 5
12.11.2016 09:05

Suosittelen! Ilta ylitti odotukset ja ruoka oli erinomaista, erityisesti pääruoaksi tilattu nieriä. Palvelu ymmärrettävistä syistä hieman hapuilevaa ja töksähtelevää, mutta kuitenkin ystävällistä. Hinta-laatu -suhde enemmän kuin kohdallaan!

1 arvostelu tähän mennessä 5
09.12.2016 15:58

Ruoka oli hyvää ja kauniiisti asetettu esille. Tarjoilu oli mallikasta. Paikka on kaunis. Me kuultiin, että Perho fuusioituu jonkun muun ravintolan kanssa. Toivottavasti paikka säilyy kuitenkin entisellään.

1 arvostelu tähän mennessä 5
15.02.2017 09:47

Hyvä palvelu ja hyvä ruoka, kiva tunnelma ja muutenkin mukavaa. Blinipaletti on todella iso yhdelle syötäväksi, voisi olla listalla kahdelle henkilölle. Kiva kun on niin nuorta henkilökuntaa.

1 arvostelu tähän mennessä 5
13.03.2016 08:36

Söimme siikaa ja ankkaa pääruuaksi ja ne olivat todella hyviä. Leivät olisivat maistuneet lämpöisenä paremmalta ja voi oli jo vähän eltaantuneen makuista. Kokonaisuus hyvä menemme uudestaan :)