Ravintola Lyon – Tietoja

Ravintola Lyon tarjoaa korkeatasoisia, ranskalaisen keittiön perinteisiin pohjaavia, skandinaavisiin vivahteisiin yhdisteltyjä makuelämyksiä Mannerheimintiellä, Helgingin Töölössä, monien museoiden ja tapahtumapaikkojen keskiössä. Sijainti suoraan Oopperataloa vastapäätä tekee Lyonista erinomaisen valinnan ooppera- ja balettiyleisölle ennen tai jälkeen esitysten. Lyhyen matkan päässä ovat myös Peacock-teatteri sekä Olympiastadion, joten Lyon palvelee myös teatterivieraita ja muita tapahtumissa kävijöitä, jotka haluavat löytää tunnelmallisen paikan kultuurielämysten herättämien ajatusten vaihtoon taidokkaasti valmistetun ruuan sekä ranskalaisten viinien äärellä. Suosituin tapa tutustua Lyonin keittiön taidonnäytteisiin, on tilata jokin yllätysmenuista, jotka eivät ole vain annoksia lautasella, vaan kokonainen tarina menun muodossa. Kokonaisuuksia täydentävät niihin suunnitellut viinipaketit. Tarjolla on myös à la carte -lista, jolta löytyy yllätyksellisellä otteella luotuja klassikoita.

Aukioloajat

Avoinna tänään - Avaa klo 16:00
torstai
16:00 - 22:00
perjantai
16:00 - 22:00
lauantai
16:00 - 22:00
sunnuntai
Suljettu
maanantai
Suljettu
tiistai
16:00 - 22:00
keskiviikko
16:00 - 22:00

Osoite

Ravintola Lyon
Mannerheimintie 56
00260 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

ANKANMAKSAA, VADELMAA, PUNAJUURTA

Duck liver, raspberry, beetroot
25,00 €

MUSTEKALAA, MUNAKOISOA, PÄÄRYNÄÄ

Squid, aubergine, pear
24,00 €

PORKKANAA, TATTARIA

Carrot, buckwheat
19,00 €

Lisää kohteesta Ravintola Lyon, Helsinki

Helsingin Töölössä, Mannerheimintiellä vuodesta 1966 alkaen palvellut Lyon on palkittu fine dining ja viiniravintola. Ravintolan keittiössä yhdistetään ranskalaiseen perinteeseen skandinaavisia vivahteita, ja annoksiin etsitään tuoreet ja parhaat kotimaiset, lähituotantoa suosivat raaka-aineet. Raaka-aineiden arvostuksen huomaa niiden käsittelyssä ja kypsennysmenetelmissä, jotka eivät peitä niiden omaa, puhdasta makua – ulkonäköä ja esillepanoa unohtamatta. Ajatuksella ja harkituin tekniikoin rakennetut annokset ovat upean näköisiä kauniine väreineen, ja ne tarjoavat keskustelua herättäviä, moniulotteisia makuelämyksiä, jotka muistetaan pitkään. Kansallisoopperan ja –baletin sekä Peacock-teatterin ja Olympiastadionin tapahtumien kävijöiden kulttuurielämykset siis alkavat tai jatkuvat Ravintola Lyonin lautasilla: annokset ovat kuin kulinaarisia taideteoksia.

Matka Ravintola Lyonin ruokaelämyksiin käy yhtä hyvin eri laajuisten yllätysmenukokonaisuuksien kuin à la carte -listankin kautta. Monista annoksista käytetään raaka-aineita, joita harvassa helsinkiläisravintolassa näkee. Ei myöskään ole tavatonta, että keittiö lähettää saliin amuse bouche -tervehdyksiä, jotka Lyonin asiantuntevat tarjoilijat esittelevät pöytäseurueellesi. Viinilista on pitkä, ja siltä löytyy oma ranskalainen viininsä jokaiselle ruokalajille alusta loppuun. Erittäin korkeasta tasosta ja asiantuntijuudesta huolimatta, kaikesta tästä nautitaan samanlaisissa rennoissa tunnelmissa kuin perheen parissa kotona.

0 Ravintola Lyon arvostelua