Bellevue

KatajanokkaVenäläinen
Loistava
5.4/6
76 arvostelua
Bellevue Helsinki image 1
Bellevue Helsinki image 2
Bellevue Helsinki image 3
Ilmaiset ja nopeat ravintolavarauksetVaraa pöytä helposti & hetkessä
Tyytyväiset asiakkaatYli 100 miljoonaa tyytyväistä herkuttelijaa

Bellevue – Tietoja

Helsingin ja ehkäpä Euroopan vanhin venäläinen ravintola Bellevue on perustettu jo vuonna 1917. Katajanokalla Rahapajankadulla toimiva Bellevue on aina ollut tunnettu loistavasta ruoastaan sekä ainutlaatuisesta tunnelmastaan, ja perinteitään kunnioittava ravintola onkin jo lähes vuosisadan ollut Helsingin kiintopisteitä ja venäläisen keittiön kirkas tähti. Itänaapurin ruokakulttuuriin kuuluvat herkut valmistetaan autenttisilla resepteillä ja ammattitaitoinen keittiöhenkilökunta pitää huolen, että jokaisen toiveet tulevat täytetyksi. Bellevuessa voit nauttia loistavasta ruoasta ja tsaarin ajan tunnelmasta!

Aukioloajat

Auki nyt - Sulkee 23:00
Tuesday
11:00 - 23:00
Wednesday
11:00 - 23:00
Thursday
11:00 - 23:00
Friday
11:00 - 23:00
Saturday
13:00 - 23:00
Sunday
Suljettu
Monday
Suljettu

Osoite

Bellevue
Rahapajankatu 3
00160 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

SUOLAKURKKUA, SMETANAA, HUNAJAA JA LOBIOTA SEKÄ HATŠAPURI

Saltgurka, lobio, honung, smetana och Hatšapuripaj
Brine-pickled cucumber with lobio, sour cream, honey and Hatšapuri cheese pie
Лобио, cоленые огурцы, мед, сметана и хачапури
10,50 €

KARHUNLIHAMAKKARAA, HAPANKAALIA JA PUOLUKKAA

Björnköttkorv med surkål och lingonsylt
Bear meat sausage with sauerkraut and lingonberry jam
Колбаски из медвежатины, квашеная капуста и брусника
16,90 €

BORŠTŠ-KEITTO, SMETANAA JA PIKKUPIIRAKKA

Borsjtj-soppa med smetana och en liten piråg
Borshch soup with sour cream and a small pastry
Борщ со сметаной и пирожком
14,90 €
Varmista paikkasi ajoissa!

Lisää kohteesta Bellevue, Helsinki

Virolainen Grigori Pavloff perusti kahvilan nimeltä Bellevue Rahapajankadulle Helsingin Katajanokalle vuonna 1917. Myöhemmin, kun hän sai Suomen kansalaisuuden, hänet tunnettiin nimellä Reko Paulo ja kahvilasta tuli ravintola Bellevue, joka oli pian tunnettu loistavasta venäläisestä ruoastaan. Reko Paulo ja hänen vaimonsa Hulda noudattivat uskollisesti venäläisen keittiön oppeja, johon liittyy kulinarististen taitojen lisäksi syvä ymmärrys venäläisestä kulttuurista ja sielunmaisemasta. Vuodesta 1974 Bellevueta luotsannut Ragni Rissanen on pitänyt huolen, että ravintolan perinteet elävät tänäkin päivänä.

Venäläiselle keittiölle on tyypillistä höyryävän kuumat keitot, tumma leipä, makeat ja suolaiset leivonnaiset, smetana, suolakurkut, sienet ja marjat unohtamatta kaviaaria ja kalaherkkuja. Ruokakulttuuriin kuuluvat myös erottamattomasti blinit sekä pääsiäisen ajan erityisherkut. Näistä aineksista myös Bellevuen kattava ruokalista pääosin koostuu. Annoksissa näkyy keittiön taito ja vankka asiantuntemus venäläisestä keittiöstä sekä ravintolan intohimo laadukasta ruokaa kohtaan.

Helsingin ja Suomen vanhin venäläinen ravintola Bellevue ilahduttaa autenttisten makujen lisäksi 1900-luvun alun ilmapiirillä. Ravintolan sisustus henkii vanhaa venäläistunnelmaa ja historian havinaa. Kauniit vanhat kalusteet, astiat ja kankaat tekevät salista viihtyisän ja tuovat ruokailuun arvokkuuden tuntua taaten kokonaisvaltaisen venäläisen ruokakokemuksen.

76 Bellevue arvostelua

Loistava
5.4/6
76 arvostelua
Melu:Erittäin miellyttävä
Tunnelma:Loistava
Ruoka:Taivaallinen
Palvelu:Loistava
Odotusaika:Tilaus tuli hetkessä
Hinta/laatu:Edullinen
"Erinomainen"
6/6
Theo K.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Erittäin laadukasta venäläistyylistä ruokaa, eikä hintakaan ollut laatuun nähden erityisen kallis (halpahan tämä paikka ei toki ole). Ystävällinen ja ammattitaitoinen palvelu. Venäläistyylinen mutta hillitty sisustus. Hyvä viinilista.

"Erinomainen"
6/6
Kaarlo V.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Hieno kokemus! Hyvä ruoka. 40 hengen ryhmä hieman häiritsi meidän pöytäämme. Kävivät jatkuvasti ulkona tupakalla, ja pitivät jonkin asteista melua. Ryhmälle olisi voinut laittaa toinen uloskäynti, jotta muut olisi voinut olla rauhallisempaa. T. Kaarlo

"Erinomainen"
6/6
Matti S.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Olen käynyt Bellevuessa 5-6 kertaa ja ruoka on aina, jokaisella vierailulla, ollut erinomaista! Käyn jatkossakin tässä, ainakin omasta mielestäni Helsingin parhaassa venäläisravintolassa. Mannerheim jo aikanaan tiesi saman.