Sue Ellen – Tietoja

Sue Ellen Dining Room & Bar Helsingin Etelärannassa tarjoilee makumaailmoja Yhdysvaltojen Etelävaltioista. Entinen siirtomaatavarakauppiaan koti meren äärellä on täynnä rentoa Etelävaltioiden tunnelmaa. Amerikan etelärannikko ja sen historialliset, värikkäät ja kauniit kaupungit ovat inspiroineet Sue Elleniä tuomaan Helsingin Etelärantaan uudenlaisia makuelämyksiä ja ennen kaikkea nautintoa yhdessä syömisestä ja juomisesta. Autenttisia makuja lounas- ja illallisannoksiin loihditaan muun muassa aidolla puuhiiligrillillä ja savustuskaapissa. Ruokatarjonnan lisäksi Sue Ellenissä voi nauttia ammattitaidolla ja tunteella valmistettuja, perinteisiä cocktaileja tai tehdä siemailla omansa runsaasta bourbon- ja viinivalikoimista.

Aukioloajat

Suljettu tänään
maanantai
Suljettu
tiistai
16:30 - 00:00
keskiviikko
16:30 - 00:00
torstai
16:30 - 00:00
perjantai
12:00 - 01:00
lauantai
12:00 - 01:00
sunnuntai
Suljettu

Osoite

Sue Ellen
Eteläranta 16
00130 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

Group 2 Created with Sketch.

SOUTHERN SLAW

4,50 €

GARLIC &CHEDDAR SMASHED POTATOES

4,50 €

CRISPY BABY GEM LETTUCE & HONEY-MUSTARD SAUCE

4,50 €

GARLIC BREAD ADD CHEESE +1€

4,50 €
1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

SOUTHERN SHRIMP & GRITS

SHRIMP AND OYSTER FOAM
11,00 €

FRESH OYSTERS ON THE HALF SHELL

WITH MIGNONETTE & COCKTAIL SAUCE OR OYSTER ROCKEFELLER (3 PIECES)
12,00 €

CAROLINA CRABCAKE &OKRA SALAD

ROMESCO PASTE, LEMON CURD
13,50 €

GREEN TOMATOES

FRESH SALAD AND LOUISIANA REMOULADE
11,00 €

GRILLED PORK RIBS BBQ

GLAZED PORK RIBS, FRESH SALAD, CRISPY CHILI AND SHALLOT
14,50 €
31CA78D5-C09A-4F44-A73F-187385966112

Kokin suositukset

4 course menu

CAROLINA CRABCAKE &OKRA SALAD - Romesco paste, lemon curd
SPICY MANGO - Baby gem, fried shallot, pimento
SLIGHTLY SMOKED BRISKET - Brisket "au jus", roasted cauliflower purée & broccoli
SWEET OF THE DAY
55,00 €
B0463FB3-B983-4E10-A1C9-A42F6BE7F833

Pääruoat

SLIGHTLY SMOKED BRISKET

BRISKET ”AU JUS”, ROASTED CAULIFLOWER PURÉE AND BROCCOLI
25,00 €

FROM THE SEA

GRILLED ASPARAGUS, SWEET POTATO CHIPS, DILL OIL AND LEMON BUTTERMILK FOAM
28,00 €

CRISPY DRUMSTICKS

BBQ SAUCE AND WARM CORN SALAD
26,00 €

BUTTERY FLANK STEAK

ASPARAGUS, SPINACH AND CABBAGE
29,00 €

FRESH COBB SALAD W/ CHICKEN OR BEEF

EGG, ROASTED PEANUTS, CORN AND ROQUEFORT SAUCE
25,00 €

TRAY OF GODS

SELECTION OF MEATS: DRUMSTICKS, PORK RIBS, BRISKET RINDS, COLESLAW, SAUCES AND BISQUITS 35 €/PERSON
35,00 €
23914FCF-1514-4544-82D9-2C2EDB2B8818

Jälkiruoat

SWEET OF THE DAY

10,50 €

BOURBON BREAD PUDDING

NUTELLA ICE CREAM AND CARAMELIZED HAZELNUT
10,50 €

Normaali menu

Sue Ellen Menu

pdf

Lisää kohteesta Sue Ellen, Helsinki

Helsingin Etelärannassa sijaitsevan Sue Ellen Dining Room & Barin menu on saanut vaikutteensa Amerikan Etelävaltioiden, tarkemmin Savannahin, South Carolinan ja Charlestonin runsaista mauista. Ravintolan perustajien matkat Yhdysvaltain kaakkoisosiin ja vaikuttuminen sen monipuolisesta, maailman parhaita ruokakulttuureja yhdistävästä soul foodista inspiroi tuomaan Etelävaltioiden makumaailman myös Suomeen. Ravintolaa isännöivät Henri Alén, Tommi Tuominen, Timo Linnanmäki ja Samuil Angelov, jotka ovat tuttuja monista muista Helsingin menestyksekkäistä ravintolakonsepteista.

Amerikan kaakkoisrannikolla suositaan maukkaita liha-, äyriäis- ja kasvisruokia sekä herkullisia lisukkeita. Jos siis joskus olet Amerikan-matkasi jälkeen kaipaamaan vaikkapa höyhenen kevyitä biscuitejä, maissileipää, rapeaa kanaa, hitaasti savustettua briskettiä, rapukakkuja, äyriäisiä ja kunnolla hiillostettua pihviä, Sue Ellenistä niitä saa ammattitaitoisella ja mukavalla palvelulla höystettynä sekä lounaalla että illallisella. Annoksensa voi koota alun startereista pääruoan kautta jälkiruokaan, ja nautintoa voi täydentää houkuttelevilla lisukkeilla. Viinilasillisesta, cocktaileista tai runsaasta bourbon-valikoimasta nauttimaan saapuvia kutsuu myös Bar Snacks -lista, jonka kohtuudella hinnoitelluilla annoksilla pääsee niin ikään autenttisten makujen äärelle.

Ruokailijana saat katsauksen myös kokkien työskentelyyn, sillä annokset viimeistellään ruokasalin laidalla olevassa avokeittiössä. Rakennuksen historia entisen siirtomaatavarakauppias G. W. Sundsmanin kotina näkyy paikoin sisustuksessa, joka muutoin on värikäs ja tunnelmallinen – houkuttelee siis ottamaan rennosti ja nauttimaan soul foodista.

15 Sue Ellen arvostelua

Loistava
5.1/6
15 arvostelua
Ruoka:Herkullinen
Palvelu:Loistava
Melu:Miellyttävä
Hinta/laatu:Edullinen
Odotusaika:Vain vähän aikaa
Tunnelma:Loistava
Sort by:Osuvimmat
  • Osuvimmat
  • Parhaimmiksi arvostellut
  • Uusimmat
"Erinomainen"6/6
Tarja J.päivä sitten · 1 arvostelu

Ruoka oli hyvää, maut keskustelivat hyvin toistensa kanssa. Henkilökunta, tarjoilija, toimi vallan mainiosti: tietoa antaen, ystävällisesti, välittömästi ja huomaavaisesti. Kokemus kaikin puolin hyvä ja mukavs.

"Erinomainen"6/6
Virpi K.viisi päivää sitten · 1 arvostelu

Loistava ruoka ja menu kokonaisuudessa kaikki annokset erinomaisia (crabcakes suosikkini) Lisäksi ystävällinen ja asiantunteva palvelu. Menen varmasti toisenkin kerran ja voin suositella ravintolaa lämpimästi muillekin.

"Erinomainen"6/6
Julia K.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Bystro oli aivan ihana, ja Sue Ellenissä on säilynyt sama taso asiakaspalvelussa ja ruuassa! Uusi, herkullinen konsepti ja uusi, raikas sisustus, kiitos hyvästä äitienpäivämenusta! Tulemme käymään taas uudestaan :)

"Erinomainen"6/6
Jarmo S.kuukausi sitten · 4 arvostelua

Ravintola poikkesi positiivisesti tyyliltään päävirrasta. Ruoka oli todella hyvää, kuten palvelukin. Erityisesti mieleen jäi vihreättomaatit alkuruoka, mikä innoitti valitsemaan ravintolan. Ravintolan sisustus oli tyylikkään hillitty.

"Upea"5/6
Eija G.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Vastaanotto ja palvelu ystävällistä ja luontevaa- Viihdyimme heti.Myös ravintolan sisustus ja tunnelma miellyttivät. Aluksi tosin musiikki oli häritsevän kovalla,mutta pyynnöstämme asia korjaantui. Ruokalista on mielenkiintoinen ja saimme myös osuvaa apua juomien valintaan. Pääruoka,sinipallas hieman odotutti,mutta kyllä kannatti.Annos oli taitavasti valmistettu ja maut vain parantuivat loppua kohti.Jälkiruoka oli ehkä hieman tavanomainen ja raskaskin.Leipävanukas mainio yllätys. Tulemme toistekin. KIITOS

"Upea"5/6
Maija R.kaksi kuukautta sitten · 2 arvostelua

Mukava miljöö sekä hyvä palvelu! Vihreät tomaatit alkuruokana ja kana paputahnan kera pääruokana toimi erinomaisesti. Paikka sopii hyvin rentoon illanviettoon. Juomapuolelle ravintola oli löytänyt hyvän proseccon, mutta olutvalikoima oli hieman yllätyksetön ja turvallinen tunnettujen oluiden valikoima, ehkä yhtä poikkeusta lukuunottamatta.

"Erinomainen"6/6
Asko J.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Varauksen illalliselle sai helposti tehtyä netissä.Erittäin viihtyisä paikka upeassa miljöössä. Palvelu oli ripeää ja ammattitaitoista. Maistelu menu oli onnistunut kokonaisuus aina alkuruuasta jälkiruokaan. Myös ruokailuun ehdotetut viinit passasivat hyvin.

"Erinomainen"6/6
Päivi V.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Ruoka oli laadukasta, maukasta ja sitä oli riittävästi. Palvelu oli ammattitaitoista ja mikä ihaninta, kukaan työntekijöistä ei pelännyt hymyillä. :o) Ruoan lisäksi viinimenu oli erittäin laadukas. Suosittelen lämpimästi.

"Upea"5/6
Hans S.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Mycket bra val av vin till de olika maträtterna. Goda drinkar och trevlig ”Bistroatmisfär”. En restaurang som vi görna rekommenderar till andra. ps. Nästa gång provar jag Ostron Rockefeller ds.

"Hyvä"4/6
Pia A.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Palvelu oli toimivaa, ja ruuat ok, mutta hintaan nähden olisi joku pieni twisti, lisäys ollut paikallaan. Lisäksi hämmästytti listan lihapainotteisuus, pääruuissa oli vain 1 kala. Kasvisvaihtoehtoa ei ollut ollenkaan (kuulemma ehkä salaatista olisi voinut saada sellaisen).