Bellevue

KatajanokkaVenäläinen
Loistava
5.4/6
69 arvostelua
Bellevue Helsinki image 1
Bellevue Helsinki image 2
Bellevue Helsinki image 3

Bellevue – Tietoja

Helsingin ja ehkäpä Euroopan vanhin venäläinen ravintola Bellevue on perustettu jo vuonna 1917. Katajanokalla Rahapajankadulla toimiva Bellevue on aina ollut tunnettu loistavasta ruoastaan sekä ainutlaatuisesta tunnelmastaan, ja perinteitään kunnioittava ravintola onkin jo lähes vuosisadan ollut Helsingin kiintopisteitä ja venäläisen keittiön kirkas tähti. Itänaapurin ruokakulttuuriin kuuluvat herkut valmistetaan autenttisilla resepteillä ja ammattitaitoinen keittiöhenkilökunta pitää huolen, että jokaisen toiveet tulevat täytetyksi. Bellevuessa voit nauttia loistavasta ruoasta ja tsaarin ajan tunnelmasta!

Aukioloajat

Avoinna tänään - Avaa klo 17:00
torstai
17:00 - 23:00
perjantai
17:00 - 23:00
lauantai
17:00 - 23:00
sunnuntai
Suljettu
maanantai
Suljettu
tiistai
17:00 - 23:00
keskiviikko
17:00 - 23:00

Osoite

Bellevue
Rahapajankatu 3
00160 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

SUOLAKURKKUA, SMETANAA, HUNAJAA JA LOBIOTA SEKÄ HATŠAPURI

Saltgurka, lobio, honung, smetana och Hatšapuripaj
Brine-pickled cucumber with lobio, sour cream, honey and Hatšapuri cheese pie
Лобио, cоленые огурцы, мед, сметана и хачапури
10,50 €

KARHUNLIHAMAKKARAA, HAPANKAALIA JA PUOLUKKAA

Björnköttkorv med surkål och lingonsylt
Bear meat sausage with sauerkraut and lingonberry jam
Колбаски из медвежатины, квашеная капуста и брусника
16,90 €

BORŠTŠ-KEITTO, SMETANAA JA PIKKUPIIRAKKA

Borsjtj-soppa med smetana och en liten piråg
Borshch soup with sour cream and a small pastry
Борщ со сметаной и пирожком
14,90 €

Lisää kohteesta Bellevue, Helsinki

Virolainen Grigori Pavloff perusti kahvilan nimeltä Bellevue Rahapajankadulle Helsingin Katajanokalle vuonna 1917. Myöhemmin, kun hän sai Suomen kansalaisuuden, hänet tunnettiin nimellä Reko Paulo ja kahvilasta tuli ravintola Bellevue, joka oli pian tunnettu loistavasta venäläisestä ruoastaan. Reko Paulo ja hänen vaimonsa Hulda noudattivat uskollisesti venäläisen keittiön oppeja, johon liittyy kulinarististen taitojen lisäksi syvä ymmärrys venäläisestä kulttuurista ja sielunmaisemasta. Vuodesta 1974 Bellevueta luotsannut Ragni Rissanen on pitänyt huolen, että ravintolan perinteet elävät tänäkin päivänä.

Venäläiselle keittiölle on tyypillistä höyryävän kuumat keitot, tumma leipä, makeat ja suolaiset leivonnaiset, smetana, suolakurkut, sienet ja marjat unohtamatta kaviaaria ja kalaherkkuja. Ruokakulttuuriin kuuluvat myös erottamattomasti blinit sekä pääsiäisen ajan erityisherkut. Näistä aineksista myös Bellevuen kattava ruokalista pääosin koostuu. Annoksissa näkyy keittiön taito ja vankka asiantuntemus venäläisestä keittiöstä sekä ravintolan intohimo laadukasta ruokaa kohtaan.

Helsingin ja Suomen vanhin venäläinen ravintola Bellevue ilahduttaa autenttisten makujen lisäksi 1900-luvun alun ilmapiirillä. Ravintolan sisustus henkii vanhaa venäläistunnelmaa ja historian havinaa. Kauniit vanhat kalusteet, astiat ja kankaat tekevät salista viihtyisän ja tuovat ruokailuun arvokkuuden tuntua taaten kokonaisvaltaisen venäläisen ruokakokemuksen.

69 Bellevue arvostelua

Loistava
5.4/6
69 arvostelua
Ruoka:Taivaallinen
Tunnelma:Loistava
Palvelu:Loistava
Hinta/laatu:Edullinen
Melu:Erittäin miellyttävä
Odotusaika:Tilaus tuli hetkessä
"Erinomainen"
6/6
Matti S.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Olen käynyt Bellevuessa 5-6 kertaa ja ruoka on aina, jokaisella vierailulla, ollut erinomaista! Käyn jatkossakin tässä, ainakin omasta mielestäni Helsingin parhaassa venäläisravintolassa. Mannerheim jo aikanaan tiesi saman.

"Erinomainen"
6/6
Olli-Pekka S.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Tarjoilu oli nopeaa ja kaikin puolin muutenkin miellyttävää. Anna tarjoilija erittäin ammattitaitoinen. Amerikkalaiset vieraani nauttivat maukkaasta illallisesta. Ilmapiiri sopivan ”venäläinen”. Lähtiessämme ravintola täyttyi austraalialaisista vieraista.

"Erinomainen"
6/6
Pauli L.kolme kuukautta sitten · 2 arvostelua

Kaunis toukokuinen päivä suorastaan houkutteli hyväksi tuntemaamme ravintolaan. Valitsemamme kalapitoinen lounas oli herkullinen, pääruokana paistettua kuhaa, viinit hyviä ja palvelu erinomainen. Juuri sitä olemme tottuneet Bellevuesta saamaan. Kiitos!