FI
Suodattimet:
Arviot
123456
Hintahaarukka
€€€€€€€€€
Varattavissa netissä
1

Tapas ravintola, Turku

 Nautiskele värikkäillä ja maistuvilla tapaksilla Turussa

Turkua on monesti kutsuttu ravintolakulttuuriltaan Suomen eurooppalaisimmaksi kaupungiksi, ja Turun tapas-ravintolat vahvistavat entisestään tätä käsitystä. Aurajoen historiallinen jokirantamiljöö, tunnelmalliset kahvilat ja viinibaarit sekä rennot bistro-henkiset ravintolat sopivat täydellisesti yhteen espanjalaisen tapas-kulttuurin kanssa. Tapakset eli juoman kanssa tarjoiltavat pikkusuolaiset kuuluvat espanjalaisen keittiön tunnetuimpiin anteihin. Alun perin niiden tarkoitus on ollut herättää ruokahalu ennen varsinaista ateriaa, mutta tänä päivänä tapasten pariin kokoonnutaan usein myös iloisen illanvieton merkeissä. Turkulaisissa tapaksissa käytetään raaka-aineita niin Espanjasta kuin Turun toriltakin, ja paikallisväriä turkulaiset tapas-lautaset saavat myös skandinaavisesta keittiöstä. Quandoon avulla löydät juuri omaan makuusi sopivat tapakset Turusta!

 • Kaikki ravintolatKaupungin kiinnostavimmat
 • Smart OffersTarjoukset & alennukset
Di Trevi Wine bistro & Tapas bar

Di Trevi Wine bistro & Tapas bar

Keskusta
Espanjalainen
4.9/6635
 1. 1.

  Tapakset tuovat Turkuun letkeää espanjalaista ravintolakulttuuria

  Espanjassa tapaksien äärelle voi kokoontua koska tahansa. Moni poikkeaa töiden jälkeen pienen tapas-lajitelman siivittämälle aperitiiville ystävien kanssa, ja tapakset kuuluuvat olennaisena osana myös illanviettoihin. Turussa tapaksia pääsee nauttimaan keskustan ja jokirannan tuntumassa sijaitsevissa välimerellisissä ravintoloissa, jotka täydentävät Turun vivahteikasta ravintolakulttuuria iloisella otteella. Tapas-lajitelman kyytipoikana voit nauttia esimerkiksi Välimeren alueen viinejä tai kotimaisten pienpanimoiden tuotteita. Kesäaikaan voit istahtaa jokirannan terassille siemailevaan viilentävää sangriaa vaikkapa marinoitujen oliivien, perunamunakkaan tai manchego-juuston kanssa. Tapakset sopivat mainiosti myös alkupalaksi koko perheen yhteiselle aterialle, ja niiden avulla myös perheen pienimmät voivat helposti tutustua espanjalaisen keittiön makuihin.
 2. 2.

  Turun tapas-ravintolat yhdistävät espanjalaiset perinteet kotimaisiin raaka-aineisiin

  Pieninä annospaloina nautittavat tapakset tarjoillaan joko kylminä tai lämpiminä. Ne voivat olla sormin syötäviä naposteltavia, tikun avulla napsittavia paloja tai haarukan avulla syötäviä pieniä ruokalajeja. Pohjois-Espanjassa tapaksista käytetään nimeä pincho – nämä pienet herkkupalat tarjoillaan usein paahdettujen leipäviipaleiden päältä. Turun tapas-lautasilta voi löytää ympäri maailmaa levinneitä merellisiä klassikoita, kuten valkosipulimarinoituja jättikatkarapuja, friteerattuja mustekaloja sekä täytettyjä sinisimpukoita. Tunnetuimpiin lihatapaksiin kuuluvat puolestaan serranonkinkku sekä tulinen chorizo-makkara, ja kasvisherkkuihin esimerkiksi paahdetut mantelit, paistetut perunat sekä erilaiset marinoidut kasvikset. Jos tahdot herkutella espanjalaisen makumaailman sijaan kokonaan skandinaavisilla antimilla, tutustu sapaksiin eli suomalaisiin tapaksiin, joihin tuovat makua esimerkiksi kotimaiset muikut, juurekset sekä metsäsienet.
 3. 3.

  Quandoon avulla varaat paikkasi parhaista tapas-ravintoloista Turussa

  Kun etsit omalle seurueesi parhaiten soveltuvia tapaksia Turusta, ota avuksesi Quandoo! Palvelumme avulla voit tutustua ravintoloiden yleistietoihin, ruokalistoihin ja arvosteluihin, ja tehdä sitten pöytävarauksen mieleiseesi ravintolaan. Pöytävaraus kannattaa, sillä turkulaiset ovat ahkeria ravintolakävijöitä, ja etenkin ilta-aikoina monet jokirannan ravintoloista täyttyvät helposti. Tunnelmallisessa Aurajoen varren ravintolassa nautittu tapas-lautanen laadukkaan espanjalaisen viinin kanssa on täydellinen päätös esimerkiksi Kaupunginteatterissa tai Konserttitalossa vietetylle kulttuuri-illalle. Yksi parhaista tavoista päättää työpäivä on suunnata työporukalla monipuoliseen välimerelliseen bistroon, joka tarjoaa espanjalaisten tapasten lisäksi myös isompaan nälkään sopivia ruokia, kuten italialaisia pizzoja ja pastoja. Quandoo johdattaa tiesi Turun tapas-kulttuurin herkulliseen ytimeen!