Quandoo
(FI) Suomi
5.2 /6 Loistava 38 arvostelua

Bellevue

Katajanokka Venäläinen €€€ +100
Varaa
Varauskysely
-
1 henkilö
+
{{ capacity }}
Haluatko tehdä varauksen suurelle ryhmälle? Kokeile varauskyselyä ryhmille!
{{ request.date | date: 'mediumDate'}}
{{ discount.name }}
-
{{time.date | date: 'HH:mm'}} | -{{request.discount.value}}%
+
Tiedustele viime hetken tilannetta ravintolasta.
{{time.date | date: 'HH:mm'}}
{{ discount.name }}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{ request.area.name }} Missä halauaisit istua?
{{ area.name }}
Tämä on ainoa valittava alue

Sinun Bellevue

Helsingin ja ehkäpä Euroopan vanhin venäläinen ravintola Bellevue on perustettu jo vuonna 1917. Katajanokalla Rahapajankadulla toimiva Bellevue on aina ollut tunnettu loistavasta ruoastaan sekä ainutlaatuisesta tunnelmastaan, ja perinteitään kunnioittava ravintola onkin jo lähes vuosisadan ollut Helsingin kiintopisteitä ja venäläisen keittiön kirkas tähti. Itänaapurin ruokakulttuuriin kuuluvat herkut valmistetaan autenttisilla resepteillä ja ammattitaitoinen keittiöhenkilökunta pitää huolen, että jokaisen toiveet tulevat täytetyksi. Bellevuessa voit nauttia loistavasta ruoasta ja tsaarin ajan tunnelmasta!

Aukioloajat

  • Maanantai Suljettu
  • Tiistai 17:00 - 23:00
  • Keskiviikko 17:00 - 23:00
  • Torstai 17:00 - 23:00
  • Perjantai 17:00 - 23:00
  • Lauantai 17:00 - 23:00
  • Sunnutai Suljettu
Bellevue, Rahapajankatu 3, 00160 Helsinki

Filosofia

Virolainen Grigori Pavloff perusti kahvilan nimeltä Bellevue Rahapajankadulle Helsingin Katajanokalle vuonna 1917. Myöhemmin, kun hän sai Suomen kansalaisuuden, hänet tunnettiin nimellä Reko Paulo ja kahvilasta tuli ravintola Bellevue, joka oli pian tunnettu loistavasta venäläisestä ruoastaan. Reko Paulo ja hänen vaimonsa Hulda noudattivat uskollisesti venäläisen keittiön oppeja, johon liittyy kulinarististen taitojen lisäksi syvä ymmärrys venäläisestä kulttuurista ja sielunmaisemasta. Vuodesta 1974 Bellevueta luotsannut Ragni Rissanen on pitänyt huolen, että ravintolan perinteet elävät tänäkin päivänä.

Venäläiselle keittiölle on tyypillistä höyryävän kuumat keitot, tumma leipä, makeat ja suolaiset leivonnaiset, smetana, suolakurkut, sienet ja marjat unohtamatta kaviaaria ja kalaherkkuja. Ruokakulttuuriin kuuluvat myös erottamattomasti blinit sekä pääsiäisen ajan erityisherkut. Näistä aineksista myös Bellevuen kattava ruokalista pääosin koostuu. Annoksissa näkyy keittiön taito ja vankka asiantuntemus venäläisestä keittiöstä sekä ravintolan intohimo laadukasta ruokaa kohtaan.

Helsingin ja Suomen vanhin venäläinen ravintola Bellevue ilahduttaa autenttisten makujen lisäksi 1900-luvun alun ilmapiirillä. Ravintolan sisustus henkii vanhaa venäläistunnelmaa ja historian havinaa. Kauniit vanhat kalusteet, astiat ja kankaat tekevät salista viihtyisän ja tuovat ruokailuun arvokkuuden tuntua taaten kokonaisvaltaisen venäläisen ruokakokemuksen.

Katso Bellevue Menu

Esimerkkimenu

38 arvostelua

5.2 /6 Loistava 38 arvostelua
Laatu/Hinta: rahanarvoinen
Tunnelma: loistava
Palvelu: loistava
Melu: hiljainen
Odotusaika: ei odotusaikaa
Ruoka: taivaallinen
19 6
13 5
4 4
1 3
0 2
1 1
5 arvostelua tähän mennessä 6
09.07.2017 13:20

Ravintolan tunnelma oli autenttisen venäläinen, romanttinen ja mukavan rauhallinen. Palvelu oli kaikin puolin erinomaista ja ruoka herkullista sekä annokset epätavallisia sanan parhaassa merkityksessä. Suosittelen varauksetta.

2 arvostelua tähän mennessä 6
09.07.2017 09:34

Always a memorable experience at Bellevue. A great blend of old world relaxed elegance combined with spot on presentation of traditional Russian fare, ambience and service.

1 arvostelu tähän mennessä 6
05.05.2017 11:18

Meidän ressulaisten ikämiesten veljesillalliset ovat aina olleet onnistuneita. Hyvä ruoka ja tarjoilu ovat positiivisella tavalla siivittäneet keskusteluitamme illallispöydän ääressä. Kiitos siitä, tulemme mielellämme vastakin Bellevuen asiakkaiksi.

1 arvostelu tähän mennessä 6
23.03.2017 18:55

Tradittionaalinen.kodikas sisustus , hyvä palvelu ja maukas ruoka. Hinta-laatusude hyvä. Ainoa negatiivinen puoli on ravintolan edustan huikean kaaliit parkkimaksut.ravintola . jonne mielellään kutsuu iäkäämpiä vieraita.

1 arvostelu tähän mennessä 6
31.01.2017 21:36

Nettivaraus lauantai-illaksi ei ollutkaan kun tulimme ravintolaan 5 hengen pirukalla.Vastaanotto oli tyly ettei pöytävarausta löytynyt.Jouduimme odottamaan lähes puolituntia että siivosivat meille pöydän. Lusäksi ei minkäänlaista pahoittelua myöskään tarjoilijamieheltä lausuttu., kuittasi vain et se on netistä johtuva ettei varaus kohdannut, uskomatonta. Tarjoilija oli hätäinen ei kuunnellut tilauksia kaikilta, piti pyytää et saisimme myös muut kuin yksi juotavaa, viinilasit tuotiin pöytiin keittiössä kaadettuna, tietääkseni pitäisi nähdä mistä pullosta viini on kaadettu.Grillivartaani oli häränlihan osalta raakaa ja sipulit osin palaneitaLisäksi ruoka kylmää.Valkosipuliperunat oli lohkoperunat jossa päällä valkosipulivoi.Ruoka oli pettymys.Parempaa venäläistä ruokaa saa laivalla ja Saslikissa.Eipä kysytty maistuiko ruoka?Miljöö sinänsä kaunis se olikin ainut joka miellytti. T. Tupu

1 arvostelu tähän mennessä 5
15.10.2016 18:46

Taas kerran Zakuska-käynnillä Bellevuessä. Zakuska ei petä koskaan. Ei varmasti jää viimeiseksi Bellevue-kerraksi, seuraava kerta on jo varattu edellisen ravintolakäynnin yhteydessä. Sillä kertaa mukaan tulee koko lähipiiri, so. 10 hlöä.

3 arvostelua tähän mennessä 6
11.08.2016 11:45

Viihtyisä ympäristö, hyvä palvelu ja erinomainen ruoka. Etukäteen tilaamamme Novgorodin härkä kolmelle henkilölle voisi olla pysyvästi á la carte listalla. Olemme käyneet ravintola Bellevue´ssä jo vuosikymmenien ajan ja niin teemme jatkossakin.

1 arvostelu tähän mennessä 6
19.04.2015 09:02

Kaikki nauttimamme ruuat olivat erinomaisen maistuvia. Oli mukava yllätys kun suolakurkun, smetanan ja hunajan kanssa tuli myös hatsapuria. Bellevuen blinit ovat niitä oikeita blinejä! Tarjoilu oli ensiluokkaista. Kiitos!

1 arvostelu tähän mennessä 6
25.09.2016 10:01

Ihana zakuskapöytä; etenkin blinit ja kermainen tattikeitto ja lohet olivat superhyviä! Miellyttävä tarjoiluhenkilökunta ja koko tunnelma! Täysi kymppi kokemuksena! Varmasti tulemme uudestaankin nauttimaan Bellevuen herkuista!

3 arvostelua tähän mennessä 5
01.11.2016 14:20

Bellevue täytti kaikki odotuksemme - tunnelmallinen miljö ja asiakasta kuunteleva henkilökunta tekivät illastamme täydellisen. Blinit olivat herkullisen rapeita, suorastaan suussa sulavia. Suosittelen lämpimästi Helsingin vanhinta venäläistä ravintolaa!

1 arvostelu tähän mennessä 6
08.03.2017 11:04

Ruoka ja tunnelma erinomaisia kuten aina. Blinit oikein paistettu ja sekä worschmack että feli Novgorod erinomaisia. Ensi kertaa testattu peltopyy myös erinomainen. Tarjoilijamme taisi olla uusi tässä paikassa koska hänen tasonsa ei valitettavasti vastannut paikan tasoa. Ystävällinen hän oli kyllä.

1 arvostelu tähän mennessä 6
18.02.2017 20:21

Kokemus seurueemme vierailusta 18.2.17 lauantaisesta Zakuska brunssista oli täysi kymppi! Pöydän ruokavalikoima oli runsas, kalat, salaatit ja piirakat tuoreita ja maukkaita. Kattaus myös kaunis ja houkutteleva. Kiitokset myös hyvästä palvelusta ja varsin hiljaisesta taustamusiikista! Tulemme taas samalla joukolla jonakin lauantaina!

1 arvostelu tähän mennessä 6
14.11.2016 21:28

Ystävällinen palvelu, monipuolinen ruokalista, ruoka hyvää ja modernin perinteistä venäläistä. Viini valikoima hyvä ja parasta on venäläinen olut, jonka merkkiä en valitettavasti enää muista. Jälkiruuista kannattaa todella ottaaa jäätelö ala Malakov. Maukkaita hetkiä toivottaa V-P

1 arvostelu tähän mennessä 6
20.02.2016 14:20

Ruoka ja palvelu oli erinomaiset. Listallamme vielä tulevaisuudessa. Ravintolan atmosfääri tunnelmallinen, kaunis ja rauhallinen. Valitettavasti teidän tasoisianne ravintoloita ei Helsingistä montaa löydy. Meille riittää että tämä yksi. Ystävällisin terveisin Marja Arnipalo ja Raili Bloigu.

2 arvostelua tähän mennessä 6
07.05.2015 12:14

Lounastapaamisemme sujui ihan hyvin eli odotetulla tavalla. Paikkahan oli meille kaikille tuttu. Ruoka oli hyvää samoin palvelu. Hintahan asiakkaasta on aina korkea, mutta laadusta olemme tottuneet maksamaan ja hyvä maku jäi kokonaisuudesta. Kiitos.

1 arvostelu tähän mennessä 5
19.02.2017 09:10

Zakuska-pöytä lauantaisin ei jätä ketään nälkäiseksi. Ei liikaa ei liian vähän, juuri sopivasti että jää hyvä mieli (taas kerran tuli otettua vähän liikaa - silmät syö, vatsakin vetää vaan polvet ei tahdo kantaa...) Rauhallinen ja miellyttävä ympäristö!

3 arvostelua tähän mennessä 5
27.03.2016 01:15

Tarjoilijamme ei alkuun antanut mielikuvaa, että olisimme tervetulleita eli tervehti tuskin lainkaan. Muu henkilökunta erittäin ystävällistä. Zakuska-lautasen anti vaihteli erinomaisesta tyydyttävään. Kievin kana ja fasaani hyviä ja uunijäätelo aivan ihanaa. Miljöö perinteisen viihtyisä. Kiitokset taustamusiikin poissaololle.

1 arvostelu tähän mennessä 5
29.07.2017 15:39

Ystäväni kanssa nautimme blini-lautaset kaikilla herkuilla ja oli erinomainen. Blinit olivat juuri oikein paistettu, eli erinomaisen rapeita ja suussa sulavan maukkaita. Annos oli riittävän iso. Lisäksi otin fasaania, NAM. Idyllinen ravintola hyvällä palvelulla ja tunnelmalla. Suosittelememme.

1 arvostelu tähän mennessä 6
17.09.2016 08:11

Miljöö on viihtyisä ja perinteikäs. Palvelu oli erittäin ystävällistä. Söimme alkupaloiksi pelmenejä ja gratinoituja sieniä, pääruoaksi shaslikkia ja kiovan kanaaa. Ruoan laatu oli erinomaisen hyvä ja hinta kohtuullinen.

1 arvostelu tähän mennessä 6
03.01.2016 00:35

Hyvä palvelu, maukas ruoka ja tunnelmallinen miljöö. Voimme suositella ja tulla uudestaan. Asiakkaasta huolehdittiin loppuun asti. Harmi, että pöydät olivat niin pieniä, ystäväpariskuntammekin olisi liittynyt seuraan, muttei mahtunut.