Suodattimet:
Tyhjennä kaikki
Keittiö: Tapas
Arviot
123456
Hintahaarukka
€€€€€€€€€
Varattavissa netissä
Vain paikat, joissa Smart Offers -tarjouksia

1 tapasravintola kohteessa Helsinki

Espanjalainen tapas kuuluu Helsingin värikkäimpiin ruokatrendeihin

Helsingissä herkutellaan nyt tapaksilla ja viinillä! Espanjalaisesta viinibaarikulttuurista Suomeen rantautuneet tapakset tuovat Helsinkiin sen, mikä suomalaisesta kulttuurista on pitkään puuttunut: ruoka- ja juomakulttuurin mutkattoman yhdistämisen. Espanjassa lasillinen viiniä tarkoittaa ehdottomasti myös lautasellista pikkusuolaisia. Ne voivat olla esimerkiksi marinoituja oliiveja tai sieniä, ilmakuivattua kinkkua, paahdettuja leipiä tai täyteläisiä juustoja – erilaisia tapaksia on olemassa satoja ellei tuhansia, ja vain mielikuvitus on rajana uusien variaatioiden luomiselle. Tapakset voivat myös toimia alkupaloina varsinaiselle aterialle, ja tapas-lajitelma soveltuu mainiosti myös nopeaksi välipalaksi tai ravitsevaksi lounaaksi. Viinilasin kanssa tarjoiltu tapas-lautanen paitsi täydentää viinin makumaailmaa ja tuo kulinaristista iloa koko seurueelle, myös hillitsee viinin vaikutusta ja auttaa pitämään näläntunteen poissa. Juuri tästä on kyse niin kutsutussa eteläeurooppalaisessa juomakulttuurissa: letkeästä ja hyväntuulisesta yhdessäolosta, joka kruunataan laadukkaiden juomien ja maistuvien suupalojen liitolla. Perinteisten espanjalaisten muotojen lisäksi tapas saa Helsingissä lisämakua myös paikallisista raaka-aineista ja skandinaavisesta ruokakulttuurista. Lähde tutustumaan Helsingin tapas-kulttuuriin pienellä tai suuremmalla seurueella!

Etsi saatavilla olevat ravintolat:
Järjestä:Osuvimmat ensin
 • Osuvimmat ensin
 • Parhaiten arvioidut ensin
 • Eniten arvioita saaneet ensin
 • Kalleimmat ensin
 • Halvimmat ensin

Ravintola Amigo

Kaivopuisto
espanjalainen
Ravintola Amigo
Etsitkö lähistösi parhaita ravintoloita?
 1. 1.

  Viiniä ja tapaksia Helsingissä? ¡Sí, por favor!

  Tapakset ovat saaneet nimensä espanjan kielen kantta tai korkkia tarkoittavasta "tapa"-sanasta, ja perinteisesti tapaksia onkin tarjoiltu viinilasin päälle asetettuina. Barcelonassa ja Pohjois-Espanjassa suolaiset pikkupurtavat tunnetaan nimellä pincho, ja ne tarjoillaan usein paahdetun leipäviipaleen päällä. Tunnetuimpiin tapaksiin kuuluvat muun muassa mausteiset chorizo-makkarat, viipaloitu manchego-juusto, espanjalainen tortilla eli perunamunakas sekä maustetussa oliiviöljyssä marinoidut herkkusienet, paprikat, oliivit ja artisokat. Merenrantamaana myös kaloilla ja muilla merenelävillä on tärkeä osa Espanjan ruokakulttuurissa – esimerkiksi täytetyt sinisimpukat, friteeratut mustekalarenkaat ja valkosipuliöljyllä maustetut katkaravut ovat ehdottomia klassikoita myös Helsingin tapas-ravintoloissa. Eksoottisempiin paikallisherkkuihin kuuluvat puolestaan Madridista lähtöisin oleva riñones a la plancha eli grillatut munuaiset, Barcelonassa suosittu chipirones eli paistetut pienet mustekalat sekä Kanariansaarten papas arrugadas eli suolavedessä keitetyt ryppyperunat. Kun mielesi tekee herkutella tapaksilla Helsingissä, ehdottomasti runsaimmat apajat löytyvät ydinkeskustan alueelta, jonne on asettunut varsin tiivis keskittymä espanjalaisia viinibaareja. Tapaksien siivittämä illanvietto onnistuu tänä päivänä myös muualla kantakaupungin alueella, kuten Kalliossa ja Taka-Töölössä.
 2. 2.

  Helsingin tapas-kulttuuriin kuuluu myös skandinaavisia sävyjä

  Espanjalaiselle tapas-kulttuurille on ominaista sesonkeihin ja paikallisiin raaka-aineisiin keskittyminen. Tapakset valmistetaankin yleensä lähiseutujen kasviksista, lihasta ja juustoista, ja valmistuksessa käytetään tietenkin paikallista oliiviöljyä. Skandinavian ilmastossa kasvavat raaka-aineet ovat luonnollisesti varsin erilaisia kuin Etelä-Euroopassa, joten Helsingissä tarjoiltavien tapasten ainesosat ovat usein peräisin Espanjan auringon alta. Helsinkiläisravintolat ovat kuitenkin täydentäneet espanjalaisten tuotteiden valikoimaa paikallisilla sävyillä. Samalta lautaselta espanjalaisten oliivien ja manteleiden kanssa saatat löytää suomalaisia juustoja ja makkaroita, Itämeren ja kotoisten järvien kalaa sekä tietenkin paikallisia juureksia ja kasviksia sesongin mukaan. Aivan oma lukunsa ovat Helsingissä lanseeratut sapakset eli suomalaiset tapakset, joissa pääosassa ovat nimenomaan kotimaiset maut ja raaka-aineet. Helsingistä muuallekin Suomeen levinneistä sapaksista voi löytää esimerkiksi suomalaista lohta, savusiikaa, riistaa ja vuohenjuustoa yhdistettynä kotimaan mullissa kasvaneisiin perunoihin, punajuuriin, herneisiin ja yrtteihin. Ja mikäli oma juomavalintasi on espanjalaisen viinin sijaan kotimainen olut, mikään ei estä yhdistämästä espanjalaisia tapaksia tai suomalaisia sapaksia myös mallasjuomien kanssa!
 3. 3.

  Quandoo johdattaa Helsingin parhaiden tapasten luo

  Millainen olisi täydellinen tapas-hetki sinun makuusi? Kaikki parhaat ystäväsi värejä tulvivan tapas-pöydän äärellä, taustamusiikkina espanjalaiset letkeät sävelet yhdistettynä Kallion iloiseen lauantai-illan hälinään? Vain te kaksi, viinipullo ja tapas-lautanen kynttilöiden valaisemassa hämyisässä kellariravintolassa ydinkeskustan tuntumassa? Vai kenties koko perheen yhteinen seikkailupäivä Suomenlinnassa tai Helsingin museoissa, jonka päätteeksi jokainen saa valita suosikkiherkkunsa tapas-listalta? Quandoon avulla löydät helposti omaan makuusi sopivan tapas-ravintolan haluamaltasi sijainnilta. Monet Helsingin tapas-paikoista ovat kooltaan tunnelmallisen pieniä ja asiakaspaikoiltaan rajoitettuja, joten pöytävarauksen tekeminen on suositeltavaa etenkin viikonlopun kiireisimpinä aikoina. Pienten viinibaarien lisäksi tapaksia tarjoillaan myös suuremmissa espanjalaisissa perheravintoloissa, joista suurempikin perhe voi päiväsaikaan löytää pöydän ilman varausta. Mikäli seurueesi tahtoo nauttia pitkän kaavan illallisen alkupaloineen, pääruokineen ja jälkiruokaherkkuineen, kannattaa varata pöytä espanjalaiseen ruokakulttuuriin erikoistuneesta ruokaravintolasta, joka kevyiden tapaksien lisäksi tarjoilee myös lämpimiä pääruokia, kuten merellistä paellaa ja espanjalaiseen tapaan grillattua lihaa. Jälkiruoaksi maistuu tietenkin Espanjan kuuluisin jälkiruoka, eli suklaakastikkeen kanssa tarjoillut vastapaistetut churrot!