Bellevue

Katajanokkavenäläinen, eurooppalainen
Loistava
5.4/6
105 arvostelua
Bellevue Helsinki image 1
Bellevue Helsinki image 2
Bellevue Helsinki image 3
Ilmaiset ja nopeat ravintolavarauksetVaraa pöytä helposti & hetkessä
Tyytyväiset asiakkaatYli 100 miljoonaa tyytyväistä herkuttelijaa

Bellevue – Tietoja

Helsingin ja ehkäpä Euroopan vanhin venäläinen ravintola Bellevue on perustettu jo vuonna 1917. Katajanokalla Rahapajankadulla toimiva Bellevue on aina ollut tunnettu loistavasta ruoastaan sekä ainutlaatuisesta tunnelmastaan, ja perinteitään kunnioittava ravintola onkin jo lähes vuosisadan ollut Helsingin kiintopisteitä ja venäläisen keittiön kirkas tähti. Itänaapurin ruokakulttuuriin kuuluvat herkut valmistetaan autenttisilla resepteillä ja ammattitaitoinen keittiöhenkilökunta pitää huolen, että jokaisen toiveet tulevat täytetyksi. Bellevuessa voit nauttia loistavasta ruoasta ja tsaarin ajan tunnelmasta!

Aukioloajat

Suljettu tänään
Sunday
Suljettu
Monday
Suljettu
Tuesday
11:00 - 23:00
Wednesday
11:00 - 23:00
Thursday
11:00 - 23:00
Friday
11:00 - 23:00
Saturday
13:00 - 23:00

Osoite

Bellevue
Rahapajankatu 3
00160 Helsinki

Suosituksia ruokalistalta

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Alkuruoat

SUOLAKURKKUA, SMETANAA, HUNAJAA JA LOBIOTA SEKÄ HATŠAPURI

Saltgurka, lobio, honung, smetana och Hatšapuripaj
Brine-pickled cucumber with lobio, sour cream, honey and Hatšapuri cheese pie
Лобио, cоленые огурцы, мед, сметана и хачапури
10,50 €

JULIENNES

Pikku ruukuissa gratinoituja kauden sieniä
Säsongens svampar gratinerade i små krukor
Gratinated mushrooms of the season in small pots
Жульен из сезонных грибов
14,50 €

KARHUMAKKARAA, HAPANKAALIA JA PUOLUKKAA

Björnkorv med surkål och lingonsylt
Bear meat sausage with sauerkraut and lingonberry jam
Колбаски из медвежатины, квашеная капуста и брусника
16,90 €
Varmista paikkasi ajoissa!

Lisää kohteesta Bellevue, Helsinki

Virolainen Grigori Pavloff perusti kahvilan nimeltä Bellevue Rahapajankadulle Helsingin Katajanokalle vuonna 1917. Myöhemmin, kun hän sai Suomen kansalaisuuden, hänet tunnettiin nimellä Reko Paulo ja kahvilasta tuli ravintola Bellevue, joka oli pian tunnettu loistavasta venäläisestä ruoastaan. Reko Paulo ja hänen vaimonsa Hulda noudattivat uskollisesti venäläisen keittiön oppeja, johon liittyy kulinarististen taitojen lisäksi syvä ymmärrys venäläisestä kulttuurista ja sielunmaisemasta. Vuodesta 1974 Bellevueta luotsannut Ragni Rissanen on pitänyt huolen, että ravintolan perinteet elävät tänäkin päivänä.

Venäläiselle keittiölle on tyypillistä höyryävän kuumat keitot, tumma leipä, makeat ja suolaiset leivonnaiset, smetana, suolakurkut, sienet ja marjat unohtamatta kaviaaria ja kalaherkkuja. Ruokakulttuuriin kuuluvat myös erottamattomasti blinit sekä pääsiäisen ajan erityisherkut. Näistä aineksista myös Bellevuen kattava ruokalista pääosin koostuu. Annoksissa näkyy keittiön taito ja vankka asiantuntemus venäläisestä keittiöstä sekä ravintolan intohimo laadukasta ruokaa kohtaan.

Helsingin ja Suomen vanhin venäläinen ravintola Bellevue ilahduttaa autenttisten makujen lisäksi 1900-luvun alun ilmapiirillä. Ravintolan sisustus henkii vanhaa venäläistunnelmaa ja historian havinaa. Kauniit vanhat kalusteet, astiat ja kankaat tekevät salista viihtyisän ja tuovat ruokailuun arvokkuuden tuntua taaten kokonaisvaltaisen venäläisen ruokakokemuksen.

105 Bellevue arvostelua

Loistava
5.4/6
105 arvostelua
Palvelu:Loistava
Ruoka:Taivaallinen
Tunnelma:Loistava
Melu:Erittäin miellyttävä
Odotusaika:Tilaus tuli hetkessä
Hinta/laatu:Edullinen
Uusi"Erinomainen"
6/6
Satu S.päivä sitten · 1 arvostelu

We decided to dine because the long history of Bellevue. Food was excellent, especially blinis. Wine menu is good. Service was also excellent. Restaurant's atmophere is unique.

"Erinomainen"
6/6
Petja K.20 päivää sitten · 3 arvostelua

Loistava palvelu, mahtavat ruoat! Suosittelemme erittäin lämpimästi. Tunnelma on tosi lämmin ja ystävällinen ja ruoissa on todella paljon makuja. Lauantaisin zakuskapöytä on myös mahtava! Suosittelen todella paljon!

"Erinomainen"
6/6
Lari P.22 päivää sitten · 1 arvostelu

Hyvää ruokaa, ystävällinen palvelu. Alkupalalajiltelma oli aivan fantastinen ja Kievin kana lupauksien veroinen. Ainoana puutteena voisi sanoa ravintolan teemaan liittyen Ararat-brandyn puuttumisen jalojen juomien listalta.