Quandoo
(FI) Suomi
4.5 /6 Loistava 21 arvostelua

Frans & Amélie

Keskusta Ranskalainen €€€ +100

Sinun Frans & Amélie

Keskustassa Kluuvikadulla sijaitseva ravintola Frans & Amélie on rennon ranskalainen bistro, jossa yhdistyvät rakkaus hyvään ruokaan ja yhdessäoloon. Bistro henkeä huokuva ravintola on täynnä ranskalaista maalaistunnelmaa aina talon rapeista leivistä ja herkullisista simpukoista rustiikkiseen sisustukseen asti. Ranskalaista keittiötä edustava ravintola onkin jo ehtinyt sulattaa helsinkiläisten sydämet, etenkin ruoan raikkailla raaka-aineilla, rennolla ja hyvän tuulisella ilmapiirillä sekä osaavalla ja ystävällisellä henkilökunnalla. A la carte -listalta löytyy jokaiselle ranskalaisen keittiön herkkuja ruokatottumuksista riippumatta.

Aukioloajat

  • Maanantai 11:00 - 23:00
  • Tiistai 11:00 - 23:00
  • Keskiviikko 11:00 - 23:00
  • Torstai 11:00 - 23:00
  • Perjantai 11:00 - 00:00
  • Lauantai 12:00 - 00:00
  • Sunnutai 13:00 - 19:00
Frans & Amélie, Kluuvikatu 8, 00100 Helsinki

Filosofia

Mies tarjoilijoiden baskerit heiluvat ravintola Frans & Améliessa muistuttaen asiakkaita, että ovat tulleet ranskalaiseen bistroon. Helsingissä Kluuvikadulla sijaitseva ravintola tarjoaa mutkatonta ruokaa idyllisen tunnelman kera. Lounasaikaan buffetpöydän salaatti tarjonta vie asiakkaat makumatkalle välimeren rannoille ja ruokailija voikin huomata ajatuksensa siirtyvän Nizzan pieniin torikahviloihin tai Ranskan maaseudulle tuoretta leipää maistellen, kunnes suuret ikkunat Kluuvikadulle palauttavat asiakkaan takaisin Helsingin keskustaan. Ranskalaiseen tapaan, Frans & Amélie tarjoaa sesonkiruokaa, joten à la carte -listakin vaihtuu neljä kertaa vuodessa. Listalta löytyy niin perinteisiä ranskalaisia ruokia kuten bouillabaissea ja ankan koipea, mutta mukaan mahtuu myös ripaus suomalaisia herkkuja sekä burgereita..

Maalaishenki ja bistrotunnelma huokuu Frans & Améliessa voimakkaasti. Rustiikkinen sisustus puulattiasta aina betonipylväisiin ja seiniin luo rauhallisen tunteen, josta voi nauttia aina lounasajasta iltaan asti. Ravintola on täydellinen paikka nauttia illasta ystävien kera ja koska ravintola toimii Kluuvissa Original Sokos Hotel Helsingin yhteydessä, myös perheen pienempiä on ajateltu ruokalistaa laatiessa – Bon Appétit!

Esimerkkimenu

21 arvostelua

4.5 /6 Loistava 21 arvostelua
Laatu/Hinta: edullinen
Odotusaika: lyhyt
Ruoka: herkullinen
Tunnelma: viityistä
Melu: hiljainen
Palvelu: ystävällinen
2 6
11 5
6 4
1 3
0 2
1 1
1 arvostelu tähän mennessä 6
09.08.2017 16:38

Kodikas ja viihtyisä paikka meidän porukalle. Palvelu joustavaa, rentoa ja ystävällistä. Ruoka erittäin maukasta ja annokset riittäviä suurenpaankin nälkään. Olemme käyneet paikassa aikaisemminkin useita kertoja, aina yhtä hyvä.

1 arvostelu tähän mennessä 6
17.04.2017 14:18

Aivan ihanat tarjoilijat ja hyvä ruoka. Miestarjoilija oli todella herttainen ja äärimmäisen hyvä asiakaspalvelija. Saimme lopuksi hieman makeaa ja se kruunasi koko kokemuksen. Arvostan tuollaisia pianiä lisäpalveluita, jotka tulevat asiakkaalle yllätyksenä.

3 arvostelua tähän mennessä 5
21.06.2017 09:10

Löytyipä kiva paikka, jossa nautimme ystävien kanssa elokuvaillan päätteksi herkullista, raikasta salaattia sekä maukasta jälkiruokaa. Ruokalista oli myös monipuolinen. Kivat puitteet sekä miellyttävää palvelua, jonne vois poiketa myös toiste.

1 arvostelu tähän mennessä 5
02.06.2017 17:55

Ihan ok ja hyvä ruoka En osaa sen enempää sanoa,normaali ravintolakokemus.Se kyllä vaivasi,että tarjoilija ei kertaakaan tullut kaatamaan kuohuviiniä laseihimme.Käsittääkseni se kuuluu hyvin tapoihin ravintoloissa.Ja samoin taisi olla edelliselläkin kerralla kun kävin siellä.

1 arvostelu tähän mennessä 5
23.03.2017 11:24

Olin tyrmistynyt, kun meille osoitettiin pöytä, mihin varaus "edellytti"! Eli pöytä nro 13, joka oli lähes "kynnyksellä", tosin ruokasalin puolella keskellä kaikkea!!! Me vietimme yhden synttäreitä, nautimme juhlan kunniaksi pullon kuohuvaa ja istuimme n. 2 tuntia, joten minua ei paikka miellyttänyt. Muut kaksi olisivat olleet siinä, mutta minä kysyin tarjoilijalta muuta pöytää, koska esim. perähuone oli aivan tyhjä. Nyt siis kysymys: annetaako pöydänvaraajalle kaikkein "kauhein" paikka? Sinä aikana (klo 12.00-14.15) siihen pöytään ei ainutkaan asiakas istunut! Ravintola täyttyi, joten ihmettelen asiakaspalvelua tältä osin. Muuten sitten kun saimme pöydän perähuoneesta ja saimme itse valita sen, tarjoilu toimi hyvin. Ruoka oli erinomasta, etenkin alkaupalat.

1 arvostelu tähän mennessä 4
15.03.2017 18:07

Todella erinomaiset blinit!!! Tarjoilija osasi ehdottaa ruokiin sopivia viinejä. Lyon menu oli hyvä kokonaisuus, annokset sopivia (ainakin naisporukalle). Lammas mureaa ja kastike hyvänmakuista, pavut muusin päällä hieman palaneita. Kaadoin vahingossa vettä naapurin lasin viereen ja sanoin tästä tarjoilijalle. Kommentti oli 'ei se mitään haittaa'. Olin siis odottanut, että hän pyyhkisi veden pois, koska märkä lasi haittasi ystävääni. Muutoin tarjoilu asiallista ja sujuvaa. Ympäristökin oli jonkin verran valoisampi kuin Fransmannin aikaan, mutta edelleen ne samat tummat pöydät.

1 arvostelu tähän mennessä 5
16.04.2017 10:26

Kluuvin ravintolan Bouillebasse oli hyvää, mutta olin odottanut talonpoikaismaista tuhdimpaa keitto/ pataversiota. Leivitetty kuha perunapyreen, parsan ja voikastikkeen kera oli erinomainen. Viinisuositus osui nappiin. Kävimme viikko sitten Jyväskylän Fransmannin ravintolassa, vertailussa nieriää palsternakkapyreen ja linssi- punajuurimuhennoksen kanssa. Jyväskylän Fransmannin annos oli täydellinen, makujen harmonia, ainesten koostumus ja tarjollepano! Miljöökin kokemisen arvoinen, juhlava ja kodikas yhtäaikaa.

1 arvostelu tähän mennessä 5
09.05.2017 08:45

Tarjoilu oli nopeaa ja ystävällistä. Pyydettäessä saimme lisää kastiketta parsa-annoksiin. Bouillabaes oli liian kuivaa, olisi myös kaivannut enemmän lientä. 20'euroa viidestä parsasta tuntia aika kovalta hinnalta. En pitänyt siitä, että varatessani pöytää netistä, a ohjelma alkoi heti kalastella pöytäseurueen sähköpostiosoitteita!!!

1 arvostelu tähän mennessä 1
06.04.2017 09:05

Hei! Frans & Amélie on vakuuttanut kerta toisensa jälkeen aikaisemmin, mutta tällä kertaa päivällinen oli valitettavasti pettymyksiä täynnä. Meitä oli neljän hengen porukka syömässä. - Seuralaiseni lohi oli suolatonta ja ylikypsää - Kaksi lehtipihviannosta oli kylmiä - Syö10-viikon ruokia ei kerrottu, tarjoilijalta todennäköisesti unohtui tuoda Syö10-esite. - Tarjoilu oli hidasta, esimerkiksi laskua sai odottaa 20 minuuttia. - Eräs tarjoilijoista toivotti epäystävälliseen sävyyn kesken ruokailun "Nauttikaa elämästä, erityisesti sinä" ja osoitti sanansa seurueen vuoden ikäiselle lapselle. + Talon viinit olivat positiivinen yllätys Valitettavasti kokemus oli niin negatiiviinen kaikin puolin, että Frans ja Amélie jää muutamaksi vuodeksi boikottiin.

1 arvostelu tähän mennessä 5
17.03.2017 09:15

Vieraideni toiveesta kävimme ravintolassa jo louasakaan, joten varaamani aika klo. 19.00 jäi käyttämättä. Lounas oli runsas ja maittava. Seurueemme oli oikein tyytyväinen. Palvelu oli ystävällistä ja avuliasta. Ruuhkasta johtuen ruoat tarjoilupöydältä tahtoivar loppua, joten odottelua hiukan oli.

1 arvostelu tähän mennessä 4
16.03.2017 11:33

Palvelu oli erittäin ystävällistä, salaattipöytä hyvä (kuten aina) mutta lounaalla pääruokana ollut possun file oli kuivaa, sitkeää ja mautonta. Olen aikaisemmin ollut aina tyytyväinen ruokaan ja olen paikkaa suositellut tuttavilleni. Harmillista että nyt oli mukana kolme henkilö jotka eivät aiemmin olleet paikassa käyneet. t. Kirsti Wettenhovi

1 arvostelu tähän mennessä 4
12.04.2017 09:22

Hyvä ja ystävällinen palvelu, mutta äärimmäisen hidas. Taas oli ravintola mukana kampanjassa vaan ei oltu henkilökunnan määrää lisätty, ainakaan riittävästi. Ravintolassa myös aina kamala käry, koska lienee keittiön ilmanvaihto puhdistettu? Mutta perinteinen konsepti, plussaa ihanasta leivästä ja tapanadesta sekä laajasta ruokalistasta.

1 arvostelu tähän mennessä 5
15.04.2017 11:35

Keskellä kaupunkia oleva viihtyisä paikka. Henkilökunta on ystävällistä. Ruokalista ollut samanlainen melko kauan. Tarjouruuan lohi ylipaistettu. Samoin peruneet. Ruoka tosin maksoi vain 10 euroa. Etanat alkuruokana hyvät , samoin kantarellikeitto. Jälkiruuat hyviä.

2 arvostelua tähän mennessä 4
09.04.2017 09:18

Ravintola oli viihtyisä ja palvelu ystävällistä ja toimivaa. Valitettavasti ainakin tällä kertaa tilaamamme ruoka oli kuitenkin melko keskinkertaista ja mitäänsanomatonta. Menu voisi vielä hieman paremmin vastata kuvausta rennosta ranskalaisesta bistrosta, nyt se tuntuu olevan hieman sekasotku kaikkea.

3 arvostelua tähän mennessä 5
14.05.2017 13:18

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja erinomaista. Tarjoilija kertoi mitä ruoat sisältävät ja ruoka oli herkullista. Ympäristö oli muuttunut positiiviseen suuntaan siitä, kun olin viimeksi käynyt, maalisromanttiseksi, kodinomaiseksi ranskalaiseksi bistroksi.

1 arvostelu tähän mennessä 5
22.05.2017 23:30

Ruoka oli erinomaista ja palvelu oikein hyvää sitten kun sitä sai. Lähes puoli tuntia piti istua pöydässä ennen kuin saimme ruokalistat, ja silloinkin niitä piti itse etsiä.

1 arvostelu tähän mennessä 5
02.05.2017 09:34

Hyvä ruoka ja palvelu, ensin tuotu kuohuviinilasini oli selvästi väljehtynyt, siirryin champanjaan joka oli ok! Minusta se olisi voitu tarjota minulle kun ensin yrtettiin tuoda väljehtynyttä viiniä!

2 arvostelua tähän mennessä 5
20.03.2017 09:07

Hyvä ruoka ja palvelu. Perjantain simpukat olivat herkullisia. Jälkiruokaksi valittu lakka creame brulee oli perinteinen ja hyvä samoin cappucinot. Ilmapiiri mielyttävä, ei liian meluisa ympäristä.

1 arvostelu tähän mennessä 4
13.04.2017 07:52

Henkilökunta erittäin ystävällistä ja ammattitaitoista.ravintolan tilat siistit ja tunnelmalliset.pöytävaraus ehdoton,suositun paikan takia.Ruoka oli hyvää, talon leipä loistavaa.Mies henkilö olis kaivannus suurempaa annosta ruokaansa ,jäi hieman nälkäiseksi.Ehdottamasti uudelleen jäi hyvä maku matkasta.kiitos

1 arvostelu tähän mennessä 4
17.03.2017 09:12

tarjoilu ystävällistä ,sekoiltiin ruoka-annosten kanssa muuten kyllä sujui,ruoka maistui. voin suositella:) jotain jäi puuttumaan...ei ollut kiire...asiakkaita muutamassa pöydässä,olisiko lounasaika vienyt voimat henkilökunnalta. aion silti tulla uudelleen!