6 ravintolaa paikassa Rovaniemi

Helsingin meksikolaiset ravintolat tarjoilevat mausteisia elämyksiä raikkaalla otteella

Helsinki on rakastunut meksikolaisiin ravintoloihin! Pääkaupungin kulinaristit herkuttelevat nyt etenkin freesin ja värikkään meksikolaisen katuruoan tunnelmissa. Helsingin ydinkeskustassa kulkiessa ei voi olla törmäämättä Pohjois-Amerikan mausteisimman ruokakulttuurin herkkuja tarjoileviin ruokapaikkoihin, ja tämän päivän Helsingissä meksikolaisia ravintoloita voi löytää helposti myös Kallion seudulta ja kantakaupungin ulkopuolelta. Meksikolaiseen ruokakulttuuriin kuuluvat olennaisena osana pienet tacoravintolat eli taqueriat, joissa voi piipahtaa muutaman pikkutacon siivittämälle lasilliselle tai nauttia tuhdin ja täyttävän illallisen hyvässä seurassa. Helsingin meksikolaisissa ravintoloissa on onnistuttu luomaan samanlaista mutkatonta meininkiä, joka autenttisiin ja tuoreisiin raaka-aineisiin yhdistettynä on nostanut meksikolaisen ruoan suosion aivan uuteen nosteeseen. Street food -henkisten tacoravintoloiden lisäksi kaupungista löytyy myös meksikolaista grilliruokaa, hienostuneempia illallisravintoloita sekä fuusiotyylistä meksikolaisruokaa, kuten jenkkivaikutteista texmexiä. Meksikolaiset ravintolat tuovat viileään Helsingin palan lämmintä ja letkeää tunnelmaa, jonka parissa viihtyy helposti vaikka koko illan. Tervetuloa mukaan vastapaistettujen maissitortillojen, tulisten salsojen, maukkaan grillatun lihan ja värikkäiden kasvisten täyttämään maukkaaseen maailmaan!

Etsi nopeasti näillä:
Järjestä:Osuvimmat ensin
 • Osuvimmat ensin
 • Parhaiten arvioidut ensin
 • Eniten arvioita saaneet ensin
 • Kalleimmat ensin
 • Halvimmat ensin

Ravintola HIMO

Keskusta
sushiravintola
5.3/6109
Ravintola HIMO

Rakas Restaurant & Bar

Keskusta
skandinaavinen
4.3/621
Rakas Restaurant & Bar

Roka Kitchen & Wine Bar

Keskusta
skandinaavinen
5.2/655
Roka Kitchen & Wine Bar
Etsitkö lähistösi parhaita ravintoloita?

Aitta Deli & Dine

Keskusta
kansainvälinen
5.0/61
Aitta Deli & Dine

Vaisko

keskusta
kansainvälinen
Vaisko

Ravintola Huttuhippu

keskusta
kansainvälinen
Ravintola Huttuhippu
 1. 1.

  Ihastu tacoihin, burritoihin, salsoihin ja muihin herkkuihin meksikolaisissa ravintoloissa Helsingissä

  Meksikolainen ruokakulttuuri on parhaimmillaan, kun tuoreet ja simppelit ainesosat yhdistyvät vahvaksi ja runsaaksi makujen sinfoniaksi. Monien Helsingin meksikolaisten ravintoloiden tärkeimpiin elementteihin kuuluvat maissijauhoista valmistetut, kuumalla pannulla rapeiksi paistetut tortillaletut, jotka toimivat niin tacojen ja burritojen kuorena kuin pääruokien lisukkeena. Avotulella grillattu tai uunissa pitkään hautunut naudan, porsaan tai lampaan liha on monen mielestä meksikolaisen ruoan tärkein täyte, ja merenrantavaltiona myös kalalla ja merenelävillä on tärkeä rooli Meksikon keittiössä. Myös kasvissyöjille ja vegaaneille riittää mistä valita, sillä meksikolainen kokki ei kitsastele kasvisten kanssa! Väriä ruokiin tuovat monet tuoreet kasvikset, kuten paprika, avokado, tomaatti ja pavut, ja Helsingin meksikolaisissa ravintoloissa pääset herkuttelemaan myös meksikolaisittain maustetulla soijalla, seitanilla, nyhtökauralla ja muilla moderneilla kasvisproteiineilla. Mausteista tärkeimpiä ovat tietenkin chili, lime sekä tuore korianteri, ja myös sipulia käytetään runsaasti eri muodoissa. Meksikolaiseen keittiöön kuuluvat olennaisena osana myös erilaiset kastikkeet, jotka tuovat ruokiin juuri oikean määrän tulisuutta, hapokkuutta, suolaisuutta ja makeutta. Mitä olisikaan meksikolainen ruoka ilman ihanasti polttelevaa salsaa, täyteläistä guacamolea tai savuisaa chipotle-kastiketta!
 2. 2.

  Helsingin meksikolaiset ravintolat tarjoilevat autenttisia makuelämyksiä ja kekseliästä fuusioruokaa

  Helsingin meksikolaisista ravintoloista on helppo löytää aitoon meksikolaiseen tyyliin valmistettua ruokaa. Autenttisimpia kokemuksia tarjoilevat esimerkiksi meksikolaisesta katuruoasta inspiroituneet taqueriat, joissa voit nauttia nopean lounaan tai pitkän illallisen vaikkapa nyhtöpossulla, tulisilla katkaravuilla tai vegaanisella papumuhennoksella täytetyillä maissitacoilla. Kokeile myös juustotäytteisiä quesadilloja ja laita suu makeaksi suklaakastikkeen kera tarjoiluilla vastapaistetuilla churroilla! Kun tahdot kokea katuruoan lisäksi meksikolaisen keittiön muitakin ulottuvuuksia, suuntaa perinteiseen meksikolaiseen illallisravintolaan nauttimaan esimerkiksi mausteliemessä mureaksi haudutettua lammasta tai hiillostettua kalaa värikkäällä kasvispedillä. Helsingin meksikolaisissa ravintoloissa voit kokeilla myös uusia fuusiotrendejä ja vakiintuneempia klassikoita. Amerikkalainen texmex-keittiö lienee meksikolaisista fuusioruoista tunnetuin, ja Helsingissä meksikolaisia makuja on yhdistetty kekseliäästi niin skandinaaviseen keittiöön kuin aasialaiseenkin makumaailmaan. Meksikolaiseen keittiöön kuuluu olennaisena osana myös monipuolinen juomakulttuuri, ja moni meksikolainen ravintola Helsingissä on panostanut täysillä myös drinkkipuoleen. Tulisen ruoan ruokajuomaksi sopii täydellisesti esimerkiksi limeviipaleella kruunattu raikas meksikolainen olut, ja aterian päätteeksi voi hemmotella itseäsi klassisella margaritalla tai muilla meksikolaisen drinkkiosaamisen taidonnäytteillä.
 3. 3.

  Quandoo auttaa, kun etsit parasta meksikolaista ravintolaa Helsingissä

  Kutsuuko meksikolainen keittiö spontaanille illalliselle jo tänään, etsitkö uutta lounaspaikkaa huomiselle vai oletko suunnittelemassa suuremman porukan päivällistä jo hyvissä ajoin? Quandoo auttaa sinua löytämään ja varaaman pöydän Helsingin parhaista meksikolaisista ravintoloista juuri silloin, kun itse haluat. Millainen olisi sinun täydellinen päiväsi meksikolaisen ruoan parissa? Kulttuurinnälkäinen kulinaristi aloittaa illan teatteri- tai konserttielämyksellä ydinkeskustassa, esimerkiksi legendaarisessa Kansallisteatterissa tai uutuuttaan hohtavassa Musiikkitalossa, ja suuntaa sen jälkeen pieneen ja tunnelmalliseen meksikolaisravintolaan nauttimaan pitkään ja huolella haudutetuista herkkupadoista. Täydelliseen perhepäivään Helsingissä kuuluu retki Linnanmäelle tai vaikkapa jännittävään Luonnontieteelliseen museoon, jonka jälkeen suunnataan yhdessä texmex-ravintolaan, josta jokaisen on helppo löytää omaan makuunsa sopiva annos. Kalliolaisessa kaupunkikulttuurissa viihtyvä ruokatrendien seuraaja pistäytyy puolestaan levykauppa- ja kirpputorikierroksen lomassa viihtyisässä street food -henkisessä meksikolaisravintolassa nappaamassa mukaan kaupungin suosituimman tacoannoksen. Lounasaikana voit yleensä piipahtaa tacolautaselle tai burritolle ilman varausta, mutta etenkin viikonloppuiltoina pöytävarauksen tekeminen on suositeltavaa, mikäli haluat varmistaa paikkasi Helsingin suosituimmista meksikolaisista ravintoloista!