Bellevue

Katajanokkavenäläinen, eurooppalainen
Loistava
5.4/6
115 arvostelua
Bellevue Helsinki image 1
Bellevue Helsinki image 2
Bellevue Helsinki image 3
Ilmaiset ja nopeat ravintolavarauksetVaraa pöytä helposti & hetkessä
Tyytyväiset asiakkaatYli 100 miljoonaa tyytyväistä herkuttelijaa

Bellevue – Tietoja

Helsingin ja ehkäpä Euroopan vanhin venäläinen ravintola Bellevue on perustettu jo vuonna 1917. Katajanokalla Rahapajankadulla toimiva Bellevue on aina ollut tunnettu loistavasta ruoastaan sekä ainutlaatuisesta tunnelmastaan, ja perinteitään kunnioittava ravintola onkin jo vuosisadan ollut Helsingin kiintopisteitä ja venäläisen keittiön kirkas tähti. Itänaapurin ruokakulttuuriin kuuluvat herkut valmistetaan autenttisilla resepteillä ja ammattitaitoinen keittiöhenkilökunta pitää huolen, että jokaisen toiveet tulevat täytetyksi. Bellevuessa voit nauttia loistavasta ruoasta ja tsaarin ajan tunnelmasta!

Aukioloajat

Suljettu tänään
Sunday
Suljettu
Monday
Suljettu
Tuesday
11:00 - 23:00
Wednesday
11:00 - 23:00
Thursday
11:00 - 23:00
Friday
11:00 - 23:00
Saturday
13:00 - 23:00

Osoite

Bellevue
Rahapajankatu 3
00160 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

SUOLAKURKKUA, SMETANAA, HUNAJAA JA LOBIOTA SEKÄ HATŠAPURI

Saltgurka, lobio, honung, smetana och Hatšapuripaj
Brine-pickled cucumber with lobio, sour cream, honey and Hatšapuri cheese pie
Лобио, cоленые огурцы, мед, сметана и хачапури
10,50 €

JULIENNES

Pikku ruukuissa gratinoituja kauden sieniä
Säsongens svampar gratinerade i små krukor
Gratinated mushrooms of the season in small pots
Жульен из сезонных грибов
14,50 €

KARHUMAKKARAA, HAPANKAALIA JA PUOLUKKAA

Björnkorv med surkål och lingonsylt
Bear meat sausage with sauerkraut and lingonberry jam
Колбаски из медвежатины, квашеная капуста и брусника
16,90 €
Varmista paikkasi ajoissa!

Lisää kohteesta Bellevue, Helsinki

Virolainen Grigori Pavloff perusti kahvilan nimeltä Bellevue Rahapajankadulle Helsingin Katajanokalle vuonna 1917. Myöhemmin, kun hän sai Suomen kansalaisuuden, hänet tunnettiin nimellä Reko Paulo ja kahvilasta tuli ravintola Bellevue, joka oli pian tunnettu loistavasta venäläisestä ruoastaan. Reko Paulo ja hänen vaimonsa Hulda noudattivat uskollisesti venäläisen keittiön oppeja, johon liittyy kulinarististen taitojen lisäksi syvä ymmärrys venäläisestä kulttuurista ja sielunmaisemasta. Vuodesta 1974 Bellevueta luotsannut Ragni Rissanen on pitänyt huolen, että ravintolan perinteet elävät tänäkin päivänä.

Venäläiselle keittiölle on tyypillistä höyryävän kuumat keitot, tumma leipä, makeat ja suolaiset leivonnaiset, smetana, suolakurkut, sienet ja marjat unohtamatta kaviaaria ja kalaherkkuja. Ruokakulttuuriin kuuluvat myös erottamattomasti blinit sekä pääsiäisen ajan erityisherkut. Näistä aineksista myös Bellevuen kattava ruokalista pääosin koostuu. Annoksissa näkyy keittiön taito ja vankka asiantuntemus venäläisestä keittiöstä sekä ravintolan intohimo laadukasta ruokaa kohtaan.

Helsingin ja Suomen vanhin venäläinen ravintola Bellevue ilahduttaa autenttisten makujen lisäksi 1900-luvun alun ilmapiirillä. Ravintolan sisustus henkii vanhaa venäläistunnelmaa ja historian havinaa. Kauniit vanhat kalusteet, astiat ja kankaat tekevät salista viihtyisän ja tuovat ruokailuun arvokkuuden tuntua taaten kokonaisvaltaisen venäläisen ruokakokemuksen.

115 Bellevue arvostelua

Loistava
5.4/6
115 arvostelua
Odotusaika:Tilaus tuli hetkessä
Palvelu:Loistava
Hinta/laatu:Edullinen
Ruoka:Taivaallinen
Tunnelma:Loistava
Melu:Erittäin miellyttävä
Uusi"Erinomainen"
6/6
Tuulikki J.viisi päivää sitten · 1 arvostelu

Tosi miellyttävä ympäristö, rauhallinen ilmapiiri ja erittäin ystävällinen palvelu. Zakuska-pöydästä nautti koko seurue, etenkin blinit olivat herkullisia: kuumia, rapeita ja oikean makuisia! Päivän keitto oli merkillepantavan maukas borchkeitto.

Uusi"Erinomainen"
6/6
Minnaliisa L.kuusi päivää sitten · 1 arvostelu

Bellevue oli iloinen yllätys. Ulkoa katsottuna paikka näyttää kovin pieneltä, mutta sisällä tilaa on huomattavan paljon. Tunnelma oli rauhallinen, tarjoilijat asiantuntevia ja ruoka "Zakuska"-pöytä oli mainoi ja monipuolinen. Ihan oikeita venäläisiä ja vähän muitakin herkkuja. Kiitos =)

"Erinomainen"
6/6
Kirsti S.24 päivää sitten · 1 arvostelu

Ravintolan interiööri on yhtenäinen, kaunis ja rauhallinen. Poikkeaa sympaattisesti niin monen nykyravintolan pelkistetystä tyylistä. Henkilökunta on avuliasta ja osaavaa. Ruoka-annokset tulivat sopivan ajan sisällä pöytään ja ennen kaikkea ruoka oli maittavan hyvää - blinit aivan erityisesti. Kuusihenkinen seurueemme oli yksimielisesti kaikinpuolin tyytyväinen lounaaseen Bellevuessa. Mitään lisää emme olisi voineet toivoa käyntiimme siellä, siksi arvosana paras arvosana.