Quandoo
(FI) Suomi
5.2 /6 Loistava 37 arvostelua

Ravintola Rivoli

Keskusta Ranskalainen €€€ +100
Varaa
Varauskysely
-
1 henkilö
+
{{ capacity }}
Haluatko tehdä varauksen suurelle ryhmälle? Kokeile varauskyselyä ryhmille!
{{ request.date | date: 'mediumDate'}}
{{ discount.name }}
-
{{time.date | date: 'HH:mm'}} | -{{request.discount.value}}%
+
Tiedustele viime hetken tilannetta ravintolasta.
{{time.date | date: 'HH:mm'}}
{{ discount.name }}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{ request.area.name }} Missä halauaisit istua?
{{ area.name }}
Tämä on ainoa valittava alue

Sinun Ravintola Rivoli

Ravintola Rivoli on yksi Helsingin vanhimpia edelleen toiminnassa olevia ruokaravintoloita. Ravintola on tarjoillut laadukasta ruokaa Kampissa Albertinkadulla jo vuodesta 1962. Ravintola on erikoistunut kala- ja äyriäisruokiin ja keittiön vaikutteet tulevat vahvimmin ranskalaisesta keittiöstä. Ravintolassa pääsee kuitenkin maistelemaan myös suomalaisia sekä muita kansainvälisiä makuja aina Aasiasta asti niin lounaalla kuin illallisella. Pääosin eurooppalaisista viineistä koostuva loistava viinilista takaa täydellisen ateriakokonaisuuden. Ruoan ja viinien lisäksi klassisen tyylikäs sisustus ja asiantunteva ja ammattitaitoinen palvelu luovat Rivoliin aitoa ranskalaistunnelmaa.

Aukioloajat

  • Maanantai Suljettu
  • Tiistai Suljettu
  • Keskiviikko Suljettu
  • Torstai Suljettu
  • Perjantai Suljettu
  • Lauantai Suljettu
  • Sunnutai Suljettu
Ravintola Rivoli, Albertinkatu 38, 00180 Helsinki

Filosofia

Pitkän ja vaikuttavan uran ravintola-alalla luonut Ragni Rissanen on toiminut Rivolin ravintoloitsijana yli viiden vuosikymmenen ajan paikan perustamisesta tähän päivään asti. Kampissa Albertinkadulla aivan Helsingin ydinkeskustan tuntumassa toimiva Rivoli on alusta asti erikoistunut kaloihin ja äyriäisiin ja ranskalaiseen keittiöön. Se on toiminut edelläkävijänä monella saralla rikastuttaen suomalaista ruokakulttuuria muun muassa tuomalla maahan ja valmistamalla suomalaisille aiemmin tuntemattomia mereneläviä. Myös nouvelle cuisine ja sous vide -kypsennykstekniikka tulivat Suomeen Rivolin kautta. Ravintolan yhteyteen 70-luvulla avattu pizzeria oli myös ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Ravintolan kala- ja äyriäispainotteinen ruokalista on monipuolinen ja kaikki makuyhdistelmät on huolella mietittyjä ja taidolla valmistettuja. Ranskalaisuus näkyy listalla voimakkaasti, mutta suomalaisen keittiön maut ja muut kansainväliset vaikutteet piristävät listaa kivasti. Alkuruoaksi voi valita vaikka etanoita ja pääruoaksi mainio valinta on esimerkiksi vanha suosikki saaristolaiskuhaa kerma-sipulikastikkeessa. Kaikkiin aterioihin on tietenkin saatavilla laadukkaat viinikumppanit erinomaiselta viinilistalta.

Ravintola koostuu kahdesta erityylisestä salista. Art Nouveau -tyyliin sisustettu tyylikkään romanttinen suuri sali sisältää 75 asiakaspaikkaa ja pienen baaritiskin. Loossipöydissä on mukava seurustella intiimisti ja korotettu osa tarjoaa hyvät mahdollisuudet seurata Helsingin katuvilinää. Pienemmässä salongissa on 30 asiakaspaikkaa ja niinikään pieni baaritiski. Rauhallinen ja lämminhenkinen tunnelma takaavat miellyttävän kokemuksen hyvän ruoan parissa. Lisäksi taustalla soiva vanha jazz ja blues luovat lempeää tunnelmaa.

Esimerkkimenu

37 arvostelua

5.2 /6 Loistava 37 arvostelua
Laatu/Hinta: edullinen
Palvelu: loistava
Odotusaika: ei odotusaikaa
Ruoka: taivaallinen
Tunnelma: loistava
Melu: hiljainen
14 6
18 5
4 4
0 3
0 2
1 1
1 arvostelu tähän mennessä 6
01.06.2017 15:36

Ruoka oli erinomaista, palvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa. Ravintolamiljöö on tyylikäs, mutta samalla viihtyisä. Kaiken kaikkiaan Rivoli on Helsingin parhaita ravintoloita, siis luokassa top kymmenen.

1 arvostelu tähän mennessä 6
17.03.2017 09:19

Lounas oli todella herkullinen. Palvelu oli ystävällistä ja nopeaa. Olimme niin tyytyväisiä, että tulemme uudelleen ja laitamme sanaa eteen päin. Paikka oli siisti ja viihtyisä. Kiitokset kokille ja tarjoilijalle.

3 arvostelua tähän mennessä 6
06.03.2017 08:50

Erinomaista ruokaa ilman konstailua. Söimme alkuun simpukoita ja porocarpacciota ja pääruokana kuhaa talon tapaan sekä siikaa. Tarjoilu asiallista ja toimivaa. Tila toimi hyvin myös business tapaamisessa.

1 arvostelu tähän mennessä 6
02.03.2017 16:43

Ravintolan tunnelma on säilynyt pitkään hyvänä. Henkilökunta on ystävällistä ja asiansaosaavaa. Ruoka oli hyvää ja odotusaika oli lyhyt. Suosittelen ystävillenikin. Mukavaa, että Rivoli on säilyttänyt vuosia kestäneen konseptinsa.

1 arvostelu tähän mennessä 5
16.12.2016 09:35

Oli nostalgista tavata ystäväporukkaa vanhassa tutussa Rivolissa, jossa tunnelma oli iloisen vapautunut. Ruoka oli hyvää, joskin forelliannoksessa öljyisten, hieman kovien paistinperunoiden sijaan olisi herkullisempi vaihtoehto ollut perunamuussi. Jälkiruoka creme brule oli aivan taivaallisen herkullinen. Tarjoilu oli koko iltapäivän ajan nopeaa ja asiallista. Pikkumoka tarjoilijalle tosin sattui, hän ei kunnolla kuunnellut tilausta, vaan toi juoman jääpaloilla, vaikka tilasin sen nimenomaan ilman jäitä. Kokonaisuutena käynti Ravintola Rivolissa oli miellyttävä kokemus. SUOSITTELEN!

4 arvostelua tähän mennessä 6
02.03.2017 10:55

Tämä tylsää pakko 25 sanaa!!!! Ravintola Rivolin lounas täydellinen. Palvelu toimi, hinnat hyvät ja pääasia ruoka erinomaista. Ja vanha tyylikäs sisustus. Bravo, bravo, bravoo! Kiitos.

1 arvostelu tähän mennessä 6
11.03.2016 11:23

Pöytävaraus sujui helposti internetin kautta. Varauksesta muistutettiin sähköpostilla jokunen päivä ennen tilaisuutta. Vastaanotto oli ystävällistä. Ravintolamiljöö on siisti. Tarjoilu pelasi hyvin ja palvelu oli ystävällistä. Ruokia ei joutunut odottelemaan liian kauan. Annokset olivat sopivan kokoisia ja ruoka hyvää. Suosittelen jatkossakin paikkaa ystävilleni.

1 arvostelu tähän mennessä 6
10.12.2016 10:23

excellent food. I had the deer and it was delicious. The atmosphere is very nice and elegant, dining with chandeliers. I would recommend this restaurant and come again for sure. Make sure to make a reservation ahead of your visit.

3 arvostelua tähän mennessä 4
27.11.2015 12:35

Kävimme maanantai-iltana 10 hengen porukan kanssa 3 ruokalajin illallisella. Seurueemme tilasi mm. kuhaa, etanoita, kampasimpukoita, riimihärkää ja kalakeittoa. Kaikki ruokalajit tuntuivat olevan maukkaita. Tosin kuha-annoksessa kalan kokonaan peittävää kastiketta olisi riittänyt vähempikin tai sen olisi voinut sijoittaa lautasen sivuun. Vaikka kerma ja voi hyvälle maistuivatkin, jäi itse kala vähän turhaan taustalle. Viinilistalta tilaamamme juomat sopivat hyvin yhteen menun ruokien kanssa.

1 arvostelu tähän mennessä 6
16.04.2015 18:28

Lounas oli valmistettu aivan viimeisen päälle. Mikäli taso on aina tämä, menee Rivolilla tosi kovaa. Vai oliko asialla yhteyttä Ragni Rissasen samanaikaiseen vierailuun. Niin tai näin - kateenkorva, ahvenet ja pannacotta olivat parasta, mitä olen saanut pitkään aikaan.

24 arvostelua tähän mennessä 6
06.10.2015 11:05

Rivoli let's you never down with their great French brasserie style. There's a fine line between quality bistro food and fine-dine. Rivoli is always on that fine line with incredibly well-cooked dishes and brilliant service.

1 arvostelu tähän mennessä 5
16.10.2015 08:13

Palvelu oli hyvää, kuten miljöökin. Valitettavasti muita asiakkaita ei ollut kuin hetken. Tunnelma on viihtyisä, kun salissa on muitakin seurueita. Kolme pääruoka-annoksista olivat hyviä ja maittavia. Sen sijaan "päivän kala" kuha ei tyydyttänyt, se oli "mössöä". Ystävällisesti Jorma Aslamo

5 arvostelua tähän mennessä 5
03.03.2016 08:00

Ravintolan sisustus on miellyttävä ja siisti. Aidot kynttilät luovat lämpimän tunnelman. Palvelu oli ystävällistä. Blinit olivat maukkaita ja rapsakoita ja mätiä oli reilusti. Pääruokana nieriä oli myös todella hyvää, eikä ollut liian suolaista. Asettelu oli ehkä hieman kirjava.

3 arvostelua tähän mennessä 6
23.08.2016 23:53

Ruoka oli hyvää ja palvelu mutkatonta sekä hyvää. Parempaaa palvelua saa hakea. Kannattaa todella käydä! Hinta ja laatu ovat sopusoinnussa. En muista toista paikkaa Suomesta, mistä saisi merianturaa ja hyvää sellaista.

7 arvostelua tähän mennessä 6
16.02.2017 21:59

Mukava, perinteistä tyyliä edustava, klassinen helsinkiläisravintola, jossa työtoiminnan merkkipäivälounas onnistui kohteliaan palveluhaluisen ja ystävällisen henkilökunnan avittamana🙏 Kiitos tästä. Ruoka mutkatonta maistuvaa ja tyylillä tarjoiltu. Jälkkärit kruunasi kokemuksen. Käykää kokeilemassa.

3 arvostelua tähän mennessä 5
03.10.2015 11:54

Paikka "vanha kunnon ravintola" miljööltään. Tuo mieleen paljon nostalgisia muistoja. Ruoka hyvää, tosin kumppanini ruoka ylikypsää jopa paikka paikoin palanutta. Oma annokseni oikein hyvä. Palvelu erinomaista. Tarjoilija palvelualtis ja hyvin sosiaalinen. Mukava, hyvä kokemus

2 arvostelua tähän mennessä 4
16.02.2017 18:46

Erittäin hyvä ruoka jälkiruoka mukaanlukien. Miinusta tulee kovin hitaasta palvelusta, olimme lounasaikaan asiakkaan kanssa js jouduimme odottamaan pääruokaa 40 minuuttia! Jälkiruokaa piti hoputtaa, jotta asiakkaamme ehti junaan. Kuitenkaan ravintola ei ollut mitenkään täysi, siksi oli outoa hitaus. Hyvä lounasmenun valikoima oli. Kiitos.

5 arvostelua tähän mennessä 5
09.12.2016 23:17

Tilat ovat tyylikkäät ja avarat. Ruoka maukasta ja monipuolista. Talon viinit hyviä. Palvelu ystävällistä ja tasokasta. Ravintola on pystynyt pitämään tasonsa korkealla läpi vuosien. Yhtä mukavaa aina nauttia lounasta tai illallista siellä.

1 arvostelu tähän mennessä 6
26.04.2015 00:23

Vastaanotto saapuessamme ja palvelu koko illan ajan oli luontevan ystävällistä ja huomaavaista. Söimme erinomaista ruokaa ja seurustelimme klassisen tyylikkäässä ja rauhallisessa salissa. Poistuessamme olimme erittäin tyytyväisiä.

1 arvostelu tähän mennessä 6
10.03.2016 10:22

Lounaskokemus oli ihan ok, palvelu pelasi ja ruoka oli makoisaa. Täydet pisteet, kun hintatasokin oli kohtuullinen. Kiitos, pidetään paikka mielessä ensi syksyä ajatellen, kun kk-lounaspaikkaa valitaan.