Löydä ravintolat & ruokapaikat – Lappi

Lapin ravintolat kutsuvat matkailijaa

Haluaisitko nauttia aitoa poronkäristystä tai tuoretta Tenon lohta perunasoseen kera vai olisiko sittenkin nopean sänkkärin aika? Monen matkailijan unelmakohde Lappi tarjoaa lukuisia ravintoloita, joiden ruokalistoilta löytyy niin paikallisia herkkuja kuin eurooppalaisia ja amerikkalaisiakin aterioita. Etsitpä sitten grilliä, bistroa, kahvilaa tai ruokaravintolaa, Lapin parhaat ravintolat löydät helposti ja nopeasti Quandoon verkkopalvelusta. Voit tutustua ruokapaikkojen tyyleihin ja ruoka- ja juomatarjontaan kätevästi etukäteen ja tehdä halutessasi pöytävarauksenkin saman tien. Palvelussamme voit kerätä kanta-asiakaspisteitä ja hyödyntää etuseteleitä sekä kertoa muille ravintolakokemuksistasi. Voit myös lukea muiden kirjoittamia arvioita ja miettiä, mikä Lapin ravintoloista vastaisi parhaiten sinun ja seurueesi toivomuksia. Vaihtoehtoja löytyy niin perheille, liikekumppaneille kuin yksinään liikkuvillekin. Olitpa matkailija tai paikkakuntalainen, Quandoon sivuilta löydät Lapin ravintolat vaivattomasti. Ajo-ohjeiden avulla löydät varmasti perille ja pääset tutustumaan niin perinteisiin kuin eksoottisiinkin ruokiin, salaatteihin ja juomiin.

 1. 1.

  Savuporo ja perunarieska odottavat sinua Lapin ravintoloissa

  Siellä missä aukee aava ajaton, siellä missä puhuu pohjoinen... sinne on ihana poiketa ja jättää taakseen Ruuhka-Suomen kaupungit arkisine kiireineen. Kutsuuko sinua syksyinen ruska, retkeily kesäisillä tuntureilla vai haluaisitko lähteä laskettelulomalle? Matkan varrella kannattaa pysähtyä grillille syömään poropurilaista tai pitää pitempi tauko vaikkapa Rovaniemellä tai Kemissä ja nauttia tasokas gourmet-ateria alku- ja jälkiruokineen. Kun Lappi kutsuu kulkijaa, se haluaa myös tarjota sinulle parhaita herkkujaan. Ruokapaikkojen listoilta löytyy paikallisia erikoisuuksia, kuten savustettua poroa, lohirisottoa, paistettuja muikkuja tai mätimoussea. Monille tutun poronkäristyksen valmistus osataan parhaiten juuri Lapin ravintoloissa, joiden kokit tietävät, että käristyksen paikka on lompolossa paksun perunamuusitunturin keskellä. Perinnemauissa onkin tärkeintä ruoan oikeanlainen koostumus ja makujen yhdistely. Raasteet ja kasvislisukkeet kuuluvat tietysti myös Lapin ravintoloiden valikoimiin siinä missä ruokajuomat maito, kotikalja ja lappilainen olutkin. Jotkut ravintoloista tarjoavat myös paikallisia leipiä, kuten perunarieskaa. Jälkiruoista matkailijoiden suosikkiherkku on tietysti leipäjuusto ja hillat eli lakat, joissa maistuvat suon aromit. Kokeile myös vaikkapa glögikakkua tai uunijäätelöä marjojen kera.
 2. 2.

  Herkkuja kaikilta ilmansuunnilta

  Lapin ravintolat ja bistrot tarjoavat maukasta ruokaa ja pieniä herkutteluhetkiä niin lomalaisille kuin paikallisille asukkaillekin. Kun kaipaat vaihtelua poropaistiin, lohikeittoon ja halstrattuihin muikkuihin, voit pistäytyä ulkomaisiin herkkuihin erikoistuneessa ruokapaikassa. Mausteisen ruoan ystävälle maistuisivat ehkä thaimaalaiset ateriat, kuten wokissa paistetut vihannekset ja pehmeäksi kypsytetty kana tai rapeat katkaravut. Lämpimillä ilmoilla suussasulavat sushit ovat paikallaan - japanilaiset kala- ja avokadoherkut ovat onneksemme löytäneet tiensä Lapinkin ravintoloihin. Myös kiinalaista ruokaa on saatavilla. Jos pidät rapeasta ankasta, soijanversoista ja hapanimeläkastikkeesta, voi kiinalaisesta bistrosta tulla sinun lempipaikkasi. Kahviloiden ja grilliravintoloiden menuista löydät myös amerikkalaisia ja eteläeurooppalaisia ruokia. Pitsan ja hampurilaisten ohella näppärät kokit valmistavat sinulle vaikkapa chicken wingsejä tai mehevän pihvin. Keski- ja Etelä-Euroopan tuulet ovat puhaltaneet myös Lapin ravintoloiden kahvilistoille: suodatinkahvin sijaan voit kokeilla vaikkapa cappuccinoa, frappuccinoa tai chococcinoa!
 3. 3.

  Tervetuloa Lappiin!

  Lappi on tunnettu lumisista tuntureistaan, ja monet matkustavat sinne talvisaikaan hiihtämään, laskettelemaan tai katselemaan revontulia. Tasokkaita laskettelurinteitä ja hyvin hoidettuja hiihtolatuja onkin tarjolla paljon, osa niistä valaistuina. Välineet voi halutessaan vuokrata paikan päältä. Yöpyminen onnistuu mukavimmin loma-asunnossa tai isossa, talviasuttavassa mökissä. Perheen pienimmät ihastuvat varmasti moottorikelkkasafariin ja haluavat oppia ajamaan porolla. Mahtaakohan aikuisilta onnistua suopungin heitto? Ainakin näissä puuhissa tulee nälkä, ja silloin kannattaa katsastaa Lapin tasokkaat ravintolat, joita löytyy moneen makuun. Silloin kun revontulet pysyttelevät pilvien takana piilossa, on mukava istuutua nauttimaan lasillinen hyvää viiniä tai viettää aikaa ihanissa kylpylöissä. Pohjois-Suomi on kuitenkin muutakin kuin pelkkää talvea. Vaikka kesä onkin lyhyt, se on myös valoisa, eikä aurinko laske keskikesällä lainkaan. Monet saapuvat tuntureille vaeltamaan ja retkeilemään, mutta muutakin tekemistä toki löytyy. Oletko jo kokeillut kullanhuuhdontaa tai tutustunut loimulohen valmistukseen? Jos kala ei nappaa, voit nauttia ravintoloiden lappilaisista antimista. Sadesäällä kannattaa vierailla vaikkapa saamelaismuseossa. Taidemuseoissa pääset tutustumaan pohjoisen taiteilijoiden, kuten Särestöniemen tai Alarieston, töihin. Myös kotiseutumuseot ovat tutustumisen arvoisia, samoin kuin tietysti Joulupukin pajakylä, jota ainakaan lapsiperheiden on vaikea ohittaa pysähtymättä.