Quandoo
(FI) Suomi
5.3 /6 Loistava 1122 arvostelua

Ravintola Muru

Keskusta Ranskalainen €€€ +100
Varaa
Varauskysely
-
1 henkilö
+
{{ capacity }}
Haluatko tehdä varauksen suurelle ryhmälle? Kokeile varauskyselyä ryhmille!
{{ request.date | date: 'mediumDate'}}
{{ discount.name }}
-
{{time.date | date: 'HH:mm'}} | -{{request.discount.value}}%
+
Tiedustele viime hetken tilannetta ravintolasta.
{{time.date | date: 'HH:mm'}}
{{ discount.name }}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{ request.area.name }} Missä halauaisit istua?
{{ area.name }}
Tämä on ainoa valittava alue

Sinun Ravintola Muru

Ravintola Muru Helsingin keskustassa Fredrikinkadulla tarjoaa mahdollisuuden nauttia erinomaisesta artesaanityönä tehdystä ruoasta hienostelemattomassa ilmapiirissä. Murun keittiö edustaa perinteistä ranskalaista keittiötä, ja ruoka valmistetaan tarkoin valituista laadukkaista raaka-aineista käsityönä, jotta sen herkät maut pääsevät esiin. Raaka-aineissa ja ruoan valmistuksessa panostetaan viimeisen päälle laatuun, mutta ravintolan tyyli ja tunnelma halutaan pitää kuitenkin rentona. Murussa asiakas saa yksinkertaisesti nauttia hyvästä ruoasta ja tietenkin makuihin sopivista laadukkaista ja huolella valituista viineistä. Ravintola Murulle on ainoana suomalaisena ravintolana myönnetty arvostettu Wine Spectatorin Best of Award of Excellence -palkinto.

Aukioloajat

  • Maanantai Suljettu
  • Tiistai 17:00 - 23:30
  • Keskiviikko 17:00 - 23:30
  • Torstai 17:00 - 23:30
  • Perjantai 17:00 - 23:30
  • Lauantai 17:00 - 23:30
  • Sunnutai Suljettu
Ravintola Muru, Fredrikinkatu 41, 00120 Helsinki

Filosofia

Ravintola Murun keittiöpäällikkö Henri Alén luottaa ruoan valmistuksessa yksinkertaiseen filosofiaan, joka perustuu parhaisiin mahdollisiin raaka-aineisiin, mutkattomaan valmistustapaan ja ruoan ja viinin sopusointuun. Raaka-aineet hankitaan kotimaisilta ja ulkomaisilta huipputuottajilta, ja kasvukautena oman puutarhan yrtit ja kasvit täydentävät keittiön antia. Näillä eväillä ravintolan keittiö loihtii ranskalaisia makuelämyksiä tunnelmallisessa ja intiimissä tilassa Helsingin Fredrikinkadulla. Vuodenajat ja vaihtuvat luonnon antimet vaikuttavat siihen, mitä ruokalista milloinkin tarjoaa. Muru miellyttää asiakkaitaan valmistamalla mahdollisimman yksinkertaista ja hyvää ruokaa konstailemattomasti.

Muru tarjoaa loistavan ranskalaisen ruoan lisäksi yhden Helsingin parhaista ja kattavimmista viinivalikoimista. Ravintolan sommelier Samuil Angelov valitsee listalle ainoastaan persoonallisten tuottajien vankalla ammattitaidolla valmistettuja viinejä. Kaikki viinit ovat puhdaspiirteisiä ja huolella valittuja, ja viinivalikoima vaihtelee ruokalistan ja uusien löytöjen myötä. Monia viinejä tarjoillaan myös laseittain, joten asiakas voi kokeilla halutessaan useampia viinejä illan aikana. Ravintolan kattokellarista löytyy yli neljäsataa vanhaan viinimaailmaan painottuvaa viiniä, joten jos haluaa kokeilla jotain todella erityistä, kannattaa kysyä ravintolan kellarilistaa. Ravintolapuolen lisäksi Murussa on pieni, viihtyisä viinibaari, johon voi poiketa lasilliselle ja nauttia samalla esimerkiksi itsevalmistetuista makkaroista ja leikkeleistä tai juustoista.

1122 arvostelua

5.3 /6 Loistava 1122 arvostelua
Odotusaika: ei odotusaikaa
Melu: hiljainen
Tunnelma: loistava
Palvelu: loistava
Laatu/Hinta: edullinen
Ruoka: taivaallinen
573 6
374 5
130 4
37 3
6 2
2 1
1 arvostelu tähän mennessä 6
19.09.2017 07:08

Mahtavaa asiakaspalvelua ja hyvää ruokaa. Meitä palvelleet tarjoilijat olivat ystävällisiä ja pitivät meistä aktiivisesti huolta. Hintalaatu on kohdillaan ja tunnelma rento ja varmasti seurasta riippuen jopa romanttinen.

1 arvostelu tähän mennessä 6
18.09.2017 10:00

Ravintolassa vallitsi erittäin mieluisa tunnelma. Söimme puolisoni kanssa neljän ruokalajin maistelu-menun ja kaikki annokset olivat erittäin hyviä. Myös palvelu ansaitsee kiitokset. Mielestäni ravintola soveltuu parhaiten kahdenkeskiselle illalliselle.

1 arvostelu tähän mennessä 6
18.09.2017 08:09

Mistä aloittaa, kaikki oli enemmän kuin kohdillaan. Ravintola itsessään paikkana oli jo todella viihtyisä. Henkilökunta oli asiantuntevaa ja ystävällistä, myös erikoisruokavaliot huomioitiin. Ruoka oli taivaallista ja kaikki juomasuositukset sopivat ruuan kanssa täydellisesti. Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos.

1 arvostelu tähän mennessä 6
17.09.2017 12:24

Excellent service. Menu & wine recommendation was perfect match. Food was great. Definately one of the best restaurants in Finland. I would recommend highly to anyone.

2 arvostelua tähän mennessä 6
29.03.2017 08:53

Ruoka, tunnelma ja palvelu. Nämä kaikki olivat Ravintola Murussa täydellisyyteen hiottuja. Ruoka tarjosin makujen matkan ranskalaiseen ruokakulttuuriin ja ei voi muuta kuin hattua nostaa keittiönväelle. Varsinkin ankka oli omaan makuuni enemmän kuin täydellistä! Muidenkin ruokalajien (sinieväpallas, juustolautanen ja tuulihatut) maut olivat todella viimeisteltyjä. Ravintola Muru menee omalle kaikkien aikojen top5 paikkoihin. Samuil Angeloville propsit lämpimästä vastaanotosta ja ravintolan esittelystä.

1 arvostelu tähän mennessä 4
17.10.2015 15:08

Positiivista: Sekä alkuruoka, että pääruoka olivat maukasta ja viini sopi ruuan kanssa hyvin. Tarjoilu oli ripeää ja koska aikataulumme oli tiukka, siinä pysyttiin. Meille oli varattu mukava pöytä johon mahduimme hyvin, kaikki viisi. Tunnelma oli kodikas. Negatiivistä: Meiltä kysyttiin haluammeko neljän ruokalajin menun. Koska aikataulumme oli tiukka, otimme vain alkuruuan ja pääruuan sekä pääasiassa kahvia jälkiruuaksi (+ yhdelle jälkiruoka). Ihmetytti, ettei tarjoilijan mukaan ollut kuin kaksi vaihtoehtoista pääruokaa (liha ja kala). Joku kasvisvaihtoehto olisi voinut olla ja ehkä olisi ollutkin, mutta tarjoilija ilmoitti vaihtoehdot sen verran napakasti, ettei ehtinyt kysyä mitään. Ruokalistaa ei ollut, ei myöskään hinnastoa. Viinistä näytettiin pullo, mutta ei kysytty haluatteko maistaa (onneksi se oli hyvää) eikä hintaluokkaa kerrottu. Hinnoittelu oli kuitenkin henkilöluku kertaa lasillinen, vaikka yksi seurueestamme ei ottanut viiniä. No ehkä lopputulos oli pullon hinta! Naistarjoilija oli ripeä, mutta toiminnallaan antoi aika hätäisen vaikutelman. Tupsahti paikalle ja alkoi heti puhumaan huolimatta vaikka jollakin pöydässämme oli lause kesken, yleensä rauhallinen lähestyminen olisi automaattisesti kohdistanut huomion häneen ja puhe olisi tauonnut. Vaikka MEILLÄ oli tiukka aikataulu, olisi HÄN voinut ottaa rauhallisemmin, koska ilmoitimme jo tullessa mihin kellonaikaan maksamme, jotta ei tule kiire. Tuntuu hullulta valittaa, ettei tiennyt esim. viinin hintaa, mutta ei oikein ehtinyt kysymään mitään, kun naistarjoilija oli jo muualla. Miestarjoilija piipahti ja oli rauhallisempi ja myös ystävällisempi, mutta hän ei varsinaisesti ollut "meidän tarjoilijamme". Laskun loppusummaa ei pystynyt arvaamaan, koska hintoja/listaa ei ollut. Onneksi tiesimme aikaisemmin käyneinä korkeahkon hintatason. Kokonaisuutena: Hyvän ruokakokonaisuuden (ruoka ja juoma) ja mukavan miljöön vuoksi ainakin joku meistä tulee varmaan uudelleenkin.

4 arvostelua tähän mennessä 5
27.07.2015 08:26

Huolimatta siitä, että ravintola oli auki vasta kolmatta iltaa kesälomien jälkeen, ei lomakrapulasta kyllä ollut tietoakaan, sillä sen verran tasaisen hyvä setti oli alusta loppuun... Alkupalana tarjoiltu vasikasta tehty tartar (carne cruda) oli suussa sulavaa, ja lisukkeena olleet parmesan kreemi ja kuivatut oliivit vain täydensivät makuelämyksen. Pääruoka oli grillattu siika kesävihannesten ja kruunutilli-kastikkeen kera. Se pääsi yllättämään olemalla todella maukas, vaikka kuulosti menussa hiukan vaisulta. Siika oli juuri passelin mehevää ja maukasta, lisukkeet ja kastike jälleen täydensivät annoksen. Ennen makeaa jälkiruokaa pöytään tuli pieni juustolautanen, jossa oli pitkään kypsyneen goudan lisäksi (muistaakseni) Ossau-Iraty, kirsikka-chutney ja talon omaa kuminalla maustettua näkkileipää. Myös tämä toimi hyvin yhteen, ainoa miinus (koko illallisesta) oli se, että chutneyta oli todella pieni nokare. Kuitenkin hyvin pieni kauneusvirhe muuten maukkaassa kokonaisuudessa. :-) Juustojen jälkeen aterian kruunasi jogurttisorbetti ja paahdettu valkosuklaamousse tuoreiden mansikoiden kera. Suositusviinit toimivat hyvin joka annoksen kanssa, ja varsinkin jälkkärin kanssa tarjoiltu makea moscato jäi mieleen. Palvelu oli ystävällisen välitöntä, ja siitä huolimatta että tupa oli täynnä, ei yhdenkään ruokalajin jälkeen tullut turhaa odottelua eli kaikki myös toimi jouhevasti. Ei voi siis muuta sanoa kuin että vahvaa tekemistä ja kovista odotuksista huolimatta loistava illallinen!

1 arvostelu tähän mennessä 6
15.08.2016 10:16

Meille kokemus oli rauhallista ja maukasta ateriointia, ei ruokailua - tankkauksesta puhumattakaan. Viiden lajin menumme annokset olivat kaikki herkullisia ja vivahteikkaita. Annoksissa maistuivat eri raaka-aineiden maut tasapainoisesti, annokset sopivat hyvin yhteen ja kattaus oli näyttävä, mutta hillitty. Menu vaihtuu viikoittain. Menun lisänä nautitut viinilasit ovat nopsaa yli 2 x menun hinta, mutta ovat sen väärtti. Kokonaisuus ratkaisee. Ei kannata yrittääkään saada täydellistä makuharmoniaa yhdellä ja samalla viinillä läpi menun. Annoimme ystävällisen henkilökunnan valita viinit kulloiseenkin menun osaamme ja emme pettyneet. Samalla saimme kuulla taustaa viineistä, jotka ovat usein ravintolan itsensä maahantuomia. Makuasiat ovat aina subjektiivisia, joten jos joku toinen tykkää toisesta tyylistä, emme sitä halua kiistää. Meillä tunnelman sai loistavaksi saamamme pöytä, mutta joku toinen vaihtoehto olisi saattanut pitää paikkaa "vain" viihtyisänä. Paikka on hiljainen ja taustamusiikiton, mutta ei huopatossutehdas, jossa jokainen tuolin narahdus kuuluu läpi salin.

1 arvostelu tähän mennessä 5
19.06.2017 20:37

Ravintola Murun ruoka oli erinomaista, tehty laadukkaista ruoka-aineista ja maistui herkulliselta. Ruoka oli aseteltu kauniisti lautasille. Ruuan kanssa tuodut viinit sopivat hyvin aterioiden kanssa ja molempien viinien maku oli todella laadukas ja miellyttävä. Ravintolan palvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa. Ravintola oli viihtyisä, taustalla soi monenlaista musiikkia. Ainut missä parantamisen varaa, niin juustolautaselle olisi sopinut hyvin esimerkiksi viinirypäleitä tai jotain muita hedelmiä/marjoja, nyt se annos jäi vaisuksi muihin annoksiin verrattuna. Miellyttävä kokemus, mielellään menen uudestaankin!

1 arvostelu tähän mennessä 5
30.05.2016 15:12

Ravintola Murussa oli mukava tunnelma. Jos kaipaa valkoisia liinoja ja kynttelikköjä, Muru ei ole oikea valinta. Palvelu oli erittäin ystävällistä. Ruoka oli hyvää, mutta ei ehkä kuitenkaan aivan niin hyvää, että menisin uudestaan. Ruoka oli kohtuuhintaista fine dining -paikaksi, mutta viinien hintaa ei ollut missään näkyvissä. Se vähän häiritsi. Onneksi luin sen arvosteluista jo etukäteen ja ehdin varautua asiaan. Olisi kivaa jos jossain kerrottaisiin vaikka viinipaketin hinta neljälle ruokalajille. Kokemuksena kuitenkin erittäin hyvä.

1 arvostelu tähän mennessä 5
10.01.2016 17:20

Ruoka oli erinomaista, pääruoan siika oli hiukan yli paistettu, kaikki muu oikein hyvää, jälkiruoka oli huippuhyvä. Viinilistaa hiukan ihmettelin, aika hintava valikoima bistroon, kun ruoka kuitenkin järkevästi hinnoiteltu. Laseittain saatavista viineistä toivoisin hiukan enemmän tietoa ja myös hinnat voisi olla näkyvillä, nyt tarjoilijoilla ei oikein ollut muuta kertoa kuin kuin viinityypin ja tuottajan nimen. Ja olisi ihan mukava että löytyisi pulloittain alle 50 € jotakin. Cava-lasillisen hinta 12,50 € oli minusta liikaa, kun shampanjaakin saa kaupungilla alle 10 € lasi. Toki cava oli todella hyvää. Sisustus ja tunnelma oli oikein kiva. Kaksi kolmesta meitä palvelleesta tarjoilijasta oli oikein osaavia, ripeitä ja ystävällisiä, aivan ihania. Yksi valitettavasti ei kovin ystävällinen, enemmänkin ylimielinen ja ylimalkainen. Toki hänkin hoiti asiansa ammattitaitoisesti, mutta fiilistä puuttui. Kiva paikka ja kiva kokemus kuitenkin kaikenkaikkiaan:)

2 arvostelua tähän mennessä 5
26.06.2015 15:40

Ruoka oli hyvää ja kauniisti esille laitettu. Palvelu oli myös hyvä. Ainut negativinen asia oli yllätys viinin hinnassa - meille suositeltiin erästä viiniä ruoan kanssa ja tietysti tilasimme sitä (kaksikin pulloa) ymmärtämättä kysyä viinin hintaa etukäteen. Viiniä ei myöskään pyydetty ketään meistä maistelemaan etukäteen vaan viini kaadettiin 4 hengen seurueelleemme suoraan laseihin. Näin ei pitäisi mielestäni toimia. Laskun saatuamme huomasimme suureksi hämmästykseksemme yhden pullollisen viiniä maksavan 81e, mikä oli suhteettoman kallis hinta verratessamme sitä 4 ja 5 ruokalajin menuihimme ja niiden hintaan. Hyvä ruoka ja hyvä viini kuuluvat tietty mielestäni yhteen mutta toivoisin jatkossa saavani etukäteen tietoa myös viinin hinnasta sekä voivani maistaa viiniä etukäteen (ainakin jonkun seurueesta pitäisi saada maistaa...)! Mitä tästä opimme seurueemme kanssa - jatkossa pyydämme aina juomalistan hintoineen etukäteen. Toivottavasti sellainen löytyy Murustakin!

5 arvostelua tähän mennessä 6
06.09.2015 09:37

Loistava paikka - kaikki hoitui erinomaisesti huolimatta aivan täynnä olevasta ravintolasta. Seurueemme sai erinomaista palvelua ja ennekaikkea ruoka (ruoat!) olivat erinomaisia. Alkuruokana viikon menun pastrami oli loistava ja siinä todellakin oli "maut kohdallaan" - pääruokana osalla oli (viikon menun) siika ja osalla vasikanposki - näiden ruokien mauista ei voi sanoa muuta kuin jälleen "kehu kehu" - ylöspano, tarjoilu ja maut olivat loistavia. Tarjoilijamme sai myös viintarjoiluun (punaviininä maukas ja hiukan erikoinen/erilainen "bulgarialainen" ja valkoviininä "vielä maukkaampi pohjois-italialainen - Veneto?") ryhtiä ja maistuvuuttaa. Jälkiruoissa oli yhä jäljellä läpi ruoan huomattu "maistuvuus ja maukkaus" - kaikki oli siis loistavaa ja enpä voisi enempää kehua - pian uudestaan!

1 arvostelu tähän mennessä 4
26.04.2016 14:12

Odotukset olivat korkealla, Oulusta lensimme Helsinkiin testaamaan paitsi samppanjoita (Grande Champagne), myös helsinkiläisiä ravintoloita. Muruun on aiemminkin yritetty varausta, nyt se onnistui. Ja torstaiksi Muruun nimenomaan siksi, että se oli Grande Champagnen yhteistyöravintola. Oli jo hyvissä ajoin luettu mukavasta pikku tarjouksesta "Ruinartin samppanjoita lasimyynnissä ja kaupan päälle charcuterie-annos". Istahdimme pyötään, meiltä kyseltiin "jotain alkuun"? - ja me puolestamme kyselimme, että kun meillä on liput GC-tapahtumaan niin, oliko jotain erityistarjouksia, olisiko Ruinart tai joku muu mitä suositeltaisiin? --- Ja vastaus hieman kärjistäen, mutta sisällöltään, tämä: "Kyllä Ruinartia voidaan avata laseittainkin tarjoiltavaksi, mutta hintavaahan se on". Siis, se mistä urputan on, että kun kerran yhteistyökumppanuutta GC:n kanssa mainostetaan, niin olisi hyvä jo henkilökuntakin osaisi tarjousta myydä. Mielellämme olisimme Ruinartia testanneet ja charcuteriesta nauttineet. Noh, tyydyimme sitten halvempaan, ja kyllä, oikein mukavaan artesaanisamppanjaan (Foliage), ja ruokakin (menu) oli hyvää (erityisesti kanikroketti, sinipallas-annos jäi hieman mitäänsanomattomaksi, porkkanakakun uusi muoto miellytti). Siis joka tapauksessa reilusti plussan puolelle kuitenkin.

4 arvostelua tähän mennessä 4
12.05.2016 08:33

Alkuilta Murussa oli melko rauhallinen ilmapiiriltään = miellyttävä. Tarjoilu oli ripeää ja mukavaa. Emme ottaneet päivän menua koska sen sisältö ei miellyttänyt kaikilta osilta. Valitsimme listalta alkuruoaksi maalaispateen, joka oli todella pliisun makuinen, ainoastaan mukana ollut wasabisinappi toi makua ja se taas niin paljon ettei mitään muuta maistanutkaan. Ystävänä Charcuteria leikkelelautanen oli onneksi parempi. Pääruokana molemmilla oli päivän risotto, eli nokkosrisotto parilla kampasimpukalla höystettynä. Risotto oli todella hyvää ja friteeratut nokkoset kruunasivat sen. Kahden ruokalajin 36 euron hinta kuitenkin tuntuu korkealta, kun ottaa huomioon että alkuruoka oli mitätön ja nokkoset ovat ilmaisia. Jälkiruoaksi valitsimme suklaafondantin joka ruokalistan mukaan piti tulla mustaherukkasorbetin kanssa, mutta tulikin tyrni-vadelmasorbetilla. Onneksi tyrni ei juuri maistunut, koska sitä en voi sietää. Siksi kannattaisi pitää ruokalista ajantasalla tai ainakin infota asiakkaita muutoksista. Fondant oli kuitenkin super hyvää. Kaiken kaikkiaan siis ihan mukava kokemus, mutta hieman kalliin oloinen siihen nähden mitä syötiin.

1 arvostelu tähän mennessä 5
30.07.2015 13:15

Saavuimme paikalle reilusti ennen pöytävarausta, mutta se ei haitannut, vaan pääsimme pöytään sujuvasti. Palvelu oli mutkatonta ja toimivaa, vaikkakaan ei täysin virheetöntä. Maukkaalle vasikanpaisti tartarille kuin myös seuralaiseni keitolle löytyi kummallekin omat sopivat viinit, mutta keiton kanssa tarjoiltu viini olikin tulossa myös välirisotolle. Risotolle löytyi kyllä toimivampikin viini, eli loppujen lopuksi vahinkoa ei sattunut - ehkä jopa päin vastoin. Ruoat olivat kauttaaltaan onnistuneita, maukkaita ja konstailemattomia. Jälkiruoan kanssa sattui myös pieni allergiakömmähdys, joka ei meidän kohdallamme ollut vaaraksi, mutta ei sellaisia vain saisi tapahtua. Tapahtunut hyvitettiin, ehkä vähän kaavamaisen oloisesti, mutta kenties käytöksen takana oli myös säikähdystä tapahtuneen johdosta. Kaikesta huolimatta viihdyimme hyvin, nautimme ruoasta ja koimme saavamme hyvin vastinetta koko rahalle.

1 arvostelu tähän mennessä 6
05.08.2015 09:07

Erinomaisesti valmistettua ruokaa jossa käytetty huippu raaka-aineita. Söimme mustekalaa alkuun jossa mm. mustaksi värjättyä aiolia ja oli suurta herkkua koko alkuruoka. Pääruoaksi mustaa possun niskaa Korsikasta ja tämä suli suuhun upean kukkakaalipohjan kanssa. Juustolautanen väliin jossa Pyreneiden alueen vuohenjuustoa sekä huippu goudaa. Lopuksi mansikkaa jonka mukana valkosuklaata. Täydellinen menu! Sommelier Samuil Angelov osaa viinit ja hänen sanaansa kannattaa luottaa, nytkin kokeilimme Napa Valleyn Pinot Noiria joka oli huippu sekin. Muru on Stadin paras bistro. Ja tässä tapauksessa käytän sanaa bistro, koska Murussa on niin kiva tunnelmakin että gourmet ravintolat jäävät jälkeen.

1 arvostelu tähän mennessä 5
22.04.2017 12:36

Saimme vaimoni kanssa lahjakortin jouluna ja päätimme hyödyntää sen ennen kesää. Saavuimme klo 17 maissa ja vastaanotto oli ystävällinen ja kotoisa. Mukavan vapaa tunnelma ja ympäristö. Saimme varsin nopeasti perusteellisen selvityksen ruokalistasta sekä lasilliset proseccoa. Alkuruoka oli kotoisen tuttu ja pääruoka maukasta yli-yön possua lisukkeineen. Välijuustot oli hyvin valittu - toinen hyvää ja toinen ei (makuasia). Jälkkäristäni oli unohtunut sorbetti, joka tuotiin huomautuksen jälkeen eri lautasella anteeksipyyntöjen kera. Barbaresco punkku oli maittavaa ja tunnelma hyvä. Positiivinen ylläri oli viinilasku, joka oli muutaman lasillisen jälkeen varsin kohtuullinen. Muistoksi saimme Murun reseptikirjan. Päivällinen oli lähes yhtä hyvää kuin kotona, joten voin suositella!

1 arvostelu tähän mennessä 5
22.07.2015 10:11

Loistava illallinen kahdelle (21.7.). Konstailematon, kauden raaka-aineille perustuva menu, jossa kuitenkin pieni ja mielenkiintoinen 'twist', jota saattaa odottaa tämän tason ravintolalta. Annokset paitsi maistuivat erinomaiselle, myös näyttivät kauniilta - erityisesti jälkiruoka hurmasi kauneudellaan. Otimme suositusten mukaiset viinit, jotka toimivat täydellisesti (pääruuan viinin hinta oli aika kova, mutta sille ei taida mahtaa mitään Suomessa..). Pääruuaksi siikaa, joka oli paistettu juuri niin kuin pitääkin. Annoskoko sopiva: olimme aivan täynnä mutta emme ähkyjä aterian jälkeen. Palvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa. Valitettavasti eräs asiakas meinasi pilata illan rumalla käytöksellään, mutta senkin tilanteen henkilökunta hoiti hienosti. Tänne tullaan ilman muuta takaisin ja tuodaan ystävätkin!

1 arvostelu tähän mennessä 3
16.02.2017 10:20

Odotukseni Muru-ravintolaa kohtaan olivat korkealla. Arvostelut netissä olivat pääosin erinomaisia ja hyvän ruoan ystävänä odotin ravintolaillalta paljon. Harmikseni ravintola Muru jätti kylmäksi. Ruoka oli maistuvaa ja valmistettu huolellisesti hyvistä raaka-aineista. Annokset oli aseteltu kauniisti lautaselle ja kokonaisuus oli toimiva (tosin annoskoot olivat pienet). Yllättävää oli, ettei viinien hintaa ei lukenut missään eikä viinilistaa annettu (ehkä asiakkaan olisi itse pitänyt kysyä sitä). Se miksi ilta tuotti pettymyksen johtui palvelusta. Se oli hyvin teennäistä, vaikka ilmeisesti sen tarkoitus oli olla asiantuntevaa. Tarjoilija esimerkiksi luetteli annoksien raaka-aineet luettelomaisesti puhumalla niin nopeasti, ettei selostuksesta tahtonut saada mitään selvää (tarjoilia nautti myös itse viiniä baaritiskin takana koko illan ajan). Palvelu oli hidasta, vaikka annokset olivat lähes kaikille asiakkaille samat (päivän menu), tarjoilijoita oli useampi, eikä ravintolassa vaikuttanut olevan tavalliseksi arki-illaksi mitenkään erityisen kiire (tosin keittiössä saattoi olla eri tilanne). Ehkä palvelun hitauden avulla haluttiin tehostaa alkoholin myyntiä (noin 60 prosenttia ravintolan laskusta koostui alkoholista, 3 annosta / hlö). Harmikseni voin suositella paikkaa vain hyvän ruoan puolesta, mutta muutoin en.