FI
Ravintola Rivoli Helsinki image 1
Ravintola Rivoli Helsinki image 2

Ravintola Rivoli

Keskusta · Ranskalainen · 
Loistava
5.2/6
37 Reviews

Ravintola Rivoli – Tietoja

Ravintola Rivoli on yksi Helsingin vanhimpia edelleen toiminnassa olevia ruokaravintoloita. Ravintola on tarjoillut laadukasta ruokaa Kampissa Albertinkadulla jo vuodesta 1962. Ravintola on erikoistunut kala- ja äyriäisruokiin ja keittiön vaikutteet tulevat vahvimmin ranskalaisesta keittiöstä. Ravintolassa pääsee kuitenkin maistelemaan myös suomalaisia sekä muita kansainvälisiä makuja aina Aasiasta asti niin lounaalla kuin illallisella. Pääosin eurooppalaisista viineistä koostuva loistava viinilista takaa täydellisen ateriakokonaisuuden. Ruoan ja viinien lisäksi klassisen tyylikäs sisustus ja asiantunteva ja ammattitaitoinen palvelu luovat Rivoliin aitoa ranskalaistunnelmaa.

Siirry ravintolan Ravintola Rivoli verkkosivustoon

Osoite

Ravintola Rivoli
Albertinkatu 38
00180 Helsinki

Aukioloajat

Auki nyt - Sulkee 23:00
keskiviikko
11:00 - 23:00
torstai
11:00 - 23:00
perjantai
11:00 - 23:00
lauantai
16:00 - 23:00
sunnuntai
Suljettu
maanantai
Suljettu
tiistai
11:00 - 23:00

Keittiömestarin valinta

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

PATE DE LA MAISON ET PAIN CROUSTILLANT

Talon pateeta ja rapeaa leipää
House paté and crispy bread
€ 12.00

ESCARGOTS À LA BOURGOGNE

Puoli tusinaa etanoita tirisevässä valkosipulivoissa
Half a dozen snails in sizzling garlic butter
€ 13.40

TOAST AUX CREVETTES À LA SKAGEN

Katkaraputoast Skagen
Shrimp toast Skagen
€ 13.90

ASPERGES, COQUILLES ST. JAQUES ET MAGRET DE CANARD

Parsaa, kampasimpukkaa ja ilmakuivattua ankanrintaa
Asparagus, scallops and air-dried duck breast
€ 17.90
B0463FB3-B983-4E10-A1C9-A42F6BE7F833

Pääruoat

AUBERGINE, DES LEGUMES, ENDIVES ET YAOURT

Munakoisoa, kasviksia, endiiviä ja jogurttia
Aubergine, vegetables and endives with youghurt
€ 20.00

MORUE POCHÉE AU COURT-BOUILLON AU FENOUIL, LENTILLES DE BELUGA

Fenkoliliemessä haudutettua turskaa, Belugalinssejä ja kasviksia
Cod poached in fennel stock, Beluga lentils and vegetables
€ 28.90

CARRÉ D’AGNEAU GRILLÉ, ARTICHAUT DE JERUSALEM ET CHOUX

Grillattua karitsankareeta, maa-artisokkapyreetä ja varhaiskaalia
Grilled rack of lamb with Jerusalem artichoke puré and spring cabbage
€ 32.00

CHATEAUBRIAND ET BEURRE DE LA MAISON

Chateaubriand ja talon maustevoita
Chateaubriand with seasoned butter
€ 32.50

PLATEAU ROYALE POUR DEUX; HUITRES, HOMARD, CREVETTES, QUEUES DE CREVETTES ROUGES, MOULES

kahdelle; ostereita, hummeri, katkarapuja, jättiläiskatkaravunpyrstöjä, sinisimpukoita for two; oysters, lobster, shrimps, prawns, blue mussels
€ 82.90
23914FCF-1514-4544-82D9-2C2EDB2B8818

Jälkiruoat

GLACE À LA VANILLE AVEC SAUCE CARAMEL

Vanhanajan vaniljajäätelöä ja kinuskikastiketta
Vanilla ice cream with fudge sauce
€ 6.60

TROIS FROMAGES

Kolme juustoa
Three cheeses
€ 6.60

CRÈME BRULÉE AU SUREAU

Seljankukka Crème Brulée
Elderflower Crème Brulée
€ 9.60

CACAHOUÈTE ET CHOCOLAT BROWNIE

Maapähkinä-suklaa Brownie ja mustikkajäätelöä
Peanut and chocolate Brownie with blueberry ice cream
€ 9.60

PANNACOTTA AU BAUBEURRE, RHUBARBE ET FRAISE

Piimäpannacotta, raparperia ja mansikkaa
Buttermilk pannacotta with rhubarb and strawberries
€ 11.60

Menu (General)

Menu

Every Day - All Day
pdf
Juhlat tiedossa?

Oletko järjestämässä juhlia? Haluaisitteko jäädä pitempään? Onko teillä erityistoiveita?

Lisätietoja

Pitkän ja vaikuttavan uran ravintola-alalla luonut Ragni Rissanen on toiminut Rivolin ravintoloitsijana yli viiden vuosikymmenen ajan paikan perustamisesta tähän päivään asti. Kampissa Albertinkadulla aivan Helsingin ydinkeskustan tuntumassa toimiva Rivoli on alusta asti erikoistunut kaloihin ja äyriäisiin ja ranskalaiseen keittiöön. Se on toiminut edelläkävijänä monella saralla rikastuttaen suomalaista ruokakulttuuria muun muassa tuomalla maahan ja valmistamalla suomalaisille aiemmin tuntemattomia mereneläviä. Myös nouvelle cuisine ja sous vide -kypsennykstekniikka tulivat Suomeen Rivolin kautta. Ravintolan yhteyteen 70-luvulla avattu pizzeria oli myös ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Ravintolan kala- ja äyriäispainotteinen ruokalista on monipuolinen ja kaikki makuyhdistelmät on huolella mietittyjä ja taidolla valmistettuja. Ranskalaisuus näkyy listalla voimakkaasti, mutta suomalaisen keittiön maut ja muut kansainväliset vaikutteet piristävät listaa kivasti. Alkuruoaksi voi valita vaikka etanoita ja pääruoaksi mainio valinta on esimerkiksi vanha suosikki saaristolaiskuhaa kerma-sipulikastikkeessa. Kaikkiin aterioihin on tietenkin saatavilla laadukkaat viinikumppanit erinomaiselta viinilistalta.

Ravintola koostuu kahdesta erityylisestä salista. Art Nouveau -tyyliin sisustettu tyylikkään romanttinen suuri sali sisältää 75 asiakaspaikkaa ja pienen baaritiskin. Loossipöydissä on mukava seurustella intiimisti ja korotettu osa tarjoaa hyvät mahdollisuudet seurata Helsingin katuvilinää. Pienemmässä salongissa on 30 asiakaspaikkaa ja niinikään pieni baaritiski. Rauhallinen ja lämminhenkinen tunnelma takaavat miellyttävän kokemuksen hyvän ruoan parissa. Lisäksi taustalla soiva vanha jazz ja blues luovat lempeää tunnelmaa.

37 Ravintola Rivoli Arvostelua

"Erinomainen"6/6
Taisto H.kuusi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Ruoka oli erinomaista, palvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa. Ravintolamiljöö on tyylikäs, mutta samalla viihtyisä. Kaiken kaikkiaan Rivoli on Helsingin parhaita ravintoloita, siis luokassa top kymmenen.

"Erinomainen"6/6
Tuula N.kahdeksan kuukautta sitten · 1 arvostelu

Lounas oli todella herkullinen. Palvelu oli ystävällistä ja nopeaa. Olimme niin tyytyväisiä, että tulemme uudelleen ja laitamme sanaa eteen päin. Paikka oli siisti ja viihtyisä. Kiitokset kokille ja tarjoilijalle.

"Erinomainen"6/6
Tuomas T.yhdeksän kuukautta sitten · 3 arvostelua

Erinomaista ruokaa ilman konstailua. Söimme alkuun simpukoita ja porocarpacciota ja pääruokana kuhaa talon tapaan sekä siikaa. Tarjoilu asiallista ja toimivaa. Tila toimi hyvin myös business tapaamisessa.

"Erinomainen"6/6
ritva k.yhdeksän kuukautta sitten · 1 arvostelu

Ravintolan tunnelma on säilynyt pitkään hyvänä. Henkilökunta on ystävällistä ja asiansaosaavaa. Ruoka oli hyvää ja odotusaika oli lyhyt. Suosittelen ystävillenikin. Mukavaa, että Rivoli on säilyttänyt vuosia kestäneen konseptinsa.

"Upea"5/6
MINNI K.vuosi sitten · 1 arvostelu

Oli nostalgista tavata ystäväporukkaa vanhassa tutussa Rivolissa, jossa tunnelma oli iloisen vapautunut. Ruoka oli hyvää, joskin forelliannoksessa öljyisten, hieman kovien paistinperunoiden sijaan olisi herkullisempi vaihtoehto ollut perunamuussi. Jälkiruoka creme brule oli aivan taivaallisen herkullinen. Tarjoilu oli koko iltapäivän ajan nopeaa ja asiallista. Pikkumoka tarjoilijalle tosin sattui, hän ei kunnolla kuunnellut tilausta, vaan toi juoman jääpaloilla, vaikka tilasin sen nimenomaan ilman jäitä. Kokonaisuutena käynti Ravintola Rivolissa oli miellyttävä kokemus. SUOSITTELEN!

"Erinomainen"6/6
Juha L.yhdeksän kuukautta sitten · 4 arvostelua

Tämä tylsää pakko 25 sanaa!!!! Ravintola Rivolin lounas täydellinen. Palvelu toimi, hinnat hyvät ja pääasia ruoka erinomaista. Ja vanha tyylikäs sisustus. Bravo, bravo, bravoo! Kiitos.

"Erinomainen"6/6
Kyösti R.kaksi vuotta sitten · 1 arvostelu

Pöytävaraus sujui helposti internetin kautta. Varauksesta muistutettiin sähköpostilla jokunen päivä ennen tilaisuutta. Vastaanotto oli ystävällistä. Ravintolamiljöö on siisti. Tarjoilu pelasi hyvin ja palvelu oli ystävällistä. Ruokia ei joutunut odottelemaan liian kauan. Annokset olivat sopivan kokoisia ja ruoka hyvää. Suosittelen jatkossakin paikkaa ystävilleni.

"Hyvä"4/6
Maija J.kaksi vuotta sitten · 3 arvostelua

Kävimme maanantai-iltana 10 hengen porukan kanssa 3 ruokalajin illallisella. Seurueemme tilasi mm. kuhaa, etanoita, kampasimpukoita, riimihärkää ja kalakeittoa. Kaikki ruokalajit tuntuivat olevan maukkaita. Tosin kuha-annoksessa kalan kokonaan peittävää kastiketta olisi riittänyt vähempikin tai sen olisi voinut sijoittaa lautasen sivuun. Vaikka kerma ja voi hyvälle maistuivatkin, jäi itse kala vähän turhaan taustalle. Viinilistalta tilaamamme juomat sopivat hyvin yhteen menun ruokien kanssa.

"Erinomainen"6/6
JUAN C.vuosi sitten · 1 arvostelu

excellent food. I had the deer and it was delicious. The atmosphere is very nice and elegant, dining with chandeliers. I would recommend this restaurant and come again for sure. Make sure to make a reservation ahead of your visit.

"Erinomainen"6/6
Ulla T.kolme vuotta sitten · 1 arvostelu

Lounas oli valmistettu aivan viimeisen päälle. Mikäli taso on aina tämä, menee Rivolilla tosi kovaa. Vai oliko asialla yhteyttä Ragni Rissasen samanaikaiseen vierailuun. Niin tai näin - kateenkorva, ahvenet ja pannacotta olivat parasta, mitä olen saanut pitkään aikaan.

2 Henkilöä
123456
Tänään (keskiviikko)
marraskuu 2017
S
M
T
W
T
F
S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Valitse aika:
SOSIAALINEN
SOVELLUKSET
©2017 Quandoo Oy. Kaikki oikeudet pidätetään