Ravintola Rivoli Helsinki image 1
Ravintola Rivoli Helsinki image 2

Ravintola Rivoli

Keskusta · Ranskalainen · 
Loistava
5.2/6
44 Reviews

Ravintola Rivoli – Tietoja

Ravintola Rivoli on yksi Helsingin vanhimpia edelleen toiminnassa olevia ruokaravintoloita. Ravintola on tarjoillut laadukasta ruokaa Kampissa Albertinkadulla jo vuodesta 1962. Ravintola on erikoistunut kala- ja äyriäisruokiin ja keittiön vaikutteet tulevat vahvimmin ranskalaisesta keittiöstä. Ravintolassa pääsee kuitenkin maistelemaan myös suomalaisia sekä muita kansainvälisiä makuja aina Aasiasta asti niin lounaalla kuin illallisella. Pääosin eurooppalaisista viineistä koostuva loistava viinilista takaa täydellisen ateriakokonaisuuden. Ruoan ja viinien lisäksi klassisen tyylikäs sisustus ja asiantunteva ja ammattitaitoinen palvelu luovat Rivoliin aitoa ranskalaistunnelmaa.

Aukioloajat

Avoinna tänään - Avaa klo 11:00
tiistai
11:00 - 23:00
keskiviikko
11:00 - 23:00
torstai
11:00 - 23:00
perjantai
11:00 - 23:00
lauantai
16:00 - 23:00
sunnuntai
Suljettu
maanantai
Suljettu

Osoite

Ravintola Rivoli
Albertinkatu 38
00180 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

OYSTERS FIN DE CLAIR

Osterit Fin de Clair 1/3/6
Oysters Fin de Clair 1/3/6
11,00 €

ESCARGOTS À LA BOURGOGNE

Puoli tusinaa etanoita tirisevässä valkosipulivoissa
Half a dozen snails in sizzling garlic butter
13,40 €

CHARCUTERIE

Lajitelma talon leikkeleitä, rillettejä ja pikkeleitä
Selection of house cured meats, rillettes and pickles
15,00 €
B0463FB3-B983-4E10-A1C9-A42F6BE7F833

Pääruoat

SOLE MEUNIÉRE

Paistettu kokonainen meriantura meunière
Fried whole sole meunière
35,00 €

PIKEPERCH IN ONION & CREAM SAUCE

Saaristolaiskuhaa kerma-sipulikastikkeessa
Pikeperch in onion and cream sauce
28,00 €

FRESH LOBSTER AND SEAFOOD PLATTER

Tuoretta hummeria ja äyriäislajitelma saatavilla ennakkotilauksesta, päivittäisellä hinnalla.
Fresh lobster and seafood platter are available as a pre-order, with daily price.
23914FCF-1514-4544-82D9-2C2EDB2B8818

Jälkiruoat

TROIS FROMAGES

Kolme juustoa
Three cheeses
6,60 €

TARTE TATIN AUX POMMES

Omena tarte tatin ja kanelijäätelöä
Apple tarte tatin and cinnamon ice cream
10,00 €
Varmista paikkasi ajoissa!

Normaali menu

Menu

pdf

Lisää ravintolasta Ravintola Rivoli, Helsinki

Pitkän ja vaikuttavan uran ravintola-alalla luonut Ragni Rissanen on toiminut Rivolin ravintoloitsijana yli viiden vuosikymmenen ajan paikan perustamisesta tähän päivään asti. Kampissa Albertinkadulla aivan Helsingin ydinkeskustan tuntumassa toimiva Rivoli on alusta asti erikoistunut kaloihin ja äyriäisiin ja ranskalaiseen keittiöön. Se on toiminut edelläkävijänä monella saralla rikastuttaen suomalaista ruokakulttuuria muun muassa tuomalla maahan ja valmistamalla suomalaisille aiemmin tuntemattomia mereneläviä. Myös nouvelle cuisine ja sous vide -kypsennykstekniikka tulivat Suomeen Rivolin kautta. Ravintolan yhteyteen 70-luvulla avattu pizzeria oli myös ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Ravintolan kala- ja äyriäispainotteinen ruokalista on monipuolinen ja kaikki makuyhdistelmät on huolella mietittyjä ja taidolla valmistettuja. Ranskalaisuus näkyy listalla voimakkaasti, mutta suomalaisen keittiön maut ja muut kansainväliset vaikutteet piristävät listaa kivasti. Alkuruoaksi voi valita vaikka etanoita ja pääruoaksi mainio valinta on esimerkiksi vanha suosikki saaristolaiskuhaa kerma-sipulikastikkeessa. Kaikkiin aterioihin on tietenkin saatavilla laadukkaat viinikumppanit erinomaiselta viinilistalta.

Ravintola koostuu kahdesta erityylisestä salista. Art Nouveau -tyyliin sisustettu tyylikkään romanttinen suuri sali sisältää 75 asiakaspaikkaa ja pienen baaritiskin. Loossipöydissä on mukava seurustella intiimisti ja korotettu osa tarjoaa hyvät mahdollisuudet seurata Helsingin katuvilinää. Pienemmässä salongissa on 30 asiakaspaikkaa ja niinikään pieni baaritiski. Rauhallinen ja lämminhenkinen tunnelma takaavat miellyttävän kokemuksen hyvän ruoan parissa. Lisäksi taustalla soiva vanha jazz ja blues luovat lempeää tunnelmaa.

44 Ravintola Rivoli Arvostelua

Loistava
5.2/6
44 Reviews
Ruoka:Taivaallinen
Odotusaika:Ei odotusaikaa
Melu:Hiljainen
Tunnelma:Loistava
Laatu/hinta:Edullinen
Palvelu:Loistava
"Erinomainen"6/6
Olli K.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Hej på er allesamman. Jag är svensk men tycker ändå att ni har jättebra mat och SERVICE? Ha det så bra Olli Samuli Laurinpoika Kinnunen

"Erinomainen"6/6
Elena S.kolme kuukautta sitten · 1 arvostelu

Hei Rivoli Ravintola! Kiitos paljon, asiakkaat (amerikalainen pariskunta) antoivat teille erinomaiset palautteet. Sanoivat, että sekä ruoka, että palvelu olivat niin hyviä, että siitä on tullut "unforgettable experience" etc!! Kiitos teille. Ainut asia, mitä vähän harmitti, etteivät ne saanet 10% alennusta Rivoli Hotellin asiakkaina, mutta "It was no problem!" niin ne sanoivat. Haluan vielä kerran kiittää teitä, rakaat ystävät, että otitte heidät vastaan, kun pöytävarauksen olen tehnyt toiselle päivälle vahingossa(. Sorry. Kiitos yhteistyöstä! Hyvää Utta Vuotta teille! T:Elena, Rivoli Hotel Front Desk

"Erinomainen"6/6
ralf l.kolme kuukautta sitten · 1 arvostelu

loistavaa erinomainen non plus ultra very good mycket bra tulemme uudesrtaan ja uudestaan niin kauan kuin henkii pihisee jos taso säilyy niin kuin nyt vuodesta toiseen

"Erinomainen"6/6
Taisto H.10 kuukautta sitten · 1 arvostelu

Ruoka oli erinomaista, palvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa. Ravintolamiljöö on tyylikäs, mutta samalla viihtyisä. Kaiken kaikkiaan Rivoli on Helsingin parhaita ravintoloita, siis luokassa top kymmenen.

"Upea"5/6
MINNI K.vuosi sitten · 1 arvostelu

Oli nostalgista tavata ystäväporukkaa vanhassa tutussa Rivolissa, jossa tunnelma oli iloisen vapautunut. Ruoka oli hyvää, joskin forelliannoksessa öljyisten, hieman kovien paistinperunoiden sijaan olisi herkullisempi vaihtoehto ollut perunamuussi. Jälkiruoka creme brule oli aivan taivaallisen herkullinen. Tarjoilu oli koko iltapäivän ajan nopeaa ja asiallista. Pikkumoka tarjoilijalle tosin sattui, hän ei kunnolla kuunnellut tilausta, vaan toi juoman jääpaloilla, vaikka tilasin sen nimenomaan ilman jäitä. Kokonaisuutena käynti Ravintola Rivolissa oli miellyttävä kokemus. SUOSITTELEN!

"Erinomainen"6/6
Juha L.vuosi sitten · 4 arvostelua

Tämä tylsää pakko 25 sanaa!!!! Ravintola Rivolin lounas täydellinen. Palvelu toimi, hinnat hyvät ja pääasia ruoka erinomaista. Ja vanha tyylikäs sisustus. Bravo, bravo, bravoo! Kiitos.

"Erinomainen"6/6
Kyösti R.kaksi vuotta sitten · 1 arvostelu

Pöytävaraus sujui helposti internetin kautta. Varauksesta muistutettiin sähköpostilla jokunen päivä ennen tilaisuutta. Vastaanotto oli ystävällistä. Ravintolamiljöö on siisti. Tarjoilu pelasi hyvin ja palvelu oli ystävällistä. Ruokia ei joutunut odottelemaan liian kauan. Annokset olivat sopivan kokoisia ja ruoka hyvää. Suosittelen jatkossakin paikkaa ystävilleni.

"Hyvä"4/6
Maija J.kaksi vuotta sitten · 3 arvostelua

Kävimme maanantai-iltana 10 hengen porukan kanssa 3 ruokalajin illallisella. Seurueemme tilasi mm. kuhaa, etanoita, kampasimpukoita, riimihärkää ja kalakeittoa. Kaikki ruokalajit tuntuivat olevan maukkaita. Tosin kuha-annoksessa kalan kokonaan peittävää kastiketta olisi riittänyt vähempikin tai sen olisi voinut sijoittaa lautasen sivuun. Vaikka kerma ja voi hyvälle maistuivatkin, jäi itse kala vähän turhaan taustalle. Viinilistalta tilaamamme juomat sopivat hyvin yhteen menun ruokien kanssa.

"Erinomainen"6/6
JUAN C.vuosi sitten · 1 arvostelu

excellent food. I had the deer and it was delicious. The atmosphere is very nice and elegant, dining with chandeliers. I would recommend this restaurant and come again for sure. Make sure to make a reservation ahead of your visit.

"Erinomainen"6/6
Ulla T.kolme vuotta sitten · 1 arvostelu

Lounas oli valmistettu aivan viimeisen päälle. Mikäli taso on aina tämä, menee Rivolilla tosi kovaa. Vai oliko asialla yhteyttä Ragni Rissasen samanaikaiseen vierailuun. Niin tai näin - kateenkorva, ahvenet ja pannacotta olivat parasta, mitä olen saanut pitkään aikaan.

2 Henkilöä
Tämän ravintolan saatavuudesta ei ole tietoja.
Tänään (tiistai)
maaliskuu 2018
m
t
k
t
p
l
s
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Valitse aika: