FI
Bellevue Helsinki image 1
Bellevue Helsinki image 2
Bellevue Helsinki image 3
Bellevue Helsinki image 4
Bellevue Helsinki image 5
Bellevue Helsinki image 6
Bellevue Helsinki image 7

Bellevue

Katajanokka · Venäläinen · 
Loistava
5.2/6
45 Reviews

Bellevue – Tietoja

Helsingin ja ehkäpä Euroopan vanhin venäläinen ravintola Bellevue on perustettu jo vuonna 1917. Katajanokalla Rahapajankadulla toimiva Bellevue on aina ollut tunnettu loistavasta ruoastaan sekä ainutlaatuisesta tunnelmastaan, ja perinteitään kunnioittava ravintola onkin jo lähes vuosisadan ollut Helsingin kiintopisteitä ja venäläisen keittiön kirkas tähti. Itänaapurin ruokakulttuuriin kuuluvat herkut valmistetaan autenttisilla resepteillä ja ammattitaitoinen keittiöhenkilökunta pitää huolen, että jokaisen toiveet tulevat täytetyksi. Bellevuessa voit nauttia loistavasta ruoasta ja tsaarin ajan tunnelmasta!

Osoite

Bellevue
Rahapajankatu 3
00160 Helsinki

Aukioloajat

Auki nyt - Sulkee 23:00
tiistai
11:00 - 23:00
keskiviikko
11:00 - 23:00
torstai
11:00 - 23:00
perjantai
11:00 - 23:00
lauantai
13:00 - 23:00
sunnuntai
Suljettu
maanantai
Suljettu

Keittiömestarin valinta

643CFC05-EDA0-4F5A-989F-F264EA0FD4F2

Alkupalat

SUOLAKURKKUA, SMETANAA, HUNAJAA JA LOBIOTA SEKÄ HATŠAPURI

Brine-pickled cucumber with lobio, sour cream, honey and Hatšapuri pie
€ 10.50

BORŠTŠ-KEITTO JA PIKKUPIIRAKKA

Borshch soup with sour cream and a small pastry
€ 14.90

KARHUNLIHAMAKKARAA JA OLIVIER-SALAATTIA

Bear meat sausage with Olivier salad
€ 16.90

ZAKUŠKALAJITELMA

Bellevuen keittiön herkkulajitelma, Selection of Bellevue’s hôrs d´oeuvres
€ 19.50
B0463FB3-B983-4E10-A1C9-A42F6BE7F833

Pääruoat

PUNAJUURIPIHVI, SIENIPELMENEITÄ JA MATSONIKASTIKETTA

Beetroot steak with mushroom pelmenies and Matsoni sauce
€ 19.60

KIOVALAINEN KANA

Chicken Kiev
€ 26.80

PITKÄÄN HAUDUTETTUA KARHUNPAISTIA TAIKINOIDUSSA RUUKUSSA

Potroast steak of bear
€ 57.00
23914FCF-1514-4544-82D9-2C2EDB2B8818

Jälkiruoat

VENÄLÄINEN TEETARJOTIN

Russian tea tray
€ 7.50

ARMENIALAINEN SUUDELMA

Armenian kiss
€ 9.80

SUKLAA-KIRSIKKAKAKKUA JA LINNUNMAITOA

Chocolate and cherry cake
€ 10.80

Normaali menu

Bellevue Menu

pdf

Lisää ravintolasta Bellevue, Helsinki

Virolainen Grigori Pavloff perusti kahvilan nimeltä Bellevue Rahapajankadulle Helsingin Katajanokalle vuonna 1917. Myöhemmin, kun hän sai Suomen kansalaisuuden, hänet tunnettiin nimellä Reko Paulo ja kahvilasta tuli ravintola Bellevue, joka oli pian tunnettu loistavasta venäläisestä ruoastaan. Reko Paulo ja hänen vaimonsa Hulda noudattivat uskollisesti venäläisen keittiön oppeja, johon liittyy kulinarististen taitojen lisäksi syvä ymmärrys venäläisestä kulttuurista ja sielunmaisemasta. Vuodesta 1974 Bellevueta luotsannut Ragni Rissanen on pitänyt huolen, että ravintolan perinteet elävät tänäkin päivänä.

Venäläiselle keittiölle on tyypillistä höyryävän kuumat keitot, tumma leipä, makeat ja suolaiset leivonnaiset, smetana, suolakurkut, sienet ja marjat unohtamatta kaviaaria ja kalaherkkuja. Ruokakulttuuriin kuuluvat myös erottamattomasti blinit sekä pääsiäisen ajan erityisherkut. Näistä aineksista myös Bellevuen kattava ruokalista pääosin koostuu. Annoksissa näkyy keittiön taito ja vankka asiantuntemus venäläisestä keittiöstä sekä ravintolan intohimo laadukasta ruokaa kohtaan.

Helsingin ja Suomen vanhin venäläinen ravintola Bellevue ilahduttaa autenttisten makujen lisäksi 1900-luvun alun ilmapiirillä. Ravintolan sisustus henkii vanhaa venäläistunnelmaa ja historian havinaa. Kauniit vanhat kalusteet, astiat ja kankaat tekevät salista viihtyisän ja tuovat ruokailuun arvokkuuden tuntua taaten kokonaisvaltaisen venäläisen ruokakokemuksen.

45 Bellevue Arvostelua

"Erinomainen"6/6
Irma V.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Ravintolan henkilökunta on hyvin huomaavaista ja ystävällistä. Ruoka oli kauniisti aseteltu lautaselle ja oli erittäin maukasta. Viinikellari oli hyvin valikoitu. Kaikenkaikkiaan hyvin onnistunut ilta Helsingin vanhimmassa venäläisessä ravintolassa.

"Erinomainen"6/6
Matti H.kaksi kuukautta sitten · 1 arvostelu

Ravintolan miljöö oli juuri sopivan venäläinen. Ilmapiiri oli mielenkiintoa herättävä ja odotetun positiivinen. Palvelu oli nopeaa ja asiakkaan tarpeet otettiin välittömästi huomioon. Ruoka oli hyvää ja vastasi odotuksia.

"Erinomainen"6/6
Michel F.kolme kuukautta sitten · 3 arvostelua

Ottimo ristorante russo in centro città. Lo spezzatino d’orso e i dessert sono squisiti

"Erinomainen"6/6
Eeva Liisa L.kolme kuukautta sitten · 1 arvostelu

Tunnelmallinen ravintola ja ystävällinen henkilökunta. Torstaiiltanakin lähes kaikki pöydät varattu . Ruoka on maukasta ja varsinkin alkuruoka, graavi siika ja lohi erittäin hyvää. Meillä oli mukava ilta.

"Hyvä"4/6
Ari H.kuukausi sitten · 1 arvostelu

Satavuotiasn tunnelma ainutlaatuinen ja pääruoat erittäin hyviä, samoin jälikiruoat onnistuneita. Zakuslalajitelma valitettavasti kuivahtanut eli näkyi läpi, että tehty jo päivällä valmiiksi. Ilmeisesti sekä keittiö että sali alimiehitetty? Näkyi pitkinä odotusaikoina. Eteisessä oli ruuhkaa muttei lainkaan henkilökuntaa ottamassa vieraita vastaan, pienimuotoinen kaaos seurueemme saapuessa. Viinit poikkeuksellisen kalliita laatuunsa nähden. Kokonaisvaikutelma kuitenkin vielä myönteisen puolella, koska henkilökunta ruuhkasta huolimatta ystävällistä ja huomaavaista, vaikka selkeästi uupuneen oloista, mistä asiakkaana tulee myös surulliseksi. Toivon todella, että Bellevuen johto ymmärtää vaalia mutta myös kehittää liiketoimintaa niin, että toinenkin satavuotiskausi tulee täyteen.

"Erinomainen"6/6
Tuija R.vuosi sitten · 1 arvostelu

Nettivaraus lauantai-illaksi ei ollutkaan kun tulimme ravintolaan 5 hengen pirukalla.Vastaanotto oli tyly ettei pöytävarausta löytynyt.Jouduimme odottamaan lähes puolituntia että siivosivat meille pöydän. Lusäksi ei minkäänlaista pahoittelua myöskään tarjoilijamieheltä lausuttu., kuittasi vain et se on netistä johtuva ettei varaus kohdannut, uskomatonta. Tarjoilija oli hätäinen ei kuunnellut tilauksia kaikilta, piti pyytää et saisimme myös muut kuin yksi juotavaa, viinilasit tuotiin pöytiin keittiössä kaadettuna, tietääkseni pitäisi nähdä mistä pullosta viini on kaadettu.Grillivartaani oli häränlihan osalta raakaa ja sipulit osin palaneitaLisäksi ruoka kylmää.Valkosipuliperunat oli lohkoperunat jossa päällä valkosipulivoi.Ruoka oli pettymys.Parempaa venäläistä ruokaa saa laivalla ja Saslikissa.Eipä kysytty maistuiko ruoka?Miljöö sinänsä kaunis se olikin ainut joka miellytti. T. Tupu

"Upea"5/6
Markku P.vuosi sitten · 2 arvostelua

Taas kerran Zakuska-käynnillä Bellevuessä. Zakuska ei petä koskaan. Ei varmasti jää viimeiseksi Bellevue-kerraksi, seuraava kerta on jo varattu edellisen ravintolakäynnin yhteydessä. Sillä kertaa mukaan tulee koko lähipiiri, so. 10 hlöä.

"Erinomainen"6/6
Tuula Ö.vuosi sitten · 3 arvostelua

Viihtyisä ympäristö, hyvä palvelu ja erinomainen ruoka. Etukäteen tilaamamme Novgorodin härkä kolmelle henkilölle voisi olla pysyvästi á la carte listalla. Olemme käyneet ravintola Bellevue´ssä jo vuosikymmenien ajan ja niin teemme jatkossakin.

"Erinomainen"6/6
Hannele V.kolme vuotta sitten · 1 arvostelu

Kaikki nauttimamme ruuat olivat erinomaisen maistuvia. Oli mukava yllätys kun suolakurkun, smetanan ja hunajan kanssa tuli myös hatsapuria. Bellevuen blinit ovat niitä oikeita blinejä! Tarjoilu oli ensiluokkaista. Kiitos!

"Erinomainen"6/6
Veijo R.yhdeksän kuukautta sitten · 2 arvostelua

Meidän ressulaisten ikämiesten veljesillalliset ovat aina olleet onnistuneita. Hyvä ruoka ja tarjoilu ovat positiivisella tavalla siivittäneet keskusteluitamme illallispöydän ääressä. Kiitos siitä, tulemme mielellämme vastakin Bellevuen asiakkaiksi.

2 Henkilöä
Tämän ravintolan saatavuudesta ei ole tietoja.
Tänään (tiistai)
tammikuu 2018
S
M
T
W
T
F
S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Valitse aika: