Ravintola Rivoli – Tietoja

Ravintola Rivoli on tarjoillut laadukasta ruokaa Helsingin Kampissa Albertinkadulla jo vuodesta 1962 lähtien, kun legendaarinen ravintoloitsija Ragni Rissanen avasi Rivolin. Rivoli on ollut saman perheen pyörittämänä pidempään kuin yksikään muu ravintola Helsingissä, ja perheen kolmas sukupolvi vaalii edelleen uskollisesti Ragnin aloittamaa työtä suomalaisen ravintolaelämän edistämiseksi. Ravintola luottaa yhä vahvasti ranskalaisen keittiön perinteisiin ja tekniikoihin, ja se on erikoistunut kala- ja äyriäisruokiin. Esimerkiksi tuoreita ostereita on saatavilla joka päivä. Rivolissa pääsee kuitenkin maistelemaan myös suomalaisia sekä muita kansainvälisiä makuja aina Aasiasta asti sekä lounaalla että illallisella. Pääosin eurooppalaisista viineistä koostuva loistava viinilista takaa täydellisen ateriakokonaisuuden. Ruoan ja viinien lisäksi ruokasalin klassisen tyylikäs sisustus ja asiantunteva ja ammattitaitoinen palvelu luovat Rivoliin aitoa ja rentoa, ranskalaista brasserie-tunnelmaa.

Aukioloajat

Auki nyt - Sulkee 23:00
perjantai
11:00 - 23:00
lauantai
16:00 - 23:00
sunnuntai
Suljettu
maanantai
Suljettu
tiistai
11:00 - 23:00
keskiviikko
11:00 - 23:00
torstai
11:00 - 23:00

Osoite

Ravintola Rivoli
Albertinkatu 38
00180 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

56BD4533-47B6-4562-AA28-B9B05D4F74F0

Pienet annokset

Talon maalaispatee

12,00 €

Charcuterie, lajitelma talon leikkeleitä

20,00 €

Kampasimpukoita, vongolesimpukoita ja sieniä

16,50 €

Lisää kohteesta Ravintola Rivoli, Helsinki

Ravintola Rivoli on yksi Helsingin vanhimpia edelleen toiminnassa olevia ruokaravintoloita. Pitkän ja vaikuttavan uran ravintola-alalla luonut Ragni Rissanen on toiminut Kampissa Albertinkadulla, aivan Helsingin ydinkeskustan tuntumassa sijaitsevan Rivolin ravintoloitsijana yli viiden vuosikymmenen ajan paikan perustamisesta tähän päivään asti. Nyt perheen kolmas sukupolvi jatkaa Ragnin jo aikoinaan uraauurtavaa työtä ja päämäärätietoista ravintolafilosofiaa vaalien. Rivolin erikoisalaa on alusta alkaen ollut kalat ja äyriäiset sekä ranskalaisen keittiön perinteet. Se on toiminut edelläkävijänä monella saralla rikastuttaen suomalaista ruokakulttuuria muun muassa tuomalla maahan ja valmistamalla suomalaisille aiemmin tuntemattomia mereneläviä. Joka päivä tarjolla olevat tuoreet osterit ovat jotain, mihin ei vielä nykypäivänäkään joka ravintolassa törmää. Myös nouvelle cuisine ja sous vide -kypsennykstekniikat tulivat Suomeen Rivolin kautta. Ravintolan yhteyteen 70-luvulla avattu pizzeria oli myös ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Ravintolan kala- ja äyriäispainotteinen ruokalista on monipuolinen ja kaikki makuyhdistelmät on huolella mietittyjä ja taidolla valmistettuja. Ranskalaisuus näkyy listalla voimakkaasti, mutta suomalaisen keittiön maut ja muut kansainväliset vaikutteet piristävät listaa kivasti. Alkuruoaksi voi valita vaikka etanoita ja pääruoaksi mainio valinta on esimerkiksi vanha suosikki, saaristolaiskuhaa kerma-sipulikastikkeessa. Kaikkiin aterioihin on tietenkin saatavilla laadukkaat viinikumppanit erinomaiselta viinilistalta.

Rivolin erinomainen ja asiantunteva palvelu luo salin puolelle rennon ja lämminhenkisen ilmapiirin, jollaisen sen aidossa brasseriessa kuuluukin olla. Tila koostuu kahdesta erityylisestä salista. Art Nouveau -tyyliin sisustettu tyylikkään romanttinen suuri sali sisältää 75 asiakaspaikkaa ja pienen baaritiskin. Loossipöydissä on mukava seurustella intiimisti ja korotettu osa tarjoaa hyvät mahdollisuudet seurata Helsingin katuvilinää. Pienemmässä salongissa on 30 asiakaspaikkaa ja niinikään pieni baaritiski. Lisäksi taustalla soiva vanha jazz ja blues luovat lempeää tunnelmaa, eikä ruoka mitenkään voisi maistua paremmalta.

52 Ravintola Rivoli arvostelua

Loistava
5.2/6
52 arvostelua
Odotusaika:Tilaus tuli hetkessä
Ruoka:Taivaallinen
Melu:Erittäin miellyttävä
Hinta/laatu:Edullinen
Palvelu:Loistava
Tunnelma:Loistava
"Erinomainen"
6/6
Joe P.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Tunnelma oli rauhallinen ja arvokas, palvelu asiantuntevaa ja kohteliasta, ruoka erinomaista, hinta kohdallaan. Tunnen Rivolin ennestään erinomaisena illallisravintolana, tämä oli ensimmäinen kerta kun söin lounasta.

"Erinomainen"
6/6
Christel O.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Ruoka oli erittäin hyvää ja tarjoilija ystävällinen ja asiantunteva. Ruoka oli erittäin hyvää ja tarjoilija ystävällinen ja asiantunteva. Ruoka oli erittäin hyvää ja tarjoilija ystävällinen ja asiantunteva.

"Erinomainen"
6/6
Terttu H.kolme kuukautta sitten · 1 arvostelu

Erittäin miellyttävä ja tyylikäs paikka, kohteliasta ja ammattitaitoista henkilökuntaa, erinomaista ja kuitenkin kohtuuhintaista ruokaa. Sopiva taustamusiikki ja rauhallinen ilmapiiri. Suosittelen lämpimästi ja tulemme uudelleenkin. Kiitos!