10 ravintolaa paikassa Kuopio

Etsitkö laadukasta ravintolaa Kuopiosta? Anna Quandoon auttaa!

Kauniin Kallaveden äärellä sijaitseva Kuopio on Pohjois-Savon keskus, jossa rento elämänmeno kohtaa kiinnostavan ruokakulttuurin. Kuopion ravintoloissa voit maistella herkkuja läheltä ja kaukaa persoonallisella otteella valmistettuna. Kuopion torin eli paikallisittain 'mualiman navan' ympärille rakentuvassa kaupungissa osataan arvostaa paikallisia raaka-aineita eli Kallaveden kalaa sekä savolaismetsien marjoja, sieniä ja riistaa. Suomen suurimpiin maidontuottajiin kuuluvassa Kuopiossa ei ole pulaa myöskään lähitilojen juustoista, joita voi löytää niin alkupaloista, pääruokavadeilta kuin jälkiruokalautasiltakin. Jos taas etsit kansainvälistä fuusiotyylistä huippuravintolaa tai autenttista etnistä keittiötä vaikkapa aasialaiseen tai välimerelliseen tyyliin, Kuopion ravintolat yllättävät iloisesti. Korkeatasoisen ruokakulttuurin lisäksi Kuopio kutsuu nauttimaan kansallishistoriallisesti merkittävästä arkkitehtuurista, kiinnostavista museoista ja yltäkylläisestä luonnosta. Kuopiosta ei voi tietenkään puhua mainitsematta kaupungin kahta kenties tunnetuinta symbolia: aidon Kuopio-kokemuksen viimeistelevät korkeassa Puijon näkötornissa nautittu maisemaillallinen sekä torilta ostettu vastaleivottu kalakukko.

Etsi nopeasti näillä:
Järjestä:Osuvimmat ensin
 • Osuvimmat ensin
 • Parhaiten arvioidut ensin
 • Eniten arvioita saaneet ensin
 • Kalleimmat ensin
 • Halvimmat ensin

Viikinkiravintola Harald - Kuopio

Keskusta
eurooppalainen
5.3/666
Viikinkiravintola Harald - Kuopio

Kummisetä

Keskusta
kansainvälinen
5.2/6173
Kummisetä

Ruokaravintola Tori

Päiväranta
kansainvälinen
Ruokaravintola Tori
Etsitkö lähistösi parhaita ravintoloita?

Samruai

Keskusta
thaimaalainen
4.8/617
Samruai

The Alley Vietnamese Cuisine

Keskusta
vietnamilainen
The Alley Vietnamese Cuisine

Ravintola Isä Camillo

Keskusta
välimerellinen
5.7/63
Ravintola Isä Camillo

Mount Sherpa

Keskusta
nepalilainen
Mount Sherpa

Ravintola Musta Lammas

Keskusta
kansainvälinen
Ravintola Musta Lammas

Ravintola Rehti

Tahko
kansainvälinen
5.3/682
Ravintola Rehti

Mosquito Tahko

Tahko
kansainvälinen
3.9/653
Mosquito Tahko
 1. 1.

  Nauti kulttuurista, luonnosta ja maistuvista ravintoloista tunnelmallisessa Kuopiossa

  Vuonna 1775 perustetun Kuopion historiallinen keskusta rakentuu elämää pulppuilevan torin ympärille, jossa voit herkutella kalakukon ja kahvin lisäksi paikallisilla leivillä, leivonnaisilla ja satokauden tuotteilla sekä kuulla kaupungin tärkeimmät puheenaineet lupsakasti vääntyvällä savolaismurteella. Poikkea myös torin tuntumassa sijaitsevaan jugend-tyyliseen kauppahalliin, kaupungin moniin museoihin sekä kirjailija Minna Canthin salonkiin. Lisävirtaa kaupunkiseikkailulle voit tankata Kuopion ravintoloiden runsaista lounaspöydistä. Kuopio kuuluu myös liikuntaa, ulkoilua ja retkeilyä harrastavan kulinaristin suosikkikohteisiin, sillä aivan kaupungin kupeessa aukeavat upeat metsät ja järvenselät, joiden maisemista kelpaa nauttia jokaisena vuodenaikana. Luonnonystävän täydelliseen kesäpäivään kuuluvat esimerkiksi veneretki Kallaveden vesille ja rantanuotion äärellä nautitut retkieväät, ja illaksi voi palata takaisin Kuopion sataman ravintoloihin herkuttelemaan vastapyydetyillä järven antimilla ja uusilla perunoilla. Syysretkeilijä voi puolestaan samoilla päivän Puijon luonnonsuojelualueella ja varata illaksi pöydän lähiseudun riistaa tarjoilevasta skandinaaviravintolasta.
 2. 2.

  Kuopion ravintoloissa maistuvat suomalaisen luonnon puhtaat maut

  Kuopiolaisissa ravintoloissa osataan ottaa kaikki ilo irti lähimaastojen luonnonantimista ja lähitilojen tuotteista. Vuodenaikojen vaihtuminen näkyy selkeästi etenkin skandinaavista ruokakulttuuria edustavien ravintoloiden listoilla, joiden menut elävät sesongin mukaan. Kesäkaudella painotus on luonnollisesti tuoreissa kesäkasviksissa, uuden sadon juureksissa ja kevyissä viineissä, ja jälkiruokalistoilta voi bongata esimerkiksi kotimaista mansikkaa ja raparperia. Syksyn tullen painopiste siirtyy kohti täyteläisempiä ja tukevampia makuja, joissa maistuvat metsäsienet, uunijuurekset, metsästyskauden riistaeläimet ja loppusyksyn marjat, kuten karpalo ja puolukka. Tuore kala kuuluu Kuopion ravintoloiden ruokalistoille kaikkina vuodenaikoina - Kallaveden kuha on kuopiolaisten kalaruokien klassikko, ja myös paistetut muikut ja savustettu edustavat savolaisten kalaherkkujen parasta antia. Tukevan pihvin ystävä valitsee lautaselleen esimerkiksi viherpippurikastikkeen ja pippurivoin kanssa tarjoiltua kotimaista sisäfileetä, ja kasvispainotteista lähiruokaa suosivan ruokailijan valinta on esimerkiksi punajuuren ja vuohenjuuston lyömätön yhdistelmä.
 3. 3.

  Kansainväliset ravintolat Kuopiossa yhdistävät suuren maailman meiningin savolaiseen letkeyteen

  Kotimaisten makujen lisäksi Kuopion ravintoloissa voi herkutella monipuolisilla mauilla joka ilmansuunnasta. Aasialaiset ravintolat ovat löytäneet vankan kävijäkunnan Pohjois-Savon asukkaista, ja tätä nykyä Kuopiossa on tarjolla niin raikasta japanilaista sushia, thaimaalaisia kookoscurrykastikkeita kuin täyteläistä Nepalin vuoristoruokaa. Myöskään kunnon turkkilaisen kebabin tai libanonilaisen falafelin ystävän ei tarvitse jäädä nälkäiseksi Kallaveden rannoilla, ja Kuopion kansainvälisten ravintoloiden valikoimassa maistuvat myös meksikolaisen katuruoan freesin tuliset aromit. Euroopan mantereen eteläistä ravintolatarjontaa edustavat puolestaan Italian, Espanjan ja Kreikan ruokakulttuureista inspiroituvat keittiöt, joissa voi hemmotella itseään esimerkiksi aidolla toscanalaisella kurpitsa-kastanjarisotolla tai värikkäällä feta-avokado-salaatilla. Kuopion ravintolatarjonnassa puhaltavat myös fuusiokeittiöiden raikkaat tuulet, joissa aasialainen makumaailma tai italialaisen keittiön klassikot saavat seurakseen savolaisia raaka-aineita. Kuopio on myös merkittävä yliopistokaupunki, ja suuri opiskelijayhteisö näkyy kaupungin ravintolamaailmassa rentojen kulttuurikuppiloiden ja uusien ruokatrendien muodossa. Tämän päivän Kuopiosta on helppo löytää myös täyttävää ja ravinteikasta kasvisruokaa.
 4. 4.

  Kuopion ravintoloista löydät niin fiiniä illallistunnelmaa kahdelle kuin rentoa menoa koko perheen makuun

  Millaista ravintolaa sinä etsit tällä kertaa? Oletko viemässä tärkeän ihmisen ulos syömään ja etsit tunnelmallista ja tasokasta fine dining -ravintolaa persoonallisella ja paikallisella twistillä? Valitse silloin eurooppalaiseen ruokakulttuuriin painottunut gourmet-ravintola, jonka listoilta löydät niin ranskalaiseen tyyliin valmistettuja etanoita kuin kotimaista riistaa ja kalaa. Vai onko haussa monipuolinen koko perheen makuun sopiva ravintola, jossa jokainen voi kokeilla uutta tai valita listalta vakiintuneet suosikkinsa? Kuopion italialaisten ravintoloiden pizzat ja pastat tekevät yleensä kauppansa nirsommillekin nuorille kulinaristeille, ja monen perheen suosikkiravintoloihin kuuluvat myös kiinalaiset ja intialaiset paikat. Vai oletko suuntaamassa iloiseen illanviettoon kaveriporukalla ja etsit letkeää miljöötä, jossa nauttia kiireettä niin ruoasta, juomasta kuin seurastakin? Kokeile silloin esimerkiksi mausteisen raikasta meksikolaista street foodia tai jenkkihenkistä tuhtia pubiruokaa, kuten burgereita, pannupizzoja ja hot wingsejä.
 5. 5.

  Quandoo avaa ovet Kuopion kiinnostavimpiin ravintoloihin

  Quandoon avulla pääset tutustumaan Kuopion ravintoloiden tarjontaan kätevästi ja nopeasti. Voit tutkia rauhassa ravintoloiden ruokalistoja, sijaintia ja hintatasoa ja varata sitten pöydän itsellesi sopivimmasta ravintolasta. Kuopion suosituimpiin ravintoloihin on hyvä tehdä pöytävaraus etenkin viikonloppuiltoina ja suurempien tapahtumien ja festivaalien aikaan, jolloin kaupunki täyttyy niin lähiseutujen asukkaista kuin kauempaa saapuvista kävijöistä. Kesäaikaan kävijöiden määrä nousee myös lähialueiden lukuisten kesämökkien myötä. Kesäkauden suurimpiin tapahtumiin kuuluvat esimerkiksi tanssifestivaali Kuopio tanssii ja soi sekä rock-festivaali Rockcock. Viiniharrastajan ykköstapahtuma Kuopion kesässä ovat puolestaan Kuopion viinijuhlat, joissa pääsee tutustumaan kiinnostaviin laatuviineihin ympäri maailmaa hyvän ruoan siivittämänä. Talviaikaan väkeä Kuopion keskustan ravintoloihin vetävät Puijon mäkihyppykilpailujen sekä Finland Ice Marathon -luistelutapahtuman vieraat. Tervetuloa nauttimaan upeista maisemista, omaleimaisesta ruokakulttuurista sekä värikkäästä kaupunkitunnelmasta Pohjois-Savon tärkeimpään kaupunkiin! Quandoon avulla varmistat paikkasi Kuopion parhaista ravintoloista - juuri silloin, kun itsellesi sopii.