Trattoria Rivoletto – Tietoja

Trattoria Rivoletto on italialainen ravintola Helsingin keskustassa, Albertin kadulla. Rivoletton listoilta löytyy lihaa, kalaa, äyriäisiä, pastaa, pizzoja, jälkiruokia sekä monipuolinen drinkkivalikoima. Pizzalista on pitkä ja täytteet herkullisia. Rivoletton pizzojen mielletäänkin kuuluvan Helsingin parhaimmistoon, ja onhan reseptien hiomiseen ollutkin aikaa: Rivoletto oli avattuaan Suomen ensimmäinen pizzeria, tuolloin nimellä Rivolin pizzeria. Muutoin liha, kala ja merenelävät ovat maukkaasti edustettuina, mutta Rivolettossa kasvisyöjänkään ei jää välimeren keittiön antimista paitsi. Arkisin, iltalistan lisäksi tarjolla on suosittu, viikoittain vaihtuva lounas. Lämminruokavaihtoehtoja on muutama, ja valittavana on aina myös päivän pizza. Kevyempään nälkään annoksen voi koota salaattipöydästä, joka on saatavilla myös lämpimien annosten yhteyteen.

Aukioloajat

Avoinna tänään - Avaa klo 11:00
maanantai
11:00 - 23:00
tiistai
11:00 - 23:00
keskiviikko
11:00 - 23:00
torstai
11:00 - 23:00
perjantai
11:00 - 00:00
lauantai
15:00 - 00:00
sunnuntai
17:00 - 23:00

Osoite

Trattoria Rivoletto
Albertinkatu 38
00180 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

Etanat / valkosipulivoi TAI gorgonzola

Snails / garlic butter OR gorgonzola
13,00 €

Paistettua kampasimpukkaa, valkoista parsaa ja speck kinkkua

Fried scallops with white asparagus and speck
16,50 €

Osteri Fin de Claire

Oyster Fin de Claire
3,75 €
B0463FB3-B983-4E10-A1C9-A42F6BE7F833

Pääruoat

Black angus 250g / ranskalaiset ja 26 valkosipulivoi, bearnaise-, TAI viherpippurikastiketta

Black angus 250g / fries and garlic butter, bearnaise sauce OR green pepper sauce
26,00 €

Maksaa / Perunapyrettä, valkoviiniä ja salviaa

Liver / Potato puree, white wine and sage
19,00 €

Rapeaksi paistettua lohta / Parsaa ja korvasieniä

Crispy skin salmon / Asparagus and morels
22,00 €
E42C18FB-8C54-4B51-9B2D-139C3FD09AAE

Pizza

Pollo Limonello

Ankanrasvassa kypsytettyä kanaa, avokadoa, chiliä, sitruunaa ja timjamia
Chicken cooked in duck fat, avocado, chili, lemon and thyme

Pizza myös gluteenittomana
We also have gluten free pizza base
16,50 €

Pesce Bianco

Kylmäsavulohta, fenkolia, rucolaa, mummonkurkkuja ja yrttimajoneesia
Cold smoked salmon, fennel, rocket, pickled cucumber and herb mayonnaise

Pizza myös gluteenittomana
We also have gluten free pizza base
17,50 €

Margherita

Buffala mozzarella, kirsikkatomaatti, basilika
Buffala mozzarella, cherry tomato and basil

Pizza myös gluteenittomana
We also have gluten free pizza base
14,50 €

Pasta

Campanelle / Munakoisoa, ricottaa, granaattiomenaa ja saksanpähkinää

Campanelle / Aubergine, ricotta, pomengranate and walnuts

Mainitsethan mahdolliset erikoisruokavaliot ja allergiat Please mention any special diets or allergies to the staff
Pastaa myös gluteenittomana We also have gluten free pasta
17,50 €

Penne rigate / Karitsaragú Abruzzese ja pecorinoa

Penne rigate / Abruzzese lamb ragú with pecorino

Mainitsethan mahdolliset erikoisruokavaliot ja allergiat Please mention any special diets or allergies to the staff
Pastaa myös gluteenittomana We also have gluten free pasta
17,90 €

Linguine / Jättikatkarapua, chiliä ja valkosipulia

Linguine / Prawns, chili and garlic

Mainitsethan mahdolliset erikoisruokavaliot ja allergiat Please mention any special diets or allergies to the staff
Pastaa myös gluteenittomana We also have gluten free pasta
18,50 €

Parsa-avokadorisotto

Asparagus and avocado risotto

Mainitsethan mahdolliset erikoisruokavaliot ja allergiat Please mention any special diets or allergies to the staff
Pastaa myös gluteenittomana We also have gluten free pasta
17,50 €

Normaali menu

Rivoleton kesälista

pdf

Lisää kohteesta Trattoria Rivoletto, Helsinki

Kun Ragni Rissanen avasi 1970-luvulla Helsingin keskustaan, Albertinkadulle Ravintola Rivolin yhteyteen uuden yksikön, päästiin Helsingissä nauttimaan ensimmäistä kertaa pizzaa, ja Trattoria Rivoletto, tuolloin nimellä Rivolin Pizzeria, sai alkunsa. Pizzauuni ja reseptit haettiin Tukholmasta, ja paikka oli alusta alkaen suosittu. Kun vuonna 1996 pizzerian nimi muutettiin Trattoria Rivolettoksi, oli paikka ehtinyt jo kasvaa täysveriseksi italialaiseksi ravintolaksi. Nykyisin Rivoletto on trendikkäästi sisustettu rento ja mutkaton välimeren keittiötä edustava ruokapaikka, joka on yksi Helsingin keskustan suosituimmista niin lounas- kuin illallisaikaankin.

Perustaja Rissanen oli aikoinaan pioneeri, joka alkoi tuoda Suomeen ostereita, hummereita, simpukoita ja mustekaloja. Äyriäiset ovat hyvin edustettuina tämänkin päivän Rivoletton à la carte –listalla. Välimeren keittiö näkyy tietysti myös listan muissa raaka-aineissa ja annoksissa, joihin kuuluvat simppelit pastat ja risotot, maukkaat ja usein valkosipuliset liharuuat sekä mukavan monipuoliset alkupalat ja ekstrana tilattavat lisukkeet. Myös kasvissyöjä löytää listalta omansa, erityisesti pasta-risotto-osiosta. Pizzoista nyt puhumattakaan. Rivoletton pizzojen on pidetty kuuluvan jo perustusvuosistaan alkaen Helsingin parhaimmistoon. Pohjan voi valita myös gluteenittomana. Palan painikkeeksi sopii annoksen mukaan kuohuva, valko-, rose- ja punaviini, jonka voi valita pääosin italialaispainotteiselta listalta. Vaihtoehtoja voi kysyä myös muilta viinialueilta. Salissa palvelee myös baaritiski. Fiiliksen kruunaamiseksi ruokailun ja seurustelun taustalla viihdyttävät sekä italialaiset että ajankohtaiset tunnelmalevyt.

9 Trattoria Rivoletto arvostelua

Loistava
4.9/6
9 arvostelua
Ruoka:Taivaallinen
Odotusaika:Vain vähän aikaa
Tunnelma:Viihtyisä
Melu:Miellyttävä
Palvelu:Erinomainen
Hinta/laatu:Edullinen
Sort by:Osuvimmat
  • Osuvimmat
  • Parhaimmiksi arvostellut
  • Uusimmat
"Erinomainen"6/6
Ron R.neljä päivää sitten · 1 arvostelu

Probably our best meal during our 2 weeks in Scandinavia. Fun, local-feeling spot, very friendly wait staff. It's much larger than it feels since there are multiple smaller rooms. But the food was excellent. Green salad with toasted seeds was perfectly dressed, fresh and tasty. The main dish we chose had home-made pasta, garlic, cherry tomatoes, fresh mozzarella, and some herbs in a simple (but delicious) olive oil/white wine sauce. Terrific meal, highly recommend this place!

"Erinomainen"6/6
Minna N.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Rivolettoon ei pety! Ei ystävälliseen henkilökuntaan, eikä hyvään ruokaan. Mahtavan hyvät etanat ja Mamma Mia! mikä pizza. Erityiskiitos ihanan nauravaiselle tarjoilijalle, hän omalla osuudellaan kohotti illan tunnelmaa. Ehdottomasti yksi lempiravintoloistani.

"Erinomainen"6/6
Marja M.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

A good Italian restaurant. Service is nice. Try the garlic bread it’s awesome. Place is a good meetingpoint for families, friends and couples. Would recommend

"Upea"5/6
Suvi S.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Ihan jees ravintola. Olisi e pitänyt ottaa pitsa ja lasi punaviiniä, siihen varmasti oikein omiaan. Kanan kanssa olevat pavut olivat vähän mauttomia, jälkiruuat oikein loistavia.

"Upea"5/6
Tiina H.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Good service, friendly and quick. Restaurant was quit full, still we got our meals quite fast. Excellent risotto and good pizza. Need to taste also other options.

"Upea"5/6
Kirsi H.kaksi kuukautta sitten · 2 arvostelua

Oikein maistuvat ja herkulliset pizzat. Jälkiruokana raparperipaistos oli mukavan raikas vaihtoehto, vaikka ei oikein pysynyt kasassa. Rauhallinen ympäristö, jossa viihtyy pitempäänkin. Mukava henkilökunta. Alkuruuan etanat myös hyviä.

"Upea"5/6
Eeva-Sofia H.kaksi kuukautta sitten · 3 arvostelua

Miljöö on miellyttävä ja sijainti loistava! Ruokalistalta olisin voinut tilata mitä vain, tarjota oli kattava ja herkullisen kuuloinen. Palvelu oli ystävällistä ja kävisin Rivoletossa myös uudestaan!

"Huono"2/6
Saija V.kaksi kuukautta sitten · 3 arvostelua

Meidän tarjoilijamme oli todella tyly. Ruokien saamisessa lauantai-iltana kesti liian kauan, juomat melko kalliita. Ruoka oli kuitenkin erinomaista ja normaalihintaista. Viihtyisä sisustus ja hyvällä paikalla.