Suodattimet:
Tyhjennä kaikki
Keittiö: Viinibaari
Arviot
123456
Hintahaarukka
€€€€€€€€€
Varattavissa netissä
Vain paikat, joissa Smart Offers -tarjouksia

2 viinibaaria kohteessa Helsinki

Viinibaarit tuovat Helsinkiin eurooppalaista viinikulttuuria ja tunnelmaa

Suomesta on pitkään puuttunut eurooppalainen viinibaarikulttuuri, jossa viiniravintolaan saavutaan kokeilemaan erilaisia viinejä rennolla otteella ja nauttimaan samalla hyvästä ruoasta ja mutkattomasta tunnelmasta. Viime aikoina asiaan on kuitenkin tullut muutos, kun viinibaari toisensa jälkeen on avannut ovensa pääkaupunkiin. Helsingin viinibaarit ovat ottaneet mallia Pariisin, New Yorkin ja Kööpenhaminan kursailemattomista viiniravintoloista, joiden hyväntuulinen ja helposti lähestyttävä ilmapiiri kutsuu viihtymään ja nauttimaan lasillisen laadukasta viiniä juhlahetkien lisäksi myös arjen keskellä. Vaikka turhan tarkka hifistely loistaa modernissa viinibaarikulttuurissa poissaolollaan, kuuluvat asiantunteva palvelu ja viinien korkea laatu tärkeimpiin perusominaisuuksiin kaikissa Helsingin viinibaareissa. Kaupungin runsain viinikulttuurikeskittymä sijaitsee Helsingin keskustan alueella – pieniä ja vähän suurempiakin viinibaareja voi löytää esimerkiksi Punavuoresta, Kaisaniemestä ja Katajanokan vanhalta makasiinialueelta. Keskustan lisäksi viinibaarit ovat löytäneet tiensä myös Kallion ja Sörnäisten tienoille.

Etsi saatavilla olevat ravintolat:
Järjestä:Osuvimmat ensin
 • Osuvimmat ensin
 • Parhaiten arvioidut ensin
 • Eniten arvioita saaneet ensin
 • Kalleimmat ensin
 • Halvimmat ensin

Vin-Vin

Keskusta
drikkipaikka
Vin-Vin

Bier Bier

Keskusta
drikkipaikka
Bier Bier
Etsitkö lähistösi parhaita ravintoloita?
 1. 1.

  Nauti tämän hetken kiinnostavimpia viinejä Helsingin viinibaareissa

  Tärkein asia hyvässä viinibaarissa on tietenkin hyvä viini. Helsingin viinibaarit ovatkin onnistuneet kokoamaan korkealaatuisia, monipuolisia ja persoonallisia viinilistoja, joissa riittää tutustuttavaa pitkäksi aikaa kokeneellekin viiniharrastajalle. Alan asiantuntijoiden lisäksi viinibaarit sopivat erinomaisesti myös viiniharrastustaan vasta aloitteleville ummikoille, jotka tahtovat tutustua viineihin rennoissa ja viihtyisissä puitteissa. Baarien henkilökunta auttaa mielellään kaikissa viiniin liittyvissä kysymyksissä ja osaa suositella eri viinien kanssa parhaiten sopivia ruokia. Tärkeimpiä viinintuottajamaita Helsingin viinibaarien listoilla ovat Euroopan suuret viinimaat Ranska, Italia ja Espanja, mutta listoilta voi bongata myös monia eksoottisia tuottajamaita ympäri maailman. Monet ravintolat painottavat listoillaan myös luonnonmukaisilla tavoilla tuotettuja viinejä sekä alkuviineiksi kutsuttuja juomia, jotka on tuotettu mahdollisimman perinteisin menetelmin ilman myrkkyjä tai lannoitteita.
 2. 2.

  Helsingin viinibaareista ei tarvitse poistua nälkäisenä

  Eteläeurooppalaisissa baareissa ruoka ja juoma kuuluvat erottamattomasti yhteen, ja juomista ilman pikkupurtavaa pidetään jopa eriskummallisena käytöksenä. Pikkusuolainen voi olla yksinkertaisimmillaan kulhollinen suolapähkinöitä tai perunalastuja, mutta monet viiniravintolat panostavat juomien lisäksi myös kulinaristisesti kunnianhimoiseen ruokatarjoiluun. Italialaiseen iltapäiväkulttuuriin kuuluvat aperetivo-hetket, jossa työpäivän päätteeksi kokoonnutaan ystäväporukalla nauttimaan lasilliset viiniä pienen herkkuvalikoiman kera ennen päivän varsinaista ateriaa. Espanjalainen baarikulttuuri on puolestaan kuuluisa tapaksistaan, jotka voivat olla esimerkiksi juustoja, leikkeleitä, oliiveja tai marinoituja kasviksia. Helsingin viinibaareissa voit nauttia niin perinteisiä eteläeurooppalaisia pikkusuolaisia ja tapaksia kuin skandinaavisesta ruokakulttuurista inspiroituneita sapaksia ja muita herkkuja. Kokeile esimerkiksi supisuomalaisia paistettuja muikkuja, eteläamerikkalaista lohicevichea tai aromikkaaksi hiillostettua ruusukaalia.
 3. 3.

  Helsingin viinibaarit hurmaavat rennolla ja iloisella tunnelmalla

  Viineihin erikoistunut ravintola tuo monille mieleen vähän liian jäykän tunnelman, tärkätyt valkoiset pöytäliinat ja viinimaistelun sylkykuppeineen. Tämän päivän viinibaareissa ei kuitenkaan tarvitse pönöttää tai sylkeä lasiin, vaikka monet viinibaarit järjestävät myös wine tasting -tilaisuuksia, joissa voi syventyä tarkemmin viiniharrastuksen saloihin. Helsingin viinibaarit pyrkivät rikkomaan suomalaisessa kulttuurissa pitkään vallinnutta jaottelua baarien ja ruokaravintoloiden välillä. Eteläeurooppalaisessa kulttuurissa viinibaarit ovat nimenomaan koko kansan olohuoneita, joissa voi viettää aikaa syömisen, juomisen ja seurustelun parissa. Ja jos tunnelma kohoaa juhlalukemiin, mikään ei estä vaikka pientä tanssituokiota sopivassa nurkassa. Samanlaista välitöntä ja iloista ilmapiiriä voi kokea myös helsinkiläisistä viiniravintoloista. Ranskalaisten pianosonaattien lisäksi tämän päivän viinibaarissa voivat soida niin rockin kuin elektronisen musiikin sävelet, ja baarien sisustuksesta voi löytää niin nostalgisen vauhdikasta salakapakkatunnelmaa kuin modernia skandinaavista minimalismia.
 4. 4.

  Quandoo avaa ovet kiinnostavimpiin viinibaareihin Helsingissä

  Pääkaupungin viinibaarit vetävät puoleensa niin suoraan töistä saapuvaa afterwork-kansaa, intiimiä deittitunnelmaa etsiviä pariskuntia kuin iloisia illanviettoporukoita. Mikä olisikaan parempi tapa rentoutua työpäivän jälkeen kuin poiketa viihtyisään viiniravintolaan nauttimaan lasillinen tasokasta viiniä pienen tapaslajitelman kanssa? Viiniravintoloissa voi helposti viettää iltaa myös pikkutunneille saakka, ja maukkaat pikkupurtavat pitävät huolen siitä, ettei illan päätteeksi tarvitse suunnata nakkikioskille verensokeria tasaamaan. Helsingin viinibaareihin ovat tervetulleita myös viiniä vierastavat baarikulttuurin ystävät, sillä useimpien ravintoloiden valikoimiin kuuluu viinien lisäksi myös oluita, siidereitä ja mahdollisesti myös cocktaileja. Millaista viiniä sinä tahtoisit kokeilla seuraavaksi? Täyteläistä, pitkään kypsynyttä punaviiniä, uuden sadon Beaujolais'ta, raikkaan hedelmäistä valkoviiniä vai kuplivaa kuoharia? Valitse itsellesi sopivin ravintola Quandoosta, tee pöytävaraus ja lähde nauttimaan lempiviiniäsi tai löytämään uusia suosikkeja!