6

nepalilaista ravintolaa kohteessa Helsinki

 Herkuttele mausteisella vuoristoruoalla nepalilaisissa ravintoloissa Helsingissä

Intian pohjoispuolella sijaitseva Nepal on valtiona varsin pieni ja köyhä, mutta ruokakulttuurina ällistyttävän suuri ja rikas. Viileiltä vuoristoseuduilta lähtöisin oleva täyteläinen ja lämmittävä nepalilainen ruoka on otettu vastaan ilolla etenkin kylmien ilmastojen maissa. Helsingissä nepalilaiset ravintolat ovatkin kirineet suosiossa jo lähes intialaisten ruokapaikkojen tasolle. Tänä päivänä nepalilaisiin ravintoloihin törmää Helsingin ydinkeskustassa varsin tiheään, ja nepalilaisen keittiön taidonnäytteistä voi nauttia myös Kalliossa, Töölössä ja pohjoisemmillakin asuinalueilla. Quandoon avulla varaat helposti maistuvan pikamatkan maailman korkeimpien vuorenhuippujen juurille ja Katmandun katujen värikkääseen tunnelmaan!

Etsi saatavilla olevat ravintolat
Järjestä:Osuvimmat ensin
 • Osuvimmat ensin
 • Parhaiten arvioidut ensin
 • Eniten arvioita saaneet ensin
 • Kalleimmat ensin
 • Halvimmat ensin

Ravintola Aangan

Kamppi
Aasialainen
4.0/61

Ravintola Swagatam

Arabia
Aasialainen
5.0/61

Royal Gurkha

Keskusta
Aasialainen
5.1/67
Etsitkö lähistösi parhaita ravintoloita?

Ravintola Siddhartha

Keskusta
Aasialainen
4.0/61

Himalaya Kitchen Ravintola

Keskusta
Aasialainen

Ravintola Sagun

Keskusta
Aasialainen
 1. 1.

  Helsingin nepalilaiset ravintolat tarjoilevat aitoja makuja Himalajan juurilta

  Nepalilainen keittiö on kiinnostava yhdistelmä Intian ja Tiibetin alueen ruokakulttuureita yhdistettynä Nepalin vuoristokansojen ruokaperinteisiin. Intialaiseen tapaan Nepalin ruokakulttuurissa herkutellaan tandoori-uunin antimilla, pehmeillä naan-leivillä, pitkään haudutetuilla kastikkeilla ja runsailla mausteilla. Nepalilaiseen ravintolaan astuessasi nenääsi tulvahtaa yleensä inkiväärin, valkosipulin, chilin, juustokuminan ja korianterin sävyttämä aromikas tuoksu. Tiibetiläiset elementit näkyvät nepalilaisessa ruoassa esimerkiksi höyrytettyinä momo-nyytteinä sekä voin, kerman ja kotijuuston runsaana käyttönä. Liharuoissa suositaan etenkin lampaan ja kanan lihaa, ja vegeruoissa maistuvat linssit, pavut, perunat sekä tuoreet kasvikset. Helsingin nepalilaisista ravintoloista voi löytää myös intialaisen keittiön klassikoita, kuten friteerattuja samosa-piiraita, eteläintialaisia tikka-ruokia sekä viilentävää jogurttijuoma lassia.
 2. 2.

  Suuntaa Helsingin nepalilaisiin ravintoloihin yksin, kaksin, perheen kera tai kaveriporukalla

  Nepalilainen ruoka on ravitseva ja täyttävä valinta nopeaksi lounaaksi, ja useimmat Helsingin nepalilaisista ravintoloista tarjoavatkin päivittäin vaihtuvan monipuolisen lounaslistan. À la carte -listoilta voit puolestaan löytää niin eksoottisia erikoisuuksia, tuttuja klassikoita kuin lasten makuun sopivia, lempeästi maustettuja annoksia. Aloita pitkän kaavan illallinen esimerkiksi paistetuilla kotijuustopaloilla, rapealla ja ohuella papadam-leivällä tai perinteisellä thukpa-nuudelikeitolla. Naan-leivän kanssa nautittavat tandoorimaustetut kastikkeet tai täyteläiset kofta-pyörykät ovat täydellistä ruokaa jaettavaksi niin kahdestaan romanttisella illallisella kuin suuremmallakin seurueella. Aterian päätteeksi maittaa esimerkiksi pistaasilla, kardemummalla ja mantelilla maustettu kulfi-jäädyke, joka on suosittu jälkiruoka ympäri Etelä-Aasiaa.
 3. 3.

  Quandoon avulla löydät ja varaat parhaat nepalilaiset ravintolat Helsingistä

  Kun räntäsade ryöpyttää Helsinkiä ja kylmä tuuli vihmoo nurkissa, mikä lämmittäisi mukavammin kuin maukas ja yltäkylläinen illallinen yhdessä Helsingin lukuisista nepalilaisista ravintoloista? Se voi olla esimerkiksi tulinen chili-annos, pehmeän kermainen kastike tai höyryävä lautasellinen momo-nyyttejä. Nepalilaisen keittiön annit sopivat mainiosti myös kesäpäivän piristykseksi tai vaikka piknik-evääksi puistoon. Päiväsaikaan nepalilaiset ravintolat kuuluvat lounastajien lisäksi myös vauhdikasta Helsinki-päivää viettävien lapsiperheiden suosikkeihin, ja illan hämärtyessä ilmapiiri tiivistyy usein miellyttävän rauhalliseksi ja tunnelmalliseksi. Quandoon avulla löydät helposti mieleisen ravintolan lähiseudultasi tai teet pöytävarauksen huippuravintolaan, jonne kannattaa lähteä kauempaakin. Valitse suosikkisi sijainnin, ruokalistojen tai muiden käyttäjien jättämien arvioiden perusteella ja lähde nauttimaan nepalilaisen vuoristoruoan hurmaavista aromeista!