Ravintola Muru Helsinki image 1
Ravintola Muru Helsinki image 2
Ilmaiset ja nopeat ravintolavarauksetVaraa pöytä helposti & hetkessä
Tyytyväiset asiakkaatYli 100 miljoonaa tyytyväistä herkuttelijaa

Ravintola Muru

KeskustaRanskalainen
Loistava
5.3/6
1 401 arvostelua

Ravintola Muru – Tietoja

Ravintola Muru Helsingin keskustassa Fredrikinkadulla tarjoaa mahdollisuuden nauttia erinomaisesta artesaanityönä tehdystä ruoasta hienostelemattomassa ilmapiirissä. Murun keittiö edustaa perinteistä ranskalaista keittiötä, ja ruoka valmistetaan tarkoin valituista laadukkaista raaka-aineista käsityönä, jotta sen herkät maut pääsevät esiin. Raaka-aineissa ja ruoan valmistuksessa panostetaan viimeisen päälle laatuun, mutta ravintolan tyyli ja tunnelma halutaan pitää kuitenkin rentona. Murussa asiakas saa yksinkertaisesti nauttia hyvästä ruoasta ja tietenkin makuihin sopivista laadukkaista ja huolella valituista viineistä. Ravintola Murulle on ainoana suomalaisena ravintolana myönnetty arvostettu Wine Spectatorin Best of Award of Excellence -palkinto.

Aukioloajat

Suljettu tänään
sunnuntai
Suljettu
maanantai
Suljettu
tiistai
17:00 - 23:30
keskiviikko
17:00 - 23:30
torstai
17:00 - 23:30
perjantai
17:00 - 23:30
lauantai
17:00 - 23:30

Osoite

Ravintola Muru
Fredrikinkatu 41
00120 Helsinki
Varmista paikkasi ajoissa!

Lisää kohteesta Ravintola Muru, Helsinki

Ravintola Murun keittiöpäällikkö Henri Alén luottaa ruoan valmistuksessa yksinkertaiseen filosofiaan, joka perustuu parhaisiin mahdollisiin raaka-aineisiin, mutkattomaan valmistustapaan ja ruoan ja viinin sopusointuun. Raaka-aineet hankitaan kotimaisilta ja ulkomaisilta huipputuottajilta, ja kasvukautena oman puutarhan yrtit ja kasvit täydentävät keittiön antia. Näillä eväillä ravintolan keittiö loihtii ranskalaisia makuelämyksiä tunnelmallisessa ja intiimissä tilassa Helsingin Fredrikinkadulla. Vuodenajat ja vaihtuvat luonnon antimet vaikuttavat siihen, mitä ruokalista milloinkin tarjoaa. Muru miellyttää asiakkaitaan valmistamalla mahdollisimman yksinkertaista ja hyvää ruokaa konstailemattomasti.

Muru tarjoaa loistavan ranskalaisen ruoan lisäksi yhden Helsingin parhaista ja kattavimmista viinivalikoimista. Ravintolan sommelier Samuil Angelov valitsee listalle ainoastaan persoonallisten tuottajien vankalla ammattitaidolla valmistettuja viinejä. Kaikki viinit ovat puhdaspiirteisiä ja huolella valittuja, ja viinivalikoima vaihtelee ruokalistan ja uusien löytöjen myötä. Monia viinejä tarjoillaan myös laseittain, joten asiakas voi kokeilla halutessaan useampia viinejä illan aikana. Ravintolan kattokellarista löytyy yli neljäsataa vanhaan viinimaailmaan painottuvaa viiniä, joten jos haluaa kokeilla jotain todella erityistä, kannattaa kysyä ravintolan kellarilistaa. Ravintolapuolen lisäksi Murussa on pieni, viihtyisä viinibaari, johon voi poiketa lasilliselle ja nauttia samalla esimerkiksi itsevalmistetuista makkaroista ja leikkeleistä tai juustoista.

1 401 Ravintola Muru arvostelua

Loistava
5.3/6
1 401 arvostelua
Tunnelma:Viihtyisä
Melu:Miellyttävä
Palvelu:Loistava
Odotusaika:Vain vähän aikaa
Ruoka:Taivaallinen
Hinta/laatu:Edullinen
"Erinomainen"6/6
Tapio L.kaksi päivää sitten · 0 arvostelua

Loistava palvelu ja ruoka, eipä tämä enempää selittelyjä kaipaa. Sinipallas ei ehkä ole kovin kummoinen kala mutta sen ympärille oli kuitenkin kuotu hienot maut. Viinit sovivat hyvin yhteen ruokien kanssa.

"Erinomainen"6/6
Anssi T.kaksi päivää sitten · 0 arvostelua

Huikea mesta! Loistava palvelu ja tajuttoman hyvät ruoat. Henkilökunta on asiantunteva ja kaikki menun ruoat on suunniteltu alusta loppuun juomia myöten. Asiakkaana ei tarvitse kuin nauttia tunnelmasta ja ammattimaisesta tekemisestä.

"Erinomainen"6/6
Eveliina H.kolme päivää sitten · 0 arvostelua

Erittäin hyvä ruoka ja hyvin valitut viinit ovat aina takuuvarmaa Murussa. Hyvä palvelu ja rento meininki kruunaavat vierailun. Tänne tulee mielellään uudestaan ja suosittelee muille!

"Erinomainen"6/6
Sari S.kolme päivää sitten · 0 arvostelua

Huikea elämys jälleen kerran! Täydellinen harmonia! Kiitos! Nähdään pian uudelleen!

"Erinomainen"6/6
Paula N.vuosi sitten · 0 arvostelua

Ruoka, tunnelma ja palvelu. Nämä kaikki olivat Ravintola Murussa täydellisyyteen hiottuja. Ruoka tarjosin makujen matkan ranskalaiseen ruokakulttuuriin ja ei voi muuta kuin hattua nostaa keittiönväelle. Varsinkin ankka oli omaan makuuni enemmän kuin täydellistä! Muidenkin ruokalajien (sinieväpallas, juustolautanen ja tuulihatut) maut olivat todella viimeisteltyjä. Ravintola Muru menee omalle kaikkien aikojen top5 paikkoihin. Samuil Angeloville propsit lämpimästä vastaanotosta ja ravintolan esittelystä.

"Hyvä"4/6
Eija P.kolme vuotta sitten · 0 arvostelua

Positiivista: Sekä alkuruoka, että pääruoka olivat maukasta ja viini sopi ruuan kanssa hyvin. Tarjoilu oli ripeää ja koska aikataulumme oli tiukka, siinä pysyttiin. Meille oli varattu mukava pöytä johon mahduimme hyvin, kaikki viisi. Tunnelma oli kodikas. Negatiivistä: Meiltä kysyttiin haluammeko neljän ruokalajin menun. Koska aikataulumme oli tiukka, otimme vain alkuruuan ja pääruuan sekä pääasiassa kahvia jälkiruuaksi (+ yhdelle jälkiruoka). Ihmetytti, ettei tarjoilijan mukaan ollut kuin kaksi vaihtoehtoista pääruokaa (liha ja kala). Joku kasvisvaihtoehto olisi voinut olla ja ehkä olisi ollutkin, mutta tarjoilija ilmoitti vaihtoehdot sen verran napakasti, ettei ehtinyt kysyä mitään. Ruokalistaa ei ollut, ei myöskään hinnastoa. Viinistä näytettiin pullo, mutta ei kysytty haluatteko maistaa (onneksi se oli hyvää) eikä hintaluokkaa kerrottu. Hinnoittelu oli kuitenkin henkilöluku kertaa lasillinen, vaikka yksi seurueestamme ei ottanut viiniä. No ehkä lopputulos oli pullon hinta! Naistarjoilija oli ripeä, mutta toiminnallaan antoi aika hätäisen vaikutelman. Tupsahti paikalle ja alkoi heti puhumaan huolimatta vaikka jollakin pöydässämme oli lause kesken, yleensä rauhallinen lähestyminen olisi automaattisesti kohdistanut huomion häneen ja puhe olisi tauonnut. Vaikka MEILLÄ oli tiukka aikataulu, olisi HÄN voinut ottaa rauhallisemmin, koska ilmoitimme jo tullessa mihin kellonaikaan maksamme, jotta ei tule kiire. Tuntuu hullulta valittaa, ettei tiennyt esim. viinin hintaa, mutta ei oikein ehtinyt kysymään mitään, kun naistarjoilija oli jo muualla. Miestarjoilija piipahti ja oli rauhallisempi ja myös ystävällisempi, mutta hän ei varsinaisesti ollut "meidän tarjoilijamme". Laskun loppusummaa ei pystynyt arvaamaan, koska hintoja/listaa ei ollut. Onneksi tiesimme aikaisemmin käyneinä korkeahkon hintatason. Kokonaisuutena: Hyvän ruokakokonaisuuden (ruoka ja juoma) ja mukavan miljöön vuoksi ainakin joku meistä tulee varmaan uudelleenkin.

"Upea"5/6
Timo H.kolme vuotta sitten · 0 arvostelua

Huolimatta siitä, että ravintola oli auki vasta kolmatta iltaa kesälomien jälkeen, ei lomakrapulasta kyllä ollut tietoakaan, sillä sen verran tasaisen hyvä setti oli alusta loppuun... Alkupalana tarjoiltu vasikasta tehty tartar (carne cruda) oli suussa sulavaa, ja lisukkeena olleet parmesan kreemi ja kuivatut oliivit vain täydensivät makuelämyksen. Pääruoka oli grillattu siika kesävihannesten ja kruunutilli-kastikkeen kera. Se pääsi yllättämään olemalla todella maukas, vaikka kuulosti menussa hiukan vaisulta. Siika oli juuri passelin mehevää ja maukasta, lisukkeet ja kastike jälleen täydensivät annoksen. Ennen makeaa jälkiruokaa pöytään tuli pieni juustolautanen, jossa oli pitkään kypsyneen goudan lisäksi (muistaakseni) Ossau-Iraty, kirsikka-chutney ja talon omaa kuminalla maustettua näkkileipää. Myös tämä toimi hyvin yhteen, ainoa miinus (koko illallisesta) oli se, että chutneyta oli todella pieni nokare. Kuitenkin hyvin pieni kauneusvirhe muuten maukkaassa kokonaisuudessa. :-) Juustojen jälkeen aterian kruunasi jogurttisorbetti ja paahdettu valkosuklaamousse tuoreiden mansikoiden kera. Suositusviinit toimivat hyvin joka annoksen kanssa, ja varsinkin jälkkärin kanssa tarjoiltu makea moscato jäi mieleen. Palvelu oli ystävällisen välitöntä, ja siitä huolimatta että tupa oli täynnä, ei yhdenkään ruokalajin jälkeen tullut turhaa odottelua eli kaikki myös toimi jouhevasti. Ei voi siis muuta sanoa kuin että vahvaa tekemistä ja kovista odotuksista huolimatta loistava illallinen!

"Erinomainen"6/6
Reijo N.kaksi vuotta sitten · 0 arvostelua

Meille kokemus oli rauhallista ja maukasta ateriointia, ei ruokailua - tankkauksesta puhumattakaan. Viiden lajin menumme annokset olivat kaikki herkullisia ja vivahteikkaita. Annoksissa maistuivat eri raaka-aineiden maut tasapainoisesti, annokset sopivat hyvin yhteen ja kattaus oli näyttävä, mutta hillitty. Menu vaihtuu viikoittain. Menun lisänä nautitut viinilasit ovat nopsaa yli 2 x menun hinta, mutta ovat sen väärtti. Kokonaisuus ratkaisee. Ei kannata yrittääkään saada täydellistä makuharmoniaa yhdellä ja samalla viinillä läpi menun. Annoimme ystävällisen henkilökunnan valita viinit kulloiseenkin menun osaamme ja emme pettyneet. Samalla saimme kuulla taustaa viineistä, jotka ovat usein ravintolan itsensä maahantuomia. Makuasiat ovat aina subjektiivisia, joten jos joku toinen tykkää toisesta tyylistä, emme sitä halua kiistää. Meillä tunnelman sai loistavaksi saamamme pöytä, mutta joku toinen vaihtoehto olisi saattanut pitää paikkaa "vain" viihtyisänä. Paikka on hiljainen ja taustamusiikiton, mutta ei huopatossutehdas, jossa jokainen tuolin narahdus kuuluu läpi salin.

"Upea"5/6
Johanna S.10 kuukautta sitten · 0 arvostelua

Ravintola Murun ruoka oli erinomaista, tehty laadukkaista ruoka-aineista ja maistui herkulliselta. Ruoka oli aseteltu kauniisti lautasille. Ruuan kanssa tuodut viinit sopivat hyvin aterioiden kanssa ja molempien viinien maku oli todella laadukas ja miellyttävä. Ravintolan palvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa. Ravintola oli viihtyisä, taustalla soi monenlaista musiikkia. Ainut missä parantamisen varaa, niin juustolautaselle olisi sopinut hyvin esimerkiksi viinirypäleitä tai jotain muita hedelmiä/marjoja, nyt se annos jäi vaisuksi muihin annoksiin verrattuna. Miellyttävä kokemus, mielellään menen uudestaankin!

"Upea"5/6
Minna H.kaksi vuotta sitten · 0 arvostelua

Ravintola Murussa oli mukava tunnelma. Jos kaipaa valkoisia liinoja ja kynttelikköjä, Muru ei ole oikea valinta. Palvelu oli erittäin ystävällistä. Ruoka oli hyvää, mutta ei ehkä kuitenkaan aivan niin hyvää, että menisin uudestaan. Ruoka oli kohtuuhintaista fine dining -paikaksi, mutta viinien hintaa ei ollut missään näkyvissä. Se vähän häiritsi. Onneksi luin sen arvosteluista jo etukäteen ja ehdin varautua asiaan. Olisi kivaa jos jossain kerrottaisiin vaikka viinipaketin hinta neljälle ruokalajille. Kokemuksena kuitenkin erittäin hyvä.

2 henkilöä
Ravintolassa ei ole tilaa.
Tänään (sunnuntai)
huhtikuu 2018
m
t
k
t
p
l
s
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Valitse aika: