Bellevue Helsinki image 1
Bellevue Helsinki image 2
Ilmaiset ja nopeat ravintolavarauksetVaraa pöytä helposti & hetkessä
Tyytyväiset asiakkaatYli 100 miljoonaa tyytyväistä herkuttelijaa

Bellevue

KatajanokkaVenäläinen
Loistava
5.3/6
54 arvostelua

Bellevue – Tietoja

Helsingin ja ehkäpä Euroopan vanhin venäläinen ravintola Bellevue on perustettu jo vuonna 1917. Katajanokalla Rahapajankadulla toimiva Bellevue on aina ollut tunnettu loistavasta ruoastaan sekä ainutlaatuisesta tunnelmastaan, ja perinteitään kunnioittava ravintola onkin jo lähes vuosisadan ollut Helsingin kiintopisteitä ja venäläisen keittiön kirkas tähti. Itänaapurin ruokakulttuuriin kuuluvat herkut valmistetaan autenttisilla resepteillä ja ammattitaitoinen keittiöhenkilökunta pitää huolen, että jokaisen toiveet tulevat täytetyksi. Bellevuessa voit nauttia loistavasta ruoasta ja tsaarin ajan tunnelmasta!

Aukioloajat

Suljettu tänään
sunnuntai
Suljettu
maanantai
Suljettu
tiistai
11:00 - 23:00
keskiviikko
11:00 - 23:00
torstai
11:00 - 23:00
perjantai
11:00 - 23:00
lauantai
13:00 - 23:00

Osoite

Bellevue
Rahapajankatu 3
00160 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

643CFC05-EDA0-4F5A-989F-F264EA0FD4F2

Alkupalat

SUOLAKURKKUA, SMETANAA, HUNAJAA JA LOBIOTA SEKÄ HATŠAPURI

Brine-pickled cucumber with lobio, sour cream, honey and Hatšapuri pie
10,50 €

BORŠTŠ-KEITTO JA PIKKUPIIRAKKA

Borshch soup with sour cream and a small pastry
14,90 €

KARHUNLIHAMAKKARAA JA OLIVIER-SALAATTIA

Bear meat sausage with Olivier salad
16,90 €

ZAKUŠKALAJITELMA

Bellevuen keittiön herkkulajitelma, Selection of Bellevue’s hôrs d´oeuvres
19,50 €
B0463FB3-B983-4E10-A1C9-A42F6BE7F833

Pääruoat

PUNAJUURIPIHVI, SIENIPELMENEITÄ JA MATSONIKASTIKETTA

Beetroot steak with mushroom pelmenies and Matsoni sauce
19,60 €

KIOVALAINEN KANA

Chicken Kiev
26,80 €

PITKÄÄN HAUDUTETTUA KARHUNPAISTIA TAIKINOIDUSSA RUUKUSSA

Potroast steak of bear
57,00 €
23914FCF-1514-4544-82D9-2C2EDB2B8818

Jälkiruoat

VENÄLÄINEN TEETARJOTIN

Russian tea tray
7,50 €

ARMENIALAINEN SUUDELMA

Armenian kiss
9,80 €

SUKLAA-KIRSIKKAKAKKUA JA LINNUNMAITOA

Chocolate and cherry cake
10,80 €
Varmista paikkasi ajoissa!

Normaali menu

Bellevue Menu

pdf

Lisää kohteesta Bellevue, Helsinki

Virolainen Grigori Pavloff perusti kahvilan nimeltä Bellevue Rahapajankadulle Helsingin Katajanokalle vuonna 1917. Myöhemmin, kun hän sai Suomen kansalaisuuden, hänet tunnettiin nimellä Reko Paulo ja kahvilasta tuli ravintola Bellevue, joka oli pian tunnettu loistavasta venäläisestä ruoastaan. Reko Paulo ja hänen vaimonsa Hulda noudattivat uskollisesti venäläisen keittiön oppeja, johon liittyy kulinarististen taitojen lisäksi syvä ymmärrys venäläisestä kulttuurista ja sielunmaisemasta. Vuodesta 1974 Bellevueta luotsannut Ragni Rissanen on pitänyt huolen, että ravintolan perinteet elävät tänäkin päivänä.

Venäläiselle keittiölle on tyypillistä höyryävän kuumat keitot, tumma leipä, makeat ja suolaiset leivonnaiset, smetana, suolakurkut, sienet ja marjat unohtamatta kaviaaria ja kalaherkkuja. Ruokakulttuuriin kuuluvat myös erottamattomasti blinit sekä pääsiäisen ajan erityisherkut. Näistä aineksista myös Bellevuen kattava ruokalista pääosin koostuu. Annoksissa näkyy keittiön taito ja vankka asiantuntemus venäläisestä keittiöstä sekä ravintolan intohimo laadukasta ruokaa kohtaan.

Helsingin ja Suomen vanhin venäläinen ravintola Bellevue ilahduttaa autenttisten makujen lisäksi 1900-luvun alun ilmapiirillä. Ravintolan sisustus henkii vanhaa venäläistunnelmaa ja historian havinaa. Kauniit vanhat kalusteet, astiat ja kankaat tekevät salista viihtyisän ja tuovat ruokailuun arvokkuuden tuntua taaten kokonaisvaltaisen venäläisen ruokakokemuksen.

54 Bellevue arvostelua

Loistava
5.3/6
54 arvostelua
Ruoka:Taivaallinen
Hinta/laatu:Edullinen
Tunnelma:Loistava
Palvelu:Loistava
Melu:Erittäin miellyttävä
Odotusaika:Tilaus tuli hetkessä
"Erinomainen"6/6
Jenni V.16 päivää sitten · 0 arvostelua

Tähän mennessä parhaat Helsingissä syömämme blinit (täysi 10 koko seurueeltamme) ja voi mitä täytevaihtoehtoja! Pavlova jälkiruuaksi sen sijaan ei ihan voittanut Uudessa-Seelannissa syötyä kilpailijaa.

"Erinomainen"6/6
Lotta W.20 päivää sitten · 0 arvostelua

Oli todella hyvä kokemus, meidät otettiin vastaan ystävällisesti, ruoka oli hyvää ja tuoretta ja myös miniäni raskaus huomiotiin ja hän sai tilata etukäteen listalta ruuat vaikka muuten olikin pääsiäisbuffa voimassa.

"Erinomainen"6/6
Lauri M.kuukausi sitten · 0 arvostelua

Zakuskapöytä oli oikein herkullinen. Monipuolista kalaa, kasviksia ja lihaa. Päälle hyviä jälkiruokia. Palvelu ystävällistä ja huomaamatonta. - - - - Kiitos - - - -

"Erinomainen"6/6
Lasse H.kuukausi sitten · 0 arvostelua

Oikein mukava ympäristö ja ystävällinen henkilökunta. Lauantainen zakuskamenu oli juuri mitä odotimme: Paljon hyviä makuja ilman turhia pääruokia. Erityisesti kalaballotine, tattimuhennos(/keitto/jokin sellainen) ja gruusialaiset khinkalit olivat herkkua. Hatšapuri oli lohturuokaa parhaimmillaan. Babushkan kakku jälkiruokana sulatti seuralaisen sydämen ja kummallekin erinomainen tee vadelmahillolla kruunasi aterian. Suosittelen lämpimästi, ehdottomasti käymisen arvoinen.

"Hyvä"4/6
Ari H.neljä kuukautta sitten · 0 arvostelua

Satavuotiasn tunnelma ainutlaatuinen ja pääruoat erittäin hyviä, samoin jälikiruoat onnistuneita. Zakuslalajitelma valitettavasti kuivahtanut eli näkyi läpi, että tehty jo päivällä valmiiksi. Ilmeisesti sekä keittiö että sali alimiehitetty? Näkyi pitkinä odotusaikoina. Eteisessä oli ruuhkaa muttei lainkaan henkilökuntaa ottamassa vieraita vastaan, pienimuotoinen kaaos seurueemme saapuessa. Viinit poikkeuksellisen kalliita laatuunsa nähden. Kokonaisvaikutelma kuitenkin vielä myönteisen puolella, koska henkilökunta ruuhkasta huolimatta ystävällistä ja huomaavaista, vaikka selkeästi uupuneen oloista, mistä asiakkaana tulee myös surulliseksi. Toivon todella, että Bellevuen johto ymmärtää vaalia mutta myös kehittää liiketoimintaa niin, että toinenkin satavuotiskausi tulee täyteen.

"Erinomainen"6/6
Tuija R.vuosi sitten · 0 arvostelua

Nettivaraus lauantai-illaksi ei ollutkaan kun tulimme ravintolaan 5 hengen pirukalla.Vastaanotto oli tyly ettei pöytävarausta löytynyt.Jouduimme odottamaan lähes puolituntia että siivosivat meille pöydän. Lusäksi ei minkäänlaista pahoittelua myöskään tarjoilijamieheltä lausuttu., kuittasi vain et se on netistä johtuva ettei varaus kohdannut, uskomatonta. Tarjoilija oli hätäinen ei kuunnellut tilauksia kaikilta, piti pyytää et saisimme myös muut kuin yksi juotavaa, viinilasit tuotiin pöytiin keittiössä kaadettuna, tietääkseni pitäisi nähdä mistä pullosta viini on kaadettu.Grillivartaani oli häränlihan osalta raakaa ja sipulit osin palaneitaLisäksi ruoka kylmää.Valkosipuliperunat oli lohkoperunat jossa päällä valkosipulivoi.Ruoka oli pettymys.Parempaa venäläistä ruokaa saa laivalla ja Saslikissa.Eipä kysytty maistuiko ruoka?Miljöö sinänsä kaunis se olikin ainut joka miellytti. T. Tupu

"Upea"5/6
Markku P.kaksi vuotta sitten · 0 arvostelua

Taas kerran Zakuska-käynnillä Bellevuessä. Zakuska ei petä koskaan. Ei varmasti jää viimeiseksi Bellevue-kerraksi, seuraava kerta on jo varattu edellisen ravintolakäynnin yhteydessä. Sillä kertaa mukaan tulee koko lähipiiri, so. 10 hlöä.

"Erinomainen"6/6
Tuula Ö.kaksi vuotta sitten · 0 arvostelua

Viihtyisä ympäristö, hyvä palvelu ja erinomainen ruoka. Etukäteen tilaamamme Novgorodin härkä kolmelle henkilölle voisi olla pysyvästi á la carte listalla. Olemme käyneet ravintola Bellevue´ssä jo vuosikymmenien ajan ja niin teemme jatkossakin.

"Erinomainen"6/6
Hannele V.kolme vuotta sitten · 0 arvostelua

Kaikki nauttimamme ruuat olivat erinomaisen maistuvia. Oli mukava yllätys kun suolakurkun, smetanan ja hunajan kanssa tuli myös hatsapuria. Bellevuen blinit ovat niitä oikeita blinejä! Tarjoilu oli ensiluokkaista. Kiitos!

"Erinomainen"6/6
Veijo R.vuosi sitten · 0 arvostelua

Meidän ressulaisten ikämiesten veljesillalliset ovat aina olleet onnistuneita. Hyvä ruoka ja tarjoilu ovat positiivisella tavalla siivittäneet keskusteluitamme illallispöydän ääressä. Kiitos siitä, tulemme mielellämme vastakin Bellevuen asiakkaiksi.

2 henkilöä
Ravintolassa ei ole tilaa.
Tänään (lauantai)
huhtikuu 2018
m
t
k
t
p
l
s
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Valitse aika: