Quandoo
(FI) Suomi
6.0 /6 Mahtava 1 arvostelu

Ravintola API

Keskusta Aasialainen, Nepalilainen €€€ +100
Varaa
Varauskysely
-
1 henkilö
+
{{ capacity }}
Haluatko tehdä varauksen suurelle ryhmälle? Kokeile varauskyselyä ryhmille!
{{ request.date | date: 'mediumDate'}}
{{ discount.name }}
-
{{time.date | date: 'HH:mm'}} | -{{request.discount.value}}%
+
Tiedustele viime hetken tilannetta ravintolasta.
{{time.date | date: 'HH:mm'}}
{{ discount.name }}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{ request.area.name }} Missä halauaisit istua?
{{ area.name }}
Tämä on ainoa valittava alue

Sinun Ravintola API

Ravintola Api tarjoaa Helsingissä Annankadulla aimo annoksen eksoottisia Himalajan makuja ja Nepalilaista vieraanvaraisuutta. 2017 syksyllä Helsinkiin avattu Api toimi aikaisemmin Kokkolassa, mutta avasi nyt helsinkiläisten iloksi uuden toimipisteen Helsinkiin. Kokeneet keittiömestarit ja kokit tarjoavat niin kehoa kuin mieltäkin lämmittävää kaakkois-aasialaista lounasta, sekä à la carte-annoksia. Tutut raaka-aineet, kuten lohi, kananrinta ja jättikatkaravut pääsevät oikeuksiinsa nepalilaisittain valmistettuina pehmeän mausteisissa curry-kastikkeissa ja miedossa cashewpähkinä-kastikkeissa. Ravintola Apista löytyy herkemmällekin nauttijalle mieto tai gluteiiniton vaihtoehto, samoin kuin kasvisruokailijan on helppo valita kattavasta ruokalistasta perinteinen nepalilainen kasvisruoka.

Aukioloajat

  • Maanantai 11:00 - 22:00
  • Tiistai 11:00 - 22:00
  • Keskiviikko 11:00 - 22:00
  • Torstai 11:00 - 22:00
  • Perjantai 11:00 - 23:00
  • Lauantai 12:00 - 23:00
  • Sunnutai 12:00 - 21:00
Ravintola API, Annankatu 6, 00120 Helsinki

Filosofia

Nepalilainen keittiö on kiinnostava yhdistelmä Intian ja Tiibetin alueen ruokakulttuureita yhdistettynä Nepalin vuoristokansojen ruokaperinteisiin. Intialaiseen tapaan Nepalin ruokakulttuurissa herkutellaan tandoori-uunin antimilla, pehmeillä naan-leivillä, pitkään haudutetuilla kastikkeilla ja runsailla mausteilla. Tiibetiläiset elementit näkyvät nepalilaisessa ruoassa esimerkiksi höyrytettyinä momo-nyytteinä sekä voin, kerman ja kotijuuston runsaana käyttönä. Liharuoissa suositaan etenkin lampaan ja kanan lihaa, ja vegeruoissa maistuvat linssit, pavut, perunat sekä tuoreet kasvikset. Ravintola Api tuo Helsingin keskustaan palan tätä himalajalaista ruokakulttuuria.

Voit varata helposti tunnelmallisen illan ravintola Apista, sillä varsinkin iltojen pimetessä ja ilmojen viilentyessä, on ihana nauttia yhdessä lyhtyjen loisteessa, valkoisilla pöytäliinoilla koristelluissa pöydissä eksoottisia Aasian makuja. Aloita pitkän kaavan illallinen esimerkiksi paistetuilla kotijuustopaloilla, rapealla ja ohuella papadam-leivällä tai perinteisellä thukpa-nuudelikeitolla. Naan-leivän kanssa nautittavat tandoorimaustetut kastikkeet tai täyteläiset kofta-pyörykät ovat täydellistä ruokaa jaettavaksi niin kahdestaan romanttisella illallisella kuin suuremmallakin seurueella. Aterian päätteeksi maittaa esimerkiksi kanelilla maustettu lassi, joka on suosittu jälkiruoka ympäri Etelä-Aasiaa. Vaihtelua arkeen ja perinteisiin pohjoismaisiin makuihin tuova ravintolakäynti piristää mieltä jo heti ensi käynnistä. Onneksi Annankadulle on helppo tulla uudestaankin, varsinkin työpäivän lomassa nauttimaan mausteista lounasta. Varaa pöytä ja varmista unohtumaton makunautinto!

Esimerkkimenu

1 arvostelu

6.0 /6 Mahtava 1 arvostelu
Melu: hiljainen
Palvelu: loistava
Laatu/Hinta: rahanarvoinen
Odotusaika: keskiarvo
Tunnelma: viityistä
Ruoka: taivaallinen
1 6
0 5
0 4
0 3
0 2
0 1
1 arvostelu tähän mennessä 6
10.09.2017 11:43

Kerrankin siisti nepalilainen missä saa todella hyvää ruokaa ja kohteliasta palvelua tyylikkäästi . Ja mikä paras , todella hyvää ruoka ja monipuolinen ruokalista myös kala ja kasvis ystäville