Trattoria Rivoletto

Loistava
4.8/6
18 arvostelua
Trattoria Rivoletto Helsinki image 1
Trattoria Rivoletto Helsinki image 2
Trattoria Rivoletto Helsinki image 3

Trattoria Rivoletto – Tietoja

Trattoria Rivoletto on italialainen ravintola Helsingin keskustassa, Albertin kadulla. Rivoletton listoilta löytyy lihaa, kalaa, äyriäisiä, pastaa, pizzoja, jälkiruokia sekä monipuolinen drinkkivalikoima. Pizzalista on pitkä ja täytteet herkullisia. Rivoletton pizzojen mielletäänkin kuuluvan Helsingin parhaimmistoon, ja onhan reseptien hiomiseen ollutkin aikaa: Rivoletto oli avattuaan Suomen ensimmäisiä pizzerioita, tuolloin nimellä Rivolin pizzeria. Muutoin liha, kala ja merenelävät ovat maukkaasti edustettuina, mutta Rivolettossa kasvisyöjänkään ei jää välimeren keittiön antimista paitsi. Arkisin, iltalistan lisäksi tarjolla on suosittu, viikoittain vaihtuva lounas. Lämminruokavaihtoehtoja on muutama, ja valittavana on aina myös päivän pizza. Kevyempään nälkään annoksen voi koota salaattipöydästä, joka on saatavilla myös lämpimien annosten yhteyteen.

Aukioloajat

Avoinna tänään - Avaa klo 11:00
torstai
11:00 - 23:00
perjantai
11:00 - 00:00
lauantai
15:00 - 00:00
sunnuntai
17:00 - 23:00
maanantai
11:00 - 23:00
tiistai
11:00 - 23:00
keskiviikko
11:00 - 23:00

Osoite

Trattoria Rivoletto
Albertinkatu 38
00180 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

Kampasimpukoita, vongolesimpukoita ja vermuttia

Scallops with vongole clams and vermouth
16,50 €

Valkosipulileipää

Garlic bread
5,00 €

Etanoita valkosipulivoissa tai gorgonzolassa 6 / 12

Snails in garlic butter or gorgonzola 6 / 12
13,50 €

Lisää kohteesta Trattoria Rivoletto, Helsinki

Kun Ragni Rissanen avasi 1970-luvulla Helsingin keskustaan, Albertinkadulle Ravintola Rivolin yhteyteen uuden yksikön, päästiin Helsingissä nauttimaan ensimmäistä kertaa pizzaa, ja Trattoria Rivoletto, tuolloin nimellä Rivolin Pizzeria, sai alkunsa. Pizzauuni ja reseptit haettiin Tukholmasta, ja paikka oli alusta alkaen suosittu. Kun vuonna 1996 pizzerian nimi muutettiin Trattoria Rivolettoksi, oli paikka ehtinyt jo kasvaa täysveriseksi italialaiseksi ravintolaksi. Nykyisin Rivoletto on trendikkäästi sisustettu rento ja mutkaton välimeren keittiötä edustava ruokapaikka, joka on yksi Helsingin keskustan suosituimmista niin lounas- kuin illallisaikaankin.

Perustaja Rissanen oli aikoinaan pioneeri, joka alkoi tuoda Suomeen ostereita, hummereita, simpukoita ja mustekaloja. Äyriäiset ovat hyvin edustettuina tämänkin päivän Rivoletton à la carte –listalla. Välimeren keittiö näkyy tietysti myös listan muissa raaka-aineissa ja annoksissa, joihin kuuluvat simppelit pastat ja risotot, maukkaat ja usein valkosipuliset liharuuat sekä mukavan monipuoliset alkupalat ja ekstrana tilattavat lisukkeet. Myös kasvissyöjä löytää listalta omansa, erityisesti pasta-risotto-osiosta. Pizzoista nyt puhumattakaan. Rivoletton pizzojen on pidetty kuuluvan jo perustusvuosistaan alkaen Helsingin parhaimmistoon. Pohjan voi valita myös gluteenittomana. Palan painikkeeksi sopii annoksen mukaan kuohuva, valko-, rose- ja punaviini, jonka voi valita pääosin italialaispainotteiselta listalta. Vaihtoehtoja voi kysyä myös muilta viinialueilta. Salissa palvelee myös baaritiski. Fiiliksen kruunaamiseksi ruokailun ja seurustelun taustalla viihdyttävät sekä italialaiset että ajankohtaiset tunnelmalevyt.

18 Trattoria Rivoletto arvostelua

Loistava
4.8/6
18 arvostelua
Ruoka:Taivaallinen
Tunnelma:Viihtyisä
Palvelu:Erinomainen
Melu:Miellyttävä
Odotusaika:Vain vähän aikaa
Hinta/laatu:Edullinen
Uusi"Erinomainen"
6/6
Toni K.kahdeksan päivää sitten · 2 arvostelua

Ruoka oli taivaallista, suosittelen Pollo Limonello pizzaa,Sitruunarisottoa ja rapuja ja jälkiruuaksi suklaa moussea. Kiitokset myös ystävällisestä tarjoilusta ja loistavista viineistä Hinta/laatu suhde on kohdallaan. Kun vierailemme helsingissä tulevaisuudessa, niin tämä on paikka, johon tulen palaamaan.

Uusi"Erinomainen"
6/6
susana A.yhdeksän päivää sitten · 1 arvostelu

Erittäin hyvää ruokaa. Hyvää palvelua myös. Paras pizza ikina. Talon viini hyvän hintan laadun suhde. Helsingin paras suklan mousse. Viihdyimme ravintossa 5 tuntia. Hyvä paikka vietä synttärin juhlan.

Uusi"Erinomainen"
6/6
Valtteri L.yhdeksän päivää sitten · 1 arvostelu

Erinomainen kokemus. Ihanaa, ystävällistä palvelua ja loistavaa ruokaa! Huippu kokemus, ei voi muuta kuin suositella kyseistä paikkaa - ja tulla itse uudelleen toistekin. Kiitos loistavasta illasta.